Προς το περιεχόμενο

Σφουγγάρι και πετσετα αυτοκινητου

Zerg13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρηκα ενα πετσι σε ενα βενζιναδικο για στεγνωμα 40Χ30 εκ 7€ το παιρνω; Βγαινει και σε μεγαλυτερο;

https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/ergaleia-proionta-aftokinitou/aftokinito/set-katharismou-peripoiisis-aftokinitou/derma-katharismou-aftokinitou-38x30_272325/  βρηκα και αυτο

απο σφουγγάρι; Χρειαζομαι; Ή να καθαριζω με νερο; Γιατι ειναι καθαρο το αμαξι μου το καθαριζω τακτικα.

Επεξ/σία από Zerg13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μια χαρα ειναι πολυ καλο αν θες βαψιμο καθε 5 χρονια.

Με νερο δεν ειναι καλη ιδεα να περνας σφουγγαρι(δεν εχει λιπαντικες ικανοτξτες το νερο σκετο) χρειαζεσε σαμπουαν με ουδετερο ph για συχνη χρηση και πανι/γαντι microfiber

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νερο σκετο με την μανικα και με πετσι για σκουπισμα. Το πετσι του jumbo δεν ειναι καλο;

πανια γαντια microfiber εχει και το jumbo. Εχουν διαφορα στη ποιοτητα;

Επεξ/σία από Zerg13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια σοβαρα εσεις αμα δειτε καμια κουτσουλια στο αμαξι πρεπει να παθαινετε καρδιακα επεισοδια, εγκεφαλικα κλπ. .ενταξη ειπαμε αμαξι ειναι στον δρομο παει. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2

Αναλόγως πόσο σοβαρά θέλεις να ασχοληθείς με το πλύσιμο του αυτοκινήτου και πόσο σε ενδιαφέρει η συντήρηση του εξωτερικά. Αν θες απλώς να το πλένεις και να είναι καθαρό χωρίς να σε νοιάζει αν θα το φθήρεις (μικρογρατζουνιές, αράχνες, εξασθένηση της βαφής κ.λ.π.) τότε ναι, μια χαρά είναι αυτό που λες από το jumbo. Και έχει και φθηνότερα.

Αν σε ενδιαφέρει να το συντηρείς σωστά και να κάνεις σωστό καθαρισμό, τότε πρέπει να κοιτάξεις σε επώνυμα προϊόντα αλλά αυτό γενικά είναι ακριβό σπορ.

6 λεπτά πριν, giorgos04 είπε

παιδια εχει παρει κανεις βουρτσα για να πλενει το αυτοκινητο?βολευει?

Δεν μπορώ να φανταστώ ένα τρόπο που να βολεύει βούρτσα για πλύσιμο (ασε που θα ήταν οτι χειρότερο).
Εναλλακτικά των σφουγγαριών υπάρχει κάτι τέτοιο:
https://www.meguiars.gr/gr/car-care/plisimo-aftokinitou/lambswool-wash-mitt-a7301.html

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιοι λενε οτι τα σαμπουαν δεν χρειαζονται και με σκετο νερο και σφουγγαρι, μπορεις να καθαρισεις την σκονη και το λιγο χωμα, αν το καθαριζετε συχνα. Τι λετε γι αυτο;

γιατι υποτιθεται οτι το σαμπουαν ειναι χημικο και χαλαει λιγο την βαφη.

μου προτειναν σαμπουαν για μωρα κανα johnsons κτλ...

Επεξ/σία από Zerg13

5 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Καποιοι λενε οτι τα σαμπουαν δεν χρειαζονται και με σκετο νερο και σφουγγαρι, μπορεις να καθαρισεις την σκονη και το λιγο χωμα, αν το καθαριζετε συχνα. Τι λετε γι αυτο;

Ισχύει οτι είπα και παραπάνω, αν πάρεις "ότι να'ναι" θα έχεις θέματα σε βάθος χρόνου. Σε καμία περίπτωση όμως ένα σαμπουάν δεν είναι χειρότερο απο σκέτο νερό (εκτός κι αν είναι υγρό πιάτων που χρησιμοποιούν πολλοί - και λευκό φανελάκι minerva για στέγνωμα - :wacko:). Το σκετό νερό όχι μόνο δεν καθαρίζει σωστά αλλά τα άλατα και η σκληρότητά του θα κάνουν χειρότερο κακό στην βαφή. Τα καλά σαμπουάν περιέχουν και λίγο κερί και άλλα συστατικά που μαλακώνουν το νερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αμα θελεις να πλυνεις μονος σου το αυτοκινητο (πολυ παλια οταν ειχα τα δυο πρωτα αυτοκινητα μου και εγω στις αρχες ειμουν ψειρας το επλενα μονος μου), παιρνεις ειδικο σαμπουαν με κερι και με προσθετα για την ακτινοβολια. Ενα καλο σαμπουαν το   λιτρο μπορει να σου παει και 20 30 ευρω. 

Τωρα για πετσι για να το στεγνωσεις ενα καλι παλθ στο 20 30 ευρω παει. Οτι πληρωσεις παιρνεις. Προιοντα της sonax η της wurth ειναι καλα. Καλο ειναι καθε χρονο το πολυ ενα κερωμα γυαλισμα.  

Υ. Γ ενταξη και εγω αμα δω κουτσουλια στο αμαξι το σκουπιζω αμεσως. 

Επεξ/σία από mp123

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Stamer είπε

Ισχύει οτι είπα και παραπάνω, αν πάρεις "ότι να'ναι" θα έχεις θέματα σε βάθος χρόνου. Σε καμία περίπτωση όμως ένα σαμπουάν δεν είναι χειρότερο απο σκέτο νερό (εκτός κι αν είναι υγρό πιάτων που χρησιμοποιούν πολλοί - και λευκό φανελάκι minerva για στέγνωμα - :wacko:). Το σκετό νερό όχι μόνο δεν καθαρίζει σωστά αλλά τα άλατα και η σκληρότητά του θα κάνουν χειρότερο κακό στην βαφή. Τα καλά σαμπουάν περιέχουν και λίγο κερί και άλλα συστατικά που μαλακώνουν το νερό.

Ο φανοποιος λεει σκετο νερο...και προτεινε baby shampoo απο το super market. Τι λες για αυτο;

Θελω να πλυνω και την κουκουλα. Εκει βαζω οτι θελω;

Επεξ/σία από Zerg13

13 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Ο φανοποιος λεει σκετο νερο...και προτεινε baby shampoo απο το super market. Τι λες για αυτο;

Θελω να πλυνω και την κουκουλα. Εκει βαζω οτι θελω;

Ο φανοποιός ΔΕΝ είναι car detailer και επίσης δεν νομίζω να ενδιαφέρεται να δίνει tips για την καλύτερη συντήρηση του αμαξώματος :)

Την κουκούλα πλένε την όπως θέλεις ναι. Ωστόσο πρέπει να ξέρεις (περαν της βαρεμαρας του βάλε-βγάλε) οτι οι κουκούλες κάνουν κακό στο αμάξωμα. Κανονικά για να βάζεις κουκούλα θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο πάντα το αυτοκίνητο ώστε να αποφεύγεις τις μικρογρατζουνιές που θα σου κάνει η ίδια η κουκούλα με την τριβή.

16 ώρες πριν, mp123 είπε

Αμα θελεις να πλυνεις μονος σου το αυτοκινητο (πολυ παλια οταν ειχα τα δυο πρωτα αυτοκινητα μου και εγω στις αρχες ειμουν ψειρας το επλενα μονος μου), παιρνεις ειδικο σαμπουαν με κερι και με προσθετα για την ακτινοβολια. Ενα καλο σαμπουαν το   λιτρο μπορει να σου παει και 20 30 ευρω. 

Τωρα για πετσι για να το στεγνωσεις ενα καλι παλθ στο 20 30 ευρω παει. Οτι πληρωσεις παιρνεις. Προιοντα της sonax η της wurth ειναι καλα. Καλο ειναι καθε χρονο το πολυ ενα κερωμα γυαλισμα.  

Υ. Γ ενταξη και εγω αμα δω κουτσουλια στο αμαξι το σκουπιζω αμεσως. 

Η sonax έχει κάποια καλά προϊόντα αλλά γενικά και η sonax και η wurth είναι μέτριες. Καλύτερα brands είναι: Meguiars, Autoglym, Chemical Guys. Επίσης το Praktiker έχει ένα πάρα πολύ καλό brand, το ArmorAll. Έχει ενα σφραγιστικό ζαντών και ένα αμαξώματος που είναι πάρα πολύ καλά! 

Επίσης, όντως το γυάλισμα μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές το χρόνο αλλά κέρωμα χρειάζεται τουλάχιστον κάθε 2 μήνες (αναλόγως και την ποιότητα του κεριού).

3 ώρες πριν, adi32 είπε

Πως πλένουμε το αυτοκίνητο χωρίς να το καταστρέψουμε

http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=64

Το έχω παρακολουθήσει αυτό το forum αλλά θέλει προσοχή για τους αρχάριους για να μην μπερδευτούν περισσότερο. Εκεί κι αν λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του :) 

Γενικά δεν χρειάζονται υπερβολές, μία μέση λύση σε όλα είναι αρκετή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Stamer είπε

Επίσης, όντως το γυάλισμα μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές το χρόνο αλλά κέρωμα χρειάζεται τουλάχιστον κάθε 2 μήνες (αναλόγως και την ποιότητα του κεριού)

Οπως λες δεν χρειαζετε υπερβολες. 

Εφοσον χρησιμοποιεις καλο σαμπουαν με κερι δεν χρειαζετε καθε δυο μηνες κερωμα. Κακο του κανει. Μια φορα το χρονο κερωμα γυαλισμα συν πλυσιμο με καλο σαμπουαν (που να περιχει κερι συν προστασια απο τον ηλιο) εισαι οκ. 

Επεξ/σία από mp123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...