konstheoth Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής. Γενικότερα είμαι άπειρος στην φωτογραφία. Με ενδιαφέρει να είναι mirroless ώστε να είναι μικρή και οσο το δυνατόν ευκολότερη στην μεταφορά κατά τα ταξίδια κλπ. Αυτά που θα βγάζω είναι κυρίως τοπία και αξιοθέατα σε μέρη όπου πηγαίνω και έπειτα κάποια πορτρέτα είτε σε εξωτερικούς είτε εξωτερικούς χώρους. Συνεπώς μια φωτογραφική για σχεδόν όλες τις δουλειές. Τώρα για βίντεο δεν με ενδιαφέρει τόσο, τραβάω γενικότερα αλλά μικρά και όχι κάτι συγκεκριμένο. Μετά απο δική μου έρευνα έχω καταλήξει στην Sony A6300 ή στην Sony A6500 μεταχειρισμένη όμως. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο?
nickolas Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Αν δεν σκοπεύεις να ξοδέψεις περισσότερα για να αγοράσεις φακούς, πήγαινε σε RX100 III που κοστίζει παρόμοια, έχει παρόμοιες δυνατότητες και χωράει στην τσέπη, άρα θα την έχεις εύκολα παντού. Εκτός αν θέλεις 4Κ video οπότε θες νεότερο και ακριβότερο μοντέλο RX100. Μια Mirrorless όσο μικρή και να είναι με τους κιτ φακούς θέλει τσαντάκι μεταφοράς...
konstheoth Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Ενδιαφέρομαι στο μέλλον να πάρω και φακούς. Οπότε δεν προτιμώ σε compact μηχανή. Επίσης συμφωνώ ότι το μέγεθος είναι παρόμοιο απλά οι mirrorless σε σχέση με τις DSLR έχουν την ευκολία ότι βλέπεις live ότι ρυθμίσεις ISO, κλπ κάνεις. Ένας ακόμη λόγος που κλείνω προς mirrorless πέραν του μεγέθους. Τώρα για το βίντεο 2018 έχουμε άμα μπορώ να είναι 4K γιατί όχι?
Dr_73 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 44 λεπτά πριν, konstheoth είπε Ενδιαφέρομαι στο μέλλον να πάρω και φακούς. Οπότε δεν προτιμώ σε compact μηχανή. Επίσης συμφωνώ ότι το μέγεθος είναι παρόμοιο απλά οι mirrorless σε σχέση με τις DSLR έχουν την ευκολία ότι βλέπεις live ότι ρυθμίσεις ISO, κλπ κάνεις. Ένας ακόμη λόγος που κλείνω προς mirrorless πέραν του μεγέθους. Τώρα για το βίντεο 2018 έχουμε άμα μπορώ να είναι 4K γιατί όχι? Τιμές φακών έχεις δει ; Σε dslr μπορεί να έρθει φθηνότερα !
konstheoth Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 14 ώρες πριν, Dr_73 είπε Τιμές φακών έχεις δει ; Σε dslr μπορεί να έρθει φθηνότερα ! Έχω κοιτάξει ναι. Αλλά παρόλαυτα δεν ενδιαφέρομαι για DSLR καθώς πιστεύω ότι η ευκολία του live feed που σου δίνει η mirrorless είναι πιο σημαντική. Ειδικα για έναν ερασιτέχνη. Έχω δουλέψει λίγο DSLR για αυτό έχω σχηματίσει αυτή την άποψη.
SeNNinhA Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Η Sony που εβαλες ειναι εξαιρετικες μηχανες. Δεν ξερω εαν υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια. Απο την αλλη εαν θελεις το καλυτερο jpg αρχειο out of the camera μπορεις να κοιταξεις τις Fuji. Καπως πιο ακριβοι φακοι αλλα με αναλογη ποιοτητα. Τιποτε ιδιαιτερο σε βιντεο αλλα δεν σε ενδιαφερει οπως ειπες.
nickolas Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Αν θες κάτι καλύτερο σε κιτ μηχανή, θες καλό φακό. Αυτόν τον δίνει μόνο η Fuji μαζί με τα ωραία jpeg της πχ. https://www.e-infin.com/eu/item/3429/fujifilm_x-e3_kit_with_fujinon_xf_18-55mm_f/2.8-4.0_r_(silver) ή σε νορμάλ τιμή και value for money για τη γνώμη μου η Panasonic πχ. https://www.eglobalcentral.eu/panasonic-lumix-dmc-gf9-kit-with-12-32mm-f-3.5-5.6-asph.-lenses-black-pal.html Εναλλακτικά αγοράζεις Sony σώμα με κάποιον καλύτερο φακό. 1
Yannis1976 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Στις 13/5/2018 στις 2:27 ΜΜ, nickolas είπε Αν θες κάτι καλύτερο σε κιτ μηχανή, θες καλό φακό. Αυτόν τον δίνει μόνο η Fuji μαζί με τα ωραία jpeg της πχ. https://www.e-infin.com/eu/item/3429/fujifilm_x-e3_kit_with_fujinon_xf_18-55mm_f/2.8-4.0_r_(silver) ή σε νορμάλ τιμή και value for money για τη γνώμη μου η Panasonic πχ. https://www.eglobalcentral.eu/panasonic-lumix-dmc-gf9-kit-with-12-32mm-f-3.5-5.6-asph.-lenses-black-pal.html Εναλλακτικά αγοράζεις Sony σώμα με κάποιον καλύτερο φακό. Συμφωνώ για τις Fuji αλλά τις θεωρώ πολύ ακριβές όπως και τους φακούς της. Θεωρώ ότι οι Panasonic αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος συνδυασμός ποιότητας και τιμής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα