Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!

Δυστυχώς η μητρική μου (Rog VI Gene) παρέδωσε πνεύμα και έμεινα με τον 4790K και τις 16GB HyperX Savage στο χέρι. Θα ήθελα να βρω μία νέα μητρική Z97 ώστε να τα αξιοποιήσω λίγο ακόμη και να μην μπλέξω με πωλήσεις των ram και cpu ώστε να πάω σε νέα πλατφόρμα. Έχει ακόμη να δώσει ο 4790Κ και με τις τιμές των μνημών θα δυσκολευτώ αρκετά να πάω σε νέο high end σύστημα AMD ή Intel. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή είχα στο πρόγραμμα την αναβάθμιση αλλά έλεγα να περιμένω για επόμενη γενιά intel (έρχεται το 19 λογικά) και Ryzen 2.

Έψαξα skroutz, eshop και στα ευρωπαϊκά Amazon αλλα βρήκα 1-2 μητρικές Z97 και καμία micro ATX. Ξέρετε κάποιο μαγαζί που μπορεί να έχει stock παλιό hardware; Για μεταχειρισμένο δεν το σκέφτομαι γιατί σε τέτοια γενιά δύσκολα βρίσκεις με εγγύηση και δεν το ρισκάρω να μου μείνει στο χέρι πάλι.

Full Specs:
i7 4790K (ψύχεται με μία BeQuiet Silent Loop 280mm)
16GB Hyper X Savage 2400Mhz
mobo dead
XFX GT-R 580
Evga g2 750W

Υπάρχει λύση ή να αρχίσω να κοιτάω για αναβάθμισή;  Αν πήγαινα σε αναβάθμιση μάλλον θα πουλούσα CPU, υδροψυξη, ram και θα προσπαθούσα για Ryzen 7 ή 8700 (Non-K).

Edit: υπάρχει και η λύση βρίσκω απλή ATX μητρική και αλλάζω κουτί αλλά θα έχω χασούρα λογικά. Έχω ένα Phanteks Evolv matx.

Edit 2: Αν ειναι αυτό ένα καλό σημείο για να πιάσουν κάτι ο cpu και η ram σαν μεταχειρισμένα (αλήθεια πόσα περίπου να περιμένω;) και να έχω μικρότερη χασούρα από την αλλαγή πλατφόρμας θα το προσπαθούσα.

Επεξ/σία από CoderX99
Δημοσ.

και να βρεις φίλε μου θα την πληρώσεις χρυσάφι όποτε η μονή λύση που έχεις είναι να βρεις κάποια από τις αγγελίες, η πούλημα cpu και ραμ και πας σε νέο σύστημα

πάντως μην το θεωρείς δεδομένο οτι αν παρεις μεταχειρισμενη θα σου χαλάσει 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου  έστειλε μήνυμα γνωστό μέλος του φόρουμ ότι σύντομα θα βάλει μια μητρική, που μου κάνει, αγγελία.

Περιμένουμε για την ώρα και του λέμε ευχαριστώ!

Δημοσ.

Z97 και 4790Κ αξίζει ακόμα .Εχω δει μηχανήματα σε εργαστήριο με επεξεργασία video .Aν είχαν πρόβλημα θα τα είχαν αλλάξει με την χρήση που κάνουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...