Bspus Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, lightday είπε ιντερνετική ουδετερότητα, που εντωμεταξύ έχουμε σχεδόν όλοι dns της google, βλέπουμε όλοι σχεδόν περιεχόμενο στο youtube, το search δεν χρειάζεται να το αναφέρω και cloud υπηρεσίες της microsoft και του google. Αλλο αυτο, δεν μιλαμε για παρακολουθηση. Μιλαμε για το οτι θα μπορει πλεον ο παροχος πχ να βαλει κοφτη στο να κατεβαζεις torrents (η να βλεπεις youtube η οτιδηποτε αλλο συγκεκριμενο θες να κανεις) μεχρι μια συγκεκριμενη ταχυτητα, ασχετα με το τι συνδεση εχεις. Και μη βιαστειτε να πειτε για παρανομιες επειδη ανεφερα torrents. Υπαρχουν και νομιμα οπως linux distros η και αλλου ειδους πρωτοκολλα που μπορει να εμφανιστουν στο μελλον και για οποιοδηποτε λογο να αποφασισουν οτι τους συμφερει να τα καταπολεμησουν. Πλεον θα ειναι πολυ πιο ευκολο. Τις επομενες μερες απο την εφαρμογη του νομου κανεις δεν θα δει αμεση διαφορα. Με τον καιρο θα ερθουν αυτα και θα τα θεωρουμε φυσιολογικα μετα. 4 1
alet Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση για όσους εχουν ασχοληθεί με τυχαίους αριθμους και αναφορες στα παραδείγματα,γιατί δεν έχω καταλάβει τον ντόρο περι net neutrality: Αν ο Χ isp στις ΗΠΑ έχει το 90% της κίνησης του με netflix και Youtube κ υποχρεώνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει επενδύσεις στις υποδομές του bandwidth για να μπορεί να τους ακολουθήσει τεχνολογικά (π.χ 4Κ ),μέχρι τώρα μετακυλίει το κόστος αυτών των επενδύσεων απ ευθείας σε όλους τους καταναλωτες μέσω των πακέτων που προσφέρει ,ενω netflix κ Youtube δεν πληρωνανε τίποτα προς τον isp,παρά τον κομβικό ρόλο που εχουν οι επενδύσεις του τελευταίου στην κερδοφορία τους. Τώρα με την κατάργηση του net neutrality θα αναγκάζεται : Να επωμιστούν κάποιο κόστος προς τον isp netflix και youtube και ενδεχομένως να ενσωματώσουν αυτό το νέο κόστος στις τιμές των συνδρομητών τους/διαφήμιζόμενων τους ,αλλά που θα οδηγήσει πλέον σε ταχύτερες και φθηνότερες επενδύσεις απο τον isp ,καθως το συνολικο κόστος δεν θα χρειάζεται να καλύπτεται μόνο απο την διείσδυση των νεων τεχνολογιών στους τελικούς καταναλωτές,αλλά μερος του θα καλύπτεται απο τις εταιρίες (στην συγκεκριμενη περιπτωση netflix-youtube) που «δημιουργούν» αυτες τις καινουργιες τεχνολογικές αναγκες. Εχω καταλάβει κάτι λάθος? γιατι το παραπάνω ψιλοfair μου φαίνεται Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από alet 2 1
vabill Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, aris1986 είπε Για μεταφραστε το everyday life πως θα μας επηρεάσει, το να το διαβάζω είναι σαν να διαβάζω μνημόνιο 1400 σελίδων.... Μην το κάνεις αυτό, μη ζητάς από άλλους να σου μεταφράσουν κάτι. Κάπως έτσι βγήκαν οι θρησκείες, οι θεωρίες συνωμοσίας, τα δημοψηφίσματα κ.ο.κ. Διάβασε, ψάξε, διαμόρφωσε μόνος σου την γνώμη σου. 1 1
aris1986 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Τι να κάνουμε εξέλιξη λέγεται και αυτό. Ανθρωποι το επέλεξαν, όχι οι εξωγήινοι οπότε ας το λουστούμε, ξεκινάμε με λιγότερο youtube και fb για αρχή εκτός αν έχεις να πληρώνεις! Θα γελάσουμε πάντως άμα παίξει προσφορές συνδέσεων ΟΤΕ για γρήγορο youtube και fb αλλά κακό download κτλπ. Εγώ θα γελάω πάντως πιο πολύ απ' όσο θα με ενοχλούσε κάτι τέτοιο. 1 λεπτό πριν, vabill είπε Μην το κάνεις αυτό, μη ζητάς από άλλους να σου μεταφράσουν κάτι. Κάπως έτσι βγήκαν οι θρησκείες, οι θεωρίες συνωμοσίας, τα δημοψηφίσματα κ.ο.κ. Διάβασε, ψάξε, διαμόρφωσε μόνος σου την γνώμη σου. Έτσι που τα γράφουν είναι σαν να υπογράφεις συμβόλαιο για ασφαλιστική εταιρία. Αν αυτό, αν εκείνο, σύμφωνα με εκείνο και μόνο όταν, αν, αν... Είναι έξυπνο κόλπο να υπεραναλυεις κάτι και να γράφεις παραγράφους των παραγραφών ώστε να πετάξεις την τζιφρα. Και που ρωτάω ξέρει κανείς 100% νομίζεις όλοι διαφορετικά λένε.
zoranb Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Παιδιά δεν κατάλαβα τίποτα, ούτε τι είναι το NetNeutrality αλλά ούτε κ τι είχε κάνει ο Ομπάμα που το αλλάζει τώρα ο Τράμπ! 3
redykt Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 32 minutes ago, aris1986 said: Και που ρωτάω ξέρει κανείς 100% νομίζεις όλοι διαφορετικά λένε. κι εγω μπερδευτηκα. ο χρηστης θα πληρωνει περισσότερα για να εχει προσβαση σε καποια sites απο οτι σε καποια αλλα; (π. χ το youtube θα εχει διαφορετικη χρεωση απ οτι το facebook) ή τα διαφορα sites θα πληρωνουν για να ανεβαζουν περιεχόμενο; 1
coffeex Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 32 λεπτά πριν, alet είπε Μια ερώτηση για όσους εχουν ασχοληθεί με τυχαίους αριθμους και αναφορες στα παραδείγματα,γιατί δεν έχω καταλάβει τον ντόρο περι net neutrality: Αν ο Χ isp στις ΗΠΑ έχει το 90% της κίνησης του με netflix και Youtube κ υποχρεώνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει επενδύσεις στις υποδομές του bandwidth για να μπορεί να τους ακολουθήσει τεχνολογικά (π.χ 4Κ ),μέχρι τώρα μετακυλίει το κόστος αυτών των επενδύσεων απ ευθείας σε όλους τους καταναλωτες μέσω των πακέτων που προσφέρει ,ενω netflix κ Youtube δεν πληρωνανε τίποτα προς τον isp,παρά τον κομβικό ρόλο που εχουν οι επενδύσεις του τελευταίου στην κερδοφορία τους. Τώρα με την κατάργηση του net neutrality θα αναγκάζεται : Να επωμιστούν κάποιο κόστος προς τον isp netflix και youtube και ενδεχομένως να ενσωματώσουν αυτό το νέο κόστος στις τιμές των συνδρομητών τους/διαφήμιζόμενων τους ,αλλά που θα οδηγήσει πλέον σε ταχύτερες και φθηνότερες επενδύσεις απο τον isp ,καθως το συνολικο κόστος δεν θα χρειάζεται να καλύπτεται μόνο απο την διείσδυση των νεων τεχνολογιών στους τελικούς καταναλωτές,αλλά μερος του θα καλύπτεται απο τις εταιρίες (στην συγκεκριμενη περιπτωση netflix-youtube) που «δημιουργούν» αυτες τις καινουργιες τεχνολογικές αναγκες. Εχω καταλάβει κάτι λάθος? γιατι το παραπάνω ψιλοfair μου φαίνεται Έχεις ξεχάσει μερικά πράγματα όπως Netflix, youtube κτλ χρειάζονται μεγάλα και πολλά datacenters, "γραμμή" προς τον έξω κόσμο και συνεχείς αναβαθμίσεις για όλα αυτά πράγμα που δεν είναι φτηνό, επίσης πχ το netflix έχει κάνει συμφωνίες με isp να τους παρέχει ακόμα και δωρεάν "cache servers" για να μπορεί ο χ isp να προσφέρει άψογες υπηρεσίες στον κάθε πελάτη του. Με όλα το παραπάνω πλέον η κάθε νέα startup δεν θα μπορεί ούτε για πλάκα να συναγωνιστεί netflix, youtube κτλ γιατί το κόστος θα ανέβει κατακόρυφα. Επίσης δες τι παίζει στο Αμέρικα με τις ταχύτητες και το τι θεωρούν γρήγορη σύνδεση.... το λόμπι τους γ$#@#e
VanJ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Που είναι το πρόβλημα; Όλες οι δημοκρατικές χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία ή η Βόρεια Κορέα το ίδιο δεν κάνουν;
slalom-7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) καλησπέρα η γνωριμία πιστέυω έγινε έμεσα με τις υπηρεσίες του 4G στα κινητά που έχεις "pass" για chat facebook κτλ με πολύ μικρό κόστος τώρα αν αυτό το εξελίξετε σε περισσότερες παροχές(ίσως και όλες), ξεχωριστά για την καθεμία, του αυξήσετε το κόστος του προσθέσετε έλεγχο και κανονισμούς μπορείτε να έχετε μία ιδέα οπότε για το ευρή κοινό σημαίνει ότι θα έχει είτε περιορισμένη πρόσβαση είτε θα πληρώνει περισσότερο, αναλογικά με τον μισθό του! , σημαντικότερο μου φαίνονται οι συνέπειες ως προς τον εταιρικό χώρο που ανέφεραν κάποια άτομα παραπάνω οι μεγάλοι θα οχυρωθούν και θα επέλθει αργά αλλά σταθερά ένα ολιγοπώλειο όπου δεν θα έχεις αρκετές ενναλακτικές και είναι πολύ σημαντικό κομάτι της σύγχρονης ζωής μας , επίσης κάποιοι άσχετοι και κοντόφθαλμοι θα πιστέψουν ότι "εμείς είμαστε ευρώπη" "δεν θα γίνει σε εμάς" κτλ Α το ίντερνετ όπως ξέρουμε ξεκίνησε από την αμερική και πλέον την μεγάλη επιρροή την έχουν μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες Β αν το αποφασίσουν οι μεγάλοι εμείς οι διχασμένοι έλληνες νομίζεται θα τους εμποδίσουμε??? ή στην ευρώπη δεν παίζουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα? όταν θα περνάει πρακτικά σε εμάς θα λέμε και ευχαριστώ τόσο που θα το έχουμε συνηθίσει! Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από slalom-7
GeorgeSmirlis Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Αυτόν τον Τραμπ μπορουν να τον ξεχάσουν σε κάνα αναμμένο κανόνι καμία μέρα? 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Πριν περάσει ο Ομπαμιας το νόμο έχει κανείς εικόνα τι γινόταν και αν γινόντουσαν όλα αυτά που λέτε; Ειλικρινά ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι. 1 1
Cntrl+X Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Αν έχω αναγνώσει σωστά το άρθρο, τότε το ζήτημα δεν είναι αν το διαδίκυτο θα παραμένει ουδέτερο ή όχι αλλά ποιός θα έχει τον έλεγχο του περιεχομένου: Η κυβέρνηση ή οι ISP. Και, αν επίσης έχω καταλάβει σωστά, εταιρίες όπως η Google και το Facebook, είναι υπέρ του ελέγχου από την κυβέρνηση έστω και με τη μορφή χαλαρής δικομματικής επιτροπής. Έτσι, ως "ουδετερότητα" εδώ νοούνταν το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή η κυβερνητική ρύθμιση (είδος ελέγχου είναι κι αυτό) που εμπόδιζε τους ISP να κάνουν ότι θέλουν.
aspirini Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, umbrella co. είπε Εμεις εδω στην υπεροχη μπανανια μας θα εχουμε ξεμεινει απο ιντερνετ και ρευμα πολυ πριν ερθει οποιοδηποτε ειδος net neutrality στην Ευρωπη. Εγω δεν εχω καταλαβει τα ατομα που σχολιαζουν με τον εξης τροπο γιατι συνεχιζουν και μενουν εδω...Τα συνορα ελευθερα ειναι και τα σκυλια δεμενα,πηγαινε στα αλλα υπεροχα κρατη. Οντοπικ τωρα Δεν γνωριζω και εγω τι εστι net neutrality και διαβαζωντας καποιους που εξηγουν τι ειναι ,δεν μπορει παρα εντυπωση να μου κανει που facebook,google κλπ τερατα εταιρειες ειναι υπερ της ουδετεροτητας. Με τα λεγομενα σας οποιος εχει λεφτα σβηνει τον ανταγωνισμο οποτε γιατι να μην το θελουν οι συγκεκιμενες εταιρειες? 1
Damachi Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Καλα το καταλαβες και η τελευταια φορα που εβγαλαν το τελευταιο χαλιναρι που εμποδιζε corporate bastards να κανουν οτι γουσταρουν ηταν με τη καταληξη 2008 Lehman brothers 1
slyverine Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, bill987 είπε Μπορεί κάποιος με απλά κατανοητά λογάκια να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό???? Με λίγα λόγια, θα μπορούν κάλιστα να τα κάνουν πλακάκια όλες οι εταιρίες, να σου πουλάνε ένα γενικό αργό ιντερνετ και μετά να σου λένε, αν θες γρήγορη σύνδεση για να βλέπεις βιντεο και να streamareis video πλήρωσε +λεφτά στο λογαριασμό, αν θές γρήγορη σύνδεση για παιχνίδια πλήρωσε + άλλα τοσα στο λογαριασμό. Θα μπορούν εύκολα να σε χρεώνουν για το παραμικρό. Αυτό απο θέμα οικονομικής πολιτικής, από θέμα απορρήτου είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από slyverine 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα