Insanity1312 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Kαλό Μεσημέρι σε όλους, έχω ένα πρόβλημα απο την πρώτη μέρα που έβαλα Windows 10. Όποια έκδοση και αν βάλω στο μηχάνημα μου, μετά το φορμάτ και μετά που εγκαθιστώ όλα τα απαραίτητα updates η διεργασία που αναφέρω στον τίτλο πάντα μα πάντα μου τρώει όλο το bandwith και δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο internet. Έχοντας ελέγξει για τυχόν κατέβασμα updates η οτιδήποτε άλλο που να μπορεί να τρώει to bandwith εκείνη την ώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και πως το σταματάω.. Σας παρακαλώ πολύ αν μπορεί κάποιος και ξέρει ας μου απαντήσει... Ευχαριστώ!!
skoulas Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Αν δεν βαριεσαι...(είναι copy-paste από εδώ) Τι είναι το αρχείο svchost.exe? Το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe είναι μια από τις πιο γνωστές διεργασίες συστήματος. Είναι αξιόπιστη κι ασφαλής. Είναι μέρος των Microsoft Windows κι ευθύνεται για τη διαχείριση διεργασιών που εκτελούνται από DLLs. Μπορείς να βρεις αρκετά παραδείγματα αυτής της διεργασίας στο Πίνακα Ελέγχου -> Υπηρεσίες (Control Panel -> Services). Έτσι, μη ξαφνιαστείς εάν τύχει και δεις 10-14 πανομοιότυπες διεργασίες να τρέχουν στο σύστημα του υπολογιστή σου. Μια χαρακτηριστική ιδιότητα του εκτελέσιμου αρχείου svchost είναι ότι μπορεί να βάλει σε αναμονή πολλές Windows υπηρεσίες έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση των πόρων του συστήματος. Παρόλα αυτά, το ίδιο το svchost.exe μπορεί να γίνει βαρύ και να αρχίσει να χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό CPU. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία ώστε να σταματήσεις τη μεγάλη κατανάλωση των πόρων συστήματος. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα: Άνοιξε το Task manager πατώντας ταυτόχρονα Ctlr+Alt+Del. Πήγαινε «Processes» (Διεργασίες) και κάνε επιλογή «Show processes from all users» (Προβολή διεργασιών από όλους τους χρήστες). Δεξί click στη διεργασία svchost.exe που έχεις διαπιστώσει ότι καταναλώνει μεγάλο ποσοστό CPU. Κατόπιν, «Go to Service(s)» (Πήγαινε σε Υπηρεσία(ες)). Δώσε έμφαση στις υπηρεσίες που έχουν τονιστεί, δλδ. αυτές που τρέχουν κάτω από τη διεργασία svchost.exe. Για να σταματήσεις μια υπηρεσία, κάνε δεξί click σε αυτή και κατόπιν επέλεξε «Stop Service» (Διακοπή Υπηρεσίας). Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να αφαιρέσεις αυτή την καίρια συστημική διεργασία. Είναι άκρως απαραίτητη για την ασφαλή και σταθερή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή. Με ποιους κινδύνους σχετίζεται το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe? Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλά παράσιτα που προσπαθούν να κρυφτούν στα συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας τα ονόματα νόμιμων συστημικών αρχείων. Φυσικά, το Svchost.exe δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το Svchost.exe καταναλώνει πολύ μεγάλο ποσοστό των πόρων του συστήματος του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να το κοιτάξεις σε βάθος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιούν το όνομα αυτού του αρχείου έχουν καποιο ορθογραφικό λάθος στο όνομα, όπως πχ. svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe, κτλ. Επιπρόσθετα, μπορείς να εντοπίσεις κακόβουλη έκδοση του svchost.exe μέσω σάρωσης με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-spyware.
Insanity1312 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 20 ώρες πριν, skoulas είπε Αν δεν βαριεσαι...(είναι copy-paste από εδώ) Τι είναι το αρχείο svchost.exe? Το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe είναι μια από τις πιο γνωστές διεργασίες συστήματος. Είναι αξιόπιστη κι ασφαλής. Είναι μέρος των Microsoft Windows κι ευθύνεται για τη διαχείριση διεργασιών που εκτελούνται από DLLs. Μπορείς να βρεις αρκετά παραδείγματα αυτής της διεργασίας στο Πίνακα Ελέγχου -> Υπηρεσίες (Control Panel -> Services). Έτσι, μη ξαφνιαστείς εάν τύχει και δεις 10-14 πανομοιότυπες διεργασίες να τρέχουν στο σύστημα του υπολογιστή σου. Μια χαρακτηριστική ιδιότητα του εκτελέσιμου αρχείου svchost είναι ότι μπορεί να βάλει σε αναμονή πολλές Windows υπηρεσίες έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση των πόρων του συστήματος. Παρόλα αυτά, το ίδιο το svchost.exe μπορεί να γίνει βαρύ και να αρχίσει να χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό CPU. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία ώστε να σταματήσεις τη μεγάλη κατανάλωση των πόρων συστήματος. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα: Άνοιξε το Task manager πατώντας ταυτόχρονα Ctlr+Alt+Del. Πήγαινε «Processes» (Διεργασίες) και κάνε επιλογή «Show processes from all users» (Προβολή διεργασιών από όλους τους χρήστες). Δεξί click στη διεργασία svchost.exe που έχεις διαπιστώσει ότι καταναλώνει μεγάλο ποσοστό CPU. Κατόπιν, «Go to Service(s)» (Πήγαινε σε Υπηρεσία(ες)). Δώσε έμφαση στις υπηρεσίες που έχουν τονιστεί, δλδ. αυτές που τρέχουν κάτω από τη διεργασία svchost.exe. Για να σταματήσεις μια υπηρεσία, κάνε δεξί click σε αυτή και κατόπιν επέλεξε «Stop Service» (Διακοπή Υπηρεσίας). Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να αφαιρέσεις αυτή την καίρια συστημική διεργασία. Είναι άκρως απαραίτητη για την ασφαλή και σταθερή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή. Με ποιους κινδύνους σχετίζεται το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe? Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλά παράσιτα που προσπαθούν να κρυφτούν στα συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας τα ονόματα νόμιμων συστημικών αρχείων. Φυσικά, το Svchost.exe δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το Svchost.exe καταναλώνει πολύ μεγάλο ποσοστό των πόρων του συστήματος του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να το κοιτάξεις σε βάθος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιούν το όνομα αυτού του αρχείου έχουν καποιο ορθογραφικό λάθος στο όνομα, όπως πχ. svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe, κτλ. Επιπρόσθετα, μπορείς να εντοπίσεις κακόβουλη έκδοση του svchost.exe μέσω σάρωσης με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-spyware. Καλημερα, εχω κανει scan τα παντα και με πολλα και διαφορα προγραμματα τα οποια δεν βρισκουν κατι περιεργο, και πριν το φορματ και μετα το φορματ που εκανα προχθες.. αυτο με το bandwith συμβαινει με το που κανω το format οποτε δε ξερω πως γινεται και πως να το σταματησω, αν εχεις καμια ιδεα πες μου αλλα τα εχω δοκιμασει ολα και εχω απελπιστει..
Silverage Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 23 ώρες πριν, Insanity1312 είπε Kαλό Μεσημέρι σε όλους, έχω ένα πρόβλημα απο την πρώτη μέρα που έβαλα Windows 10. Όποια έκδοση και αν βάλω στο μηχάνημα μου, μετά το φορμάτ και μετά που εγκαθιστώ όλα τα απαραίτητα updates η διεργασία που αναφέρω στον τίτλο πάντα μα πάντα μου τρώει όλο το bandwith και δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο internet. Έχοντας ελέγξει για τυχόν κατέβασμα updates η οτιδήποτε άλλο που να μπορεί να τρώει to bandwith εκείνη την ώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και πως το σταματάω.. Σας παρακαλώ πολύ αν μπορεί κάποιος και ξέρει ας μου απαντήσει... Ευχαριστώ!! Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Τα Windows 10 στέλνουν συνέχεια πληροφορίες ή κατεβάζουν updates. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το windows update μήπως φτιάξει.
Insanity1312 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, Silverage είπε Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Τα Windows 10 στέλνουν συνέχεια πληροφορίες ή κατεβάζουν updates. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το windows update μήπως φτιάξει. Καλημέρα.. το έχω κάνει και αυτό.. και δεν άλλαξε τίποτα.. έχω και ένα άλλο πρόβλημα που το ανέβασα πριν λίγο.. απο το κακό στο χειρότερο πάει..
kataramenos32 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Βαλε windows 7. Στο λαπτοπ μου προσωπικα δεν καταφερα να βρω λυση για το συγκεκριμενο θεμα. Καποια διεργασια παντα τραβουσε υπερβολικα πολλους πορους
Insanity1312 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, kataramenos32 είπε Βαλε windows 7. Στο λαπτοπ μου προσωπικα δεν καταφερα να βρω λυση για το συγκεκριμενο θεμα. Καποια διεργασια παντα τραβουσε υπερβολικα πολλους πορους εγω καταφερα και το εκλεισα αλλα εχω μεγαλυτερο θεμα τωρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα