Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Κι εγώ έχω ακούσει παρόμοιες περιπτώσεις που βγάλαν άκρη. Αρκεί να μην πας μετά από κανα μήνα.....

Αν και κατα τη γνώμη  μου πρέπει κάποια στιγμή να μπει τάξη και να τηρούνται οι προθεσμίες και όχι να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει και μετά να παρακαλάει για παράταση δεξιά και αριστερά και να βάζει γνωστούς. Είτε αυτό είναι ανανέωση κάρτας είτε τέλη κυκλοφορίας είτε δε ξέρω γω τι άλλο.

'Οσον αφορά την κάρτα ανεργίας κανονικά έπρεπε να πέφτει άκυρο με τη μια.  βέβαια σε σοβαρές περιπτώσεις (πχ υγείας ) έπρεπε να υπάρχει εξαίρεση,

Αλλά είσαι άνεργος, κάθεσαι όλη μέρα και παίζεις....., έχεις μια υποχρέωση μόνο (την αναέωση) και δε μπορείς να κάνεις ούτε αυτό; Προφανώς κανείς δε ξεχνάει όμως να πάει στο ΑΤΜ τη μέρα που μπαίνουν τα χρήματα. Κι αν δε μπούνε ακριβώς στις 16:00 (τότε νομίζω γίνονται οι πιστώσεις), 2 λεπτά μετά ανοίγουν θέμα να ρωτήσουν τι έγινε.

δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά φίλε, ξεκαθάρισα ότι πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις, απλά΄ήταν αφορμή. Τα γράφω αυτά επειδη ξέρω και άτομα που έχουν δικαιωθεί απλά επειδή το ξέχασαν...χωρίς να υπάρχει λόγος

Εντάξει οφείλουν όπως αναφέρεις να εξετάζουν "ιδιάζουσες" περιπτώσεις. Αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο, τόσο καιρό ο ΟΑΕΔ δεν έστελνε κανένα μήνυμα ενημέρωσης, όταν βρισκόσουν κοντά στην ημερομηνία ανανέωσης.

Πλέον ενσωματώθηκε το χαρακτηριστικό αυτό, οπότε πρέπει να κοπεί σταδιακά η δικαιολογία "ξέχασα". Ενημέρωση με SMS/e-mail και τέλος!

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, christakos07 είπε

Ενημέρωση με SMS/e-mail και τέλος!

Δεν κατάλαβα αν εννοείς οτι ήδη γίνεται ή οτι πρέπει να γίνεται.

Πάντως στην περίπτωσή μου που έκανα τα χαρτιά για να μπω ταμείο,χρωστούσα κάποια ένσημα και όταν εκδόθηκαν τα πήγα ,όπου και με ενημέρωσαν οτι με ψάχνανε. Ούτε τηλ ,ούτε email πήρα.

Και μάλιστα είδα ότι ήδη μπήκαν λεφτά ,  ενώ κανονικά είναι να παρουσιαστώ σε 3 μέρες,να πάρω έγκριση και μετά από ένα μήνα θα ξεκινούσε

(ενώ αίτηση είχα κάνει 2 μέρες μετά τη λήξη σύμβασης και κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει σε έναν μήνα) .

Θα πάω ούτως η άλλως ,απλά το αναφέρω γιατί είναι λίγο μπάχαλο

Δημοσ.

Αν θέλετε την γνώμη μου, κανένας δεν έχει άδικο. Θα μπορούσε να υπάρχει μια τηλεφωνική υπενθύμιση, ένα μήνυμα στο κινητό, ένα email βρε παιδί μου. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Εντάξει, είναι δουλειά σου να το θυμάσαι, συμφωνώ. Και για να ξεφύγει η χώρα επιτέλους από τον αέναο φαύλο κύκλο του νεοελληνισμού, καλό θα ήταν να αρχίσουν να τηρούνται οι νόμοι κατά γράμμα. Αλλά το θεωρώ λίγο οξύμωρο, στην περίπτωση που χρωστάς λεφτά, να σε παίρνουν καθημερινά, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όταν είναι να πάρεις λεφτά, όπως η περίπτωση του ΟΑΕΔ, να κάνουν τους Κινέζους. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikoskifisia είπε

Αν θέλετε την γνώμη μου, κανένας δεν έχει άδικο. Θα μπορούσε να υπάρχει μια τηλεφωνική υπενθύμιση, ένα μήνυμα στο κινητό, ένα email βρε παιδί μου. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Εντάξει, είναι δουλειά σου να το θυμάσαι, συμφωνώ. Και για να ξεφύγει η χώρα επιτέλους από τον αέναο φαύλο κύκλο του νεοελληνισμού, καλό θα ήταν να αρχίσουν να τηρούνται οι νόμοι κατά γράμμα. Αλλά το θεωρώ λίγο οξύμωρο, στην περίπτωση που χρωστάς λεφτά, να σε παίρνουν καθημερινά, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όταν είναι να πάρεις λεφτά, όπως η mπερίπτωση του ΟΑΕΔ, να κάνουν τους Κινέζους. 

Μπορείς να το βάλεις στο ημερολόγιο του κινητού σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, korakios είπε

Δεν κατάλαβα αν εννοείς οτι ήδη γίνεται ή οτι πρέπει να γίνεται.

Πάντως στην περίπτωσή μου που έκανα τα χαρτιά για να μπω ταμείο,χρωστούσα κάποια ένσημα και όταν εκδόθηκαν τα πήγα ,όπου και με ενημέρωσαν οτι με ψάχνανε. Ούτε τηλ ,ούτε email πήρα.

Και μάλιστα είδα ότι ήδη μπήκαν λεφτά ,  ενώ κανονικά είναι να παρουσιαστώ σε 3 μέρες,να πάρω έγκριση και μετά από ένα μήνα θα ξεκινούσε

(ενώ αίτηση είχα κάνει 2 μέρες μετά τη λήξη σύμβασης και κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει σε έναν μήνα) .

Θα πάω ούτως η άλλως ,απλά το αναφέρω γιατί είναι λίγο μπάχαλο

https://www.tanea.gr/2020/02/03/greece/oaed-me-diplo-e-mail-i-enimerosi-gia-tin-egkairi-ananeosi-karton-anergias/

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Nikoskifisia είπε

Ένα απλό email δεν θα το έλεγα παρακαλετό. Από τη σκοπιά που το κοιτάζει ο καθένας. 

ανεργος εισαι και πας στον οαεδ για τα 400 το μηνα μεχρι να βρεις κατι αλλο αλλα οι ελληναρες επαναπαύονται σου λεει για 1 χρονο τη βολεψαμε εστω με 400 το μηνα  

εαν δε μπορεις να θυμασαι ποτε πρεπει να πηγαινεις στον οαεδ τοτε πρεπει να σε διαγραψουν 

• Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nikoskifisia είπε

Παιδιά, μόλις τελείωσα από τον ΟΑΕΔ. Όλα καλά πήγαν, δεν είχα κανένα θέμα. Βρήκα και έναν γνωστό μου στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν χρειάστηκε καθόλου. Απλά πήγα στο ταμείο, της είπα ότι είμαι εκπρόθεσμος και απλά μου έφτιαξε τα χαρτιά, χωρίς να μου πει κάτι. Όποτε αν ξανατύχει σε κάποιον, να ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ όποιον ενδιαφέρθηκε πάντως. 

Αν χάσεις την ημερομηνία έχεις νομίζω ένα περιθώριο 20 ημερών (μπορεί και λιγότερο, δυο εβδομάδες, δε θυμάμαι καλά) να πας από εκεί και να υποβάλλεις αυτοπροσώπως αίτηση ανανέωσης που πρέπει να εγκριθεί από τη γραμματεία. Συμπληρώνεις ένα χαρτί και το υπογράφουν δηλαδή, και αυτό είναι όλο. Αν πάλι περάσουν και οι 20 ημέρες, πάλι μπορείς να πας και να προσκομίσεις χαρτί γιατρού ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο που να δικαιολογεί την απουσία σου, οπότε τότε πρέπει να γίνει έγκριση από το συμβούλιο προκειμένου να γίνει κανονικά ανανέωση.. Υπάρχουν δηλαδή σε κάθε περίπτωση περιθώρια...

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαθα και εγω το ιδιο πραγμα ηταν να δηλωσω παρουσια μεχρι 6/12, το εχει παθει κανεις τωρα τελευταια;;

Επεξ/σία από xristosmost
  • Moderators
Δημοσ.
Στις 13/12/2020 στις 4:37 ΜΜ, xristosmost είπε

Επαθα και εγω το ιδιο πραγμα ηταν να δηλωσω παρουσια μεχρι 6/12, το εχει παθει κανεις τωρα τελευταια;;

Αν βγαλεις ακρη πες μου γιατι και σε εναν γνωστο εγινε το ιδιο.

Δημοσ.

φιλε ακομα τιποτα μου ειπαν να στειλω μια υπευθυνη δηλωση με τα στοιχεια μου και να την στειλω με pdf, χτες πηρα τηλεφωνο και ειπε οτι πρεπει να το δει ο διευθυντης ,2 μερες τωρα και ακομα τιποτα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/12/2020 στις 12:32 ΜΜ, xristosmost είπε

φιλε ακομα τιποτα μου ειπαν να στειλω μια υπευθυνη δηλωση με τα στοιχεια μου και να την στειλω με pdf, χτες πηρα τηλεφωνο και ειπε οτι πρεπει να το δει ο διευθυντης ,2 μερες τωρα και ακομα τιποτα

Τελικά τι έγινε;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν και εγώ την έπαθα και έχασα την ηλεκτρονική παρουσία για λίγες ημέρες. Με αρκετούτσικη πίεση έβγαλα άκρη.

Με τον πρώτο υπάλληλο που μίλησα μου είπε πως "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" αλλά επειδή στο παρελθόν την έχω ξαναπατήσει έτσι από ανήξερο υπάλληλο το έτρεξα λίγο και τελικά έβγαλα άκρη, έκανα εκπρόθεσμα την παρουσία και εγκρίθηκε μετά την ένσταση.

Εάν ο υπάλληλος λέει τα δικά του μιλήστε με τον συντονιστή ή τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ σας. Εγώ αυτό έπραξα και αυτοί μου είπανε να κάνω υπεύθυνη δήλωση για εκπρόθεσμη παρουσία, την έστειλα στο email του τοπικού ΟΑΕΔ, με κάλεσε την επόμενη εργάσιμη ξανά κάποιος υπάλληλος που "δεν είχε την δυνατότητα να κάνει κάτι" άρα θα έπρεπε να περιμένω μέχρι την επόμενη ηλεκτρονική παρουσία σε 2 μήνες + θα μου στερούσανε και το επίδομα ενός μήνα. 

Βέβαια δεν είμαστε για στερήσεις και ο προϊστάμενος μου είχε πει άλλα οπότε ξανά μίλησα μαζί του και μου είπε να περάσω από εκεί για να κάνω ένσταση.  

Εν τέλη πήγα, αυτό που κοίταξε ήταν πότε έληξε η προθεσμία της ηλεκτρονικής παρουσίας και πότε έκανα εγώ την εκπρόθεσμη παρουσία, λόγω του ότι μεσολάβησαν μόνο λίγες ημέρες (το έκανα εντός της 1ης εβδομάδας από την λήξη) ενέκρινε την ένσταση.

Προσωπικά δεν με ρώτησε γιατί δεν την έκανα έγκαιρα, του αρκούσε που την έκανα αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας...  αλλά μια καλή δικαιολογία καλό είναι να υπάρχει. [τύπου "είχα ένα σωρό οικογενειακά και προσωπικά θέματα που με απασχολούσανε και ξεχάστηκα, μπήκε ο μπατζανάκης της προ-γιαγιάς της θειάς μου σε ΜΕΘ λόγω COVID, οι γονείς μου έχουν καταστραφεί οικονομικά και έχω να δω την κοπέλα μου που ζεί σε άλλη πόλη εδώ και κάτι μήνμες" ή δεν ξέρω τι (δώστε πράμα και παπάτζα δεν έχετε να χάσετε κάτι, μόνο ένα 400αρι)]

Καλή τύχη σε όλους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pepega11 είπε

Λοιπόν και εγώ την έπαθα και έχασα την ηλεκτρονική παρουσία για λίγες ημέρες. Με αρκετούτσικη πίεση έβγαλα άκρη.

Με τον πρώτο υπάλληλο που μίλησα μου είπε πως "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" αλλά επειδή στο παρελθόν την έχω ξαναπατήσει έτσι από ανήξερο υπάλληλο το έτρεξα λίγο και τελικά έβγαλα άκρη, έκανα εκπρόθεσμα την παρουσία και εγκρίθηκε μετά την ένσταση.

Εάν ο υπάλληλος λέει τα δικά του μιλήστε με τον συντονιστή ή τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ σας. Εγώ αυτό έπραξα και αυτοί μου είπανε να κάνω υπεύθυνη δήλωση για εκπρόθεσμη παρουσία, την έστειλα στο email του τοπικού ΟΑΕΔ, με κάλεσε την επόμενη εργάσιμη ξανά κάποιος υπάλληλος που "δεν είχε την δυνατότητα να κάνει κάτι" άρα θα έπρεπε να περιμένω μέχρι την επόμενη ηλεκτρονική παρουσία σε 2 μήνες + θα μου στερούσανε και το επίδομα ενός μήνα. 

Βέβαια δεν είμαστε για στερήσεις και ο προϊστάμενος μου είχε πει άλλα οπότε ξανά μίλησα μαζί του και μου είπε να περάσω από εκεί για να κάνω ένσταση.  

Εν τέλη πήγα, αυτό που κοίταξε ήταν πότε έληξε η προθεσμία της ηλεκτρονικής παρουσίας και πότε έκανα εγώ την εκπρόθεσμη παρουσία, λόγω του ότι μεσολάβησαν μόνο λίγες ημέρες (το έκανα εντός της 1ης εβδομάδας από την λήξη) ενέκρινε την ένσταση.

Προσωπικά δεν με ρώτησε γιατί δεν την έκανα έγκαιρα, του αρκούσε που την έκανα αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας...  αλλά μια καλή δικαιολογία καλό είναι να υπάρχει. [τύπου "είχα ένα σωρό οικογενειακά και προσωπικά θέματα που με απασχολούσανε και ξεχάστηκα, μπήκε ο μπατζανάκης της προ-γιαγιάς της θειάς μου σε ΜΕΘ λόγω COVID, οι γονείς μου έχουν καταστραφεί οικονομικά και έχω να δω την κοπέλα μου που ζεί σε άλλη πόλη εδώ και κάτι μήνμες" ή δεν ξέρω τι (δώστε πράμα και παπάτζα δεν έχετε να χάσετε κάτι, μόνο ένα 400αρι)]

Καλή τύχη σε όλους.

Ετσι ακριβως εγινε και με την κοπελα μου,με τη διαφορα οτι εκεινη εκανε δηλωση,αλλα για καποιο λογο δεν την πηρε.

Η πρωτη υπαλληλος μας εβαλε και χερι που δεν καναμε τη δηλωση,και ειπε οτι δε μπορουσε να γινει τιποτα.

Ρωτησα και εγω μια φιλη που ασχολειται,να μας βρει καποια που να μπορουμε απλα να μιλησουμε σαν ανθρωποι.

Η ιδια μας ειπε οτι ισως να μη γινεται τιποτα,και θα πρεπει να το τσεκαρει με την προισταμενη.

Ευτυχως 2 μερες μετα εμφανιστηκε στο λογαριασμο κανονικα η δηλωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...