Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω ένα toshiba satelite A665-11T και χθες πήγα να συνδέσω ένα εξωτερικό δίσκο στον οποίο είχε σπάσει η θύρα mini USB και κουνιόταν και μάλλον έκανε βραχυκύκλωμα. Από τότε έχουν νεκρώσει όλες οι USB θύρες. Δηλαδή δε δουλεύει τίποτα επάνω και ούτε καν δίνουν ρεύμα. Κατά τα άλλα το λάπτοπ δουλεύει κανονικά, αλλά δε μπορώ ούτε ποντίκι να χρησιμοποιήσω. 

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να γίνει; Παίζει να επισκευάζεται αυτό ή πάει για μητρική;

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

δες μεσα στην θυρα usb του λαπτοπ με φακο αν εχει στραβωσει καποιο ποδαρακι ακουμπαει στην γειωση και βραχυκυκλωνει

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχει κάψει καμιά ασφάλεια μέσα είναι εύκολη επισκευή . Απο την άλλη αν έχει κάψει κανένα controller... Φτιάχνει πάλι αλλά δεν ξέρω κατα πόσον αξίζει.

Αν βάλεις συσκευή που έχει λαμπάκι αυτό ανάβει; Αν βάλεις δίσκο που έχει δικιά του εξωτερική τροφοδοσία τον βλέπει;

Όπως και να έχει αν τις θες τις USB και δεν σε βολεύει η χρήση κάποιας κάρτας σαν την παραπάνω που ανέβασες τότε πήγαινε να κοιτάξει κανένας την μητρική σου, έχε όμως στα υπόψιν οτι θα πάει κάμποσο η επισκευή μητρικής...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos903 είπε

Αν έχει κάψει καμιά ασφάλεια μέσα είναι εύκολη επισκευή . Απο την άλλη αν έχει κάψει κανένα controller... Φτιάχνει πάλι αλλά δεν ξέρω κατα πόσον αξίζει.

Αν βάλεις συσκευή που έχει λαμπάκι αυτό ανάβει; Αν βάλεις δίσκο που έχει δικιά του εξωτερική τροφοδοσία τον βλέπει;

Όπως και να έχει αν τις θες τις USB και δεν σε βολεύει η χρήση κάποιας κάρτας σαν την παραπάνω που ανέβασες τότε πήγαινε να κοιτάξει κανένας την μητρική σου, έχε όμως στα υπόψιν οτι θα πάει κάμποσο η επισκευή μητρικής...

Χωρίς usb δε μπορώ να δουλέψω, χρειάζομαι το ποντίκι και να μπορώ να συνδέω δίσκους/στικάκια.
Βάζω ποντίκι ενσύρματο και δεν ανάβει, ούτε στικάκια. Το άνοιξα πριν και αποσύνδεσα τις 2 θύρες που είναι από τη μία πλευρά και δυστυχώς δε λειτουργεί ούτε εκείνη που είναι από την άλλη. Επίσης μαζί με τις δύο θύρες είναι στην ίδια πλακέτα (που συνδέεται με καλωδιοταινία με την μητρική) είναι και οι υποδοχές για τα ακουστικά, οι οποίες λειτουργούν. Άρα οι ενδείξεις δείχνουν κοντρόλερ δυστυχώς.

Ρώτησα από το τηλέφωνο για επισκευή και μου είπαν ότι ξεκινάει απο 80€, αλλά φοβάμαι ότι θα πάει παραπάνω. 
Οπότε μάλλον θα πάω για την κάρτα και ελπίζω να δουλέψει.

Δημοσ.

Μητρική (απο EU) βρίσκεις με λιγότερα πάντως (αυτή πρέπει να είναι αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος, αν θες μητρική κοίτα το μοντέλο αυτής που έχεις).

Αν πας για express κάρτα πάρε το λάπτοπ μαζί για δοκιμή, γιατί αν υπάρχει ζημιά "γερή" κυκλοφορεί το ενδεχόμενο να μην βλέπει ούτε το express slot. Αν είναι μόνο τροφοδοσία όμως των usb πρέπει να σου δουλέψει.

Μετά αν χρειαστείς να βάλεις κάτι που τραβάει πολύ ρεύμα (εξωτερικό δίσκο χωρίς τροφοδοσία, φόρτιση λάπτοπ etc) η κάρτα αυτή δεν ξέρω αν θα μπορέσει να δώσει οσο ρεύμα χρειάζεται, για αυτό εξάλλου σου δίνουν και καλώδιο για εξωτερική τροφοδοσία με αυτές τις κάρτες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Μητρική (απο EU) βρίσκεις με λιγότερα πάντως (αυτή πρέπει να είναι αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος, αν θες μητρική κοίτα το μοντέλο αυτής που έχεις).

Αν πας για express κάρτα πάρε το λάπτοπ μαζί για δοκιμή, γιατί αν υπάρχει ζημιά "γερή" κυκλοφορεί το ενδεχόμενο να μην βλέπει ούτε το express slot. Αν είναι μόνο τροφοδοσία όμως των usb πρέπει να σου δουλέψει.

Μετά αν χρειαστείς να βάλεις κάτι που τραβάει πολύ ρεύμα (εξωτερικό δίσκο χωρίς τροφοδοσία, φόρτιση λάπτοπ etc) η κάρτα αυτή δεν ξέρω αν θα μπορέσει να δώσει οσο ρεύμα χρειάζεται, για αυτό εξάλλου σου δίνουν και καλώδιο για εξωτερική τροφοδοσία με αυτές τις κάρτες.

Ναι, είναι περίπου αυτή, την είχα τσεκάρει. Έχει λίγο διαφορετική κάρτα γραφικών, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. 
Την έχω υπόψη μου και αυτή τη λύση, αλλά θα πάω πρώτα στην κάρτα που είναι άμεση και φθηνή λύση. Αν δε δουλέψει, θα δούμε.

Νο1 πρόβλημα είναι το ποντίκι και μετά θα ήθελα να μπορεί να διαβάζει εξωτερικό δίσκο 2,5' που δεν έχει δική του τροφοδοσία, αλλά θα δούμε, αυτό μπορεί να το βολέψω.

Ελπίζω να βρω λύση γιατί το λάπτοπ είναι πολύ καλό και δε θέλω να το αλλάξω. Όμως δεν πρόκειται να δώσω περισσότερα από 100€, καλύτερα να το κρατήσω με το touchpad και να πάρω ένα άλλο με 500€ να δουλεύω. 

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

Συνήθως δεν υπάρχει θέμα με διαφορετικές κάρτες γραφικών κτλπ απλά τσέκαρε οι βίδες να είναι στο ίδιο σημείο για να κάθεται σωστά η ψήκτρα.

Ποντίκι θα δουλέψει, δεν έχει κατανάλωση αλλά ο δίσκος δεν ξέρω, αυτοί θέλουν 3Watt πες, εσένα η express δίνει 1.35Α στα 3V (αν το βλέπω καλά δεν έχει 5V γραμμή η express άρα με step-up φτιάχνει τα 5V πράγμα που έχει απώλειες) άρα πες δίνει 4W μείον τις απώλειες, αν φτάνουν θα γυρίσει, αν όχι... Δεν θα γυρίσει... Και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό τροφοδοτικό για τα 5V στην κάρτα, αν το έχεις σταθερό το λάπτοπ οκ αλλά αν το κουβαλάς... Άρα πάρε και τον δίσκο μαζί σου στο μαγαζί και δοκίμασε τον και αυτόν :P Μεταφορά αρχείων κάνε, καμιά ταινία, αν δεν κλατάρει οκ.

Δοκίμασε αύριο να πάρεις 4-5 μαγαζιά ακόμα, πρέπει να βρεις και κάτω απο 80 πάντως, πες θα πας την μητρική σκέτη να μην τρώνε την ώρα τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν παίζει το ποντίκι είμαι ευχαριστημένος σε πρώτη φάση, Μετά ίσως το πάω απλώς για ένα διαγνωστικό έλεγχο μήπως δουν κάποια ασφάλεια ή κάποιο σκασμένο πυκνωτή. Αυτά δεν τα κοίταξα γιατί είναι από το κάτω μέρος και φοβήθηκα μήπως την ξεκολλήσω από την ψύκτρα. 

Έψαξα και τη λύση μήπως μπορέσω να βγάλω usb από το SATA του dvd rom, αλλά δεν κατάφερα να βρω μετατροπέα που να μου κάνει. Ενώ το αντίστροφο είναι πολύ διαδεδομένο, φαίνεται πως το SATA δεν είναι το ίδιο ευέλικτο με τα usb
Κάτι τέτοιο θα με βόλευε μια χαρά https://www.parts-people.com/index.php?action=item&id=13471

Επεξ/σία από naive
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nikos903 είπε

Αν βάλεις δίσκο που έχει δικιά του εξωτερική τροφοδοσία τον βλέπει;

Λοιπόν δοκίμασα ένα docking που έχω και στη μία απο τις τρεις τον είδε το δίσκο. Στις άλλες δύο (που ήταν και από εκεί που έγινε το βραχυκύκλωμα) δεν τον βλέπει.

Επίσης δουλεύει και το eSATA, άρα έχω επιλογές να βλέπω εξωτερικούς δίσκους ακόμα και αν δεν τους σηκώνει η expresscard. 

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

O υπολογιστής αυτός έχει 2 τροφοδοσίες για τις USB, μια είναι για τις 2 USB δεξιά και άλλη μια για την θύρα που είναι USB και SATA (αυτή πρέπει να σου δουλεύει), μετά η τελευταία θύρα που μένει παίρνει τροφοδοσία απο την USB/ESATA αλλά μέσω mosfet το οποίο μπορεί να έχει ψηθεί. Αν σου δουλεύει δηλαδή η USB/eSata τότε απλά έχεις κάψει μια απο τις 2 τροφοδοσίες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos903 είπε

O υπολογιστής αυτός έχει 2 τροφοδοσίες για τις USB, μια είναι για τις 2 USB δεξιά και άλλη μια για την θύρα που είναι USB και SATA (αυτή πρέπει να σου δουλεύει), μετά η τελευταία θύρα που μένει παίρνει τροφοδοσία απο την USB/ESATA αλλά μέσω mosfet το οποίο μπορεί να έχει ψηθεί. Αν σου δουλεύει δηλαδή η USB/eSata τότε απλά έχεις κάψει μια απο τις 2 τροφοδοσίες.

Η USB που βλέπει το δίσκο (σωστά, είναι δίπλα στην eSATA)δε μπορεί πάλι να δώσει τροφοδοσία μόνη της. Πάντως είναι καλό νομίζω ότι έχω ένδειξη ότι είναι ΟΚ ο ελεγκτής. 
Η τροφοδοσία τι κύκλωμα είναι, παίζει να είναι κάτι επισκευάσιμο με κάποιο μικροϋλικό;

Δημοσ.

Κάτσε, η esata δεν είναι και USB στο λάπτοπ σου; 4 θύρες πρέπει να έχει USB αυτό σωστά;

Ναι το οτι βλέπει τουλάχιστον μια θύρα καλό είναι, λογικά δεν ψήθηκε ο ελεγκτής.

Επισκευάσιμα είναι αυτά ναι, μικρά είναι τα τσιπάκια που ψήνονται (πχ link και link) απλά στις επισκευές δεν πληρώνεις κόστος υλικού, οι επισκευές σε πλακέτες πάντα είναι ακριβές. Γιατί πες είναι αυτό, οκ το αλλάζεις, αλλά μπορεί να είναι άλλα 10 πράγματα μαζί με αυτό, θέλει μετρήσεις για να βρει τι φταίει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Κάτσε, η esata δεν είναι και USB στο λάπτοπ σου; 4 θύρες πρέπει να έχει USB αυτό σωστά;

Ναι το οτι βλέπει τουλάχιστον μια θύρα καλό είναι, λογικά δεν ψήθηκε ο ελεγκτής.

Επισκευάσιμα είναι αυτά ναι, μικρά είναι τα τσιπάκια που ψήνονται (πχ link και link) απλά στις επισκευές δεν πληρώνεις κόστος υλικού, οι επισκευές σε πλακέτες πάντα είναι ακριβές. Γιατί πες είναι αυτό, οκ το αλλάζεις, αλλά μπορεί να είναι άλλα 10 πράγματα μαζί με αυτό, θέλει μετρήσεις για να βρει τι φταίει.

Έχει δύο USB από τη μία και μια USB συν μία eSATA από την άλλη.
Εκεί που ρώτησα μου είπαν ότι έχουν ένα στάνταρ κόστος για επέμβαση στη μητρική και μετά προσθέτουν και τα υλικά. Βέβαια θεωρώ ότι είχε στο μυαλό του επίπεδο μαγαζιού, δηλαδή να αλλάξει κανα πυκνωτάκι ή να επισκευάσει καμια κόλληση, αν παέι για τσιπάκι λογικά θα πρέπει να το στείλει εργαστήριο, που σημαίνει και επιπλέον κόστος και καθυστέρηση. 
Οπότε είναι κρίσιμο να κάνω δουλειά με την expresscard να τα γλιτώσω αυτά, τουλάχιστον άμεσα γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να μείνω χωρίς λάπτοπ.
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Επεξ/σία από naive

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...