Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκδόθηκε λογαριασμός (εκκαθαριστικος) για ΚΟΤ Β για 120 ημερες.

Εως 21/2 υπολογιστικε αναλογικα με τον παλιο τροπο.

Πλέον εξισωθηκε η τιμη της kwh για μερα και νυχτα στα 0,09460 €/kwh μειον 0,045€/kwh για ΚΟΤ Β, εαν ειναι εντος των οριων δηλαδη 0,0496€/kwh συν ρυθμθζομενες χρεωσεις & φορους, τελη φπα που παραμενουν ως ειχαν. Τα παγια ειναι ισως λίγο φτηνοτερα αλλα στην περιπτωση μου οχι τοσο, λογω επιπλεον παγιων τριφασικης & νυχτερινου.

Ειναι τουλάχιστον ειρωνικο παντος οτι αγνοηθηκε η επιτοπια μετρηση του ΔΕΔΔΗΕ αρχες Απριλιου & εκκαθαριστικε με την δικια μου καταχωριση τέλος Μαϊου.

Σε καθε περιπτωση δε δικαιολογηται η καθυστεριση λογω προετοιμασιας των συστηματων.

Η εκκαθαριση ειναι σχετικά απλη αν και δε προκυπτουν όλα αυτα απο το νομο. Υποψιαζομαι καθυστερούν ηθελημενα τις εκκαθαρισεις με τον νεο τροπο με εναντι ή εκτακτους λογαριασμους, ισως περιμενοντας να απορριφθούν κι αλλοι δικαιουχοι.

Αλωστε μη ξεχνατε εντος 30 ημερων απο τη ληξη προθεσμιας υποβολης φορολογικών δηλωσεων πρεπει να ξανα κάνουμε αιτησεις για ΚΟΤ με τα εισοδηματα του 2017. Προς το παρον περιμενουμε να ξανανοιξει η πλατφρόρμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Ξεχασα να σε ρωτησω, ο εκτακτος λογ/σμος σου τι ημερομηνια γραφει στο "Επομενη καταμερηση"? Λιγες μερες μετα από αυτή την ημερομηνια θα σου ερθει ο εκκ/κος λογ/σμος. Και αφου εχεις να λαβεις από το Γεναρη, θα ειναι λογικα 5μηνος εκκαθαριστικος.

Τωρα, πως γινεται χωρις να υπαρχει "ανεξοφλητο ποσο" να εχεις ρευμα 82 και συνολο 341, είναι ένα ερωτημα... Μπορεις να γραψεις όλα τα νουμερα της στηλης "ο λογαριασμος σας συνοπτικα"? Καλυτερα βγαλε ένα image.

21 Ιουλίου είναι η επόμενη καταμέτρηση. ΔΕΗ 92.23,Αδμηε 22,45,ετμεαρ 28,λοιπές χρεώσεις 0,09, έναντι κατανάλωσης 82,27,διάφορα 3,02,φπα 30,40,χρεώσεις Δήμου 64,56,ερτ 11,84.Συνολο 341 ευρώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, anti είπε

Εκδόθηκε λογαριασμός (εκκαθαριστικος) για ΚΟΤ Β για 120 ημερες.

Εως 21/2 υπολογιστικε αναλογικα με τον παλιο τροπο.

Πλέον εξισωθηκε η τιμη της kwh για μερα και νυχτα στα 0,09460 €/kwh μειον 0,045€/kwh για ΚΟΤ Β, εαν ειναι εντος των οριων δηλαδη 0,0496€/kwh συν ρυθμθζομενες χρεωσεις & φορους, τελη φπα που παραμενουν ως ειχαν. Τα παγια ειναι ισως λίγο φτηνοτερα αλλα στην περιπτωση μου οχι τοσο, λογω επιπλεον παγιων τριφασικης & νυχτερινου.

Σωστα, ετσι  τα ειδα κι εγω στον δικο μου και τα ανεφερα τις προαλλες. Το κοτ υπολογίζεται και στο νυχτερινο. Απ το ημερησιο κοβουν 0,045€ και απ το νυχτερινο κοβουν 0,01659€ ετσι ωστε και τα δυο να κοστιζουν 0,0496€ (τα παγια είναι 1,54€ το ημερησιο και 2,01€ το νυχτερινο).

Αυτό που μενει να δουμε είναι πως υπολογίζεται το οριο του κοτ: επι του ημερησιου μόνο ή επι του ημερησιου+νυχτερινου? Μηπως εσυ γνωρίζεις?

26 λεπτά πριν, 26ska είπε

21 Ιουλίου είναι η επόμενη καταμέτρηση. ΔΕΗ 92.23,Αδμηε 22,45,ετμεαρ 28,λοιπές χρεώσεις 0,09, έναντι κατανάλωσης 82,27,διάφορα 3,02,φπα 30,40,χρεώσεις Δήμου 64,56,ερτ 11,84.Συνολο 341 ευρώ. 

Μα εσυ εχεις ρυθμιζομενες χρεωσεις, αρα ο λογ/σμος σου δεν είναι εναντι, είναι εκκαθαριστικος. Το εναντι καταναλωσης που λες προφανως ειναι -82, δηλαδη το αφαιρεις.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Ημερησιο και νυχτερινο μαζι. Μας πηρανε χαμπαρι οτι ξεγελουσαμε τα παλια ορια (πχ των 800 kwh) και κλεισαν κι αυτο το παραθυρακι. Πρακτικα ειχαμε +33% προαυξηση οριου. Πρωτα το ΕΤΜΕΑΡ τώρα αυτο, πλεον ειναι παντελος αχρηστο το νυχτερινο, κι αν καποιος χρησιμοποιει ακομα θερμοσυσσωρευτές την πάτησε αφου ενα πολυ μικρο μερος του λογαριασμου θα εχει επιδότηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, anti είπε

Ημερησιο και νυχτερινο μαζι. Μας πηρανε χαμπαρι οτι ξεγελουσαμε τα παλια ορια (πχ των 800 kwh) και κλεισαν κι αυτο το παραθυρακι. Πρακτικα ειχαμε +33% προαυξηση οριου. Πρωτα το ΕΤΜΕΑΡ τώρα αυτο, πλεον ειναι παντελος αχρηστο το νυχτερινο, κι αν καποιος χρησιμοποιει ακομα θερμοσυσσωρευτές την πάτησε αφου ενα πολυ μικρο μερος του λογαριασμου θα εχει επιδότηση.

Ποια κατηγορια ειχε οριο 800? Τωρα τα ορια είναι από 1400kWh(μονοπροσωπο νοικοκυριο) εως 2000kWh(πολυμελες νοικοκυριο). Εχεις καποια πηγη που λεει ότι είναι ημερησιο+νυχτερινο μαζι?

Το νυχτερινο παραμενει χρησιμο αν βγεις εκτος οριων.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Για πηγη εχω τον σημερινο εκκαθαριστικο λογαριασμο μου και το παρακατω απο το ΦΕΚ. Για τα παλια ορια δεν εχει νοημα να μιλαμε γιατι τωρα πια ειναι ιστορία.

Σε περίπτωση δικαιούχου Κ.Ο.Τ. με μετρητή κατανάλωσης νυκτερινού ρεύματος:

ααα) Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κατανάλωσης του άρθρου 2 εφαρμόζεται και για τη νυχτερινή κατανάλωση η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου.

βββ) Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης υπερβαίνει τα όρια ημερήσιας κατανάλωσης του άρθρου 2 η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου εφαρμόζονται για τη νυχτερινή κατανάλωση εντός των ως άνω ορίων και η υπερβάλλουσα νυχτερινή κατανάλωση τιμολογείται με το ισχύον οικιακό νυκτερινό τιμολόγιο του προμηθευτή με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης.

Για την εφαρμογή της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. επί της νυχτερινής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται η χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του προμηθευτή.

Εάν η κατανάλωση είναι μικρότερη από την αναφερόμενη στην περίπτωση β’, τότε για το συγκεκριμένο τετράμηνο δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ.».

Τωρα παρατηρω οτι επαιξε ρολο για τον υπολογισμο των νεων κριτηριων στον λογαριασμο, η ημερομηνια εγκρισης της αιτησης. Στη δικια μου περιπτωση 18/2/2018 εγκριθηκε και 22/2/2018 ξεκινησε η εφαρμογη. Αν σκεφτεις οτι η προθεσμια της πρωτης φασης ήταν εως 30/4/2018 η διαφορα απο καταναλωτη σε καταναλωτη ειναι ανετα εναν λογαριασμο υπο κανονικες συνθηκες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

Μα εσυ εχεις ρυθμιζομενες χρεωσεις, αρα ο λογ/σμος σου δεν είναι εναντι, είναι εκκαθαριστικος. Το εναντι καταναλωσης που λες προφανως ειναι -82, δηλαδη το αφαιρεις.

Τι εννοείς το αφαιρώ, από πού; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, anti είπε

Για πηγη εχω τον σημερινο εκκαθαριστικο λογαριασμο μου και το παρακατω απο το ΦΕΚ.

Δε βλεπω πως μπορεις  να βγαλεις συμπερασμα από το λογ/σμο σου εφόσον ελαβες την εκπτωση του κοτ. Τωρα,  το κειμενο αυτο του ΦΕΚ μιλαει βασικα περι του νυχτερινου οποτε δεν ειμαι βεβαιος ότι απανταει στο θεμα. Υπαρχει άλλο σημειο που να αναφέρεται πως υπολογιζονται τα ορια?

Στη τελευταια γραμμη που λεει "Εάν η κατανάλωση είναι μικρότερη από την αναφερόμενη στην περίπτωση β’, τότε για το συγκεκριμένο τετράμηνο δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ.»." Μηπως ειναι τυπογραφικο λαθος και εννοουν "εάν η καταναλωση είναι μεγαλυτερη"?

27 λεπτά πριν, 26ska είπε

Τι εννοείς το αφαιρώ, από πού; 

Μπορεις να βαλεις ένα image απ τη στηλη 'ο λογ/μος σας συνοπτικα'?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Ενημερωτικά... Εκδόθηκε χτες και σε μενα λογαριασμός, έναντι. Ο προηγούμενος ήταν εκκαθαριστικός, στις 22/2. Κι επόμενη καταμέτρηση λέει 21/6, σήμερα δηλαδή.

Δημοσ.

Ηρθε και σε μενα το μπουγιουρντι σημερα.. 710€ Εκτακτος 

Ειχα βεβαια καψει πολλα Kw λογω μωρου και θερμαντικου σωματος το χειμωνα....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Ηρθε και σε μενα το μπουγιουρντι σημερα.. 710€ Εκτακτος 

Ειχα βεβαια καψει πολλα Kw λογω μωρου και θερμαντικου σωματος το χειμωνα....

Κλασσικότατη περίπτωση... έχει και χειρότερα don't worry :) 

Δημοσ.

Εμένα έχει να μου έρθει από 15 Φεβρουαρίου,ούτε στο e-bill έχει βγει κάτι.

Απορώ τι θα δω και πότε θα περιμένουν να τον πληρώσω όταν βγεί😵

Δημοσ.
19 ώρες πριν, achiavg είπε

Εμένα έχει να μου έρθει από 15 Φεβρουαρίου,ούτε στο e-bill έχει βγει κάτι.

Απορώ τι θα δω και πότε θα περιμένουν να τον πληρώσω όταν βγεί😵

και εμένα από 05/02 .... 

Δημοσ.

Παιδιά εμένα μου ήρθε τελικά αλλά δεν μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τι έχουν κάνει. Να πω ότι 22/02/2018 έκανα αίτηση και εγκρίθηκε το νέο ΚΟΤ/Α ενώ μέχρι πριν είχα το παλιό κοινωνικό. 

Μου ήρθε έκτακτος με μέτρηση για τη περίοδο 14/11/2017 έως 14/05/2018 (εξάμηνος δηλαδή) αλλά από τις 882 κιλοβατώρες μόνο τις 147 ή αλλιώς 882/6 = 147 δηλαδή του ενός μήνα αναλογικά μου χρέωσαν με το νέο ΚΟΤ/Α . Τις υπόλοιπες τις έχουν χρεώσει με κάτι που ούτε ΚΟΤ/Β είναι ούτε παλιό κοινωνικό νομίζω. Επίσης το πάγιο είναι κοντά στα 10 ευρώ. Δε ξέρω γενικά τι κάνανε. Το έγραψα και στο θέμα του κοινωνικού αλλά το έβαλα και εδώ γιατί είχε να μου έρθει από 16/01 που ήταν έναντι , λογαριασμός.deh.png.1893155c574d012c0dd98e610c4e6ef4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως σου ειπα  και  στο άλλο θρεντ, τις 735 κιλ/ρες τις χρεωσαν με  κοτ/β. Το παγιο είναι εναμιση ευρω το 4μηνο.

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...