Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, mindreader said:

1ο βημα: Η βεβαιωση φορου κληρονομιας, αναρταται μεσα στη σελιδα της ααδε/taxis, ως οφειλη;

Ναι ακριβώς. Όπως όμως περιγράφηκε παραπάνω (ανάθεση σε δικηγόρο για να τα υποβάλει). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και βεβαιωθούν οι οφειλές, τότε θα τα δείτε. Δεν αργεί πολύ πάντως,  το κομμάτι της Εφορίας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

(*) Η περίοδος της αποποίησης πέρασε. Και να θέλατε τώρα, νομίζω πως δεν γίνεται.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδια, δεν καταλαβαινω.
Δεν επρεπε να εχουν την υποχρεωση οι συμβολαιογραφοι, να επικοινωνουν με οσους εμπλεκονται σε διαθηκη;

Δηλαδη αν αυτο δεν συμβαινει, τοτε πχ καποιος που ειναι κακοψυχος, μπορει να καταστρεφει μετα θανατον οποιον θελει!
Καποιος που δε με γουσταρει, απο το παρελθον μου πες, τρωει ολα του τα λεφτα στα μπουζουκια, χρωστα της μιχαλους,
και κανει μια διαθηκη, οπου βαζει μεσα εν αγνοια μου το ονομα μου.

Εγω δεν το γνωριζω, δεν παιρνω ειδηση τιποτε,
και ξαφνικα μαθαινω οτι περασαν 4 μηνες, αρα ειναι σιωπηρη αποδοχη,
και βρισκομαι με χρεη!

Τι καταλαβαινω λαθος, τι δεν γνωριζω;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Δεν επρεπε να εχουν την υποχρεωση οι συμβολαιογραφοι, να επικοινωνουν με οσους εμπλεκονται σε διαθηκη;

Δηλαδη αν αυτο δεν συμβαινει, τοτε πχ καποιος που ειναι κακοψυχος, μπορει να καταστρεφει μετα θανατον οποιον θελει!
Καποιος που δε με γουσταρει, απο το παρελθον μου πες, τρωει ολα του τα λεφτα στα μπουζουκια, χρωστα της μιχαλους,

και βρισκομαι με χρεη!

Τι καταλαβαινω λαθος, τι δεν γνωριζω;

Ο συμβολαιογραφος ενημερώνει μονο αν η διαθήκη εχει κατατεθεί σε αυτον πριν απο τον θάνατο 

• Like 1
Δημοσ.

Οι 4 μήνες μετράνε, από τότε που το μαθαίνεις. Το θέμα είναι πώς το αποδεικνύεις, ότι το έμαθες τώρα. Πας σε δικηγόρο και σου λέει τα καθέκαστα.

Δημοσ.
8 hours ago, NikosKallithea said:

Ο συμβολαιογραφος ενημερώνει μονο αν η διαθήκη εχει κατατεθεί σε αυτον πριν απο τον θάνατο 

Πεθαινει καποιος, εχοντας προηγουμενως αφησει διαθηκη σε συμβολαιογραφο.

Ο συμβολαιογραφος, μετα θανατον, επικοινωνει υποχρεωτικα με καθε εναν που αναφερει ο θανων στην κατατεθεισα διαθηκη του, εγκαιρως;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. 
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα λοιπον να ρωτησω εδω…

Απεβιωσε ο πεθερος μου. Με την κορη του (συζυγο μου) δεν τα πηγαινε κ πολυ καλα γενικα. 
Μας ενημερωσαν τα αδερφια του πεθερου οτι υπαρχει διαθηκη η οποία εγινε στο σπιτι του παρουσια συμβολαιογραφου και μαρτυρων λιγες μερες πριν αποβιωσει. 

Η συμβολαιογραφος κατεθεσε στο αρμοδιο Ειρηνοδικειο την διαθηκη και ειναι να δημοσιευτει εντος των επομενων ημερων 

Η ερωτηση που εχω ειναι η εξης: 

Εμεις που ΔΕΝ ξερουμε καν αν ειμαστε ωφελουμενοι της διαθηκης, περιμενουμε απο την συμβολαιογραφο να μας καλεσει;

Γιατι οι συμβολαιογραφοι ειναι κ λιγο «δυσκολοι» κ μπορει να μας ενημερωσει μετα απο καναδυο μηνα ξερω γω. 

Υπαρχει αλλος τροπος μεσω Ειρηνοδικειου να μαθουμε αν δημοσιευτηκε και κυριως τι γραφει μεσα;

ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2024 στις 9:38 ΠΜ, mindreader είπε

και βρισκομαι με χρεη!

δυστυχως ετσι ειναι. και μπορει να μην εχει παρει ο αλλος σε συμβολαιογραφο καν. υπαρχει σειρα διαδοχης στην κληρονομια με ταξεις. εκει να δεις τι γινεται. το ελα να δεις. 

18 λεπτά πριν, KOSTASGP είπε

Απεβιωσε ο πεθερος μου. Με την κορη του (συζυγο μου) δεν τα πηγαινε κ πολυ καλα γενικα. 
Μας ενημερωσαν τα αδερφια του πεθερου οτι υπαρχει διαθηκη η οποία εγινε στο σπιτι του παρουσια συμβολαιογραφου και μαρτυρων λιγες μερες πριν αποβιωσει. 
Η συμβολαιογραφος κατεθεσε στο αρμοδιο Ειρηνοδικειο την διαθηκη και ειναι να δημοσιευτει εντος των επομενων ημερων 

Εμεις που ΔΕΝ ξερουμε καν αν ειμαστε ωφελουμενοι της διαθηκης, περιμενουμε απο την συμβολαιογραφο να μας καλεσει;

γιατι δεν επικοινωνεις εσυ φιλε μου με τον εν λογο συμβολαιογραφο για να τον ρωτησεις? περι συζυγου και τεκνων παντως να ξερεις γενικα οτι ισχυουν αλλα που θα σου πει ο συμβολαιογραφος. εαν δεν τον εμπιστευεσαι βαλε εναν δικο σου δικηγορο ως ενδιαμεσο. 

Επεξ/σία από xsterg
Δημοσ.

Ναι δεν τον εμπιστευομαι γιατι δεν ξερω αν τον εφεραν και τα αδελφια για ευνοητους λογους. 

Δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για δικηγορο. Σε ευχαριστω παντως

Δημοσ.
46 minutes ago, KOSTASGP said:

Ναι δεν τον εμπιστευομαι γιατι δεν ξερω αν τον εφεραν και τα αδελφια για ευνοητους λογους. 

Δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για δικηγορο. Σε ευχαριστω παντως

Ρε φίλε, εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει η σύζυγός σου ακίνητη περιουσία ή κάποιο άλλο οικονομικό όφελος που θα της έχει αφήσει ο πατέρας της (όσο κι αν δεν τα πολυπήγαιναν καλά).

Κι εσύ λες ότι δεν έχεις 100-150-200-300 ευρώ για τις 2-3-4-5 ώρες που θα χρειαστείς ένα δικηγόρο για να το διερευνήσεις;

Δημοσ.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δεν εμπιστεύομαι την συμβολαιογράφο, τι θα σου πει δηλαδή η συμβολαιογράφος ψέματα, μπορεί βέβαια να σου ζητήσει χρήματα για κάποιο αντίγραφο κλπ αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.

δεν θελω φιλε μου να μπω σε αντιπαραθεση. 

οποιος ξερει απανταει. 

το αν θα ερθουν στην συζυγο κινητη/ακινητη περιουσια ή χρεη του θανοντος ασε να το ξερουμε καλυτερα εμεις. 

3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δεν εμπιστεύομαι την συμβολαιογράφο, τι θα σου πει δηλαδή η συμβολαιογράφος ψέματα, μπορεί βέβαια να σου ζητήσει χρήματα για κάποιο αντίγραφο κλπ αλλά μέχρι εκεί.

Εννοω οτι την καλεσαν τα αδερφια με μαρτυρες δηθεν γνωστους του θανοντος και τα μοιρασαν οπως ηθελαν μιας κ ο πεθερος τοτε δεν εστεκε και πολυ καλα στα μυαλα τους. 

Δεν θελω λοιπον να την καλεσω και να ενημερωθουν τα αδερφια κτλ. Οχι οτι θα μου πει ψεματα φυσικα. 

Αυτο που θα θελαμε σιγουρα να αποφυγουμε να το πω απλα, ειναι να δουμε τα μουτρα ολων αυτων σε περιπτωση που μας καλεσει στο γραφειο της η συμβολαιογραφος. 

δεν ξερω πως γινεται, οτι βλεπω σε ταινιες λεω

Δημοσ.

μονο με δικηγορο αυτο ειναι πολυπλοκη περιπτωση.

αλλα ακομη και αν μαθεις οτι εγινε οπως τα λες θα πρεπει να βαλεις δικηγορο που θα αμφισβητησει την πνευματικη διαυγεια του πεθερου κατα την υπογραφη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, KOSTASGP είπε

Καλησπερα σε ολους. 
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα λοιπον να ρωτησω εδω…

Γιατι οι συμβολαιογραφοι ειναι κ λιγο «δυσκολοι» κ μπορει να μας ενημερωσει μετα απο καναδυο μηνα ξερω γω. 

Υπαρχει αλλος τροπος μεσω Ειρηνοδικειου να μαθουμε αν δημοσιευτηκε και κυριως τι γραφει μεσα;

ευχαριστω

https://mitos.gov.gr/index.php/ΔΔ:Πιστοποιητικό_περί_δημοσίευσης_ή_μη_διαθήκης_(για_θανάτους_μετά_τις_28.2.2013)

Πιστοποιητικό περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης (για θανάτους μετά τις 28.2.2013)
Ενιαίο πιστοποιητικό κληρονομίας

Κόστος
5 €

Εκτιμώμενος χρόνος
3 ημέρες

Επεξ/σία από Jimis202
  • Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα τη συμβουλή σας για κάτι το οποίο μας απασχολεί οικογενειακώς.

Ο παππούς της οικογένειας,  εν ζωή, έχει κάνει διαθήκη κατατεθειμένη σε συμβολαιογράφο, πριν μερικά χρόνια αναγράφοντας ότι αφήνει στο έναν γιό (ας τον πούμε Α) διαμέρισμα και ένα οικόπεδο που έχει στην κατοχή του και στον άλλο (ας τον πούμε Β) δεν αφήνει κάτι δικαιολογώντας το ότι στο παρελθόν έχει ήδη λάβει κατα καιρούς αρκετά ποσά σε χρήμα. Ο Β που φαινομενικά με τη διαθήκη δεν παίρνει κάτι, έφυγε από τη ζωή μετά τη σύνταξη της συγκεκριμένης διαθήκης  και ποτέ μέχρι το θάνατο του δεν είχε σχέση με τον παππού, ούτε η οικογένεια του μετά το θάνατο του.

Το ερώτημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι αν η οικογένεια του εκλιπόντος γιού Β έχει δικαίωμα σε νόμιμη μοίρα. Επίσης, αν ναι, ποιος θα ενημερώσει μετά το θάνατο του παππού την οικογένεια του Β δεδομένου του ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με αυτήν ούτε γνωρίζει τον συμβολαιογράφο που υπογράφηκε η διαθήκη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...