Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Γραφω εδω για μην ανοιγω καινουριο.Που μπορει να παρει καποιος αντιγραφο αποδοχης κληρονομιας?Εχω ακομα και το πιστοποιητικο μεταγγραφης απλα το πρωτοτυπο ειναι σε αθλια κατασταση ουτε καν φωτοτυπια δεν μπορει να βγει.Κραταει ο συμβολαιογραφος(υποψιν εχουν περασει 40 χρονια οποτε μπορει και να μην ζει) η το υποθηκοφυλακειο αντιγραφο?

To αρχείο των συμβολαιογράφων δεν χάνεται ΠΟΤΕ (αυτό έλειπε) παίρνεις τηλέφωνο τον σύλλογο τους και μαθαίνεις ποιος διαχειρίζεται τώρα το αρχείο του εκλιπόντος

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

To αρχείο των συμβολαιογράφων δεν χάνεται ΠΟΤΕ (αυτό έλειπε) παίρνεις τηλέφωνο τον σύλλογο τους και μαθαίνεις ποιος διαχειρίζεται τώρα το αρχείο του εκλιπόντος

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Το κοστος ποιο ειναι?Η χρεωνει οτι θελει ο καθενας?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει! Για να κάνει κάποιος αποδοχή κληρονομιάς μετά από χρόνια πρέπει να μη χρωστάει!?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Ungrygirl είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει! Για να κάνει κάποιος αποδοχή κληρονομιάς μετά από χρόνια πρέπει να μη χρωστάει!?

Εάν κάποιος σε ορίσει κληρονόμο μόνο δύο πράγματα μπορούν να συμβούν, κάνεις αποδοχή ή αποποίηση,εάν δεν κάνεις τίποτα τότε θεωρείται σιωπηρή αποδοχή.

Μαζί με την κληρονομιά κληρονομούνται και χρέη του κληροδότη για αυτό καλό είναι να πάτε σε ένα δικηγόρο ώστε κάνει έλεγχο υποθηκοφυλακείου.

Εάν κάποιος έχει χρέος και κληρονομήσει υπάρχει πάντα η πιθανότητα κατάσχεσης από το δημόσιο η τους δανειστές.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Ungrygirl είπε

Τι σχέση έχει η αποδοχή με το αν χρωστάς η όχι ?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ειμαστε τρια αδελφια που κληρονομησα απο μια θεια ενα αγροτεμαχιο στα καλαβρυτα ,εκτος σχεδιου πολεως ,μετα κατοικιας προκατ 60 τμ.εχουμε το κληρονομητηριο απο το συμβ/φο και θελουμε να κανουμε αποδοχη.Η αποδοχη θα γινει απο τους δυο,ο τριτος δεν μπορει οικονομικα να συμετεχει.Η Θεια απεβιωσε τον απριλη του 18 .Εμεις εχουμε πληρωρωσει τον εμφια ολων των ετων.ΕΡΩΤΗΣΗ Μετα την αποδοχη τα συμβολαια θα πανε στην εφορια απο τον συμβολαιογραφο η απο μας?  2ον εχει  χρονικο οριο καταθεσης? 3ον εαν κατατεθουν θα εχει αμεση επιπτωση και γι αυτον που δεν συμμετεχει ως προς τον φορο?το προστιμο ειναι 100 ευρο  στον καθε εναν ?ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι. 

Στην αποδοχή μιας κληρονομιάς πρέπει αυτοί που κληρονομουν να πληρώσουν τις οφειλές προς ενφια που βαραίνουν τα ακίνητα. 

Αν έχουν αυτοί οφειλές  προς ενφια κ γενικά εφορία (είτε τις έχουν εκκρεμείς είτε σε ρύθμιση) θα πρέπει να τις πληρώσουν πριν την αποδοχή 

Μας νοιάζουν δηλαδή κ τα χρέη του θανόντος κ των κληρονόμων? 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα κ εγω θελω να ρωτησω για οποιον γνωριζει.

Πως θα ξερω ποσος ειναι ο φορος κληρονομιας πριν κανω αποδοχη; Υπαρχει καποιος αρμοδιος να μου το πει βασει της αντικειμενικης αξιας τους σπιτου; Ο συμβολαιογραφος πχ; Ή απλα κανεις αποδοχη κ μετα σου σκαει το μπιλιετο απο την εφορια;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, r0ul1s είπε

Καλησπερα κ εγω θελω να ρωτησω για οποιον γνωριζει.

Πως θα ξερω ποσος ειναι ο φορος κληρονομιας πριν κανω αποδοχη; Υπαρχει καποιος αρμοδιος να μου το πει βασει της αντικειμενικης αξιας τους σπιτου; Ο συμβολαιογραφος πχ; Ή απλα κανεις αποδοχη κ μετα σου σκαει το μπιλιετο απο την εφορια;

Ο συμβολαιογράφος 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Γνωρίζει μήπως κάποιος αν ο φόρος κληρονομιάς για μετρητά-τραπεζική κατάθεση για συγγένεια Α κατηγορίας υπάγεται στο παρακάτω πινακάκι; Σας ευχαριστώ πολύ!

foros-klironomias-akinhtou+(2).webp

Δημοσ.
40 minutes ago, nick7770 said:

Καλησπέρα σας! Γνωρίζει μήπως κάποιος αν ο φόρος κληρονομιάς για μετρητά-τραπεζική κατάθεση για συγγένεια Α κατηγορίας υπάγεται στο παρακάτω πινακάκι; Σας ευχαριστώ πολύ!

Αν πράγματι εννοείς κληρονομιά (περιουσία που έρχεται στην κατοχή σου μετά το θάνατο συγγενών) τότε ναι, υπάγεται στο παραπάνω πινακάκι.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν πράγματι εννοείς κληρονομιά (περιουσία που έρχεται στην κατοχή σου μετά το θάνατο συγγενών) τότε ναι, υπάγεται στο παραπάνω πινακάκι.

Μάλιστα αυτό εννοώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Ο παππούς μου ο οποίος έχει πεθάνει, είχε δύο ακίνητα τα οποία η μητέρα μου δεν είχε κάνει αποδοχή (ούτε αποποίηση). Μετά το θάνατο της μητέρας μου, σκοπεύω εγώ να τα κάνω αποδοχή. Γνωρίζεται αν ο φόρος που θα πληρώσω θα είναι ο δικός μου + αυτός που θα πλήρωνε η μητέρα μου ΑΝ τα έκανε αποδοχή (διπλή αποδοχή κληρονομιάς); Κάτι τέτοιο μου είπαν και δεν μου φαίνεται πολύ λογικό... Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nick7770 είπε

Καλησπέρα και πάλι. Ο παππούς μου ο οποίος έχει πεθάνει, είχε δύο ακίνητα τα οποία η μητέρα μου δεν είχε κάνει αποδοχή (ούτε αποποίηση). Μετά το θάνατο της μητέρας μου, σκοπεύω εγώ να τα κάνω αποδοχή. Γνωρίζεται αν ο φόρος που θα πληρώσω θα είναι ο δικός μου + αυτός που θα πλήρωνε η μητέρα μου ΑΝ τα έκανε αποδοχή (διπλή αποδοχή κληρονομιάς); Κάτι τέτοιο μου είπαν και δεν μου φαίνεται πολύ λογικό... Σας ευχαριστώ πολύ!

αν η μητέρα σου δεν έκανε αποποίηση σημαίνει πως έκανε αποδοχή. ή το ένα ή το άλλο κάνεις, στην περίπτωση αυτή ήταν σιωπηρή αποδοχή.

Επομένως χρωστούσε η μητέρα σου στην ΑΑΔΕ και λογικά τα χρέη της περνάνε σε εσένα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...