Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω εναν refurbished φορτιστη για το laptop μου. Αυτα τα refurbished ειναι επιδιορθωμενα, μεταχειρισμενα (και γιατι δεν τα λενε απλα μεταχειρισμενα?), τι?

Και αν ειναι επιδιορθωμενα, πως μπορω να ξερω οτι η επιδιορθωση εγινε σωστα και δεν θα το βαλω πανω στο laptop και θα μου καψει τιποτε? Δεν ξερω αν τουλαχιστον προστατευει η μπαταρια (θα εχω μπαταρια πανω).

Ξερετε τιποτα ειδικα για  refurbished φορτιστες για laptop?

Δημοσ.

Επισκευασμένα είναι συνήθως (ή μεταχειρισμένα που έχουν περάσει έλεγχο), τώρα είναι προϊόν που γύρισε όσο ήταν σε εγγύηση, δώσανε άλλο στον αγοραστή και αυτό το φτιάξανε για να το δώσουν μετά ή βγήκε off σε ελέγχους στο εργοστάσιο και το φτιάξανε και το δώσανε σαν refurbished μετά δεν ξέρω. Το θέμα είναι άλλο, η εγγύηση στα refurbished συνήθως είναι πολύ λιγότερη, απο 2 χρόνια που είναι κανονικά δίνουν 6 μήνες; Τι λέει το site που ψάχνεις περί εγγύησης;

Δεν μπορείς να δεις τι κάνανε στην επιδιόρθωση, ούτε στο μαγαζί που θα το πάρεις δεν θα ξέρουν λογικά (εκτός και αν έχουν κάνει αυτοί την επιδιόρθωση οπου και αυτοί να την κάνανε που να θυμούνται τι κάνανε).

Μπορείς μόνο να μετρήσεις τα βόλτ που βγάζει και να δεις να είναι σωστά, πέραν αυτού τι άλλο να κάνεις; Μετά σε φορτίο όμως αν σκάσει ή όχι δεν μπορεί να το ξέρει κανένας (και καινούργιο της κούτας να πάρεις βέβαια γνήσιο με εγγύηση κτλπ κτλπ κτλπ μπορεί να χαλάσει, τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο οτι δεν είναι προβληματικό όταν το πάρεις, για αυτό υπάρχει και η εγγύηση).

Η μπαταρία δεν σε προστατεύει απο τίποτα, άλλο κύκλωμα της μπαταρίας άλλο την τροφοδοσίας απο DC.

Ειδικά για τροφοδοτικά λάπτοπ, γιατί δεν παίρνεις τον καινούργιο γνήσιο; Πόση διαφορά έχει; Για ποιο τροφοδοτικό μιλάμε;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για HP 18.5v 6.5A 120w. Οι τιμες ειναι 95 ευρω το καινουριο  γνησιο, 30 καινουριο noname, 30 refurbished γνησιο.

Ρωτωντας για το τι ειναι refurbished, καποιοι πωλητες μου ειπαν ειναι μεταχειρισμενο καποιοι refurbished (δεν διευκρινισαν).

Επεξ/σία από IoannisSM
Δημοσ.

Ναι, για 120ρη θα τα ακουμπήσεις λίγο, κανένα 50ρι ίσως; Με τον κωδικό που έχει ο παλιός φορτιστής κοίταξες στο ebay απο Ευρώπη; (απέξω έχει τελωνείο).

Refurbished είναι και τα μεταχειρισμένα με την έννοια οτι πέρασαν έναν έλεγχο πριν τα πουλήσουν.

Δημοσ.

Εξαρτάται που το είδες να αναφέρεται σαν refurbished. Στην ελλάδα μπορεί να σημαίνει είτε ότι είναι μεταχειρισμένο, ελεγμένο και λείτουργικό, είτε ότι είναι ανακατασκευασμένο (όταν δεν θέλουν να διευκρινίσουν τι είναι είναι συνήθως ανακατασκευασμένο). Πρέπει να ρωτήσεις εκεί που το είδες. Στο εξωτερικό αν το λένε σκέτο refurbished συνήθως σημαίνει ότι το πήρε χαλασμένο ένας third party πωλητής, το έφτιαξε και το πουλάει. Αν το δείς σαν certified refurbished ή manufacturer refurbished σημαίνει ότι κάποιος το επέστρεψε στην εταιρία ή σε κάποιο συμβεβλημένο αντιπρόσωπο  χαλασμένο, το φτιάξανε και το ξαναπουλάνε. Εγώ πάντως σε ενα vaio που έψαχνα κανένα oem δεν δούλεψε (καινούριος είχε 120Ε), πήγα σε ένα μαγαζί της γείτονιάς και πήρα ένα μεταχειρισμένο που το είχαν αφήσει με παρατημένο laptop 40Ε και δουλέυει απροβλημάτιστα τα τελευταία 6 χρόνια. Γνώμη μου είναι πάνε κάπου που να βολεύει να δοκιμάσεις πρώτα πριν το αγοράσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...