doctorized Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Θέλω να αγοράσω ένα καλώδιο ethernet εξωτερικού χώρου προκειμένου να δώσω ίντερνετ σε υπολογιστή στον κάτω όροφο το οποίο θα περάσει από το μπαλκόνι (ο ρούτερ είναι στον πάνω όροφο και με ασύρματη κάρτα δικτύου το σήμα είναι πολύ χάλια). Κοιτώντας στη σελίδα ενός καταστήματος, στην περιγραφή συν τοις αλλοις λέει τα εξής: Αριθμός ζευγών: 4 Αριθμός πυρήνων: 2 Μόνωση πυρήνα: ΡΕ Ταυτοποίηση πυρήνα: χρώμα Τιμή NVP: 65% Υλικό αγωγού: Cu, γυμνά Τι εννοεί ο ποιητής; Ποιοι είναι οι πυρήνες; Τα 4 χρωματικά ζεύγη καλωδίων; Τι είναι το ΡΕ και τι το NVP; Τι εννοεί με το "γυμνά"; Το μόνο που καταλαβαίνω είναι το Cu δηλαδή πρέπει να είναι καθαρός χαλκός και όχι CCA. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από doctorized Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 PE = Πολυαιθυλένιο. NVP = Ποσοστό ταχύτητας του χάλκινου αγωγού σε σχέση με την ταχύτητα του φωτός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorized Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, jkoukos είπε PE = Πολυαιθυλένιο. NVP = Ποσοστό ταχύτητας του χάλκινου αγωγού σε σχέση με την ταχύτητα του φωτός. Οι πυρήνες που λέει τι είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τα 2 χρωματιστά καλώδια κάθε ζεύγους που είναι σε συστροφή μεταξύ τους. Τα καλώδια δικτύου αποτελούνται από 4 χρωματιστά ζεύγη, συνεστραμμένα μεταξύ τους. Αυτό αναφέρει και το όνομά τους: UTP = Unshielded Twisted Pair = Συνεστραμμένο ζεύγος άνευ γείωσης. Τα χρώματα είναι στάνταρτ σε όλα και το κάθε ζεύγος έχει διαφορετική συστροφή από τα υπόλοιπα. Τέλος υπάρχουν αγωγοί πολύκλωνοι (stranded) και μονόκλωνοι (solid) με τους πρώτους να χρησιμοποιούνται ως patch cord (συσκευών μεταξύ τους ή με τις πρίζες) και μόνο σε μικρά μήκη (έως 5 μέτρα) και τα δεύτερα σε σταθερές θέσεις (π.χ. μεταξύ πριζών) και για μεγαλύτερα μήκη (έως 90 μέτρα). Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorized Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, jkoukos είπε Τα 2 χρωματιστά καλώδια κάθε ζεύγους που είναι σε συστροφή μεταξύ τους. Τα καλώδια δικτύου αποτελούνται από 4 χρωματιστά ζεύγη, συνεστραμμένα μεταξύ τους. Αυτό αναφέρει και το όνομά τους: UTP = Unshielded Twisted Pair = Συνεστραμμένο ζεύγος άνευ γείωσης. Τα χρώματα είναι στάνταρτ σε όλα και το κάθε ζεύγος έχει διαφορετική συστροφή από τα υπόλοιπα. Τέλος υπάρχουν αγωγοί πολύκλωνοι (stranded) και μονόκλωνοι (solid) με τους πρώτους να χρησιμοποιούνται ως patch cord (συσκευών μεταξύ τους ή με τις πρίζες) και μόνο σε μικρά μήκη (έως 5 μέτρα) και τα δεύτερα σε σταθερές θέσεις (π.χ. μεταξύ πριζών) και για μεγαλύτερα μήκη (έως 90 μέτρα). Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Αυτά περί ζευγών, UTP κλπ τα ξέρω, έχω συνδέσει αρκετές πρίζες και φισάκια σε καλώδια, ακόμη και σε F/UTP. Δεν ήξερα όμως ότι τα 2 συνεστραμμένα καλώδια λέγονταν πυρήνες. Μία τελευταία ερώτηση. Όταν λέει "γυμνά" τι εννοεί; Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από doctorized Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Αυτό που αναφέρει. Ότι χωρίς περίβλημα (γυμνά), οι αγωγοί αποτελούνται μόνο από χαλκό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorized Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, jkoukos είπε Αυτό που αναφέρει. Ότι χωρίς περίβλημα (γυμνά), οι αγωγοί αποτελούνται μόνο από χαλκό. Εννοεί ότι έχουμε καθαρό χαλκό και όχι κάποια επικάλυψη από άλλο μέταλλο. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θέλω να πάρω ένα καλώδιο ethernet 15 μέτρα και βλέπω στο σκρουτζ αυτά: Κατηγορία Cat.5(14) Cat.5e(117) Cat.6(68) Cat.6a(12) Cat.6e(10) Cat.7(0) Cat.8(2) Τύπος U/UTP(161) F/UTP(9) S/FTP(23) SF/UTP(0) U/FTP (STP)(27) Optical Fiber(19) τι διαλέγω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorized Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, john_shadow είπε για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θέλω να πάρω ένα καλώδιο ethernet 15 μέτρα και βλέπω στο σκρουτζ αυτά: Κατηγορία Cat.5(14) Cat.5e(117) Cat.6(68) Cat.6a(12) Cat.6e(10) Cat.7(0) Cat.8(2) Τύπος U/UTP(161) F/UTP(9) S/FTP(23) SF/UTP(0) U/FTP (STP)(27) Optical Fiber(19) τι διαλέγω; Για να σε βοηθησω πρεπει να μου πεις για τι ειδους χρηση το θες και απο που θα περναει (λεπτομερως αν μπορεις, για να καταλαβω τι ακριβως χρειαζεσαι). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, doctorized είπε Για να σε βοηθησω πρεπει να μου πεις για τι ειδους χρηση το θες και απο που θα περναει (λεπτομερως αν μπορεις, για να καταλαβω τι ακριβως χρειαζεσαι). Για Ip camera το θέλω επειδή το wifi κάνει κάτι αποσυνδέσεις που κ που, απο την διαδρομή τι θες να σου πω; αν θα περνάει από καλώδια ρεύματος κτλ; επίσης είδα και αυτό εδώ σε ένα άλλο θέμα: https://www.banggood.com/Power-Over-Ethernet-Passive-POE-Injector-Splitter-Kit-For-All-Devices-White-p-1009450.html θα κάνει δουλειά για να μην χαλάω και εξτρά πρίζα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorized Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, john_shadow είπε Για Ip camera το θέλω επειδή το wifi κάνει κάτι αποσυνδέσεις που κ που, απο την διαδρομή τι θες να σου πω; αν θα περνάει από καλώδια ρεύματος κτλ; επίσης είδα και αυτό εδώ σε ένα άλλο θέμα: https://www.banggood.com/Power-Over-Ethernet-Passive-POE-Injector-Splitter-Kit-For-All-Devices-White-p-1009450.html θα κάνει δουλειά για να μην χαλάω και εξτρά πρίζα; Εγω θα τραβουσα ενα καλωδιο cat 5e ή 6 utp απο την καμερα στο ρουτερ. Θα απεφευγα καλωδια ρευματος, αν δεν μπορουσα και περναει παραλληλα με χοντρα καλωδια ρευματος τοτε ftp χωρις να βαλεις μεταλικα κλιψακια στα ακρα. Τρυπα τον τοιχο να περασεις το καλωδιο, μη πειραζεις πριζα. Οσο για αυτο στο λινκ δεν το χω ξαναδει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_shadow Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, doctorized είπε Εγω θα τραβουσα ενα καλωδιο cat 5e ή 6 utp απο την καμερα στο ρουτερ. Θα απεφευγα καλωδια ρευματος, αν δεν μπορουσα και περναει παραλληλα με χοντρα καλωδια ρευματος τοτε ftp χωρις να βαλεις μεταλικα κλιψακια στα ακρα. Τρυπα τον τοιχο να περασεις το καλωδιο, μη πειραζεις πριζα. Οσο για αυτο στο λινκ δεν το χω ξαναδει. Θα πάει περιμετρικά του σαλονιού και περνάει από 2-3 καλώδια ρεύματος που έχω την tv(αν το περάσω με πλαστικό διάδρομο από εκείνο το σημείο θα είναι καλύτερα;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorized Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, john_shadow είπε Θα πάει περιμετρικά του σαλονιού και περνάει από 2-3 καλώδια ρεύματος που έχω την tv(αν το περάσω με πλαστικό διάδρομο από εκείνο το σημείο θα είναι καλύτερα;) Καλωδιο ρευματος τηλεορασης, αποκωδικοποιητη και λοιπες συσκευες. Δεν ειναι κατι σοβαρο. Φανταζομαι απλως τα συναντα για λιγα εκατοστα. Οποτε παρε ενα απλο utp καλωδιο ή πιο σωστη εκφραση ενα u/utp κατηγοριας 5e ή 6, οτι βρεις. Αν βαλεις ο ιδιος κλιψακια στην ακρη τοτε προτιμησε solid καλωδιο αντι για stranded. Αν δεν ξερεις απο τετοια παρε ενα ετοιμο στα μετρα που θες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ice25 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 πάνε στον ηλεκτρολόγο η το μαγαζί με τα ηλεκτρολογικά της γειτονιάς σου και πες του να σου ετοιμάσει ένα στα μετρα που χρειάζεσαι... απλό utp κάνει για την δουλειά που το θες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Αν το κάθε καλώδιο δικτύου έχει μικρή απόσταση (κανονικά μέχρι 5 μέτρα ή το πολύ μέχρι 10) σου κάνει και το πολύκλωνο (stranded), διαφορετικά μόνο μονόκλωνο (solid). Ειδικά στο 1ο, αν θέλεις να περάσεις και PoE τροφοδοσία, θα έχεις θέμα σε μεγάλες αποστάσεις. Επειδή δείχνεις τον PoE Injector/Splitter, να έχεις υπόψη ότι θα σου δουλέψει μεν αλλά εξαρτάται την απόσταση σε σχέση την απαιτούμενη τροφοδοσία της συσκευής, την ισχύ του τροφοδοτικού και την τάση λειτουργίας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα