rudigarcia222 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 αχα,αρα οι ενεσεις ειναι περισσοτερο για ανακουφιση στο αρχικο σταδιο του εντονου πονου και οχι για την αργη πληρη αποκατασταση,αρα στην περιπτωση μου προς το παρον θα τις αποφυγω,τι να πω εγω συνεχιζω λαστιχα και ασκησεις αλλα τοσο ενοχλητικο πονο δεν ειχα ποτε ,εντωμεταξυ ο θεραπευτης περα του ωμου μου εβαλε και ασκησεις δικεφαλο τρικεφαλο γιατι το ενα χερι ειχε αδυνατησει εντονα
techPro Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 4 minutes ago, rudigarcia222 said: αχα,αρα οι ενεσεις ειναι περισσοτερο για ανακουφιση στο αρχικο σταδιο του εντονου πονου και οχι για την αργη πληρη αποκατασταση,αρα στην περιπτωση μου προς το παρον θα τις αποφυγω,τι να πω εγω συνεχιζω λαστιχα και ασκησεις αλλα τοσο ενοχλητικο πονο δεν ειχα ποτε ,εντωμεταξυ ο θεραπευτης περα του ωμου μου εβαλε και ασκησεις δικεφαλο τρικεφαλο γιατι το ενα χερι ειχε αδυνατησει εντονα Οι ενέσεις σίγουρα βοηθούν να γίνουν ευκολότερα οι φυσιοθεραπείες, αν υπάρχει έντονος πόνος. Αν ο γιατρός στοχεύσει σωστά την περιοχή η ανακούφιση είναι άμεση. Προφανώς το να γίνουν μια φορά ενέσεις δεν είναι τόσο φοβερό. Η επαναλαμβανόμενη χρήση είναι που προκαλεί προβλήματα. Από Mayo Clinic (https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/cortisone-shots/about/pac-20384794): Quote There's concern that repeated cortisone shots might cause the cartilage within a joint to deteriorate. So doctors typically limit the number of cortisone shots into a joint. In general, you shouldn't get cortisone injections more often than every six weeks and usually not more than three or four times a year. Γενικά να συμβουλεύεσαι τις οδηγίες από μεγάλα νοσοκομεία, όπως αυτά που χρησιμοποίησα στις παραθέσεις μου για παράδειγμα, κι αν ο γιατρός σου δεν ακολουθεί αυτά τα guidelines καλύτερα βρες κάποιον άλλο. Στη ρευματολογία πολύ χρήσιμος είναι και ο μυοσκελετικός υπέρηχος, τόσο για τον εντοπισμό μιας βλάβης όσο και για τη σωστή στόχευση της ένεσης. Δε ξέρω πόσοι ρευματολόγοι τον χρησιμοποιούν όμως στην πράξη. Μάλλον στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος.
Que sera sera Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 να θυμισω οτι οι ενεσεις κορτιζονης στον υπακρωμιακο χωρο δεν πανε στην αρθρωση, εκτος και εαν υπαρχει full thickness tear.
xgol Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, greekbusters είπε Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα λόγω δουλειάς (επιπλοποιος) και λόγω τα βάρη στο γυμναστήριο. Όταν με πιάνει ο αναπάντεχος πόνος το αφήνω να ηρεμήσει κόβοντας τα βάρη και όσο γίνεται ακινητοποιώντας το χερι , αλλα αυτο γινεται μετα απο 4 , 5 μερες . Μου ειχε προτεινει ο γιατρος την ένεση, αλλά απ την αλλη η αδερφη της κοπελας μ οντας χρονια νοσοκόμα μου έχει πει να μην την κάνω ποτέ. Δεν θυμάμαι το γιατί, αλλά θα ρωτήσω και θα επανέλθω. Το σίγουρο είναι πως απλά απαλύνει προσωρινά τον πόνο Εντάξει αφου το πε η νοσοκόμα.. Γιατί να ακούσεις τον ιατρό. Ποιά είναι η σχέση της νοσοκόμας με την ιατρική, θύμισε μας?
doctorkostis Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 1 hour ago, techPro said: Οι ενέσεις σίγουρα βοηθούν να γίνουν ευκολότερα οι φυσιοθεραπείες, αν υπάρχει έντονος πόνος. Αν ο γιατρός στοχεύσει σωστά την περιοχή η ανακούφιση είναι άμεση. Προφανώς το να γίνουν μια φορά ενέσεις δεν είναι τόσο φοβερό. Η επαναλαμβανόμενη χρήση είναι που προκαλεί προβλήματα. Από Mayo Clinic (https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/cortisone-shots/about/pac-20384794): Γενικά να συμβουλεύεσαι τις οδηγίες από μεγάλα νοσοκομεία, όπως αυτά που χρησιμοποίησα στις παραθέσεις μου για παράδειγμα, κι αν ο γιατρός σου δεν ακολουθεί αυτά τα guidelines καλύτερα βρες κάποιον άλλο. Στη ρευματολογία πολύ χρήσιμος είναι και ο μυοσκελετικός υπέρηχος, τόσο για τον εντοπισμό μιας βλάβης όσο και για τη σωστή στόχευση της ένεσης. Δε ξέρω πόσοι ρευματολόγοι τον χρησιμοποιούν όμως στην πράξη. Μάλλον στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος. Μια ενσταση στα guidelines που γραφεις. Προφανως και δεν αμφισβητω αυτα που λεει το Mayoclinic (ελεος δηλαδη), αλλα οι οδηγιες που παρεθεσες ειναι για ενδο-αρθρικη ενεση στεροειδων. Στην τενοντιτιδα η ενεση γινεται πανω ή κοντα στον τενοντα που εχει φλεγμονη, οχι ενδοαρθρικα. Ειχα παθει τενοντιτιδα στο δικεφαλο πριν μερικα χρονια, με περιορισμο της κινησης σε 10-15 μοιρες σε καθε κατευθυνση, ειχα φοβερο πονο οταν πχ αλλαζα ταχυτητα στο αυτοκινητο. Ξεκουραση, παυσιπονα, αντιφλεγμονωδη δεν εκαναν απολυτως τιποτα. Μια ενεσουλα κορτιζονης-ξυλοκαϊνης και σε 48-72 ωρες ειχα πληρη κινητικοτητα. Εκτοτε δε με εχει ενοχλησει σοβαρα.
techPro Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, doctorkostis said: Μια ενσταση στα guidelines που γραφεις. Προφανως και δεν αμφισβητω αυτα που λεει το Mayoclinic (ελεος δηλαδη), αλλα οι οδηγιες που παρεθεσες ειναι για ενδο-αρθρικη ενεση στεροειδων. Στην τενοντιτιδα η ενεση γινεται πανω ή κοντα στον τενοντα που εχει φλεγμονη, οχι ενδοαρθρικα. Ειχα παθει τενοντιτιδα στο δικεφαλο πριν μερικα χρονια, με περιορισμο της κινησης σε 10-15 μοιρες σε καθε κατευθυνση, ειχα φοβερο πονο οταν πχ αλλαζα ταχυτητα στο αυτοκινητο. Ξεκουραση, παυσιπονα, αντιφλεγμονωδη δεν εκαναν απολυτως τιποτα. Μια ενεσουλα κορτιζονης-ξυλοκαϊνης και σε 48-72 ωρες ειχα πληρη κινητικοτητα. Εκτοτε δε με εχει ενοχλησει σοβαρα. Το άρθρο είναι γενικά για τις ενέσεις κορτιζόνης και αναφέρει και τις τενοντίτιδες ανάμεσα στις περιπτώσεις που ενδείκνυται η χρήση κορτιζόνης. Το κομμάτι που παρέθεσα εγώ, πολύ σωστά το λες, αναφέρεται στον χόνδρο των αρθρώσεων και όχι στον τένοντα. Για τους τένοντες ως παρενέργεια αναφέρει: Quote Tendon weakening or rupture Βέβαια δεν αναφέρει συγκεκριμένη συχνότητα επανάληψης των ενέσεων, αλλά προφανώς οι παρενέργειες θα είναι συχνότερες σε μεγαλύτερες δοσολογίες ή σε μικρότερα διαστήματα επανάληψης των ενέσεων. edit: Από NHS (https://www.nhs.uk/conditions/steroid-injections/): Quote doctors usually recommend no more than three injections in the same area in the space of 12 months Οπότε μάλλον ο κανόνας των 3 ενέσεων maximum (ή 4 που λέει η Mayo) δεν εφαρμόζεται μόνο στις αρθρώσεις. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από techPro
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/5/2018 στις 8:31 ΜΜ, rudigarcia222 είπε αχα,αρα οι ενεσεις ειναι περισσοτερο για ανακουφιση στο αρχικο σταδιο του εντονου πονου και οχι για την αργη πληρη αποκατασταση,αρα στην περιπτωση μου προς το παρον θα τις αποφυγω,τι να πω εγω συνεχιζω λαστιχα και ασκησεις αλλα τοσο ενοχλητικο πονο δεν ειχα ποτε ,εντωμεταξυ ο θεραπευτης περα του ωμου μου εβαλε και ασκησεις δικεφαλο τρικεφαλο γιατι το ενα χερι ειχε αδυνατησει εντονα Στη δική μου περίπτωση όπως σου έγραψα πέρασε μια και καλή για πάντα, άρα ίσως διαφέρει περίπτωση με περίπτωση και φυσικά δεν μου απέκλεισε να χρειαστώ και δεύτερη άλλο αν δε χρειάστηκα τελικά Το μόνο που θα σημειώσω επιπλέον είναι ότι έψαχνε κάνα τέταρτο με δικό μου feedback να βρει το επίκεντρο του πόνο γιατί έπιανε μια μεγάλη σχετικά περιοχή και δεν τον ένοιαζε πού πονούσα γενικά αλλά πού πονούσα περισσότερο και το πέτυχε διάνα, αφού με πίεζε σπιθαμή σπιθαμή κατέληξε στο σημείο που πονούσε αισθητά περισσότερο.. θυμάμαι όμως ότι δεν ήταν και η αγαπημένη του λύση και για αυτό το έψαχνε και τόση ώρα για να μη χρειαστεί να κάνει κι άλλη Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από logistoulis
techPro Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Just now, logistoulis said: Στη δική μου περίπτωση όπως σου έγραψα πέρασε μια και καλή για πάντα, άρα ίσως διαφέρει περίπτωση με περίπτωση και φυσικά δεν μου απέκλεισε να χρειαστώ και δεύτερη άλλο αν δε χρειάστηκα τελική Το μόνο που θα σημειώσω επιπλέον είναι ότι έψαχνε κάνα τέταρτο με δικό μου feedback να βρει το επίκεντρο του πόνο γιατί έπιανε μια μεγάλη σχετικά περιοχή και δεν τον ένοιαζε πού πονούσα γενικά αλλά πού πονούσα περισσότερο και το πέτυχε διάνα, αφού με πίεζε σπιθαμή σπιθαμή κατέληξε στο σημείο που πονούσε αισθητά περισσότερο.. Αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένες φορές αποτυγχάνουν οι ενέσεις. Δε γίνονται στο σωστό σημείο. Βοηθάει πολύ η υπερηχογραφική καθοδήγηση: https://www.asra.com/pain-resource/article/71/how-i-do-it-ultrasound-guided-injection Δεν ξέρω βέβαια πόσοι ρευματολόγοι χρησιμοποιούν τον μυοσκελετικό υπέρηχο στην Ελλάδα. 1
Lanike71 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Πρόβλημα στον αγκώνα. Μετά τις ενέσεις, ηρέμησα για ένα 3μηνο και πάντα χωρίς επιβάρυνση του σημείου. Μόλις άλλαξα δουλειά και το κούρασα, με ξαναέπιασε. Το έχω ήδη 15 χρόνια και ζω με αυτό. Το μόνο καλό είναι ότι μπορώ πλέον να προβλέψω την κακοκαιρία. Πονάει αφόρητα στην αλλαγή καιρού.
di maria kun Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 επαναφερω το θεμα για να ρωτησω οσους εχουν το ιδιο προβλημα κατι τετοια https://www.skroutz.gr/c/2420/Narthikes.html?keyphrase=ναρθηκας+ωμου υποστηρικτες η ναρθηκες ωμου η οπως λεγονται κανουν τπτ σε περιπτωση τενοντιτιδας η μπα
lalalaxi Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μια διευκρίνηση θα κάνω συγκεκριμένα για τον ώμο... Θα πρότεινα όσοι υποφέρετε από πόνο στον ώμο να αναζητήστε κάποιον ορθοπεδικό με εξειδίκευση στον Ώμο, είναι ελάχιστοι αυτοί που ξέρουν ώμο γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια εξειδίκευση... Πίσω από μια τενοντίτιδα ίσως να κρύβεται κάτι άλλο που ένας απλός ορθοπεδικός δεν μπορεί να το διαγνώσει και να το θεραπεύσει αποτελεσματικά.. Σε κάποιος περιπτώσεις η κορτιζόνη βοηθάει σε κάποιες όχι .. Ο ώμος είναι πολύ πολύπλοκη άρθρωση και χρειάζεται σωστή διάγνωση από εξειδικευμένο ορθοπεδικό.. Στις 12/5/2018 στις 11:55 ΜΜ, Lanike71 είπε Πρόβλημα στον αγκώνα. Μετά τις ενέσεις, ηρέμησα για ένα 3μηνο και πάντα χωρίς επιβάρυνση του σημείου. Μόλις άλλαξα δουλειά και το κούρασα, με ξαναέπιασε. Το έχω ήδη 15 χρόνια και ζω με αυτό. Το μόνο καλό είναι ότι μπορώ πλέον να προβλέψω την κακοκαιρία. Πονάει αφόρητα στην αλλαγή καιρού. Ισως δεν έχεις κάνει σωστή θεραπεία ίσως χρειάζεσαι χειρουργείο.. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2019 από lalalaxi
Προτεινόμενες αναρτήσεις