Προς το περιεχόμενο

POIA ATI?

Steve_g7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εννοείς 9200 vs 5200 ' date=' 9600 vs 5600,5700 και 9800 vs 5900;

Aν ναί,σε καμία από τις 3 κατηγορίες δεν είναι καλύτερη η Nvidia.[/quote']ακριβως αυτο εννοω.και εγω υπερ της ATI ειμαι!

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν λέω ΑΝ είχες μπει στον κόπο να διαβάσεις εξαρχής τι λέω, θα έβλεπες ότι λέω να μην πάρει 5600 γιατί δεν αξίζει το κόπο σαν αναβάθμιση γιατί η διαφορά σε επιδόσεις που θε έχει σε σχέση με αυτήν που έχει τώρα, δεν αξίζει τον κόπο.

Δεν είχε πει τι υπολογιστή είχε στην αρχή. Αλλά ακόμα και μετά, εάν και δεν προτείνω την 5600, η αλήθεια είναι ότι η 5600 θα κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά από τη 9200 που έχει τώρα ώστε να δικαιολογήσει πιθανή αναβάθμιση(εφόσον δεν μπορούσε να πάρει κάτι άλλο και εφόσον η 5600 ήταν πολύ φτηνή, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα). Αυτό είναι η προσωπική εκτίμηση.

Ούτε καμιά αυθεντία κατέχεις, ούτε μας έχεις δείξει ιδιαίτερες γνώσεις ούτε είπες και κάτι συγκλονιστικό. Και είσαι λίγο νέος εδώ μέσα για να μιλάς για παπαγαλάκια. Γκέγκε;

Δεν είμαι και Carmack, αλλά γνωρίζω τουλάχιστον μερικά βασικά πράγματα(όπως τι είναι PS, πως δουλεύει μια κάρτα γραφικών, κλπ). Όσο το εάν είμαι νέος εδώ, απλώς να επισημάνω ότι έκανα join στο insomnia 3 μήνες μετά από εσένα και ότι έχω 100+ posts. Δεν είμαι και παλιά καραβάνα αλλά έχω μια ιδέα πως λειτουργούν τα forums στο insomnia.

Επειδή είχα για λίγο διάστημα την 9600Pro EZ,μπορώ να πώ οτι δεν έχει καμία σχέση με 9600SE και είναι σαφώς ανώτερη από 5600,είναι μια Pro με 128 Bit bus αλλά 400ΜΗz,δεν είναι δα και τόσο χάλια όσο οι SE.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως η 9600EZ δεν είναι αρκετά φτηνή ώστε κάποιος να τη προτιμήσει και είναι πιο αργή από την geforce 4 ti 4200 σε dx8. Άσε που οι μνήμες της, δεν παίρνουν και πολύ overclock(ώστε να τη κάνεις 9600pro). Αλλά είναι ολόιδια με μια 9600 pro(εκτός από τη μνήμη).

Εννοείς 9200 vs 5200 , 9600 vs 5600,5700 και 9800 vs 5900;

Aν ναί,σε καμία από τις 3 κατηγορίες δεν είναι καλύτερη η Nvidia.

Αυτή η απόλυτη υπεροχή της ATI είναι ο λόγος που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο “ΑΤΙ, πάρε ΑΤΙ, μην το σκέφτεσαι καν, ΑΤΙ”. Η αλήθεια είναι ότι η 5900 non ultra(ή ακόμα και η XT καλή είναι εάν έχει καλές μνήμες) είναι αρκετά φτηνή και γρήγορη ώστε να αξίζει κάποιος να την αγοράσει(καλύπτει το κενό μεταξύ 9600 xt και 9800pro). Δυστυχώς η ΑΤΙ δεν βγάζει 9800 απλές(τουλάχιστον όχι πια) αλλά μόνο SE/Pro/XT. Ακόμα η geforce 4 ti είναι πολύ φτηνή(ειδικά εάν κάποιος την αγοράσει μεταχειρισμένη) και γρήγορη(πολύ πιο γρήγορη από low end κάρτες, σχεδόν όσο γρήγορη είναι η 9600 προ).

Δεν είμαι Nvidiot σε καμία περίπτωση. Μάλιστα σε αρκετά forums με έχουν χαρακτηρίσει fanATIc(αν και έχω 5900 ultra) αν και τώρα ακόμα και nvidiots παραδέχονται ότι η ΑΤΙ είναι σε καλύτερη θέση.

ΥΓ Εάν αποφασίσεις να πάρεις ati, προτού τη βάλεις να βεβαιωθείς ότι αφαίρεσες τελείως τους drivers της nvidia αλλιώς θα έχεις πολλά προβλήματα. Όταν και άμα πάρεις ΑΤΙ, κάνει ένα post για περισσότερες οδηγίες.

Δημοσ.

H EZ μου πήγαινε 460 Core και 500 μνήμες (όχι BGA),όχι και τόσο άσχημα.

Δε νομίζω οτι η GF4 Ti4200 υπερτερεί ακόμα και σε DX8,πάντως έχεις δίκιο με τη τιμή,είναι περίπου 30 ευρώ πιο φθηνή από 9600pro.

Δημοσ.
Δεν είμαι και Carmack, αλλά γνωρίζω τουλάχιστον μερικά βασικά πράγματα(όπως τι είναι PS, πως δουλεύει μια κάρτα γραφικών, κλπ). Όσο το εάν είμαι νέος εδώ, απλώς να επισημάνω ότι έκανα join στο insomnia 3 μήνες μετά από εσένα και ότι έχω 100+ posts. Δεν είμαι και παλιά καραβάνα αλλά έχω μια ιδέα πως λειτουργούν τα forums στο insomnia.

Απλά να αναφέρω κάτι που δεν ξέρεις, ότι στα 700 τωρινά posts μου θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλα 3000+ που είχα πριν το database error που έσβησε πλήρως τον λογαριασμό μου.

Από εκεί και πέρα, σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις nVidia καρτών που αξίζουν τα λεφτά τους. O Narayan ή ο Gabriel δε θυμάμαι για να είμαι ειληκρινής έχει υποδείξει μια πολύ καλή περίπτωση 5900 λίγο πάνω από τα 200 ευρώ, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων (αλλά και όχι πάντα) είναι σαφώς πιο γρήγορη από από 9600ΧΤ και 5700 Ultra που συχνά βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Το ότι η 5600 είναι πιο γρήγορη από την 9200 δε σημαίνει ότι είναι αρκετά γρήγορη γενικά. Γι' αυτο και λέω, αφού θα τα δώσει που θα τα δώσει τα λεφτά, ας πάρει κάτι που θα του κρατήσει και λίγο.

Δημοσ.
Το ότι η 5600 είναι πιο γρήγορη από την 9200 δε σημαίνει ότι είναι αρκετά γρήγορη γενικά. Γι' αυτο και λέω, αφού θα τα δώσει που θα τα δώσει τα λεφτά, ας πάρει κάτι που θα του κρατήσει και λίγο.

Kαι που πρότεινα να πάρει μια 5600; Η 5600 είναι για τα μπάζα. Αλλά εάν δούμε τη κάρτα "αντικειμενικά" και εξαιρώντας τη τιμή είναι τουλάχιστον μία κλάση ανώτερη από τη 9200(από πλευράς ταχύτητας πάντα). Βέβαια μια κάρτα θεωρείται καλή ή όχι πάντα σε συνάρτηση της απόδοσης/τιμής της και των αποδόσεων/τιμών που έχουν οι άλλες κάρτες στην αγορά(εκτός από το high end κομμάτι στο οποίο συχνά παίζει ρόλο μόνο η απόδοση). Για αυτό η 5600 είναι κακή κάρτα. Αλλά αυτό δεν τη κάνει πιο αργή από τη 9200.

Δημοσ.

Γι' αυτό μπες στον κόπο να διαβάσεις τι έγραψα στα πρώτα 3 μηνύματα στο thread. Επίσης θα σου έλεγα στο μέλλον να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς για άτομα που δεν γνωρίζεις...

Δημοσ.
Όσο το εάν είμαι νέος εδώ, απλώς να επισημάνω ότι έκανα join στο insomnia 3 μήνες μετά από εσένα και ότι έχω 100+ posts. Δεν είμαι και παλιά καραβάνα αλλά έχω μια ιδέα πως λειτουργούν τα forums στο insomnia.

Ο Kwsn_Men γράφτηκε νομίζω ένα μήνα περίπου μετά από μένα και είχε άλλα περίπου 3000 posts τα οποία λόγω λάθους διεγράφησαν.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Δημοσ.

KWSN_Men:

Γι' αυτό μπες στον κόπο να διαβάσεις τι έγραψα στα πρώτα 3 μηνύματα στο thread.

KWSN_Men :

Μαύρα χάλια και αυτή, ελάχιστες διαφορές από αυτήν που έχεις.

Γιατί οι καρτούλες που κοιτάς σε παιχνίδια δεν θα έχουν διαφορά αισθητή από αυτήν που έχεις τώρα, μόνο σε κάποιια μετροπρογράμματα θα μπορέσεις να δεις τις διαφορές.

Εάν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ 9200 και 5600, είναι σαν να μην μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ 9600pro και 9700(απλή). Ανήκουν σε διαφορετικά επίπεδα. Όσο αργή και να είναι η 5600 για mid end κάρτα, δεν παύει να είναι mid end ενώ η 9200 είναι low end. Και αυτό φαίνεται και στις επιδόσεις τους.

Επίσης θα σου έλεγα στο μέλλον να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς για άτομα που δεν γνωρίζεις...

Όταν λες ότι η 5600 είναι το ίδιο με τη mx 440, τότε τι περιμένεις να πω; “Μπράβο είσαι ο μέγας γνώστης”? H 440mx έχει τόση σχέση με τη 5600, όση η geforce 2gts με μια geforce 4 ti. Tι να πω, εάν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά, πάρε μια κονσόλα παιχνιδιών ή υπολογιστή με intergrated κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
KWSN_Men:
Γι' αυτό μπες στον κόπο να διαβάσεις τι έγραψα στα πρώτα 3 μηνύματα στο thread.

KWSN_Men :

Μαύρα χάλια και αυτή' date=' ελάχιστες διαφορές από αυτήν που έχεις.

Γιατί οι καρτούλες που κοιτάς σε παιχνίδια δεν θα έχουν διαφορά αισθητή από αυτήν που έχεις τώρα, μόνο σε κάποιια μετροπρογράμματα θα μπορέσεις να δεις τις διαφορές.[/quote']

Εάν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ 9200 και 5600, είναι σαν να μην μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ 9600pro και 9700(απλή). Ανήκουν σε διαφορετικά επίπεδα. Όσο αργή και να είναι η 5600 για mid end κάρτα, δεν παύει να είναι mid end ενώ η 9200 είναι low end. Και αυτό φαίνεται και στις επιδόσεις τους.

Επίσης θα σου έλεγα στο μέλλον να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς για άτομα που δεν γνωρίζεις...

Όταν λες ότι η 5600 είναι το ίδιο με τη mx 440, τότε τι περιμένεις να πω; “Μπράβο είσαι ο μέγας γνώστης”? H 440mx έχει τόση σχέση με τη 5600, όση η geforce 2gts με μια geforce 4 ti. Tι να πω, εάν δεν μπορείς να δεις τη διαφορά, πάρε μια κονσόλα παιχνιδιών ή υπολογιστή με intergrated κάρτα γραφικών.

/Me takes popcorn and waits

Δημοσ.

na to po? na ta po?

Einai sigouro oti oli h seira FX einai gia ta baza! Arkei enas pixel shader v2.0 me PPL oste na ISOPEDOSEI tin 5600 se megales analiseis!

H 9700 einai POLY pio grigori apo tin 5900 se PS2.0.

H 9700 den exei megales diafores apo tin 9500. mono to evros tis mnimis kai + 8 pipelines... diladi den einai texnoligika anoteri...

Ti na kaneis tin FX5600 otan sto mono pou einai kaluteri apo tin GeForce4 einai oti upostirizei PS2.0 kai tautoxrona h 5600 einai POLY ARGH... ara axristi! :) Asxeta vevea an ego tha protimousa mia 5600 apo mia geforce4 :)

Episis sigouro einai oti KAMIA ma KAMIA nvidia karta (oute h 5700) den einai kaluteri apo tin adistixi ATI gia ta kainouria games.. (osa theloun Pixel Shaders 2 toulaxiston)

auta....

Δημοσ.
/Me takes popcorn and waits

Παρέα με τη μόνικα; :mrgreen:

Δώστε flame στο λαό!!!

Mα καλά, που είναι η αρένα; Δεν μπορώ εάν δεν είμαι σε αρένα. Θέλω αρένα για να αποδώσω.

/me βγάζει το flamethrower και βάζει αλοιφή. Όχι τέτοια αλοιφή ανώμαλοι, αλλά αλοιφή που προστατεύει από τα εγκαύματα(αν και τώρα που το σκέφτομαι, αυτή η αλοιφή μπορεί και να χρησιμοποιηθεί και αλλιώς :mrgreen:).

na to po? na ta po?

Είσαι τελείως εκτός θέματος. Αλλά βέβαια και εγώ δεν τα πάω καλύτερα :). Kανείς δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτο που είπες. Όλο το debate είναι σχετικά με πόση διαφορά έχει η geforce 4 mx 440/ati 9200 με τη 5600. Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει διαφορά(ή ότι δεν είναι αντιληπτή) στις επιδόσεις, εγώ λέω ότι η διαφορά είναι μεγάλη(γιγάντια εάν συγκρίνουμε τη mx 440 με τη 5600). Καλό θα ήταν να διάβαζες τα posts λίγο πιο προσεκτικά, έχουν πλάκα. Σαν να μιλάνε 2 κουφοί και τυφλοί μεταξύ τους. Ο καθένας λέει τον πόνο του ο οποίος είναι ψιλοάσχετος με αυτό που λέει ό άλλος.

Δημοσ.

Οκ, θα το ξαναπώ τελευταία φορά, άρχισε να γίνεται βαρετό.

Η διαφορά της 5600 με την με μια 9200 ή μια ΜΧ δεν είναι αρκετά μεγάλη για να δικαιολογεί την αγορά της.

Αν μου λέγανε 'ποια από αυτές θες να σου χαρίσω' θα διάλεγα την 5600 σαφέστατα. Αλλά δε θα αγόραζα καμία τους και δε θα πρότεινα σε κάποιον με ΜΧ να δώσει τα ωραία του λεφτάκια για να πάρει μια 5600 για να κάνει 'αναβάθμιση'.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε γίνομαι αντιληπτός. Ίσως δεν τα λέω σωστά και δε με καταλαβαίνουν οι άλλοι. Ίσως... Δε θα ήθελα να σκεφτώ κάτι άλλο...

Πάω να παίξω κανένα παιχνίδι τώρα στον Ρ4 1.3 μου με τις SDRAM και την all onboard super duper μητρική μου (την πρώτη συνεργασία Matsonic-Gigabyte).

Δημοσ.

Koita file NIB... tha sou erixna kana epitheto tora alla tha fao ban... den sou kolisa min mou kolas.. ok?

Akousa kata tin gnomi mou kapoia lathos pragmata kai eipa na ta toniso...

De boreis na les ton opoiondipote asxeto.. Sunithos oi pragmatika ASXTETOI to kanoun auto... Ama eidan to omorfa matakia sou imoun o protos pou apadise se auto to posts auto pou rotouse to paidi..

Kai meta merikoi to girisan kai arxisan na kanoun Sigkriseis metaksi nVidia kai ATI... ara min arxizeis na les VLAKEIES!!!!

Etsi kai ego BIka meta sto neo "klima" tou post...

To epiases magka? H thes na sto analiso kai allo?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...