Προς το περιεχόμενο

POIA ATI?

Steve_g7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον δεν διάβασες τι λέω. Λέω ότι για παράδειγμα τα 15FPS που πιάνει η 5600 πάλι άχρηστα είναι, καθώς δεν είναι playble. Ναι είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι σε βαθμό που να δικαιολογεί μια αγορά.

Και τελικά, ποια σημερινή καρτούλα δεν παίζει Quake 3;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λέω ότι για παράδειγμα τα 15FPS που πιάνει η 5600 πάλι άχρηστα είναι, καθώς δεν είναι playble.

Δεν είναι playble τα 50fps? Μια χαρά playble είναι. Τα 35 από την άλλη δεν είναι και πολύ playable για first person shooters.

Και τελικά, ποια σημερινή καρτούλα δεν παίζει Quake 3;

Ναι αλλά πολλά δημοφιλή παιχνίδια είναι βασισμένα σε αυτή τη μηχανή με μερικές βελτιώσεις οι οποίες κάνουν αυτά τα παιχνίδια πιο βαριά από το quake 3. Και οι διαφορά στις επιδόσεις στο quake 3 ανάμεσα στη 5600 και τη 9200 αντιπροσωπεύει και τη διαφορά που υπάρχει και στα άλλα παιχνίδια(όχι σε απόλυτα fps αλλά σε % perfomance).

Ναι είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι σε βαθμό που να δικαιολογεί μια αγορά.

Γιατί είπα εγώ να πάει να πάρει τη 5600; Εγώ απλώς είπα ότι εάν μπορούσε μόνο να διαλέξει μεταξύ 9200 και 5600 και η 5600 έκανε παράδειγμα 30% πιο ακριβά, τότε θα έπαιρνα σίγουρα τη 5600 αφού αυτό το ποσοστό είναι περίπου αντιπροσωπευτικό και για τη διαφορά τους σε επιδόσεις. Το θέμα είναι ότι με τόσα λεφτά παίρνεις μια geforce 4 ti 4200 η οποία είναι κλάσεις ανώτερη και από τις 2.

Δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα. Η 5600 έχει αρκετά μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις σε σχέση με μια 9200 και εάν δεν υπήρχαν άλλες κάρτες στο εμπόριο και 5600 είχε ανάλογη τιμή, τότε θα άξιζε για αναβάθμιση.

Για παράδειγμα να σου θυμίσω ότι η 9800xt έχει +10% επιδόσεις σε σχέση με μια 9700προ(στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων). Σε αυτή τη περίπτωση εάν δεν είσαι τελείως λαλάκας, ή πλούσιος ή computer geek(συχνά και 3 είναι το ίδιο :D) η αναβάθμιση είναι δεν λογική διότι όντως έχουν μικρή διαφορά στις επιδόσεις.

To 9200 vs 5600 είναι σαν το geforce 2 gts vs geforce 3 ti 500. Το κατά πόσο αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση είναι προσωπικό γούστο. Anyway είμαστε εκτός θέματος. Απλώς μου τη σπάει όταν οι άνθρωποι είναι τόσο απόλυτοι απλώς και μόνο λόγο ιδεολογίας ή φημών και όχι λόγω στοιχείων.

Δημοσ.

NIB: kala auta pou les.. alla to mhxanhma pou eginan ta tests asxeta apo thn karta grafikwn to prosekses katholou?

Motherboard:ASUS P4P800 Deluxe, Intel i865PE chipset

Processor:Intel Pentium 4 3.2 GHz (FSB800)

RAM:4x 256 MB Corsair CMX256A-3200LLKingston HyperX DDR400 Moderate Timings: L2 / 8-3-3

Kai epeidh apokleietai na exei tetoio mhxanima an krinw apo thn MX h diafora tha einai 5-6 fps. Kai oxi sto upsos twn 40-50 alla stwn 20-30. Dhladh amelitaia diafora epidoshs. Milaw panta me ta specifics tou steve (les na exei to parapanw? ;p )

KWSN_Men: Sumfwnw

Steve:Gnwmh mou einai an einai na pareis karta apo 9600 kai panw. Mhn sou pw 9600 pro. Alla kai me mia aplh thn douleia sou tha thn kaneis. Alla epeidh den proseksa an grafeis pio panw ti pc exeis... an exeis kana P3 oute kan na skefteis na kaneis anabathmish. Akoma kai an exeis mexri 1200. Tha se kobei arketa h CPU.

Filika Sonam (Asxeto: egw den eida kamia diafora sto site tou tomshardware. Ti allakse?)

Δημοσ.

Γι' αυτό φίλε Steve_g7 άσε εμάς τους αστοιχείωτους που λέμε ότι κατεβάσει η γκλάβα μας και ότι προστάζει η ντερικτίβα της Κ.Ο.Β. (Κομματική Οργάνωση Βάσης) της κάρτας που αγαπάμε και πάρε την 5600. Γιατί εμείς αγαπάμε τις κάρτες λόγω ράδιο αρβύλας... Άλλοι έχουν τα ντοκουμέντα!

Δημοσ.
Milaw panta me ta specifics tou steve (les na exei to parapanw? ;p )

Και εγώ μιλάω για την απευθείας σύγκριση των 2 αυτών καρτών. Το μηχάνημα του steve(και ειδικότερα η cpu), το οποίο δεν το ξέραμε μέχρι σήμερα, bottleneckάρει την κάρτα γραφικών, άρα δεν βλέπουμε την πραγματική διαφορά μεταξύ των 2 καρτών. Αυτή η διαφορά υπάρχει όμως, ασχέτως εάν ο steve μπορεί να τη δει ή όχι. Για αυτό, όταν προτείνεις κάτι σε κάποιον, πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν και το μηχάνημα στο οποίο θα μπει. Αλλά εγώ μιλούσα γενικά για τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των 2 καρτών. Ίσως να ήταν λάθος μου αφού ήμουν εκτός θέματος.

Αλλά το έκανα διότι μερικά άτομα(για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία) εκφράζουν γνώμη βασισμένη σε φήμες και σε παπαγαλάκια. Εν πάση περιπτώσει, όσο πιο αδύναμο μηχάνημα έχεις, τόσο λιγότερη διαφορά στις επιδόσεις θα δεις. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα σχετικά με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ 2 καρτών.

Και η 5600 δεν έχει καμία σχέση με μια 9200.

πάρε την 5600. Γιατί εμείς αγαπάμε τις κάρτες λόγω ράδιο αρβύλας... Άλλοι έχουν τα ντοκουμέντα!

Ο σαρκασμός είναι ωραίο πράγμα αλλά καλύτερα να ξαναδιαβάσεις και τι έγραψα και γιατί το έγραψα. Αλλά φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να αγνοείς μερικά πράγματα και να επισημαίνεις ότι σε συμφέρει(είτε όταν πρόκειται να κάνεις πλάκα, είτε όταν προσπαθείς να αντικρούσεις επιχειρήματα).

Δημοσ.

Na kratisw tin GF4 kai na perimenw tipota kainourio?

H ATi pote den mou ekane entipwsi.

Basika thelw mia karta sxetika fthnh pou na pezei ta kainouria paixnidia opws Deus Ex 2 kai oxi se treles analuseis to poly 800x600 (logo othonis kai Hertz).To prince of persia pezei mia xara me tin Gf4.Prokeitai na kanw anabathmisi se P4 2.9Ghz.Ti na parw?

Na protimisw epwnimi karta h OEM?

Exei ginei tipota me to Deus Ex 2 wste na trexei me GF4 MX (3D Analyze)?

Δημοσ.

To Deus Ex 2 kai super dupper P4 3.2 HT me 9800 Xt Pro na exeis tha sou sernetai... einai uperbolika barei... Se 1024x768 se enan filo mou me 2000+XP me NF2 mobo kai ati radeon 9700 (pou mamaei h sugkekrimenh) sernotan... Opote ksexna to sugkekrimeno. Oi ati einai kales kartes. Kai kaluteres apo tis nvidia se genikes grammes. Sou proteinw akoma mia fora thn 9600. An den thes na dwseis polla lefta pare kamia metaxirismenh GF4 ti4200 mexri ti4600. Tha deis megalh diafora pali :)

(To deus ex 2 exei tromera grafika alla autoi pou to eftiaksan einai m@l@kes. To paixnidi einai theobaro oti pc kai na exeis... Kai se 640x480 skata phgainei pali... An einai dunaton...)

Δημοσ.

Steve_g7wrote:

Prokeitai na kanw anabathmisi se P4 2.9Ghz

Kala pou vrikes esi P4 2,9?Den iparxei tetoia Cpu....

Pros sonam: Se 1024x768 epaiza to Deus Ex2 me celeron 1,3Tualatin kai 9600 apli...Ola sto high (ektos apo aa kai af pou itan sto 2x kai ta dio..) kai oxi apla den sernotan alla epaize me arketa fps...Tora me 9700 amfivalo ean sernetai i oxi...

Δημοσ.
Na kratisw tin GF4 kai na perimenw tipota kainourio?

Nα περιμένεις κάτι καινούργιο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει και πολύ διότι ο υπόλοιπος υπολογιστής σου είναι αρκετά αργός άρα δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί πιο καινούργιες κάρτες. Πάρε μια atι 9600 pro ή μια geforce 4 ti 4200, και οι δύο είναι ιδανικές για το σύστημά σου.

H ATi pote den mou ekane entipwsi.

Οι καιροί αλλάζουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρεις μια ατι, εάν και εφόσον είναι καλύτερη(και είναι καλύτερη τώρα).

Na protimisw epwnimi karta h OEM?

Δεν έχει τόση σημασία. Οι επώνυμες έρχονται με πιο πολλά extra(παιχνίδια, applications) ή και μερικές φορές καλύτερη ψύξη ή καλύτερες μνήμες(η οποίες overclockάρουν καλύτερα). Εάν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking και τα παιχνίδια, τότε πάρει όποια κάρτα είναι πιο φτηνή διότι το chip είναι αυτό που μετράει.

Exei ginei tipota me to Deus Ex 2 wste na trexei me GF4 MX (3D Analyze)?

Το DE2 είναι το πρώτο παιχνίδι(νομίζω) το οποίο προαπαιτεί κάρτα με pixel shaders(directx 8 compliant κάρτα γραφικών τουλάχιστον). Oι geforce mx δεν έχουν pixel shaders(dx7 compliant). Ακόμα και εάν κάποιος προσπαθήσει και φτιάξει ένα πρόγραμμα για να κάνει emulate τους PS, το παιχνίδι θα τρέχει με 1fps ακόμα και σε 640x480 ανάλυση, άρα δεν αξίζει.

Prokeitai na kanw anabathmisi se P4 2.9Ghz.Ti na parw?

Με 260€ παίρνεις ατι 9800pro από το eshop η οποία είναι η καλύτερη λύση(κορυφή). Κάπου άκουσα ότι με 200€ παίρνεις 5900 non ultra(η μήπως xt/lite;), αλλά δεν ξέρω εάν όντως ισχύει αυτό. Kαι με 150€ παίρνεις μια 9600pro.

Kala pou vrikes esi P4 2,9?Den iparxei tetoia Cpu....

Λεπτομέρειες :P.

Δημοσ.
Milaw panta me ta specifics tou steve (les na exei to parapanw? ;p )

Και εγώ μιλάω για την απευθείας σύγκριση των 2 αυτών καρτών. Το μηχάνημα του steve(και ειδικότερα η cpu), το οποίο δεν το ξέραμε μέχρι σήμερα, bottleneckάρει την κάρτα γραφικών, άρα δεν βλέπουμε την πραγματική διαφορά μεταξύ των 2 καρτών. Αυτή η διαφορά υπάρχει όμως, ασχέτως εάν ο steve μπορεί να τη δει ή όχι. Για αυτό, όταν προτείνεις κάτι σε κάποιον, πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν και το μηχάνημα στο οποίο θα μπει. Αλλά εγώ μιλούσα γενικά για τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των 2 καρτών. Ίσως να ήταν λάθος μου αφού ήμουν εκτός θέματος.

Αλλά το έκανα διότι μερικά άτομα(για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία) εκφράζουν γνώμη βασισμένη σε φήμες και σε παπαγαλάκια. Εν πάση περιπτώσει, όσο πιο αδύναμο μηχάνημα έχεις, τόσο λιγότερη διαφορά στις επιδόσεις θα δεις. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα σχετικά με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ 2 καρτών.

Και η 5600 δεν έχει καμία σχέση με μια 9200.

πάρε την 5600. Γιατί εμείς αγαπάμε τις κάρτες λόγω ράδιο αρβύλας... Άλλοι έχουν τα ντοκουμέντα!

Ο σαρκασμός είναι ωραίο πράγμα αλλά καλύτερα να ξαναδιαβάσεις και τι έγραψα και γιατί το έγραψα. Αλλά φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να αγνοείς μερικά πράγματα και να επισημαίνεις ότι σε συμφέρει(είτε όταν πρόκειται να κάνεις πλάκα, είτε όταν προσπαθείς να αντικρούσεις επιχειρήματα).

Αν λέω ΑΝ είχες μπει στον κόπο να διαβάσεις εξαρχής τι λέω, θα έβλεπες ότι λέω να μην πάρει 5600 γιατί δεν αξίζει το κόπο σαν αναβάθμιση γιατί η διαφορά σε επιδόσεις που θε έχει σε σχέση με αυτήν που έχει τώρα, δεν αξίζει τον κόπο. Το ίδιο ισχύει κι για τις άλλες που έλεγε.

Από εκεί και πέρα, ο σαρκασμός είναι καλή απάντηση σε κάποιον που πετάει προσβολές αψήφιστα. Γιατί αν απαντούσα όπως έπρεπε, θα μπορούσα να σου πω να πάρεις τα παπαγαλάκια σου και να τα βάλεις εκεί που ξέρεις. Αλλά προτίμησα όπως είδες να το ρίξω στην πλάκα. Ούτε καμιά αυθεντία κατέχεις, ούτε μας έχεις δείξει ιδιαίτερες γνώσεις ούτε είπες και κάτι συγκλονιστικό. Και είσαι λίγο νέος εδώ μέσα για να μιλάς για παπαγαλάκια. Γκέγκε;

Δημοσ.

ΥΓ Εάν αποφασίσεις να πάρεις 9600 pro' date=' πρόσεχε να μην πάρεις καμιά LE/EZ/SE διότι είναι αρκετά πιο αργές εκδόσεις.[/quote']

Επειδή είχα για λίγο διάστημα την 9600Pro EZ,μπορώ να πώ οτι δεν έχει καμία σχέση με 9600SE και είναι σαφώς ανώτερη από 5600,είναι μια Pro με 128 Bit bus αλλά 400ΜΗz,δεν είναι δα και τόσο χάλια όσο οι SE.

Δημοσ.

ΥΓ Εάν αποφασίσεις να πάρεις 9600 pro' date=' πρόσεχε να μην πάρεις καμιά LE/EZ/SE διότι είναι αρκετά πιο αργές εκδόσεις.[/quote']

Επειδή είχα για λίγο διάστημα την 9600Pro EZ,μπορώ να πώ οτι δεν έχει καμία σχέση με 9600SE και είναι σαφώς ανώτερη από 5600,είναι μια Pro με 128 Bit bus αλλά 400ΜΗz,δεν είναι δα και τόσο χάλια όσο οι SE.

Συμφωνώ . Έχω και εγώ μια 9600pro/ez και σε athlon 2500 με 512 mb μνήμης παίζω nfsu στα 1024/768 32bit σε full λεπτομέρειες χωρίς προβλήματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...