Προς το περιεχόμενο

αυτοκόλλητα και CD

morpheous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalispera...poles fores exw akousei oti ta aftokolita pou kolame panw sta cd mas ta katastrefoun(ta cd) meta apo kaboso kairo....loipon to thema einai poly symantiko...giati egw exw kamia 300+ara cd me aftokolita kai ama ta xasw h xalasoun tha saltarw...omws...testara endiktika proxtes ta poio palia mou(kana xrono peripou einai) kai ola paizoun mia xara...xrhsimopoiw mono ta klasika pou poulaei to plaisio me thn prsini siskevasia ta Q connect...mipws telika den ftene ta cd alla to pou kai pws ta kratame sto arxeio mas??(thermokrasia ktl ktl?)

Δημοσ.

Εξαρτάται και από το ίδιο το CD. Πολλά no-name CDs από αυτά που στο πάνω μέρος δεν γράφουν τίποτε αλλά είναι σαν ασημένια, έχουν πολύ λεπτή προστατευτική επίστρωση, σε αντίθεση με τα άλλα. Έτσι, μακροπρόθεσμα, μπορεί η κόλλα από το αυτοκόλλητο να τα επηρεάσει...

Δημοσ.

Παρολα αυτα ειχα 25 cd με mp3 και no name και brand name στα οποια ειχα κολλησει αυτοκολλητα και τελικα απο τα 25 τα 5 παιζουν και τα υπολοιπα ειναι off. Και για να μην νομιζετε οτι μπορει να ειναι κατι αλλο, το ιδιο το επαθα σε αλλη μαρκα cd που ειχα γραψει προγραμματα. Πιστευω οτι τα αυτοκολλητα κανουν ζημια στα cd.

Δημοσ.

Έχω γράψει πολλά cd εδώ & 4 χρόνια & από τότε που ξεκίνησα τοποθετώ επάνω cd labels αυτοκόλλητα μάρκας Herma Superprint. Οι μόνες φορές που υπήρξε παράπονο ότι δε παίζει το cd ήταν όταν δεν είχα βάλει καλά το αυτοκόλλητο (υπήρχε ένα μικρό τσαλάκωμα) & όταν έβαζα & το δαχτυλίδι του αυτοκόλλητου πάνω στο cd & εκοβα το κέντρο με ξυραφάκι που όσο καλά & να το έκανες άφηνε μικρά κομμάτια χαρτιού πάνω στο cd. Από τότε που σταμάτησα να κολλάω & το δαχτυλίδι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης είμαι υπέρ στο να χρησιμοποιούμε cd κάποιας μάρκας γνωστής & όχι no name.

Δημοσ.

Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα όμως. Οι ετικέτες που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά κάνουν το cd να μην είναι ζυγισμένο και να τραντάζεται με την περιστροφή με αποτέλεσμα να χαλάει το calibration του μηχανήματος. Αυτο συνήθως συμβαίνει στα cd-changers ων αμαξιών και έχει ως συνέπεια να "πηδάει" πολύ εύκολα το cd. Προσοχή λοιπόν...

Δημοσ.

Σωστο αυτο που λετε, αλλα πως γινεται να μην μπει σωστα το αυτοκολλητο οταν χρησιμοποιεις εκεινο το πλαστικο μηχανηματακι που πιεζεις το cd επανω στο αυτοκολλητο ?

Δημοσ.

Ο "σωστός" κατ'εμε τρόπος είναι να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας σε επώνυμα δισκάκια και οι ετικέτες που παίρνουμε να είναι και αυτές καλές. Επίσης έχει μεγάλη σημασία η σωστή τοποθέτηση, με σωστή πίεση σε ολα τα σημεία της ετικέτας,πάνω στο δισκάκι.

Έχω αρκετά CD και DVD με αυτοκόλλητες ετικέτες και για την ώρα δεν μου έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά και σεβόμενος το ρητό" φύλαγε τα ρουχα σου....κλπ", τα κρίσιμα προγράμματα που χρησιμοποιώ τα έχω γράψει και σε DVD αλλά χωρίς αυτοκόλλητο πάνω!!!

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω αυτοκόλλητο δαχτυλίδι για τα DVD; Θέλω σαν αυτό που έχουν στα βιντεοκλάμπ (στα σέβεν έχω δει), για να εκτυπώσω bar code για την αρχειοθέτηση των dvd μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...