Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Μητρική; Ικανοποιημένος;

Είναι ένα μικρό φθηνό διαμαντάκι...αν δεν ενδιαφέρεσαι για πολύ σκάλισμα στο overclocking, με κλειστά τα μάτια! (μου κάνει εντύπωση που ο @GeorgeMan  έκανε overclock, με αυτήν!)

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Εδώ πάει τον 2600Χ του ξαδέρφου μου στα 4.2GHz. Αν δεν ήθελα να σκαλίσω καθόλου overclock θα έπαιρνα την A320, όχι τη B350.

• Like 2
Δημοσ.

@GeorgeMan

O 2200g μπορει να κανει h/w decode (στην gpu oχι στην cpu) 4k 10-bit hdr bluray χωρίς σπασιματα ?

Μιλάω κυρίως για k-lite codec pack και Madvr.

Ρωτάω γιατί και η intel 630 υποτιθεται οτι κάνει στον 7700hq αλλά τελικά μονο κάποιο rip μπορεί γύρω στα 16-18 Mbps bitrate και απο και και πάνω εχει σπασιματα και αναγκαζομαι να χρησιμοποιώ την nvidia 1050. Για bluray που ειναι γύρω στα 50 Mbps ούτε για αστείο.

Με τους drivers τι παιζει γιατι διάβαζα αρκετο κοσμο να παραπονιεται μέχρι πριν λιγο καιρο ότι ειναι πιο παλιοί απο αυτους που χρησιμοποιουν οι κάρτες γραφικών

Ποιο τροφοδοτικό τελικά πήρες? Ειναι αθόρυβο? Εγώ να σου πω την αλήθεια έδωσα το 45 αρι για ενα corsair cx450-m , πριν μερικά χρόνια για ενα αντιστοιχο σύστημα, και ειναι τελειως αθορυβο, ειναι επώνυμο και σου μενει και στο μελλον και το ξαναχρησιμοποιεις για κάποιο άλλο build. Δλλ τώρα που σκεφτομαι να αλλάξω το σύστημα αυτό θα μείνει.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, EddieObscurant said:

@GeorgeMan

O 2200g μπορει να κανει h/w decode (στην gpu oχι στην cpu) 4k 10-bit hdr bluray χωρίς σπασιματα ?

Μιλάω κυρίως για k-lite codec pack και Madvr.

Ρωτάω γιατί και η intel 630 υποτιθεται οτι κάνει στον 7700hq αλλά τελικά μονο κάποιο rip μπορεί γύρω στα 16-18 Mbps bitrate και απο και και πάνω εχει σπασιματα και αναγκαζομαι να χρησιμοποιώ την nvidia 1050. Για bluray που ειναι γύρω στα 50 Mbps ούτε για αστείο.

Με τους drivers τι παιζει γιατι διάβαζα αρκετο κοσμο να παραπονιεται μέχρι πριν λιγο καιρο ότι ειναι πιο παλιοί απο αυτους που χρησιμοποιουν οι κάρτες γραφικών

Ποιο τροφοδοτικό τελικά πήρες? Ειναι αθόρυβο? Εγώ να σου πω την αλήθεια έδωσα το 45 αρι για ενα corsair cx450-m , πριν μερικά χρόνια για ενα αντιστοιχο σύστημα, και ειναι τελειως αθορυβο, ειναι επώνυμο και σου μενει και στο μελλον και το ξαναχρησιμοποιεις για κάποιο άλλο build. Δλλ τώρα που σκεφτομαι να αλλάξω το σύστημα αυτό θα μείνει.

Δώσε μου κάποιο sample και πες μου πώς να το δοκιμάσω αυτό το πράγμα. 4k οθόνη δεν έχω πάντως. Τροφοδοτικό ένα 500w της msystems, έχει βγει εντελώς αθόρυβο και αφού το είχα μπήκε και έπαιξε μια χαρά. Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα cxm και vs αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο από το δικό μου.

Driver έχω τον τελευταίο που δίνει απο το site, τον 17.40.3701, Φεβρουάριος 2018.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
19 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Εδώ πάει τον 2600Χ του ξαδέρφου μου στα 4.2GHz. Αν δεν ήθελα να σκαλίσω καθόλου overclock θα έπαιρνα την A320, όχι τη B350.

Έλεγα μήπως είχες τίποτα mini itx... Το htpc μου μόνο σε τέτοιο form factor το θέλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Με 2x 3.5" HDD δυσκολάκι :D

Όχι βρε φιλτατε τώρα με απογοητεύεις... Πολλά mini itx κουτιά παίρνουν 2x3.5"...core v1, fractal design node, κλπ... Επίσης ένα παλιό pc για nas και τέρμα η ανάγκη για πολλούς δίσκους στα pc... :-) κρίμα ένα htpc να μην είναι mini itx... Από την άλλη όπως βολεύει τον καθένα... Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κανείς ανταγωνισμός στους cpu για htpc...apus της amd και καθάρισε...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά έχω ένα pcάκι με Celeron Sandybridge και 3 δίσκους και τρέχει συνέχεια για torrents/streaming/λιώσιμο/αρχεία που θέλω να έχω 24/7 διαθέσιμα, οπότε αυτοί οι δίσκοι απλά έχουν task να συγχρονίζουν και να παίρνουν μπακαπ κάποια πράγματα από το σαπιόπισο εκείνο. :-)

Επίσης η θέση που είναι ούτως ή άλλως έχει διαθέσιμο χώρο για mini-tower, οπότε κάποιο μικρό κυβάκι θα ήταν πιο άβολο. Σκέψου ναι μεν είναι HTPC, αλλά όχι δίπλα σε κάποια τηλεόραση, το προβολικό είναι στο ταβάνι με mount κλπ. ;)

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/5/2018 στις 10:14 ΜΜ, GeorgeMan είπε

Όχι, θέλει 1,225 vsoc για να πιάσει... 1360.

Πιο πολύ δε μου άρεσε ότι μένει καρφωμένο όλη την ώρα εκεί, γιατί ο υπολογιστής σπάνια παίζει παιχνίδια.

Αρα απλά προτίμησα να το αφήσω στοκ και να ρίξω ένα δυο settings στο μισό παιχνίδι που παίζει...

Στις 14/5/2018 στις 10:23 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Μα καλα, δεν υποτιθεται οτι (σχεδον) ολοι...1500αριζουν (τουλαχιστον)?
Εκτος και στελνανε για τα reviews, <επιλεγμενα τεμαχια!>, χαχαααχχ...:huh:
Δηλαδη, δεν υπαρχει και τροπος για downclocking αυτοματα: οταν δεν?

Tελικά απ'ότι φαίνεται υπάρχει κάποιο κενό μεταξυ 1300-1450mhz οπου δεν δίνει τα σωστά voltages σε κάποιους επεξεργαστες ενώ πάνω απο αυτά δουλεύει κανονικά

"AMD had alerted the editors to an interesting phenomenon at Raven Ridge before asking for any pitfalls: There is a clock range above the norm for the GPU that causes the APU to crash. However, if the clock is raised further, the problems disappear again.

Thus, both GPUs can be overclocked to up to 1,300 MHz error-free. At 1350 MHz, however, the APUs crashed immediately and without sound. This extends up to about 1450 MHz. In addition, there is no more problems up to the maximum possible clock.

AMD has pointed out that this behavior does not affect every Raven Ridge APU. Users should keep it in mind when overclocking, otherwise there might be a lot of potential. The exact backgrounds are unknown. However, it can be assumed that the APU in this region does not adjust other parameters such as the voltage or timings correctly to the higher clock."

link

@GeorgeMan   αν θες το δοκιμάζεις

Sorry, αλλα τώρα ειδα οτι μου χες απαντήσει πιο πάνω, δεν ξέρω πώς το χασα. To βρήκα πάντως αυτο που ψαχνα, ολα οκ, thanks.

• Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω anyway, τσαμπα είναι, αλλά απ ο,τι θυμάμαι έβγαζε artis στα 1400-1500. Όντως όμως όσο κατέβαινα από ένα σημείο και μετά δεν άναβε καν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, όταν ανεβάζουμε την συχνότητα της igpu μέσω Ryzen Master, γιατί χάνει τα idle clocks; Πλέον λειτουργεί στα 1250 συνεχώς πχ, που δεν αξίζει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, όταν ανεβάζουμε την συχνότητα της igpu μέσω Ryzen Master, γιατί χάνει τα idle clocks; Πλέον λειτουργεί στα 1250 συνεχώς πχ, που δεν αξίζει.

Γιατί όταν ανεβάζεις την cpu και εκεί δεν σου χάνει τα idle clocks?

Θέμα μητρικής και bios φανταζομαι ειναι. Τουλαχιστον για τις cpus ετσι ειναι. Κάποιες μάρκες με συγκεκριμένα bios τα ριχνουν καποιες άλλες όχι. Δεν έχω raven ridge αλλά η msi b350 pc mate με παλιο bios τα έριχνε τα clocks σε idle ενω με τα τελευταια όχι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Θέμα μητρικής και bios φανταζομαι ειναι. Τουλαχιστον για τις cpus ετσι ειναι. Κάποιες μάρκες με συγκεκριμένα bios τα ριχνουν καποιες άλλες όχι. Δεν έχω raven ridge αλλά η msi b350 pc mate με παλιο bios τα έριχνε τα clocks σε idle ενω με τα τελευταια όχι.

Αν κρατήσω το CnC τα ρίχνει. Μαλακια να κλειδώνει σε 3D clocks όλη την ώρα, δεν αξίζει το ζόρι που τρώει για ένα 10% παραπάνω στα παιχνίδια. Τι σκτα σκέφτονταν;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Ακριβώς αυτό ισχύει. Πχ η δικιά μου με agesa 1.0.0.6 δεν ρίχνει idle το vcore με καρφί oc στο bios. Με agesa 1.0.0.6b το ρίχνει μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Αν κρατήσω το CnC τα ρίχνει. Μαλακια να κλειδώνει σε 3D clocks όλη την ώρα, δεν αξίζει το ζόρι που τρώει για ένα 10% παραπάνω στα παιχνίδια. Τι σκτα σκέφτονταν;

στην msi τον παιζουνε και στις τελευταιες εκδοσεις οπως ειπε και ο ilos δεν κάνει τπτ το CnC όταν κάνεις o/c

Ψυχολογικο πάντως ειναι περισσότερο το θέμα. Σιγά το ζόρι που θα φαει αν κάθεται idle. Eκτος και αν εχεις ανεβάσει τρελα το αντιστοιχο voltage.

Tα vrm παντως που αντιστοιχουν στην igpu ειναι ξεχωριστα και συνήθως ειναι τα οριζοντια πάνω απο το socket. Kαλο ειναι να ναι τουλάχιστον 3 αν εχεις igpu ενώ για όσους δεν έχουμε τα 2 ειναι υπεραρκετα.

Σε default voltages παντως ακομα και αν δεν ριχνει τα ρολογια σε idle ζήτημα να καταναλώνει 5-10 watt περισσότερα

1 ώρα πριν, ilos είπε

Ακριβώς αυτό ισχύει. Πχ η δικιά μου με agesa 1.0.0.6 δεν ρίχνει idle το vcore με καρφί oc στο bios. Με agesa 1.0.0.6b το ρίχνει μια χαρά.

Κράτησες το παλιό bios έ?  Μήπως όμως πιάνεις 3200 στις ram με το τελευταιο? Τις ιδιες aegis 3000 με σένα έχω και δουλευουν στα 3200 με το τελευταιο bios.  Δεν θυμάμαι με το παλιο γιατί τοτε την ειχα πρωτοπάρει και δεν το κράτησα ουτε μέρα και ουτε ειχα ψαχτει με o/c.

Eπισης στον samsung 950 pro, εχω και λιγο καλύτερα νουμερα οταν δεν δουλευει το CnC οταν τον ειχα default λογω ότι το latency ειναι μικροτερο οταν ξυπναει απο idle αλλα δεν ξέρω αν θα τα δεις στον mx300 που ειναι sata

Επεξ/σία από EddieObscurant

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...