Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 5 minutes ago, mechpanos said: Εντάξει αν σε ενδιαφέρουν AAA games και δεν το σηκώνει η τσέπη σου πας σε κονσόλα με 4 κατοστάρικα και ξεμπερδεύεις! Προφανώς και δε με ενδιαφέρουν! Απλά είχα συνηθίσει τόσα χρόνια με τα αντίστοιχα Intel να παίζουν καρέ-καρέ ή και καθόλου και μου έκανε εντύπωση που βασικά μπορείς να παίξεις πλέον με τα IGP. 1
mechpanos Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 34 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Έχουμε στη δουλειά περίπου 100 τέτοια σε λειτουργία 24/7. Ξέρεις πόσα χαλάνε πριν την τριετία? Περίπου το 1%. Άρα δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να βάλω τροφοδοτικό του 60€ (1/5 του κόστους του υπολογιστή) για να προστατέψω το... πανάκριβο (???) μου hardware ή για να γλυτώσω ελάχιστα ευρώ (και αν) το χρόνο από τη διαφορά του efficiency. Αθόρυβο να ναι και τέλος. Είπαμε, ναι ένα τροφοδοτικό είναι επένδυση, ναι σου γλυτώνει χρήματα από το efficiency, ναι έχει λειτουργίες κλεισίματος ανεμιστήρα σε χαμηλά loads και προστασίες έξτρα, ναι ένα μούφα "500W" δεν μπορεί να δώσει ούτε 300 και καίγεται ή κλείνει, αλλά εδώ μιλάμε για την ultimate τσίπικη σύνθεση νέου υπολογιστή που και σε gaming load (ούτε το 10% του χρόνου που λειτουργεί) τραβάει με το ζόρι 150W από την πρίζα. Και φυσικά τα κρίσιμα αρχεία βρίσκονται και αλλού (άλλωστε πόσα να χωράνε σε έναν 250ρη SSD?). Άρα δεν υπάρχει καμία λογική για να δώσω τριπλάσια χρήματα για τροφοδοτικό σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Και στην τελική, ας καεί σε 2 χρόνια να τα κάψει όλα Συμφωνώ και, εξάλλου: α) Πάντα πρέπει να είσαι πάνω σε UPS (αυτό για τα τσαλίμια της ΔΕΗ). β) Όσον αφορά τα watt,πρέπει να πιάνεις κάποια watt και πάνω ως ποσοστό της ονομαστικής ισχύος, για να ισχύει το efficiency rating (δηλαδή αν τα σκάσω να πάρω ένα 850watt platinum και δουλεύω στα 200watt, τζάμπα τα έσκασα για platinum...). Περισσότερα στα τροφοδοτικά πάντως στο ανάλογο section του insomnia! 1 1
TopCLR Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Έχουμε στη δουλειά περίπου 100 τέτοια σε λειτουργία 24/7. Ξέρεις πόσα χαλάνε πριν την τριετία? Περίπου το 1%. Άρα δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να βάλω τροφοδοτικό του 60€ (1/5 του κόστους του υπολογιστή) για να προστατέψω το... πανάκριβο (???) μου hardware ή για να γλυτώσω ελάχιστα ευρώ (και αν) το χρόνο από τη διαφορά του efficiency. Αθόρυβο να ναι και τέλος. Είπαμε, ναι ένα τροφοδοτικό είναι επένδυση, ναι σου γλυτώνει χρήματα από το efficiency, ναι έχει λειτουργίες κλεισίματος ανεμιστήρα σε χαμηλά loads και προστασίες έξτρα, ναι ένα μούφα "500W" δεν μπορεί να δώσει ούτε 300 και καίγεται ή κλείνει, αλλά εδώ μιλάμε για την ultimate τσίπικη σύνθεση νέου υπολογιστή που και σε gaming load (ούτε το 10% του χρόνου που λειτουργεί) τραβάει με το ζόρι 150W από την πρίζα. Και φυσικά τα κρίσιμα αρχεία βρίσκονται και αλλού (άλλωστε πόσα να χωράνε σε έναν 250ρη SSD?). Άρα δεν υπάρχει καμία λογική για να δώσω τριπλάσια χρήματα για τροφοδοτικό σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Και στην τελική, ας καεί σε 2 χρόνια να τα κάψει όλα Πρώτα - πρώτα να ξεκαθαρίσω πως δεν μπορώ να εκφέρω (απόλυτη) γνώμη για pc σε χώρους εργασίας. Αν το αφεντικό σκεφτεί πως σε 100 pc θα γλυτώσει έστω 20€/μονάδα αν βάλει φτηνά τροφοδοτικά (= 2000€) και άντε να του καούν μερικά που θα βγάλουν μικρότερη ζημιά από 2 χιλιάρικα... ΟΚ, δικό του το μαγαζί, δικιά του και η απόφαση. Αυτό που θέλω να πω είναι πως (για μένα) είναι κρίμα να βάλω/βάλεις τροφοδοτικό των 20€ που (συνήθως) δεν παρέχει εγγύηση (το 1 έτος δεν το θεωρώ "εγγύηση") και δεν έχει κάποιες υποτυπώδεις προστασίες. Προτιμώ να δώσω 40-50€ και να πάρω ένα με τουλάχιστον 3 χρόνια εγγύηση και με προστασίες. Τα gold/platinum efficiency και λειτουργίες παύσης ανεμιστήρα (που υπάρχουν σε ακριβότερα τροφοδοτικά) δεν τα θεωρώ απαραίτητα, και το "ας τα κάψει σε 2 χρόνια" δεν μου κάνει για 20-30€ διαφορά!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Ε Τέλος πάντων, ας μη συνεχίσουμε τα εκτός θέματος εδώ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 George, τελικα με το overclocking της igpu, βρηκες ακρη / ολα καλα??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Όχι, θέλει 1,225 vsoc για να πιάσει... 1360. Πιο πολύ δε μου άρεσε ότι μένει καρφωμένο όλη την ώρα εκεί, γιατί ο υπολογιστής σπάνια παίζει παιχνίδια. Αρα απλά προτίμησα να το αφήσω στοκ και να ρίξω ένα δυο settings στο μισό παιχνίδι που παίζει...
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μα καλα, δεν υποτιθεται οτι (σχεδον) ολοι...1500αριζουν (τουλαχιστον)? Εκτος και στελνανε για τα reviews, <επιλεγμενα τεμαχια!>, χαχαααχχ... Δηλαδη, δεν υπαρχει και τροπος για downclocking αυτοματα: οταν δεν?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Τι να σου πω, από bios τα πείραζα. Φαντάζομαι μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά προφίλ στο ryzen master. Κι εγώ έτσι πίστευα για τα 1500, αλλά δεν. Πιθανόν τα 2400G να είναι πιο binned κομμάτια. Από θερμοκρασίες σίγουρα είμαι οκ, φοράω ψύκτρα από 2600Χ, σε παιχνίδια δεν φτάνει καν τους 67-70 στο κουτί-μινιατούρα που τον έχω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Χμμ, απο (ολα) τα reviews, ειχε καλλιεργηθει η προσδοκια οτι: κλοκαρουμε τον 2200G και ετσι απλα-ομορφα-αμεσα = εχουμε εναν 2400G -τουλαχιστον ως προς τα γραφικα! [Οσο για τις προηγουμενες APU: ανεβαιναν ολες οι μικρoτερες, μεχρι +μεγιστη igpu 866]
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 5/13/2018 στις 11:08 ΜΜ, black66.gr είπε Καλησπέρα και πάλι. Μετά από πολλή σκέψη όλο το ΠΣΚ και πόνο ψυχής αφού χρειάστηκε να μεγαλώσουμε και άλλο το budget μας από 500 ευρώ που ήταν αρχικά στα 590 τελικά, για να χωρέσει και καλή κάρτα γραφικών, να ευχαριστιέται και ο πιτσιρικάς, καταλήξαμε στα εξής: CASE: https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X.html 32 euro. Από You. PSU : https://www.skroutz.gr/s/13923066/Corsair-VS-Series-VS550-White.html 47 euro. Από OverShop. MOBO:https://www.skroutz.gr/s/14672498/Gigabyte-B360M-H-rev-1-0.html 73 euro. Από T-support. CPU : https://www.skroutz.gr/s/12979209/Intel-Core-i3-8100-Box.html 106 euro. Από OverShop. RAM : https://www.skroutz.gr/s/8112091/TeamGroup-Elite-8GB-DDR4-2400MHz-TED48G2400C1601.html#reviews 80 euro. Από Techstores. GPU : https://www.skroutz.gr/s/10521312/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-Dual-OC-NE5105TS18G1D.html 187 euro. Από OverShop. SSD : https://www.skroutz.gr/s/8267396/TeamGroup-L3-Evo-240GB.html 62 euro. Από E-gate. Οι παραπάνω τιμές πού γράφω είναι μαζί με τα μεταφορικά και την αντικαταβολή, τελικές. Σύνολο 587 euro. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτά αλλά ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ (ούτε ένα παραπάνω), η γνώμη σας δεκτή προς συζήτηση. Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτα γιατί τo PC πρέπει να συναρμολογηθεί μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται. Είναι δώρο για την γιορτή του γιου του φίλου μου που τον λένε Κωνσταντίνο. Στην παραπάνω επιλογή επεξεργαστή Intel vs AMD συντέλεσε η out of the box απόδοση του Intel μιας και ο φίλος δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ με OC. Αργότερα που θα μπορέσει να διαθέσει κάποια πρόσθετα χρήματα, πουλάει τον 8100 και πάει σε 8400 (που δεν χρειάζεται oc επίσης), και φυσικά σε άλλα 8gb ram. Κάνεις υποχωρήσεις σε μητρική, τροφοδοτικό, ssd για να χωρέσεις την gpu. Δεν συμφωνώ φυσικά καθόλου. Την πληρώνουν τα υπόλοιπα κομμάτια για χάρη της gpu. Σύνηθες φαινόμενο είναι βέβαια, αλλά για χρήση αποκλειστικά γραφείου που εκεί δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Από τη στιγμή που μπαίνει και το game στην εξίσωση η όλη αυτή λογική παύει να είναι σωστή. Τροφοδοτικό των 40 ευρώ από τα συνολικά 600 το θεωρώ λάθος. Προσωπική μου άποψη έτσι? Στα 60 ναι γιατί υπάρχουν καλές περιπτώσεις. Μην ξεχνάς ότι και το κουτί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Όχι ότι είναι κακό και όχι ότι πρέπει να μπει κουτί των 80-100 ευρώ αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα φθηνό κουτί. Σίγουρα το κουτί είναι το τελευταίο που κοιτάμε αλλά μετριότατο κουτί, μετριότατη μητρική, μετριότατος ssd, μετριότατο τροφοδοτικό τα μετριότατα μαζεύτηκαν πολλά. Άρα έχουμε ένα μετριότατο σύστημα των 600 ευρώ που σίγουρα δεν είναι λίγα για τον φίλο. Θα μου πεις τώρα τι προτείνεις ρε μεγάλε? Το έχω γράψει και άλλες φορές. Το χτίζεις σιγά σιγά με υπομονή, λίγο οικονομία να βρεθούν και άλλα χρήματα το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να κάνεις ένα πιο ισορροπημένο σύστημα. Δυστυχώς η εποχή που διανύουμε με τις αυξημένες τιμές σε μνήμες και gpu δεν είναι η κατάλληλη. Στο δια ταύτα θα άφηνα στην άκρη την gpu και θα έφτιανα μια καλή βάση με τα υπόλοιπα και όταν βρεθούν τα χρήματα με το καλό να αγοραστεί και η gpu. Γι αυτό και τέτοια θέματα γεμίζουν σελίδες γιατί ο ενδιαφερόμενος με σφικτό budget προσπαθεί να χωρέσει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από BlueBlood7 2
black66.gr Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Κάνεις υποχωρήσεις σε μητρική, τροφοδοτικό, ssd για να χωρέσεις την gpu. Δεν συμφωνώ φυσικά καθόλου. Την πληρώνουν τα υπόλοιπα κομμάτια για χάρη της gpu. Σύνηθες φαινόμενο είναι βέβαια, αλλά για χρήση αποκλειστικά γραφείου που εκεί δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Από τη στιγμή που μπαίνει και το game στην εξίσωση η όλη αυτή λογική παύει να είναι σωστή. Τροφοδοτικό των 40 ευρώ από τα συνολικά 600 το θεωρώ λάθος. Προσωπική μου άποψη έτσι? Στα 60 ναι γιατί υπάρχουν καλές περιπτώσεις. Μην ξεχνάς ότι και το κουτί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Όχι ότι είναι κακό και όχι ότι πρέπει να μπει κουτί των 80-100 ευρώ αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα φθηνό κουτί. Σίγουρα το κουτί είναι το τελευταίο που κοιτάμε αλλά μετριότατο κουτί, μετριότατη μητρική, μετριότατος ssd, μετριότατο τροφοδοτικό τα μετριότατα μαζεύτηκαν πολλά. Άρα έχουμε ένα μετριότατο σύστημα των 600 ευρώ που σίγουρα δεν είναι λίγα για τον φίλο. Θα μου πεις τώρα τι προτείνεις ρε μεγάλε? Το έχω γράψει και άλλες φορές. Το χτίζεις σιγά σιγά με υπομονή, λίγο οικονομία να βρεθούν και άλλα χρήματα το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να κάνεις ένα πιο ισορροπημένο σύστημα. Δυστυχώς η εποχή που διανύουμε με τις αυξημένες τιμές σε μνήμες και gpu δεν είναι η κατάλληλη. Στο δια ταύτα θα άφηνα στην άκρη την gpu και θα έφτιανα μια καλή βάση με τα υπόλοιπα και όταν βρεθούν τα χρήματα με το καλό να αγοραστεί και η gpu. Γι αυτό και τέτοια θέματα γεμίζουν σελίδες γιατί ο ενδιαφερόμενος με σφικτό budget προσπαθεί να χωρέσει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Σωστός σωστότατος, αλλά.......και το budget των 600 ευρώ, μετριότατο είναι. Και εκεί δυστυχώς είναι η κορυφή. Τελικά πήγαμε στην λύση του 8100+1050ti για να χωρέσουν καλύτερης ποιότητας τα υπόλοιπα κομμάτια (κουτί, τροφοδοτικό). Αργότερα θα γράψω ακριβώς το σύστημα που παραγγείλαμε γιατί τώρα είμαι από κινητό.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 10 hours ago, TheDevilMayCare said: Χμμ, απο (ολα) τα reviews, ειχε καλλιεργηθει η προσδοκια οτι: κλοκαρουμε τον 2200G και ετσι απλα-ομορφα-αμεσα = εχουμε εναν 2400G -τουλαχιστον ως προς τα γραφικα! [Οσο για τις προηγουμενες APU: ανεβαιναν ολες οι μικρoτερες, μεχρι +μεγιστη igpu 866] Στα 1400 είχα φριζαρίσματα και στα 1500 είχα χιόνια ακόμη και σε desktop! Πιο πολύ τάση δε θα δώσω, στοκ και λίγο antialiasing κάτω για να παίζει ομαλά. Πιο πολύ εντύπωση μου έκαναν οι ram, κάτι no-name (Samsung branded) που από 2400 έπαιξαν 3200!
dimoskoutr Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 36 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Στα 1400 είχα φριζαρίσματα και στα 1500 είχα χιόνια ακόμη και σε desktop! Πιο πολύ τάση δε θα δώσω, στοκ και λίγο antialiasing κάτω για να παίζει ομαλά. Πιο πολύ εντύπωση μου έκαναν οι ram, κάτι no-name (Samsung branded) που από 2400 έπαιξαν 3200! Επειδή και εγώ φτιάχνω σιγά σιγά ένα σύστημα με amd apu για htpc μπορείς να μας πεις και τα υπόλοιπα μέρη του δικού σου συστήματος; Από θόρυβο πως είσαι;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 11 minutes ago, dimoskoutr said: Επειδή και εγώ φτιάχνω σιγά σιγά ένα σύστημα με amd apu για htpc μπορείς να μας πεις και τα υπόλοιπα μέρη του δικού σου συστήματος; Από θόρυβο πως είσαι; Δες HTPC υπογραφής. Κουτί cougar mg110 (βγήκε ανέλπιστα καλό), τις ram τις είχα δεν υπάρχουν στο skroutz. Το ανεμιστηράκι του κουτιού πέφτει αρκετά σε θόρυβο αν το ρυθμίσεις στο BIOS σε silent. Επίσης του έβαλα μπροστά ένα Arctic F12PWM, το οποίο συνδέεται μαζί με αυτό της CPU (πατέντα της arctic) και οι στροφές του σε silent mode πέφτουν στις 350-450 και δεν ακούγεται καν, για τους δίσκους το έβαλα εγώ βέβαια, τους οποίους και έριξε περίπου 10°C Μπορώ να πω ότι είναι αρκούντως αθόρυβο. Πιο πολύ ακούω τους δίσκους να γρατσουνάνε παρά το PC. Σε παιχνίδια δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στο θόρυβο. Αν το βάλω normal αντί για silent ακούγεται λιγάκι όμως, χωρίς να έχει και ιδιαίτερη διαφορά στις θερμοκρασίες.
dimoskoutr Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μητρική; Ικανοποιημένος; Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από dimoskoutr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα