Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, black66.gr είπε

Καλησπέρα και πάλι. Μετά από πολλή σκέψη όλο το ΠΣΚ και πόνο ψυχής αφού χρειάστηκε να μεγαλώσουμε και άλλο το budget μας από 500 ευρώ που ήταν αρχικά στα 590 τελικά, για να χωρέσει και καλή κάρτα γραφικών, να ευχαριστιέται και ο πιτσιρικάς, καταλήξαμε στα εξής: 

CASE: https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X.html    32 euro. Από You.

PSU :  https://www.skroutz.gr/s/13923066/Corsair-VS-Series-VS550-White.html  47 euro. Από OverShop.

MOBO:https://www.skroutz.gr/s/14672498/Gigabyte-B360M-H-rev-1-0.html  73 euro. Από T-support.

CPU  : https://www.skroutz.gr/s/12979209/Intel-Core-i3-8100-Box.html   106 euro. Από OverShop. 

RAM : https://www.skroutz.gr/s/8112091/TeamGroup-Elite-8GB-DDR4-2400MHz-TED48G2400C1601.html#reviews 80 euro. Από Techstores. 

GPU : https://www.skroutz.gr/s/10521312/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-Dual-OC-NE5105TS18G1D.html  187 euro. Από OverShop.

SSD :  https://www.skroutz.gr/s/8267396/TeamGroup-L3-Evo-240GB.html  62 euro. Από E-gate.

Οι παραπάνω τιμές πού γράφω είναι μαζί με τα μεταφορικά και την αντικαταβολή, τελικές. Σύνολο 587 euro.

Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτά αλλά ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ (ούτε ένα παραπάνω), η γνώμη σας δεκτή προς συζήτηση. Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτα γιατί τo PC πρέπει να συναρμολογηθεί μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται. Είναι δώρο για την γιορτή του γιου του φίλου μου που τον λένε Κωνσταντίνο.

Στην παραπάνω επιλογή επεξεργαστή Intel vs AMD συντέλεσε η out of the box απόδοση του Intel μιας και ο φίλος δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ με OC. Αργότερα που θα μπορέσει να διαθέσει κάποια πρόσθετα χρήματα, πουλάει τον 8100 και πάει σε 8400 (που δεν χρειάζεται oc επίσης), και φυσικά σε άλλα 8gb ram.

Μεγειές

must.JPG.2ceab390f439a9aef74d2346b6c8d15c.JPG

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?from=most-popular&keyphrase=8gb+2666&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, radiohead είπε

Και με 8400!!!! Αυτό σπέρνει!!!

Ποιο το κατάστημα; Αν υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτα αύριο πέφτει και η παραγγελία!!!  

Επεξ/σία από black66.gr
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

τον εχω για λιγο καλυτερο τον transcend

12 λεπτά πριν, black66.gr είπε

Ποιο το κατάστημα; Αν υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτα αύριο πέφτει και η παραγγελία!!!  

https://mustshop.gr/

1-3ημέρες είναι όλα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, radiohead είπε

τον εχω για λιγο καλυτερο τον transcend

Δεν ξερω..εχω ηδη τον Patriot δεν εχω τον Τranscend για να τους συγκρινω στο ιδιο συστημα -_-

Δημοσ.

Εγω παλι θελω οποτε γινεται να συγκρινω δισκους καταρχην με benchmarks και δοκιμες στο ιδιο συστημα
(γιατι και ο ιδιος δισκος σε αρκετα διαφορετικα συστηματα μπορει να καθεται +/- λιγο καλυτερα / χειροτερα)

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε

Εγω παλι θελω οποτε γινεται να συγκρινω δισκους καταρχην με benchmarks και δοκιμες στο ιδιο συστημα
(γιατι και ο ιδιος δισκος σε αρκετα διαφορετικα συστηματα μπορει να καθεται +/- λιγο καλυτερα / χειροτερα)

Συμφωνοι.

Σε αυτη την κατηγορια-τιμη πες τους ιδιους.

Δημοσ.

Noμιζω οτι μονο αν καποιος ειναι φανερα κακος(?..!) τοτε
θα επρεπε να 'αποφευχθει' -τουλαχιστον στα 50 γιουργια
:P
Διχως να υπερασπιζομαι ετσι εδω τον Patriot, φτου-φτου!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, black66.gr είπε

Δεν μπορεί τόσα δισεκατομμύρια μύγες να κάνουν λάθος. Γιαυτό φάτε σκατά!!!!!!!

Αυτό μου λες τώρα. 

Αν διάβαζες λίγο καλύτερα τι γράφω παραπάνω δεν χρειαζόταν να απαντήσεις καν.

Το ξαναγράφω.Η υπέρβαση, με χίλιες δυσκολίες και βάσανα έγινε, για να χωρέσει και μια καλύτερη κάρτα γραφικών. Οπότε οι μόνες λύσεις για επεξεργαστές σε αυτό το budget ήταν ή ο 8100, ή ο 2200g. Προτιμήθηκε ο 8100 στις λεπτομέρειες.  

Όσο για το τροφοδοτικό σε πιάνω λίγο αδιάβαστο. Δεν είναι η παλιά σειρά VS που τα ¨έφτυνε¨ με το παραμικρό. Είναι η νέα σειρά White, κατά πολύ βελτιωμένη.

Αλλά και πάλι, έστω και άδικο να έχω, δεν είδα να προτείνεις και τίποτα.

EDIT : Από ότι βλέπω εδώ ο συνδυασμός τα πάει μια χαρά.

πολυ καλος συνδυασμος αφου καταφερατε και αυξησατε το μπατζετ. προσεξε στο βιντεο που ανεβασες ποση vram και ram καταπινει το παιχνιδι. γι' αυτο σου ειπα οτι θα εχεις stuttering, ουτε η ram θα σου εφτανε ουτε το bandwidth. το παιχνιδι παιζει και με πεντιουμ αλλα εκει θα ειχες σε σημεια stuttering, λιγοτερο ομως με το να επαιζες με την apu. προσεξε στο βιντεο στα  low/med/high ποσο ραμ τρωει απο την 1050ti. γι' αυτο επεμενα σε καρτα γραφικων και οχι επεξεργαστη αφου δεν εβγαινε το μπατζετ. με ι5 4590 παιζει αυτος.

Spoiler

7 ώρες πριν, black66.gr είπε

προσεξε, δεν λεει ετοιμοπαραδοτα αλλα " σε αποθηκες των προμηθευτων μας στην ευρωπη μεχρι πριν 24-72 ωρες".

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν γενική απόδοση πάντως μου φάνηκε εξαιρετική η ενσωματωμένη του 2200G για τα λεφτά του.
Και έχει αισθητή βελτίωση με τις ραμ στα 3200 16-17-16-38 σε σχέση με 2400 17-17-17-38.

Έχουμε φτάσει στο επίπεδο όπου με 330€ στήνεις ολόκληρο καινούριο 4πύρηνο PC, overclockable και παίζεις κιόλας και ΑΑΑ περσινά με αρκετές παραχωρήσεις, αλλά τα παίζεις! Και τα λίγο παλαιότερα σε αξιοπρεπέστατες ρυθμίσεις. Για indies και emulators μη μιλήσω φυσικά... :)

(Κουτί 25€, PSU 20€, RAM 75€, CPU 90€, Mobo 65€, SSD 55€ = 330€) Αν είχαμε και τις προπέρσινες τιμές ραμ, με 290 θα έστηνες...

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Έχουμε φτάσει στο επίπεδο όπου με 330€ στήνεις ολόκληρο καινούριο 4πύρηνο PC, overclockable και παίζεις κιόλας και ΑΑΑ περσινά με αρκετές παραχωρήσεις, αλλά τα παίζεις! Και τα λίγο παλαιότερα σε αξιοπρεπέστατες ρυθμίσεις. Για indies και emulators μη μιλήσω φυσικά... :)

(Κουτί 25€, PSU 20€, RAM 75€, CPU 90€, Mobo 65€, SSD 55€ = 330€) Αν είχαμε και τις προπέρσινες τιμές ραμ, με 290 θα έστηνες...

Το "κουτί 25€" να το καταλάβω (αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις κάτι πιο σοβαρό μέσα). Το τροφοδοτικό όμως είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα! Μερικά "τσαλίμια" από την ΔΕΗ και έχεις σοβαρές πιθανότητες να κλαις 1-2 κατοστάρικα από το σύστημά σου αν όχι μόνο το τροφοδοτικό!!!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε στη δουλειά περίπου 100 τέτοια σε λειτουργία 24/7. Ξέρεις πόσα χαλάνε πριν την τριετία? Περίπου το 1%. Άρα δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να βάλω τροφοδοτικό του 60€ (1/5 του κόστους του υπολογιστή) για να προστατέψω το... πανάκριβο (???) μου hardware ή για να γλυτώσω ελάχιστα ευρώ (και αν) το χρόνο από τη διαφορά του efficiency. Αθόρυβο να ναι και τέλος.

Είπαμε, ναι ένα τροφοδοτικό είναι επένδυση, ναι σου γλυτώνει χρήματα από το efficiency, ναι έχει λειτουργίες κλεισίματος ανεμιστήρα σε χαμηλά loads και προστασίες έξτρα, ναι ένα μούφα "500W" δεν μπορεί να δώσει ούτε 300 και καίγεται ή κλείνει, αλλά εδώ μιλάμε για την ultimate τσίπικη σύνθεση νέου υπολογιστή που και σε gaming load (ούτε το 10% του χρόνου που λειτουργεί) τραβάει με το ζόρι 150W από την πρίζα. Και φυσικά τα κρίσιμα αρχεία βρίσκονται και αλλού (άλλωστε πόσα να χωράνε σε έναν 250ρη SSD?). Άρα δεν υπάρχει καμία λογική για να δώσω τριπλάσια χρήματα για τροφοδοτικό σε ένα τέτοιο μηχάνημα. :-)

Και στην τελική, ας καεί σε 2 χρόνια να τα κάψει όλα ;)

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Σαν γενική απόδοση πάντως μου φάνηκε εξαιρετική η ενσωματωμένη του 2200G για τα λεφτά του.
Και έχει αισθητή βελτίωση με τις ραμ στα 3200 16-17-16-38 σε σχέση με 2400 17-17-17-38.

Εντάξει αν σε ενδιαφέρουν AAA games και δεν το σηκώνει η τσέπη σου πας σε κονσόλα με 4 κατοστάρικα και ξεμπερδεύεις!

14 ώρες πριν, black66.gr είπε

Αν και συμφωνούσα 100% με την αρχική σου σκέψη για 2400g και στήσιμο "τουμπανιασμένου" υπολογιστικά εργαλείου με προοπτική τοποθέτησης μιας καλής κάρτας γραφικών όταν δινόταν η δυνατότητα, αφού πάει για δώρο στον μικρό και αφού βρέθηκε το μπάτζετ και άλλαξε ο προσανατολισμός, εύχομαι καλορίζικο στον φίλο σου και να το καταευχαριστηθεί ο νεαρός παίχτης!!!

Ρε 'συ δες και αυτό που σου έγραψα 156.000 μηνύματα πίσω, μήπως να πας σε πιο μικρό δίσκο  ssd μιας και υπάρχει ο 1TB και τα χρήματα να  τα επενδύσεις σε μνήμη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...