Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ τυχαίνει να έχω την 750ti ακόμη την γιαγιά... Βέβαια η cpu είναι r5 1600, αν θέλετε να τρέξω κάτι ευχαρίστως ρίξτε οδηγίες και ποστάρω αποτελέσματα. Για να ξέρουμε τι παίζει με τις κάρτες των apus...

Εννοεις μηπως εχεις και καποια APU? Εγω θα ηθελα καποιο benchmark χρηστη,
περα απο τα μεχρι τωρα review & benchmarks απο ιστοσελιδες-περιοδικα κλπ :-)
[ειμαι σιγουρος οτι οσο ανεβαινεις σε cpu: r5 1600 ακομη και η 750ti λιγανεβαινει]

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mechpanos είπε

α) Μιας και υπάρχει ο 1 τέρα, μήπως καλύπτεται και με λιγότερο χώρο για SSD ώστε να γλιτώσει φράγκα;;;

β) Συμφωνώ για Corsair, και αν δεν μπει καμία gpu βαρβάτη, καλύπτεται και με το 450. Γλιτώνει χρήμα που μπορεί να επενδυθεί για μια χώρια gpu, μια καλύτερη CPU , ή σε τελική, μπύρες και σουβλάκια!!!

Ακριβώς. Ας βάλει έναν SSD 128 GB για το λειτουργικό, και ας έχει τα παιχνίδια στον σκληρό.

15 ώρες πριν, Fp84 είπε

550€

IMG_0602.PNG

490€ 

Μελλοντικά θα έβαζα μόνο μια gpu 

IMG_0603.PNG

Όχι από e-shop. Θα χρεωθεί τζάμπα πόσα λεφτά.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά πώς κάνω "σωστό" overclock την ενσωματωμένη του 2200G? htpc υπογραφής.

Από το Ryzen master αν την πάω έστω και 1260MHz "παγώνει" το παιχνίδι μετά από λίγο, ενώ από το BIOS (AMD CBS --> XFR2.0 ) αν βάλω έστω και 1200MHz καρφωτά δεν bootάρει το PC.
Stock CPU εντελώς, μόνο τη ραμ έχω πειράξει στα 3200.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GiorgosPP είπε

χαχα εχω διαβασει απο την αρχη το post πλακα εχετε μεσοβεζικες λυσεις . μια φορα το φτιαχνεισ το μηχανιμα μητρηκη - επεξεργαστης τροφοδοτικο καρτα γραφικων πανε πακετο αλιοως χανεισ λεφτα η αποδοση ή μελλοντικα εμποδια( μην τσιγκουνεστε τροφοδοτικο μπορει να την μ@μισεις) εκει που μπορεις να παιξεις ειναι η ποσοτητα της ram να βαλεισ πχ 1 χ 8 gb stick και να σαι σιγουρος οτι θα ταιραξει και θα δουλεψει δευτερο stik αργοτερα για dual channel  ομος ενα ετοιμο κιτ συνηθως ειναι πιο οικονομικο εκτος αν παιξεις σε 2χ 4 gb και βαλεις αργοτερα αλλο ενα κιτ ιδιο για να μην χασεις το dual channel με προηποθεση οτι η μητρηκι εχει 4 θεσεις ram κι οχι 2 γιατι συνηθως οι πολυ οικονομικες εχουν 2 και το αλλο που  ειναι πιο safe ειναι οι σκληροι . εχοντας 3 ssd και μεγαλο μηχανικο και ενας 128 για os και τα βασικα chrome ,winrar , office klp ειναι υπερ αρκετος και κανεις και ευκολα φορματ αν στραβωσει κατι κι αλλο ο μηχανικος να δουλευει 1 πραγμα την φορα κι αλλο να τρεχει και το OS παρεα θα δεις αρκετη διαφορα. Οποτε πας για 1060 6gb h 580 4 gbh 8gb λιγο πανω απο τα 300 https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/694690/toulachiston-6gb.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=400.0&price_min=200.001  ετσι κι αλλιως για 1050 - 1050 τι το 150 -200 ευρο  το θες βαλε 100 κατι ακομα σινδιασε με ενα 6 πυρινο πραγματικο ειτε ιντελ ειτε amd px 8400 h 1600  και θα σε παντα και παντου δυνατος . αν βγαινεις λιγο πανω απο το Budget ασ πουμε + 100-150 ευρο καθυστερησε το και φτιαχτο σωστο οταν θα εχεις       τελος . (και ο μικρος θα ναι μες στην κ@υλα  :P )

p.s. 

τα γραφικα τις πλακετας εχουν τις αδιναμιες των παλιων παθητικων καρτων γραφικων κυριος θερμικα οσοι εχουν δουλεψει ξερουν πολυ καλα τη εννοω.

4 ώρες πριν, GiorgosPP είπε

δεν βλεπω το πρηξιμο εκτος αν καποιοι ειναι αφελης και ξεχανανε οτι γραφουν σε φορουμ και οχι στα φιλαρακια τους .  

το ξαναδιαβαζω αλλη μια αλλα αυτο που λες με αυτο που ποσταρε απεχει εκτος αν δεν καταλαβα καλα εγω τι λεει δεν νομιζο να κανω εγω λαθος. οκ δεν γνωριζει ο ανθρωπος ,το pubg για να παιζεις σαν ανθρωπος θελει καρτα no pubg no need karta. απλα αν διαβασεις προσεχτικα τι εγραψα για κανα 120 αρικο ακομα θα παρει 6/12 cpu κι οχι 4 /8 η 4/4 και καρτα που θα βγαλει καλα frame . ειναι καλο βημα για τα παραπανο χρηματα το επομενο βημα θα του δωσει πολυ λιγοτερα για τα λεφτα που θα χαλασει . 

χορις καρτα κανα λολ και καμια dota . ta fps τα ξεχναει (εχοντασ παντα υποψιν να παιζει smooth στα low με full αποσταση ορατοτητας για να μην  τρωι κ@υλι του ναπολεοντα πολυ απλα εκεινοι θα τον βλεπουν απο τα 100 μετρα κι αυτος απο τα μισα . )

Καλα ολα αυτα που λες αλλα μαλλον πρεπει να ξαναδεις τις απαιτησεις που εχει θεσει και ο ανθρωπος.

100-150 ευρω παραπανω δεν ξέρεις αν μπορει ο καθένας να τα δωσει. Και δεν ειναι μονο 150 αφου ακουω κατι προτασεις για 1070 κλπ. Συγγνώμη αλλα η 1070 κανει οσο ολο του το budget. νομιζω ήταν ξεκάθαρο οτι θετει οριο 500€ ΜΕ μεταφορικα αν παει σε συστημα χωρις καρτα και 550€ με καρτα. ΟΥΤΕ ευρω παραπανω.

Ασε που σαν cpu ολοι συμφωνουμε νομιζω οτι μια χαρα θα ανταπεξέλθει και ο 2400 που ειναι 4/8 αλλα και ακομα χαμηλοτεροι cpu. Αν ειχε παραπανω οριο να βαζαμε χαμηλότερο cpu και μια 1050τι/1060

Παραπανω δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Με την προταση του @mechpanos εχει 16gb ram ιδιες με αυτες που λετε οτι γίνονται τα "πειραγμενα" τεστ στα βίντεο. Πραγματικά με τις 3200 ο cpu θα απογειωθει.

Ας μην ξεχναμε οτι η κυρια λειτουργία του υπολογιστή θαναι office. 

Οσο για τις θερμοκρασίες επαναλαμβάνω οτι ειδικα χωρις oc με τη μαμα ψυχτρα ο επεξεργαστής ειναι μια χαρα cool και παρακαλω πολυ μην σχολιαζετε πραγματα αν δεν τα εχετε εξακριβωσει. Εγω δεν ειπα οτι θα παιξει ανετα pubg αλλα με παραχωρησεις. Αλλα οχι και να ακουω οτι παιζει μονο λολ... Δηλαδη σαν να λετε οτι ο 2400 δεν ειναι για gaming. Ομως απο παιχνιδια moba δεν παμε απευθειας σε pubg. Υπαρχουν παρα πολλοι ακομα γνωστοι τιτλοι που παιζει μια χαρα με στοκ τα παντα ξαναλεω. 

Αν ο φίλος ηταν διατεθιμενος να κανει oc μεχρι 3.9ghz και 1500 gpu που ειναι και πανευκολο και safe τωρα δε θα υπηρχε καν λογος να το σκεφτει για κατι αλλο πιστευω. 

Τελος παντων, εξηγησα και στο προηγούμενο ποστ μου πως ειναι η εμπειρια μου με τον 2400. Αλλα αν θελετε φυσικα μπορείτε να το αμφισβητησετε οπως τα βιντεακια. Το θεμα είναι οτι με ενα τετοιο build είναι και μεσα στο οριο του μαζι με μεταφορικα και αντικαταβολή που δεν βλεπω να το παιρνετε υποψιν και του μενουν 50€ για να μαζέψει ευκολοτερα για μια dgpu. Δεν μπορειτε να εκτοξευετε το budget του κατα 200-300€ για κατι που δεν χρειάζεται κιολας. Παιδια ειλικρινά μακαρι να γινοταν αλλα δεν ελεγχουμε την τσεπη του καθενος εμεις να του πουμε θα βαλεις αυτο κ αυτο. Ναι ειναι καλύτερη η προταση σου αλλα δεν απευθύνεται σε αυτον. 

Φιλικα..

Και μια τελευταία ενσταση.. αν παει τελικα για gpu μεχρι 1060 δεν χρειάζεται να παρει τροφοδοτικο πανω απο 450-500w

Επεξ/σία από JfΚ
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

αλλα οι ενσωματωμένες GPU  , ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ 1080 gaming. (ίσως ο 2400G με το ΖΟΡΙ το LOL σε 1080)

Τελικά είσαι μεγάλο Troll 

Στις 5/10/2018 στις 1:31 ΜΜ, black66.gr είπε

Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω σχετικά με τους Ryzen 2ης γενιάς και κυρίως με τα ενσωματωμένα γραφικά τους, θέλω να ρωτήσω ορισμένα πράγματα. 

α) Όλη η σειρά επεξεργαστών φοράει τα ίδια γραφικά;

β) Σε σύγκριση με τα intel uhd 630 των 8th gen που βρίσκονται;

και γ) Με ποιές AMD ή NVIDIA μπορούν να συγκριθούν;

Σε σύγκριση με τα Intel HD630, o R5 2400G είναι πάνω από 2χ ταχύτερος.

Ο R5 2400G με 3200 μνήμες είναι συγκρίσιμος με την GT1030 2GB.  Σε κάποια παιχνίδια είναι πιο γρήγορης σε άλλα πιο αργός.

Σε σχέση με τον συνδυασμό Core i3 8100 +  GT1030 προτίμησε τον R5 2400G.   Αυτά που γράφτηκαν για πιο χαλαρή λειτουργιά με την dGPU δεν ισχύουν.   Με τον R5 2400G παίρνεις  καλύτερες επιδόσεις στον επεξεργαστή αφού έχει 4 thread παραπάνω από τον Core i3 8100 και πλατφόρμα με καλύτερη αναβαθμισιμότητα στο μέλλον.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή μου κάνετε αρκετή παράθεση την σύνθεση απ το  e-shop να διευκρινήσω  οτι σκοπός μου ήταν να πάρει μια εικονα ο ts   Με τα χρήματα που διαθέτει τι μπορεί να πάρει , απο εκεί και μέρα μπορεί να τα βρει στο skroutz απο διαφορά κατάστημα και να του βγει ακομα ποιο οικονομικά , τώρα ποσό οικονομικά δε ξέρω ας κάνει σύγκριση και ας αποφασίσει 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Εννοεις μηπως εχεις και καποια APU? Εγω θα ηθελα καποιο benchmark χρηστη,
περα απο τα μεχρι τωρα review & benchmarks απο ιστοσελιδες-περιοδικα κλπ :-)
[ειμαι σιγουρος οτι οσο ανεβαινεις σε cpu: r5 1600 ακομη και η 750ti λιγανεβαινει]

Δυστυχώς ακόμη APU για το htpc που σχεδιάζω δεν έχω πάρει, (έχουμε κουτί και τροφοδοτικό ως τώρα)...αν όμως μπορώ να τρέξω κάποιο gpu bound benchmark ευχαρίστως...

Δημοσ.
2 hours ago, GeorgeMan said:

Παιδιά πώς κάνω "σωστό" overclock την ενσωματωμένη του 2200G? htpc υπογραφής.

Από το Ryzen master αν την πάω έστω και 1260MHz "παγώνει" το παιχνίδι μετά από λίγο, ενώ από το BIOS (AMD CBS --> XFR2.0 ) αν βάλω έστω και 1200MHz καρφωτά δεν bootάρει το PC.
Stock CPU εντελώς, μόνο τη ραμ έχω πειράξει στα 3200.

ανοιξε θεμα στο section περι Overclocking. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

α) υπάρχει ssd 240GB καλύτερος-γρηγορότερος με 10ευρώ λιγότερο

β) πάρε corsair 550VS 80+ με 10 ευρώ λιγότερα

γ) στο σκρουτζ το σετ που σου πρότεινα έχει 400ευρώ

σύνολο 550ευρώ και θα έχεις ένα ταχύτατο pc.

Να πάρει VS τροφοδοτικό ; Δεν του λες και το τηλέφωνο της πυροσβεστικής ; Είπαμε να κόψουμε λίγο από την τιμή αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά ! Το σχόλιο σου μου θύμισε αυτούς που πετάνε την ρεζέρβα και τους υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητα  για να τραβάνε καλύτερα, χαχαχαχα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jim_Beam175 είπε

Να πάρει VS τροφοδοτικό ; Δεν του λες και το τηλέφωνο της πυροσβεστικής ; Είπαμε να κόψουμε λίγο από την τιμή αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά ! Το σχόλιο σου μου θύμισε αυτούς που πετάνε την ρεζέρβα και τους υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητα  για να τραβάνε καλύτερα, χαχαχαχα

εκει κολλησες εσυ? εδω του ειπε οτι η ενσωματωμενη του 2400g δεν κανει για τπτ ,και του πρωτεινε σετ με i5 8400 αλλα χωρις dgpu. Σα να του λεει δεν θα παιζεις που δεν θα παιζεις καλα με 2400g παρε i5 8400 και μην παιζεις καθόλου αλλα θα εχεις τουμπανο επεξεργαστη για το office... Και μετα λεει τους αλλους fanboys...

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Jim_Beam175 είπε

Η σειρά white των vs δεν είναι καλή ? Είναι καινούρια. Για την παλιά σειρά έχω ακούσει τι έχει γίνει. Και τα νέα το ίδιο χάλι είναι ?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

εκει κολλησες εσυ? εδω του ειπε οτι η ενσωματωμενη του 2400g δεν κανει για τπτ ,και του πρωτεινε σετ με i5 8400 αλλα χωρις dgpu. Σα να του λεει δεν θα παιζεις που δεν θα παιζεις καλα με 2400g παρε i5 8400 και μην παιζεις καθόλου αλλα θα εχεις τουμπανο επεξεργαστη για το office... Και μετα λεει τους αλλους fanboys...

Δεν υπάρχει αντίπαλος στο Price to Performance της AMD , όλοι το γνωρίζουν αυτό θέλουν δε θέλουν.

Μόλις τώρα, Γιώργος Γ. είπε

Η σειρά white των vs δεν είναι καλή ? Είναι καινούρια. Για την παλιά σειρά έχω ακούσει τι έχει γίνει. Και τα νέα το ίδιο χάλι είναι ?

Δεν αναφέρθηκε πουθενά η white, εγώ σκέτο vs είδα και σχολίασα.

Επεξ/σία από Jim_Beam175
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jim_Beam175 είπε

Δεν υπάρχει αντίπαλος στο Price to Performance της AMD , όλοι το γνωρίζουν αυτό θέλουν δε θέλουν.

Δεν αναφέρθηκε πουθενά η white, εγώ σκέτο vs είδα και σχολίασα.

Ναι, δεν είπα τίποτα εγώ. Απλά, έχω την απορία αυτή.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιώργος Γ. είπε

Ναι, δεν είπα τίποτα εγώ. Απλά, έχω την απορία αυτή.

Αυτή η White πρέπει να είναι νέα γκάμα, οπότε δεν έχουμε δει ακόμη αν έχει θέματα, και ποια θέματα είναι αυτά.

Δημοσ.

για pubg πολύ χλωμά τα πράγματα...δεν νομίζει να καταφέρει κάποιος να παίξει (κανονικά) το game έτσι. γνώμη μου θέλει 1060 και πάνω το παιχνίδι για να το παίξει κάποιος σωστά και να το ευχαριστηθεί χωρίς να του σπάσει τα νεύρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...