Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη η συνθεση η παραπανω απλα σαν cpu ο 2400g ειναι πολυ καλυτερος . Αν δεν σκοπευει να βαλει αλλη gpu στο μελλον παντως ειναι μια χαρα. 

Βασικα για 10 ευρω παραπανω παει στον 2200g που ειναι λιγο καλυτερος και καβατζα εχει και την gpu https://www.skroutz.gr/s/14023216/AMD-Ryzen-3-2200G-Box.html?from=catspan&keyphrase=2200g

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

α) υπάρχει ssd 240GB καλύτερος-γρηγορότερος με 10ευρώ λιγότερο

β) πάρε corsair 550VS 80+ με 10 ευρώ λιγότερα

γ) στο σκρουτζ το σετ που σου πρότεινα έχει 400ευρώ

σύνολο 550ευρώ και θα έχεις ένα ταχύτατο pc.

α) Μιας και υπάρχει ο 1 τέρα, μήπως καλύπτεται και με λιγότερο χώρο για SSD ώστε να γλιτώσει φράγκα;;;

β) Συμφωνώ για Corsair, και αν δεν μπει καμία gpu βαρβάτη, καλύπτεται και με το 450. Γλιτώνει χρήμα που μπορεί να επενδυθεί για μια χώρια gpu, μια καλύτερη CPU , ή σε τελική, μπύρες και σουβλάκια!!!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Στην προηγουμενη σελιδα εβαλα βιντεο και ειχε πανω απο 40 fps στο pubg , αν τον κανεις και overclocking στα 1650 mhz την gpu θα εισαι ακομα καλυτερα ασε τα μπλε στρουμφακια να προτεινουν 8100 η να βρεθουν λεφτα εκει που δεν υπαρχουν . Ακομα και 1070 να βαλεις στο μελλον μια χαρα θα τραβανε 4cores/8threads. 

Φίλε μου τα βιντεάκια δεν μου λένε τίποτα. Αν ήταν να πάρω απόφαση από αυτά, δεν θα άνοιγα εδώ το θέμα. Θέλω κάποιες τεκμηριωμένες και αντικειμενικές απαντήσεις από κάποιους που γνωρίζουν. Αυτό που ξέχασα να γράψω είναι ότι ο φίλος μου δεν ξέρει και δεν θα ασχοληθεί ποτέ με overclock και ρολόγια. Ότι μπει πάνω θα δουλεύει πάντα stock. Επίσης δεν μου λένε τίποτα τα αμέτρητα cores/threads. Μπορεί κάποιος επεξεργαστής με λιγότερα c/t να είναι πολύ καλύτερος από άλλους με περισσότερα σε διαφορετικούς τομείς. Είπα θέλω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικές απαντήσεις. Με το να χρησιμοποιείς πάντως φράσεις του τύπου ¨μπλε στρουμφακια¨ σε κατατάσσει αυτομάτως και εσένα σε ¨στρουμφάκι¨ αντιπάλου χρώματος και στρατοπέδου. Φιλικά πάντα.

45 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

Έγραψα πριν ότι το budget  είναι αυστηρά ως 550 ευρώ και αυτό με υπέρβαση 50 αν μπει και ξεχωριστή gpu (500 η αρχική) και οι τιμές πρέπει να είναι με τα μεταφορικά και την αντικαταβολή γιατί βρισκόμαστε επαρχία. Το σύστημα σου με αυτές τις προϋποθέσεις ξεπερνά το όριο. Πάμε στα 600. Καλό θα ήταν να υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα τα εξαρτήματα στα καταστήματα και όχι παράδοση σε αρκετές ημέρες.  Ευχαριστώ πολύ πάντως.

43 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Καλη η συνθεση η παραπανω απλα σαν cpu ο 2400g ειναι πολυ καλυτερος . Αν δεν σκοπευει να βαλει αλλη gpu στο μελλον παντως ειναι μια χαρα. 

Βασικα για 10 ευρω παραπανω παει στον 2200g που ειναι λιγο καλυτερος και καβατζα εχει και την gpu https://www.skroutz.gr/s/14023216/AMD-Ryzen-3-2200G-Box.html?from=catspan&keyphrase=2200g

Αργά ή γρήγορα θα μπει gpu. 

Επεξ/σία από black66.gr
  • Like 3
Δημοσ.

Ωραια στο συστημα που σου ειπα βαλε τον 2200g μην παρεις gpu τωρα!Και αργοτερα που θα πεσουν οι τιμες παρε dgpu

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

Ωραια στο συστημα που σου ειπα βαλε τον 2200g μην παρεις gpu τωρα!Και αργοτερα που θα πεσουν οι τιμες παρε dgpu

Τον 2400, τον 2400!

Βασικά αυτή η σειρά είναι ιδανική ακριβώς για αυτή την χρήση: φτιάχνεις ένα αξιοπρεπές σύνολο σε νορμάλ λεφτά που να μην χρειάζεται να διαθέσεις το ένα σου νεφρό για κάρτα γραφικών άμεσα, και όοοοοταν έχεις, προσθέτεις μια κάρτα και ξενοιάζεις!

Για στοκ καταστάσεις η ASRock ab350m pro είναι ο,τι καλύτερο από vfm και με υποδοχή nvme για δίσκο...

Θέλει συνεννόηση με το κατάστημα να έχει περαστεί bios που να αναγνωρίζει την 2η γενιά ryzen&gpu, μην τρέχεις μετά!

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

Αυτή ακριβώς ήταν και η δική μου γνώμη από την αρχή, κυρίως τον 2400g, αλλά......Δεδομένου του ότι για κανένα χρόνο το λιγότερο μέχρι να αγοραστεί νέα gpu θα δουλεύει ο επεξεργαστής στο full και θα τραβάει ζόρι, μήπως είναι καλύτερα με 40 ευρώ περισσότερα να πάει στην διπλή λύση του 8100+1030 για πιο ξεκούραστα, και μετά τον χρόνο δίνει την 1030 για 50-60 ευρώ και συμπληρώνει άλλα 110-120 και πάει σε 1050ti και είναι jet. Άλλωστε και ο 8100 για αυτή τη δουλειά που το θέλει ο φίλος το PC είναι και αυτός αστέρι.

9 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τον 2400, τον 2400!

Βασικά αυτή η σειρά είναι ιδανική ακριβώς για αυτή την χρήση: φτιάχνεις ένα αξιοπρεπές σύνολο σε νορμάλ λεφτά που να μην χρειάζεται να διαθέσεις το ένα σου νεφρό για κάρτα γραφικών άμεσα, και όοοοοταν έχεις, προσθέτεις μια κάρτα και ξενοιάζεις!

Για στοκ καταστάσεις η ASRock ab350m pro είναι ο,τι καλύτερο από vfm και με υποδοχή nvme για δίσκο...

Θέλει συνεννόηση με το κατάστημα να έχει περαστεί bios που να αναγνωρίζει την 2η γενιά ryzen&gpu, μην τρέχεις μετά!

Επεξ/σία από black66.gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και R3 1200+gtx1050 είναι μια επιλογή που μου ακούγεται καλή και νομίζω χωράει στο budget.

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Δημοσ.
2 ώρες πριν, patsakos. D είπε

Από ότι έχει προταθεί μέχρι τώρα η καλύτερη σύνθεση για παιχνίδια είναι με διαφορά αυτή. Για τις μνήμες αν πάρεις αυτές που έχω και εγώ δουλεύουν με τα stilt timings για Hynix MFR στα 3066. Ίσως παίξουν οριακά και στα 3200 αν μείνεις με single channel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, black66.gr είπε

Αυτή ακριβώς ήταν και η δική μου γνώμη από την αρχή, κυρίως τον 2400g, αλλά......Δεδομένου του ότι για κανένα χρόνο το λιγότερο μέχρι να αγοραστεί νέα gpu θα δουλεύει ο επεξεργαστής στο full και θα τραβάει ζόρι, μήπως είναι καλύτερα με 40 ευρώ περισσότερα να πάει στην διπλή λύση του 8100+1030 για πιο ξεκούραστα, και μετά τον χρόνο δίνει την 1030 για 50-60 ευρώ και συμπληρώνει άλλα 110-120 και πάει σε 1050ti και είναι jet. Άλλωστε και ο 8100 για αυτή τη δουλειά που το θέλει ο φίλος το PC είναι και αυτός αστέρι.

sorry αλλα ο επεξεργαστης δεν θα τραβαει κανενα ζορι η gpu αντε πες ναι ,επισης αυτος ειναι και ο σκοπος του για αυτο τον αγοραζεις σαν apu ,πιο ξεκρουαστος θα δουλευει ο 2400g σαν επεξεργαστης με 4c/8th παρα ο i3 με 4c/4th. Παρε τον 8100 με την 1030 για εμενα γιατι οι amd βγαζουν φωτιες και ζεστενονται και χαλανε και πολλα αλλα που θα πουν αυτοι που δεν ειναι fanboys!

Υ.Γ. και αλλοι μιλησαν για fanboys (και ποιοι αυτοι που βγαζουν ματι λεγοντας κατευθειαν intelαρα και μετα προτειναν i5 8400 χωρις καν dgpu) αλλα δεν ειδα να αντιδρας εκει.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

sorry αλλα ο επεξεργαστης δεν θα τραβαει κανενα ζορι η gpu αντε πες ναι ,επισης αυτος ειναι και ο σκοπος του για αυτο τον αγοραζεις σαν apu ,πιο ξεκρουαστος θα δουλευει ο 2400g σαν επεξεργαστης με 4c/8th παρα ο i3 με 4c/4th. Παρε τον 8100 με την 1030 για εμενα γιατι οι amd βγαζουν φωτιες και ζεστενονται και χαλανε και πολλα αλλα που θα πουν αυτοι που δεν ειναι fanboys!

Υ.Γ. και αλλοι μιλησαν για fanboys (και ποιοι αυτοι που βγαζουν ματι λεγοντας κατευθειαν intelαρα και μετα προτειναν i5 8400 χωρις καν dgpu) αλλα δεν ειδα να αντιδρας εκει.

Είπα πως γιαυτό τον λόγο άνοιξα το θέμα για να πάρω όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες απόψεις, και όχι από τα βιντεάκια του youtube. Επειδή η gpu είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή, το ζόρι και τις θερμοκρασίες τα τραβάνε μαζί. Πάλι ξαναγράφω πως τα περισσότερα c/t μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα για κάποιες συγκεκριμένες δουλειές, και για κάποιες άλλες πολλά. 

Υ.Γ. Το ότι δεν αντέδρασα σε κάποια σχόλια μπορεί και να σημαίνει ότι η σιωπή μερικές φορές είναι η καλύτερη απάντηση. ;) 

Επεξ/σία από black66.gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, black66.gr είπε

και μετά τον χρόνο δίνει την 1030 για 50-60 ευρώ

Ούτε τώρα δεν φεύγει τόσα η 1030, σιγά μην την δώσεις του χρόνου σε τέτοια τιμή. Δυστυχώς είναι μια κάρτα που αν την πάρεις και δεν σε καλύψει σου μένει στο ράφι μετά ή τρως μεγάλη μείωση στα μεταχειρισμένα. Χαμένα λεφτά δηλαδή. Ενώ με το APU δεν χάνεις κάτι, το χρησιμοποιείς σαν CPU μετά, ειδικά τον 2400g. Αν θες discrete GPU από 1050 και πάνω, ίσως και 1050 ti για να αξίζει.

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 2
Δημοσ.

Το eshop σιγουρα θα του φλασαρει το mobo με το τελευταιο bios ; Μη του το στειλουνε ετσι γιατι θα μεινει με το G στο χερι :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εμένα:

Intel 600p 128 m.2 για λειτουργικό και software (τα αρχεία όλα στον hdd). 51€

Ryzen 2400g 140€

ASRock Ab350m Pro4 65€

Ram GSkill Ripjaws 3200 2x8gb 160€

Corsair VS450 80+ 40€

Aerocool QS240 35€

Σύνολο 491 και είναι υπερτούμπανο για την βασική χρήση που θέλει (ας γκρινιάζει και λίγο ο πιτσιρικάς)

υγ. το κουτί δεν παίρνει optical drive αλλά είναι τούμπανο ποιοτικό μαζεμένο και οικονομικό

υγ.2. όσο το δυνατόν πολλή και γρήγορη μνήμη σε dual channel, βοηθάει την gpu του ryzen.

υγ3. προς Θεού καλύτερα όχι eshop ....

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...