Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά παιδιά,

Έκανα αναβάθμιση τον υπολογιστή και έχω το παρακάτω μηχάνημα:

Asrock AB350M Pro4

G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-2666MHz

AMD Ryzen 5 1600

Kingston A400 120GB

Όλα καλά σε θέμα σύνδεσης του μηχανήματος κλπ αλλά έχω ένα περίεργο πρόβλημα με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Καταρχάς είναι USB και τα δυο και ενώ μπαίνω κανονικά στο bios (λειτουργεί δηλαδή κανονικά το πληκτρολόγιο κατά τη εκκίνηση) μόλις μπαίνει στα windows δεν δουλεύει ούτε το πληκτρολόγιο ούτε το ποντίκι. Δοκίμασα να τα βάλω σε άλλες θύρες, δοκίμασα με αντάπορα από USB σε ps2, δοκίμασα διαφορετικά USB πληκτρολόγια και ποντίκια και δεν δουλεύει κανένα. Το περίεργο είναι ότι στην αρχή το πληκτρολόγιο δουλεύει και μπορώ να μπω bios ενώ μετά σαν να μην παίρνει ρεύμα.

Μήπως έχει να κάνει με κάποια ρύθμιση εντός bios; Έχετε να μου προτείνετε κάτι γιατί δε μπορώ ούτε να μπω στα windows αλλά ούτε και να τα κάνω εγκατάσταση στο νέο μου δίσκο.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από silve
Δημοσ.

πιθανων ειναι απο το βιος καπου που λεει για usb devices κλπ τσεκαρε εκει...

δυστυχως δεν θυμαμαι ακριβως...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα στο bios, έψαξα λίγο και βρήκα μια επιλογή που λέει USB configuration options -> xhci controller και το έκανα ENABLE και μια άλλη επιλογή που γράφει Win7 USB wake support το έκανα ENABLE επίσης. Δεν δούλεψε δυστυχώς, πάλι δε μπορώ να τα χρησιμοποιήω τα περιφερειακά εντός windows.

Είναι σαν να μην παίρνει ρεύμα καθόλου αφού περάσει μετά από το bios...

EDIT:

Να επισημάνω ότι από το κατάστημα μου έκαναν update στο bios της μητρικής.

Επεξ/σία από silve
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρες αν εχει ενα που λεει κατι usb legacy support κατι τετοιο...και καντο enable...

επισης δε ξερω αν δοκιμασες εντος τον windows να βγαλεις και να ξαναβαλεις το mouse μηπως το διαβασει και κατεβασει τα ντραιβερς..

και κατι τελευταιο ισως σε βοηθησει αν ολα τα αλλα αποτυχουν δοκιμασε να μπεις σε safe mode με το f8 μπας και μπορεις να κανεις τπτ ετσι...

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν βρήκα κάτι που να λέει USB Legacy Support ή κάτι παρόμοιο τέλος πάτων. Όταν μπαίνει windows, είμαι στο σημείο που πάω να βάλω κωδικό και εκεί δε μπορώ να κάνω κάτι. Επίσης σε safe mode επίσης με βγάζει να βάλω κωδικό χρήστη οπότε πάλι δε μπορώ να κάνω κάτι...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, silve είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν βρήκα κάτι που να λέει USB Legacy Support ή κάτι παρόμοιο τέλος πάτων. Όταν μπαίνει windows, είμαι στο σημείο που πάω να βάλω κωδικό και εκεί δε μπορώ να κάνω κάτι. Επίσης σε safe mode επίσης με βγάζει να βάλω κωδικό χρήστη οπότε πάλι δε μπορώ να κάνω κάτι...

https://www.manualslib.com/manual/1249737/Asrock-Ab350-Pro4.html?page=63

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ghost007 είπε

Δυστυχώς δε μου έχει εκεί μέσα αυτή την επιλογή εμένα, προφανώς γιατί έχει γίνει bios update πιστεύω. Ίσως να βρίσκεται σε άλλο σημείο ή με κάποια άλλη ονομασία πιθανόν. Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες στο advanced.

32222335_2086317074942640_2964436021686566912_n.jpg

32283765_2086316998275981_7181174126227226624_n.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασα μόλις και το εξής. Έβαλα την παλιά μου μητρική και έκανα εγκατάσταση των drivers της καινούργιας μητρικής μου, μήπως δουλέψουν τα USB. Αλλά και πάλι όταν έβαλα την καινούργια μητρική δεν δουλεύουν πληκτρολόγιο ποντίκι πάλι.

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμάσει να ξανά περάσεις το bios μήπως δεν έκατσε σωστά, δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως πληκτρολόγιο ποντίκι και να τα συνδέσεις μόλις ανοίξει το σύστημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δοκίμασα αυτό, δηλαδή να μην έχω καθόλου πληκτρολόγιο και ποντίκι και τα σύνδεσα αφού είχε ανοίξει ο υπολογιστής αλλά πάλι δεν δούλευε κανένα από τα δυο. Σε καμία θύρα USB ούτε με τον αντάπτορα USB σε PS/2 θύρα.

Bios update είχα ζητήσει να μου κάνουν από το κατάστημα που πήρα την μητρική. Δε γνωρίζω πως να το κάνω.

Επίσης παίζει ρόλο που έχω αντάπτορα από USB σε PS/2 θύρα; Μήπως πρέπει να είναι ένα πληκτρολόγιο εξ' αρχής με θύρα PS/2 για να λειτουργήσει; Γιατί έχω ψάξει και κάποιοι λένε πως σε τέτοιες περιπτώσεις, ποντίκι και πληκτρολόγιο με PS/2 βύσμα δουλεύουν.

Επεξ/σία από silve
Δημοσ.

λοιπον αν και λιγο κουλο ακου να δεις τι θα κανεις...

θα κλεισεις εντελως το pc θα βγαλεις το ρευμα και θα βγαλεις και την μπαταρια της μητρικης ...θα περιμενεις 10 λεπτα και θα τα ξαναβαλεις ολα...

και κανε και μια προσευχη στο ενδιαμεσο να ειναι αυτο :) ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις το έκανα αυτό με τη μπαταρία και δεν δούλεψε πάλι. Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Επίσης δοκίμασα να βάλω μόνο τον άδειο SSD μήπως κάνει conflict τα drivers με την παλιό μου σκληρό που έχει windows μέσα αλλά πάλι τίποτα.

Από προσευχές, μέχρι και μετάνοιες έχω κάνει σήμερα όλη μέρα. :D

Επεξ/σία από silve
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, silve είπε

Μόλις το έκανα αυτό με τη μπαταρία και δεν δούλεψε πάλι. Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Επίσης δοκίμασα να βάλω μόνο τον άδειο SSD μήπως κάνει conflict τα drivers με την παλιό μου σκληρό που έχει windows μέσα αλλά πάλι τίποτα.

Από προσευχές, μέχρι και μετάνοιες έχω κάνει σήμερα όλα μέρα. :D

τι να σου πω ..ειναι ενα απο τα κουλα τον pc δυστυχως...ελεγα μηπως ετσι ξεκολησει και εχει φαει κανα σκαλωμα το βιος τπτ ...

γιατι ειναι περιεργο που δε εχει και της επιλογες που φενονται στο manual της μητρικης σου...

windows 10 περνας ετσι ...? 

το ρευμα το εβγαλες εντελως που σου ειπα επισης ?

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο παλιός μου σκληρός έχει Windows 7 και στον άδειο SSD που πήρα θέλω να βάλω επίσης Windows 7. Αλλά όταν μπαίνω στα 7αρια, μου βγάζει ένα μήνυμα από το windows update ότι ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει την ενημέρωση των windows (κάπως έτσι). Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο ή όχι.

Μήπως να δοκιμάσω να κάνω format στον παλιό μου σκληρό (μέσω της παλιάς μου μητρικής που λειτουργούν keyboard & mouse) και με καθαρά windows να βάλω τα drivers την καινούργιας μητρικής για να δω αν θα δουλέψει μετά με την καινούργια;

Επίσης παίζει ρόλο που είναι Windows 7 και όχι 10;

32205767_2086505648257116_7644924950884646912_n.jpg

Δε μπορώ να κατεβάσω παρακάτω το κείμενο γιατί δεν λειτουργεί το ποντίκι... :P

Επεξ/σία από silve
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, silve είπε

Ο παλιός μου σκληρός έχει Windows 7 και στον άδειο SSD που πήρα θέλω να βάλω επίσης Windows 7. Αλλά όταν μπαίνω στα 7αρια, μου βγάζει ένα μήνυμα από το windows update ότι ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει την ενημέρωση των windows (κάπως έτσι). Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο ή όχι.

Μήπως να δοκιμάσω να κάνω format στον παλιό μου σκληρό (μέσω της παλιάς μου μητρικής που λειτουργούν keyboard & mouse) και με καθαρά windows να βάλω τα drivers την καινούργιας μητρικής για να δω αν θα δουλέψει μετά με την καινούργια;

Επίσης παίζει ρόλο που είναι Windows 7 και όχι 10;

δε νομιζω να βγαλεις ακρη ετσι...κανονικα αφου μπαίνει windows επρεπε να περναει και τα drivers ... 

τωρα τι να σου πω παιζει περιπτωση με τα 10αρια να μην εχεις θεμα γιατι γενικοτερα ειναι ποιο ενημερωμενα...

οπως και ναχει για αυτο το pc εγω θα ελεγα να βαλεις 10αρια ασχετο απο το προβλημα που εχεις..

κατεβασε τα 10αρια σε κανα usb απο κανα φιλο σου τπτ και περνα τα...

αν εχεις και εκει προβλημα τοτε κατι γινεται με το bios της μητρικης..

δε βλεπω τπτ αλλο..

τσεκαρε και την εκδοση του bios επισης μηπως θελει καμια αναβαθμιση και εκει τπτ ...

δες στο site της μητρικης  αν εχει τπτ ενημερωσεις...

Επεξ/σία από Ghost007
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...