RedPriest Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Καλησπερα ειμαι στην αναζητηση αυτοκινητου. Βρηκα ενα 2λιτρο σε καλη κατασταση και τιμη αλλα το προβλημα μου ειναι οτι ο πατερας μου δεν με αφηνει να το παρω, οποτε αναγκαστικά θα πρέπει να το πάρω στο ονομα μου. Δεν εχω δουλεψει καπου ωστε να εχω ενσημα κτλπ ωστε να δικαιολογήσω την αγορα τέτοιου αυτοκινητου, γνωρίζεται αν μπορω να παρω τετοιο αυτοκινητο; Αν ναι ποσα περιπου θα πρεπει να πληρωνω τον χρονο;
kaliakman Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 20 λεπτά πριν, RedPriest είπε Καλησπερα ειμαι στην αναζητηση αυτοκινητου. Βρηκα ενα 2λιτρο σε καλη κατασταση και τιμη αλλα το προβλημα μου ειναι οτι ο πατερας μου δεν με αφηνει να το παρω, οποτε αναγκαστικά θα πρέπει να το πάρω στο ονομα μου. Δεν εχω δουλεψει καπου ωστε να εχω ενσημα κτλπ ωστε να δικαιολογήσω την αγορα τέτοιου αυτοκινητου, γνωρίζεται αν μπορω να παρω τετοιο αυτοκινητο; Αν ναι ποσα περιπου θα πρεπει να πληρωνω τον χρονο; Αν είσαι άνεργος + ο πατέρας (aka "τράπεζα") δεν συμφωνεί + 2λιτρο δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί η αγορά αλλά η συντήρηση.
RedPriest Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, kaliakman είπε Αν είσαι άνεργος + ο πατέρας (aka "τράπεζα") δεν συμφωνεί + 2λιτρο δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί η αγορά αλλά η συντήρηση. Συγνωμη έχετε δικιο δικο μου λαθος θα έπρεπε να το πω εξαρχής. Ειμαι 19 χρονων και απλα δουλεύω στην επιχείρηση του πατερα μου. Δεν με πληρωνει αλλα μου δινει πολυ καλο χαρτζιλικι οποτε μαζεψα χρηματα. Η συντήρηση ειναι ενα θεμα, αλλα οπως τα εχω υπολογισει δεν θα εχω προβλημα μιας και δεν εχω καποια αλλα εξοδα εγω ο ιδιος. Το θεμα ειναι να μπορω να το παρω στο ονομα μου.
rafinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πρόβλημα στο να το πάρεις στο όνομά σου δεν υπάρχει... φόρος όταν θα πρέπει να το δικαιολογήσεις υπάρχει που θα είναι τεράστιος. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα θέλουν να βγάλουν μια μικρή κακία ή έστω κάποια ειρωνεία γιατί φαίνεται ότι το μυαλό σου είναι σίγουρα πάνω από το κεφάλι σου. Πρώτο αυτοκίνητο στα 19 και 2λιτρο με χαρτζιλίκι μόνο ως νεοπλουτισμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Σόρρυ κιόλας. Εγώ θα συμφωνούσα με τον πατέρα σου. Συζήτησέ το μαζί του και σίγουρα θα μπορεί να σου εξηγήσει τους λόγους που δεν θέλει 2λιτρο. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από rafinos 6
ZauZ Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μάλιστα… Είμαι στο τσάκ να πω ότι «καλά να πάθουμε για τα μνημόνια» αλλά παρόλα αυτά θα απαντήσω σοβαρά. Χωρίς παρεξήγηση φίλε μου αλλά καλύτερα να πάρεις άλλο αυτοκίνητο σε αυτήν την ηλικία, πιο κοντά στη πραγματικότητα και εξηγώ το γιατί παρακάτω : Εφόσον είσαι άνεργος (ή όπως λες δεν έχεις νόμιμη εργασία μέχρι σήμερα) θα πρέπει να ξέρεις ότι ένα 2λιτρο αυτοκίνητο έχει τεκμήριο 8500 – 9000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα το κράτος θεωρεί ότι βγάζεις «τουλάχιστον» τόσα για να έχεις αυτό το αυτοκίνητο οπότε θα φορολογηθείς κατ’ ελάχιστον για αυτό το ποσό. Δηλαδή κάθε χρόνο (21-26%) θα φορολογείσαι ΜΟΝΟ για το αυτοκίνητο 1500 – 1900 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας αν υποθέσουμε ότι είναι σχετικά παλιό το αυτοκίνητο υπολόγιζε κάπου στα 700 ευρώ. Ασφάλεια επίσης υπολόγιζε κάπου στα 300-400 ευρώ. Συντήρηση ετήσια χωρίς καμιά ζημιά 200-300 ευρώ. Βενζίνες δεν βάζουμε (αν και θα έπρεπε). Άρα πρόχειρος υπολογισμός απλά για να το έχεις να το κοιτάς, χωρίς να κάνεις και βόλτες το αυτοκίνητο, θες κάθε χρόνο 2700 με 3300 ευρώ. Υγ1 : Αυτά ισχύουν για αν το αμάξι είναι 2000 κυβικά… Αν είναι λιγάκι παραπάνω, π.χ. 2100 κυβικά τότε υπολογίζεται στα τεκμήρια + 900 ευρώ για κάθε 100 κυβικά… Υγ2 : Μην ξεχνάς όμως ότι έχεις και τεκμήριο διαβίωσης κάπου μεταξύ 3000-5000 ευρώ. Φόρος απλά για να υπάρχεις δηλαδή… (που φαντάζομαι από αυτά που είπες ότι το φόρο στον πληρώνει ο πατέρας σου προς το παρόν) Υγ3 : Αν έχεις και κανά ακίνητο στο όνομα σου ανεβαίνει και ο φόρος φυσικά… Εσύ αποφασίζεις, αλλά προσωπικά θα πάρω τη μεριά του πατέρα σου… 1 2
NemeSis1990 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 φιλε σε καταλαβαινω, και εγω 2λιτρο θελω ΟΜΩΣ ΟΧΙ στην ελλαδα...σε καμια αλλη χωρα που δεν εχει φορους θα ειναι τελεια
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Για να πουμε την γνωμη μας περι εξόδων κλπ πρέπει να ξέρουμε την οικονομική κατάσταση το ts και τον λογο που ο πατέρας του δεν θέλει 2λιτρο, δεν ειναι ολοι φτωχοί και για λύπηση σε αυτην την χωρα 1
kaliakman Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Για να πουμε την γνωμη μας περι εξόδων κλπ πρέπει να ξέρουμε την οικονομική κατάσταση το ts και τον λογο που ο πατέρας του δεν θέλει 2λιτρο, δεν ειναι ολοι φτωχοί και για λύπηση σε αυτην την χωρα Δεν νομίζω πως θεώρησε κανείς κάτι τέτοιο(τουλάχιστον όχι εγώ) αλλά ακόμα και οικονομική άνεση να έχει δεν την έχει αυτός μιας και δεν δουλεύει αλλά οι γονείς οι οποίοι διαφωνούν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητα.. @ts Τι χρονολογίας είναι το αμάξι γιατί αν είναι μετά το '11 αλλάζει το πράγμα
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Τι σημασία έχει αν είναι φτωχός ή πλούσιος ο μπαμπάς του; Αυτός με το χαρτζιλίκι ζει. Δηλαδή αν είναι πλούσιος πρέπει ο ts να πάει να πάρει πόρσε χωρίς την έγκριση του μπαμπά; Εφόσον δεν συμφωνεί, δικαίωμά του είναι. Προφανώς και έχει δίκιο να διαφωνεί , γιατί ο γιος δεν έχει επίσημο εισόδημα, δεν μπορεί να το δικαιολογήσει στην εφορία και δεν έχει αρκετά χρήματα για να το συντηρήσει. Το δίλιτρο συνήθως έχει πολλά έξοδα. Εκτός και αν το χαρτζιλίκι είναι 5000 ευρώ το μήνα
RedPriest Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, ZauZ είπε Μάλιστα… Είμαι στο τσάκ να πω ότι «καλά να πάθουμε για τα μνημόνια» αλλά παρόλα αυτά θα απαντήσω σοβαρά. Χωρίς παρεξήγηση φίλε μου αλλά καλύτερα να πάρεις άλλο αυτοκίνητο σε αυτήν την ηλικία, πιο κοντά στη πραγματικότητα και εξηγώ το γιατί παρακάτω : Εφόσον είσαι άνεργος (ή όπως λες δεν έχεις νόμιμη εργασία μέχρι σήμερα) θα πρέπει να ξέρεις ότι ένα 2λιτρο αυτοκίνητο έχει τεκμήριο 8500 – 9000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα το κράτος θεωρεί ότι βγάζεις «τουλάχιστον» τόσα για να έχεις αυτό το αυτοκίνητο οπότε θα φορολογηθείς κατ’ ελάχιστον για αυτό το ποσό. Δηλαδή κάθε χρόνο (21-26%) θα φορολογείσαι ΜΟΝΟ για το αυτοκίνητο 1500 – 1900 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας αν υποθέσουμε ότι είναι σχετικά παλιό το αυτοκίνητο υπολόγιζε κάπου στα 700 ευρώ. Ασφάλεια επίσης υπολόγιζε κάπου στα 300-400 ευρώ. Συντήρηση ετήσια χωρίς καμιά ζημιά 200-300 ευρώ. Βενζίνες δεν βάζουμε (αν και θα έπρεπε). Άρα πρόχειρος υπολογισμός απλά για να το έχεις να το κοιτάς, χωρίς να κάνεις και βόλτες το αυτοκίνητο, θες κάθε χρόνο 2700 με 3300 ευρώ. Υγ1 : Αυτά ισχύουν για αν το αμάξι είναι 2000 κυβικά… Αν είναι λιγάκι παραπάνω, π.χ. 2100 κυβικά τότε υπολογίζεται στα τεκμήρια + 900 ευρώ για κάθε 100 κυβικά… Υγ2 : Μην ξεχνάς όμως ότι έχεις και τεκμήριο διαβίωσης κάπου μεταξύ 3000-5000 ευρώ. Φόρος απλά για να υπάρχεις δηλαδή… (που φαντάζομαι από αυτά που είπες ότι το φόρο στον πληρώνει ο πατέρας σου προς το παρόν) Υγ3 : Αν έχεις και κανά ακίνητο στο όνομα σου ανεβαίνει και ο φόρος φυσικά… Εσύ αποφασίζεις, αλλά προσωπικά θα πάρω τη μεριά του πατέρα σου… Ωραια σε ευχαριστώ παρα πολυ. Η απαντηση σου ηταν πλήρης, το σημα και την ασφαλεια την ειχα υπολογισει με την συντήρηση κτλπ που θα χρειάζονταν. Τα τεκμηρια δν ηξερα ποσο θα βγαίνανε και ήλπιζα να ειναι κανα 500ρι και ο φορος απο εκει το χρονο αλλα παει πολυ μετα. Οποτε λογικα το ξεχναω για τωρα.
poulinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 κανεναν δεν ειδα να λεει ΑΚΟΜΑ οτι πρωτο αμαξι 2000 cc δεν ειναι η καλυτερη επιλογη και οτι για να οδηγησει καποιος ενα τετοιο αμαξι ειδικα αμα ειναι σχετικα καινουριο αρα και αρκετα αλογα θελει μια χ εμπειρια.εκτος αν ειναι κανα παλιο αμαξι η κανα διλιτρο που παει χειροτερα απο 1400. 2
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, kaliakman είπε Δεν νομίζω πως θεώρησε κανείς κάτι τέτοιο(τουλάχιστον όχι εγώ) αλλά ακόμα και οικονομική άνεση να έχει δεν την έχει αυτός μιας και δεν δουλεύει αλλά οι γονείς οι οποίοι διαφωνούν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητα.. @ts Τι χρονολογίας είναι το αμάξι γιατί αν είναι μετά το '11 αλλάζει το πράγμα Το εγραψα γιατι αναφερθικαν τα μνημονια κλπ ενα 1800-2000cc αυτοκινητο ειναι κλάσεις ανώτερο απο ενα μικρότερο σε κυβικά σε ολα, ασφάλεια, φρένα τα πάντα, και δεν θέλεις και καμιά περιουσία για να το συντηρήσεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα