Προς το περιεχόμενο

Mazda Rx8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Μια ματιά στα χαρακτηριστικά του καθενός αρκεί να δείξει πόσο διαφορετικά είναι. 

Ειδικά με το πρώτης γενιάς ΤΤ. 

Εσύ ξέρεις καλύτερα

Δημοσ.
Στις 19/4/2019 στις 12:40 ΜΜ, Panosboussios είπε

Πώς γίνεται να βρεις καινούργιο κινητήρα;

Καινούριο κινητήρα "του κουτιού" παραγγελία από Mazda Αυστρίας, αν έχεις 4,5 χιλιάρικα!

Δημοσ.
Στις 19/4/2019 στις 8:07 ΠΜ, KRITH είπε

2 έχει

Απλά κάνει 3 καύσεις σε μια περιστροφή αντί μιας. 

Πέραν των μηχανικών και τεχνικών προδιαγραφών το αυτοκίνητο αδελφέ είναι μια μηχανή παραγωγής αδρεναλίνης.αμα βρεις κάποιο καλό και το ελέγξεις σε αξιόπιστο συνεργείο πάρτο 

Μήπως λέω εγώ τα έχεις μπερδέψει λίγο ;

με τις λίγες γνώσεις που έχω άλλο οι στροφες του ρότορα άλλο οι στροφες του κινητήρα η αναλογία είναι μια πλήρη στροφή του ρότορα ισοδυναμεί με τρεις στροφές του κινητηρα. αρα σε μια στροφή του κινητήρα  εχουμε έναν χρόνο καύσης .

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nbtz89 είπε

Καινούριο κινητήρα "του κουτιού" παραγγελία από Mazda Αυστρίας, αν έχεις 4,5 χιλιάρικα!

Βρίσκεις ένα παρταλι αλλά χωρίς στραβωμενο πλαίσιο και με 7 χιλιάρικα έχεις ένα τοπ παιχνίδι για το δρόμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mp123 είπε

Μήπως λέω εγώ τα έχεις μπερδέψει λίγο ;

με τις λίγες γνώσεις που έχω άλλο οι στροφες του ρότορα άλλο οι στροφες του κινητήρα η αναλογία είναι μια πλήρη στροφή του ρότορα ισοδυναμεί με τρεις στροφές του κινητηρα. αρα σε μια στροφή του κινητήρα  εχουμε έναν χρόνο καύσης .

Καλημέρα mp123. Ο κινητήρας έχει άλλες στροφές? Όταν λέμε στροφές κινητήρα εννοούμε την ταχύτητα παλινδρόμησης του εμβόλου που όντως στους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι μια ενώ στους βανκελ 3 λόγω του τριγωνικού εμβόλου.δεν έγραψα κάτι διαφορετικό από αυτό που σου ανέφερα.

Επεξ/σία από KRITH
Διορθώσεις
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KRITH είπε

Καλημέρα mp123. Ο κινητήρας έχει άλλες στροφές? Όταν λέμε στροφές κινητήρα εννοούμε την ταχύτητα παλινδρόμησης του εμβόλου που όντως στους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι μια ενώ στους βανκελ 3 λόγω του τριγωνικού εμβόλου.δεν έγραψα κάτι διαφορετικό από αυτό που σου ανέφερα.

Όταν λέμε στροφές κινητήρα εννοούμε τις στροφές του άξονα.που βγαινει απι την μηχανη.στην προκειμένη περίπτωση εδώ μιλάμε για δύο τύπους μηχανών.η μια είναι εμβολοφόρος μηχανή και η άλλη περιστροφική ( περιστροφικο τριγωνικο έμβολο )  τύπου. waknel.

Να σου κάνω μια ερώτηση μόνο.οταν βλέπεις το στροφόμετρο στο rx8 τι στροφές σου δειχνει ; Τις στροφές του άξονα η τις στροφές του ρότορα ;

Δημοσ.

Μάλλον έχεις μπερδευτεί λόγω των λίγων όπως είπες τεχνικών σου γνώσεων. και οι δύο κινητήρες έχουν έμβολα (πιστόνι και ροτορας αντίστοιχα) τα οποία κινούνται από άξονα..

περί στροφών τώρα φυσικά του άξονα και αν θες να μάθεις του ροτορα θα το πολλαπλασιάσεις επί 3.

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Etsi-leitoyrgei-o-Wankel-kinhthras-vid_181621_38589.asp

Δεν πιστεύω ότι ολη αυτή η συζητηση θα είναι χρήσιμη στον grill που όπως έγραψα και παραπάνω αν το γουστάρει ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ .

Καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία πάνω απ'ολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, KRITH είπε

Μάλλον έχεις μπερδευτεί λόγω των λίγων όπως είπες τεχνικών σου γνώσεων. και οι δύο κινητήρες έχουν έμβολα (πιστόνι και ροτορας αντίστοιχα) τα οποία κινούνται από άξονα..

περί στροφών τώρα φυσικά του άξονα και αν θες να μάθεις του ροτορα θα το πολλαπλασιάσεις επί 3.

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Etsi-leitoyrgei-o-Wankel-kinhthras-vid_181621_38589.asp

Δεν πιστεύω ότι ολη αυτή η συζητηση θα είναι χρήσιμη στον grill που όπως έγραψα και παραπάνω αν το γουστάρει ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ .

Μάλλον ανάποδα το λες, σε κάθε πλήρη περιστροφή του ρότορα ο άξονας κάνει 3.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον ανάποδα το λες, σε κάθε πλήρη περιστροφή του ρότορα ο άξονας κάνει 3.

σωστά λόγω βιασύνης

Δημοσ.
6 ώρες πριν, KRITH είπε

Νομίζω πως τα έμβολα δίνουν κίνηση στον άξονα ,όχι το αντίθετο.καλο Πάσχα να έχουμε .στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο ότι λες να το πάρει το rx8.

Υ.γ το είχα δύο χρόνια το rx8 .το πήρα 3ετιας με  35000 χλμ το έδωσα με 60000 χλμ.εκει πάει αν θες ένα σωστό rx8.   ένταξη πλάκα κάνω που λέω ότι έχω λίγες τεχνικές γνώσεις.η δουλειά μου είναι αυτή.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mp123 είπε

Νομίζω πως τα έμβολα δίνουν κίνηση στον άξονα ,όχι το αντίθετο.καλο Πάσχα να έχουμε .στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο ότι λες να το πάρει το rx8.

Υ.γ το είχα δύο χρόνια το rx8 .το πήρα 3ετιας με  35000 χλμ το έδωσα με 60000 χλμ.εκει πάει αν θες ένα σωστό rx8.   ένταξη πλάκα κάνω που λέω ότι έχω λίγες τεχνικές γνώσεις.η δουλειά μου είναι αυτή.

Και εγώ από τα λίγα που ξέρω τα έμβολα πιστόνια είναι τα πρώτα που γυρνάνε (ανεβοκατεβαίνουν) όσο γίνεται η καύση. 

• Thanks 1
Δημοσ.

αμα δεν πήγαινα για μηχανή πιο μεγάλη είναι το μόνο αυτοκίνητο που θα έπαιρνα μτχ.απο τα εννιά που έχω αλλάξει είναι το μόνο που το έδωσα με βαριά καρδιά.ωραιο αυτοκίνητο.σταθερο χωρίς θορυβο..εθνικη αριστερη λωρίδα σταθερά πάνω από 200 ανετα και στις μεγάλες ευθείες πας ως 250 στο κοντέρ.αμα θες να παίξεις βγάζεις το esp off και πετάει το πίσω μέρος για πλάκα.αλλα είπαμε ως τα 60000 χλμ.μετα αρχίζει να πέφτει η μηχανη σε απόδοση.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερούδια παιδιά , το έμβολο είναι ακίνητο μέχρι ο άξονας (στροφαλοφόρος) να το κουνήσει ώστε να συμπιέσει το καύσιμο και να γίνει η καύση.

Λειτουργία 4χρονης ΜΕΚ

Οι τετράχρονοι κινητήρες εσωτερικής καύσης με καύσιμο βενζίνη έχουν τέσσερις φάσεις λειτουργίας («χρόνους»):

"Χρόνος" λειτουργίας ορίζεται η διαδρομή του εμβόλου από το Άνω Νεκρό Σημείο(Α.Ν.Σ.) ως το Κάτω Νεκρό Σημείο (Κ.Ν.Σ.).

Άρα για να πραγματοποιηθεί ένας πλήρης κύκλος λειτουργίας πρέπει το έμβολο να κάνει τέσσερις διαδρομές, γι'αυτό ο κινητήρας αυτός λέγεται τετράχρονος.

1. Εισαγωγή. Το καύσιμο μείγμα εισέρχεται στο θάλαμο καύσης από την ανοιχτή βαλβίδα εισαγωγής
  2. Συμπίεση. Το έμβολο κινείται προς το άνω νεκρό σημείο και συμπιέζει το καύσιμο μείγμα
  3. Ανάφλεξη, Καύση / Εκτόνωση. Η ταχεία αύξηση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό σπινθήρα που δίνεται από το μπουζί (βενζινοκινητήρες), προκαλούν την ανάφλεξη του καύσιμου μείγματος. Η έναυση δεν γίνεται στο άνω νεκρό σημείο αλλά λίγο πιο πριν (προπορεία ανάφλεξης, «αβάνς»)Το μείγμα καίγεται και εκτονώνεται, πιέζοντας το έμβολο προς το κάτω νεκρό σημείο, παράγοντας ωφέλιμο έργο.
  4. Εξαγωγή. Το έμβολο, που λόγω της πίεσης των αερίων της καύσης έχει φτάσει στο κάτω νεκρό σημείο, λόγω της αδράνειας του συστήματος έμβολο-στροφαλοφόρος-σφόνδυλος, αρχίζει να κινείται προς τα άνω, σπρώχνοντας τα αέρια προς την ανοιχτή βαλβίδα εξαγωγής. Έτσι τα προϊόντα της καύσης εξέρχονται από το θάλαμο καύσης.

όλα αυτά είναι περιττά όπως ξανάπα αν γουστάρεις και χρησιμοποιείς συνετά  την αδρεναλίνη που σου προσφέρει ένα σπορ αυτοκίνητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...