Penthesilea Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Προσωπικά, δεν το λέω με την έννοια του ταμπελώματος. Καμία σχέση. Το λέω υπό την έννοια πως επιβάλλεται να το βλέπουμε ως έχει, καθώς το πρώτο βήμα για να οδηγηθούμε στη λύτρωση του οποιουδήποτε προβλήματός μας είναι να το δούμε και να το αποδεχτούμε. 1
georgeγ Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 οι δικες μου συμβουλες σταματας να γκουγκλαρεις διαφορα συμπτωματα σταματας να επισκεπτεσαι ιατρικα σαιτ σταματας να επισκεπτεσαι γιατρους ειδα την ηλικια σου μαλλον δεν εργαζεσαι αλλιως θα σου ελεγα ασχολησου με την δουλεια σου πολυ αν δεν εργαζεσαι ξεκινα δραστηριοτητες που θα σε βγαλουν απο αυτο το τρυπακι.συναναστροφη με κοσμο,γυμναστηριο,καποια σχολη,κολυμπι,κανε καμακι αν δεν εχεις κοπελα και ολα θα περασουν αρκει να το πιστεψεις οτι εισαι καλα 2
splanis Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, georgeγ είπε οι δικες μου συμβουλες σταματας να γκουγκλαρεις διαφορα συμπτωματα σταματας να επισκεπτεσαι ιατρικα σαιτ σταματας να επισκεπτεσαι γιατρους ειδα την ηλικια σου μαλλον δεν εργαζεσαι αλλιως θα σου ελεγα ασχολησου με την δουλεια σου πολυ αν δεν εργαζεσαι ξεκινα δραστηριοτητες που θα σε βγαλουν απο αυτο το τρυπακι.συναναστροφη με κοσμο,γυμναστηριο,καποια σχολη,κολυμπι,κανε καμακι αν δεν εχεις κοπελα και ολα θα περασουν αρκει να το πιστεψεις οτι εισαι καλα Κοίτα ευχαριστω για τις συμβουλές αλλά όπως έγραψα αρχικά δεν ψάχνω λύσεις και συμβουλές από εδώ μέσα απλά ψάχνω άτομα να μοιραστούν αν θέλουν τις δικές τους εμπειρίες
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, lek88 είπε Να σημειωσω πως είναι πολλοί που νομίζουν πως με την λέξη" υποχόνδριος" χαρακτηριζουμε κάποιον τρομερά ισχυρογνώμων (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων). Ενώ στην πραγματικότητα υποχόνδριος είναι εκείνος που μεγαλοποιεί τις ασήμαντες σωματικές διαταραχές του ή νιώθει συμπτώματα ασθένειας ενώ στην πραγματικότητα είναι απόλυτα υγιής. ...και ποιος καθορίζει τα όρια?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lek88 είπε κάτι που δεν υπάρχει στην ουσία. Υπάρχει στην εσωτερική - ψυχική πραγματικότητα ° αυτή συνυπάρχει με την εξωτερική - αντικειμενική πραγματικότητα. 1 ώρα πριν, georgeγ είπε φαυλο κυκλο Μα αυτό προυπαρχει.... Αυτό είναι σαν να λες ότι ο ψυχίατρος δημιουργεί τη σχιζοφρένεια (την υποχονδριαση κλπ) Επισήμανση : άλλο *ονοματιζω*, άλλο *δημιουργώ * Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
panossar95 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Καλά εννοείται ξεκάθαρα βοήθεια ειδικού άμεσα αν γίνεται κιόλας. Δεν έχω εμπειρία απλά με αυτές τις διαταραχές δε παίζουμε. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Είχα δει και μια ταινία με αυτό το θέμα, γαλλική, superhondriac, και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση τότε, δε το είχα ξανακουσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 11 ώρες πριν, Penthesilea είπε το πρώτο βήμα για να οδηγηθούμε στη λύτρωση του οποιουδήποτε προβλήματός μας είναι να το δούμε και να το αποδεχτούμε +100! Το στίγμα, οι ταμπέλες, τα δόγματα είναι ακριβώς η δυσκολία του να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 11 ώρες πριν, georgeγ είπε οι δικες μου συμβουλες σταματας να γκουγκλαρεις διαφορα συμπτωματα σταματας να επισκεπτεσαι ιατρικα σαιτ σταματας να επισκεπτεσαι γιατρους ειδα την ηλικια σου μαλλον δεν εργαζεσαι αλλιως θα σου ελεγα ασχολησου με την δουλεια σου πολυ αν δεν εργαζεσαι ξεκινα δραστηριοτητες που θα σε βγαλουν απο αυτο το τρυπακι.συναναστροφη με κοσμο,γυμναστηριο,καποια σχολη,κολυμπι,κανε καμακι αν δεν εχεις κοπελα και ολα θα περασουν αρκει να το πιστεψεις οτι εισαι καλα Κλασσικές άχρηστες συμβουλές. Όταν έχεις πρόβλημα πηγαίνεις σε γιατρό και αυτός κρίνει, τα υπόλοιπα ειναι να έχουμε να λέμε. Οι συμβουλές που δίνεις δεν βελτιώνουν χιλιάδες άτομα που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και αποτελούν χάσιμο χρόνου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, lek88 είπε Ενώ στην πραγματικότητα υποχόνδριος είναι εκείνος που μεγαλοποιεί τις ασήμαντες σωματικές διαταραχές του ή νιώθει συμπτώματα ασθένειας ενώ στην πραγματικότητα είναι απόλυτα υγιής. Σωστό - κατα βάση - αν και πρέπει να προστεθεί ό,τι αυτό γίνεται χωρίς να το θέλει διότι το άτομο βασανίζεται από αυτές τις σκέψεις-ιδέες που δημιουργεί το μυαλό του. Ο ρόλος του όποιου ειδικού χρειάζεται σε αυτό το επίπεδο στο βαθμό που η εξειδίκευσή του σχετίζεται με την κατανόηση εκείνου που για τον μη-ειδικό αποτελεί ... μυστήριο. Τώρα, το κατα πόσο ο όρος υποχονδρίαση & υποχόνδριος κλπ στέκουν αυτόνομα είναι ένα ζήτημα καθώς η βαθύτερη αιτία όλων αυτών των παθολογικών σκέψεων (που για τον ψυχίατρο - ψυχοθεραπευτή - ψυχαναλυτή - ψυχολόγο θα γίνουν τα "συμπτώματα" της ψυχικής νόσου που θα προσπαθήσει να θεραπεύσει) σχετίζονται με άγχη που μπορεί να πάρουν διάφορες εκφράσεις: κρίσεις πανικού, σωματοποιητικές διαταραχές (άτυπες κεφαλαλγίες, άτυπες καρδιολγικές διαταραχές, άτυπα νευρολογικά συμπτώματα), δερματικές εκδηλώσεις (έκζεμα, ψωρίαση κα) υποχονδριακές καταστάσεις γενικότερες αγχώδεις & καταθλιπτικές καταστάσεις και διάφορα άλλα που δεν θέλω να γίνω υπερβολικά αναλυτικός 12 ώρες πριν, georgeγ είπε οι δικες μου συμβουλες σταματας να γκουγκλαρεις διαφορα συμπτωματα σταματας να επισκεπτεσαι ιατρικα σαιτ σταματας να επισκεπτεσαι γιατρους ειδα την ηλικια σου μαλλον δεν εργαζεσαι αλλιως θα σου ελεγα ασχολησου με την δουλεια σου πολυ αν δεν εργαζεσαι ξεκινα δραστηριοτητες που θα σε βγαλουν απο αυτο το τρυπακι.συναναστροφη με κοσμο,γυμναστηριο,καποια σχολη,κολυμπι,κανε καμακι αν δεν εχεις κοπελα και ολα θα περασουν αρκει να το πιστεψεις οτι εισαι καλα Ο φίλος που υποστηρίζει "να μην πηγαίνει σε ιατρούς" δεν έχει απολύτως άδικο διότι υπάρχουν και οι ιατρογενείς καταστάσεις που σχετίζονται τόσο με την άγνοια ορισμένων [;] ιατρών για τις ψυχικές παθήσεις με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά σωρεία άχρηστων εξετάσεων [και θεραπειών ενίοτε] που όμως επιδεινώνουν το άγχος του ασθενούς [εδώ είναι που έχει δίκιο ο φίλος] όσο και με την εμπορική εκμετάλλευση της υγείας από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους [μεταξύ αυτών και οι ίδιοι οι ψυχίατροι - ψυχοθεραπευτές - ψυχολόγοι που σε κάποιο βαθμό προσπαθούν - συνειδητά ή ασυνείδητα - να δικαιολογήσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα]. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
YMIB Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Τι άλλο θα διαβάσουμε;; Μήπως να μην κάνει και εμβόλια στα παιδιά του στο μέλλον; ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΣΟΜΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ FB. Επιστευόμαστε μόνο τους ιατρούς (ψυχιάτρους εν προκειμένω) ή επαγγελματίες ψυχολόγους που έχουν σπουδάσει και εξειδικευτεί σε κάποιο αντικείμενο και βρίσκουμε καλούς-αξιόπιστους μέσω φίλων και γνωστών. Όταν μας απασχολούν τέτοιου είδους θέματα, το ψάχνουμε μέσω αυτών που ξέρουν δύο πράγματα παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο, ο οποίος είναι κατά γενική ομολογία ηλίθιος. Όταν βλέπεις να γράφουν ''μακριά από ιατρούς'', τα άτομα αυτά είναι δυνητικοί εγκληματίες. Άλλωστε μιλάμε για το ψυχολογικό κομμάτι και όχι για το αν νιώθει έναν πόνο σε κάποιο σημείο λόγω υποχονδρίασης. Θα πρέπει να εξηγηθεί η κατάσταση στον εκάστοτε ιατρό ή ψυχολόγο και να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο. 3 1
AtiX Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Έχω την εντύπωση ότι όσοι αναφέρουν μακριά από γιατρούς... εννοούν για τα συμπτώματα και όχι για την αιτία... δηλ και για την συγκεκριμένη διαταραχή αναφέρονται σε παθολόγος, καρδιολόγος κλπ κλπ και όχι σε ψυχολόγους/ψυχιάτρους... ήμαστε ενήλικοι και φαντάζομαι μπορούμε να συζητήσουμε ώριμα... 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, AtiX είπε αναφέρονται σε παθολόγος, καρδιολόγος κλπ Ενδιαφέρουσα οπτική, δεν τι είχα σκεφτεί!
YMIB Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Έχω την εντύπωση ότι όσοι αναφέρουν μακριά από γιατρούς... εννοούν για τα συμπτώματα και όχι για την αιτία... δηλ και για την συγκεκριμένη διαταραχή αναφέρονται σε παθολόγος, καρδιολόγος κλπ κλπ και όχι σε ψυχολόγους/ψυχιάτρους... ήμαστε ενήλικοι και φαντάζομαι μπορούμε να συζητήσουμε ώριμα... Εγώ από πάνω βλέπω για την εμπορική εκμετάλλευση ψυχολόγων-ψυχιάτρων ενώ το ποστ άλλου χρήστη έγραφε να το ρίξει στη... δουλειά. Λύσεις από το insomnia σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν.
AtiX Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 12 λεπτά πριν, YMIB είπε Εγώ από πάνω βλέπω για την εμπορική εκμετάλλευση ψυχολόγων-ψυχιάτρων ενώ το ποστ άλλου χρήστη έγραφε να το ρίξει στη... δουλειά. Λύσεις από το insomnia σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν. Το να βάλεις αρνητικό ή θετικό πρόσημο σε ένα ποστ είναι θέμα αντίληψης... και του ts και αυτού που απαντάει και αυτού που τα διαβάζει... το σημαντικό που βλέπω εγώ είναι ότι ο άμεσα ενδιαφερόμενος είναι γνώστης της κατάστασής του και μπορεί να διακρίνει τις χρήσιμες συμβουλές από τις άκυρες...
Lanike71 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Ως "υποχόνδριο" νόμιζα και εγώ ένα άτομο, το οποίο μεγαλοποιεί τα μικρά προβλήματα υγείας που έχει, που μπορεί και να μην υπάρχουν κιόλας, πχ. "έβγαλα ένα σπυράκι, μήπως είναι καρκίνος" κλπ. Πάντως γελάω πολλές φορές με τις απαντήσεις που δίνονται. Λέει ο άλλος, "έχω οικονομικά προβλήματα τρομερά, πέφτω σε κατάθλιψη" και του απαντά ο ειδήμων "μην το σκέφτεσαι βρε αδερφέ, γράψου γυμναστήριο, πήγαινε για καφέ-μπουζούκια, κάνε ένα διήμερο ταξιδάκι στην τελική..."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα