Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να δω αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που έχει περάσει ή περνάει αυτή την φάση, αν τον βοήθησε ο ψυχολόγος του ή κάποιος άλλος κλπ. Προφανώς δεν ψάχνω ιατρικές λύσεις εδώ μέσα απλά θέλω να δω τις εμπειρίες σας. Παρακαλώ όχι τρολς, δεν είναι καθόλου αστείο γι αυτους που το περνάνε :)

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, splanis είπε

Καλησπέρα θέλω να δω αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που έχει περάσει ή περνάει αυτή την φάση, αν τον βοήθησε ο ψυχολόγος του ή κάποιος άλλος κλπ. Προφανώς δεν ψάχνω ιατρικές λύσεις εδώ μέσα απλά θέλω να δω τις εμπειρίες σας. Παρακαλώ όχι τρολς, δεν είναι καθόλου αστείο γι αυτους που το περνάνε :)

Να σημειωσω πως είναι πολλοί που νομίζουν πως με την λέξη" υποχόνδριος" χαρακτηριζουμε κάποιον τρομερά ισχυρογνώμων (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων).

Ενώ στην πραγματικότητα υποχόνδριος είναι εκείνος που μεγαλοποιεί τις ασήμαντες σωματικές διαταραχές του ή νιώθει συμπτώματα ασθένειας ενώ στην πραγματικότητα είναι απόλυτα υγιής.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω την αλήθεια σήμερα το είδα σαν υποχονδρίαση εγώ το ήξερα απλά σαν 'άγχος υγείας'

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "άγχος υγείας" είναι γενικός όρος. Το πρόβλημα αυτό λέγεται υποχονδριαση συγκεκριμένα. 

Πιστεύω ότι θα βοηθούσε ένας ψυχολόγος σε αυτό 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, lek88 είπε

Το "άγχος υγείας" είναι γενικός όρος. Το πρόβλημα αυτό λέγεται υποχονδριαση συγκεκριμένα. 

Πιστεύω ότι θα βοηθούσε ένας ψυχολόγος σε αυτό 

Είχα ξεκινήσει κάποιες συνεδρίες αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων τις σταμάτησα και προς το παρόν δεν έχω ψάξει για κάτι δωρεάν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη όπως και όλες οι ψυχολογικές ασθένειες χρειάζονται τον γιατρό τους(ψυχολόγο-ψυχίατρο) και δεν θεραπεύονται μόνες τους. 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, splanis είπε

Είχα ξεκινήσει κάποιες συνεδρίες αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων τις σταμάτησα και προς το παρόν δεν έχω ψάξει για κάτι δωρεάν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη όπως και όλες οι ψυχολογικές ασθένειες χρειάζονται τον γιατρό τους και δεν θεραπεύονται μόνες τους. 

Ακριβώς όπως το λες!! Δεν είναι κάτι που μπορείς να το καταπολεμήσεις μόνος σου χωρίς κάποια βοήθεια από ειδικό. Και είναι κρίμα να σε ταλαιπωρει κάτι που δεν υπάρχει στην ουσία. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, splanis είπε

Είχα ξεκινήσει κάποιες συνεδρίες αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων τις σταμάτησα και προς το παρόν δεν έχω ψάξει για κάτι δωρεάν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη όπως και όλες οι ψυχολογικές ασθένειες χρειάζονται τον γιατρό τους(ψυχολόγο-ψυχίατρο) και δεν θεραπεύονται μόνες τους. 

κανεις λαθος

θα σου περασει μονο αν σταματησεις να επισκεφτεσαι γιατρους και πεισεις εσυ ο ιδιος τον εαυτο σου οτι εισαι καλα

απο την στιγμη που συνεχιζεις να επισκεφτεσαι γιατρους διαφορων ειδικοτητων μπανεις σε ενα φαυλο κυκλο που τελειωμο δεν εχει

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, georgeγ είπε

κανεις λαθος

θα σου περασει μονο αν σταματησεις να επισκεφτεσαι γιατρους και πεισεις εσυ ο ιδιος τον εαυτο σου οτι εισαι καλα

απο την στιγμη που συνεχιζεις να επισκεφτεσαι γιατρους διαφορων ειδικοτητων μπανεις σε ενα φαυλο κυκλο που τελειωμο δεν εχει

Μάλλον εσύ κάνεις λάθος. Όπως η γαστρεντεριτιδα χρειάζεται τον γιατρό έτσι και οι ψυχικες ασθένειες χρειάζονται τον ψυχίατρο. Το να λες σε ένα άτομο που έχει καταθλιψη μην στεναχωριέσαι-χαμόγελα-περνα καλά κλπ είναι χαζό και δεν βοηθάει πουθενά, όπως και το να λες σε ένα άτομο που έχει αγχώδη διαταραχή ή είναι υποχόνδριο μην αγχώνεσαι κλπ πάλι δεν βοηθάει πουθενά. Με τις ψυχικες ασθένειες δεν παίζουμε. 

Επεξ/σία από splanis
  • Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, splanis είπε

Με τις ψυχικες ασθένειες διαταραχές δεν παίζουμε. 

Είμαι offtopic αλλά η φράση "ψυχικές ασθένειες" είναι -εξ'΄ορισμού- λάθος. Σωστή λέξη/φράση είναι η "διαταραχή". Σκέτη.

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, l337 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Είμαι offtopic αλλά η φράση "ψυχικές ασθένειες" είναι -εξ'΄ορισμού- λάθος. Σωστή λέξη/φράση είναι η "διαταραχή". Σκέτη.

ουτε καν διαταραχη

το γεγονος οτι το ονομαζει ψυχικη ασθενεια προκειται για μεγαλη ηττα απο εκει ξεκινανε ολα

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, lek88 είπε

Ακριβώς όπως το λες!! Δεν είναι κάτι που μπορείς να το καταπολεμήσεις μόνος σου χωρίς κάποια βοήθεια από ειδικό. Και είναι κρίμα να σε ταλαιπωρει κάτι που δεν υπάρχει στην ουσία. 

Κάνεις λάθος γιατί μπορεί να μην υπάρχει κάτι αλλά επίσης μπορεί και να υπάρχει. Σε αρκετές περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μιας και η λανθασμένη διαχείρηση συναισθημάτων από ορισμένους έχει σαν αποτέλεσμα την σωματοποίηση αυτών. Κάποιος με κακή διαχείρηση θυμού ή άγχους πχ. μπορεί να έχει ζαλάδες, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή κ.α. Και να τα έχει πράγματι. Περισσότερα αναφέρει το DSM IV.

4 λεπτά πριν, georgeγ είπε

ουτε καν διαταραχη

Στο dsm IV ως διαταραχή ορίζεται.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, l337 είπε

Κάνεις λάθος γιατί μπορεί να μην υπάρχει κάτι αλλά επίσης μπορεί και να υπάρχει. Σε αρκετές περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μιας και η λανθασμένη διαχείρηση συναισθημάτων από ορισμένους έχει σαν αποτέλεσμα την σωματοποίηση αυτών. Κάποιος με κακή διαχείρηση θυμού ή α΄γχους πχ. μπορεί να έχει ζαλάδες, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή κ.α. Και να τα έχει πράγματι. Περισσότερα αναφέρει το DSM IV.

Εντάξει για την ονομασία λάθος μου, δεν νομίζω ότι έχει τόσο σημασία :P

Σ αυτό που λες. Για αυτούς που βιώνουν αυτά τα συμπτώματα ενώ δεν είναι παθολογικά, τα βιώνουν εντελώς ζωντανά και όποιος δεν έχει βιώσει αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να καταλάβει. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, georgeγ είπε

ουτε καν διαταραχη

το γεγονος οτι το ονομαζει ψυχικη ασθενεια προκειται για μεγαλη ηττα απο εκει ξεκινανε ολα

Απ' τη στιγμή που κατ' ουσίαν πρόκειται για μια ψυχολογική κατάσταση, η οποία μπορεί να γίνει τροχοπέδη στη καθημερινότητα, τότε σίγουρα μιλάμε για μια διαταραχή. Η εκλογίκευση σίγουρα μας βοηθά στο να επιλύουμε διάφορα πράγματα, να βλέπουμε καθαρότερα κλπ αλλά δεν δουλεύει για όλους έτσι. Κι άπαξ μπεις σε ένα συγκεκριμένο τριπάκι mindset, τότε δύσκολα μπορείς να βγεις απ' αυτό. Το να στραφείς σε έναν ειδικό είναι μονόδρομος, για να ξαναβρείς τη ψυχική σου γαλήνη και να είσαι λειτουργικός. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι τίποτα. Χώρια που η υποχονδρίαση μπορεί να πηγαίνει χέρι-χέρι και με κάτι άλλο πχ κατάθλιψη. Καλό είναι να λύνουμε ό,τι μας ταλαιπωρεί, να μη το βάζουμε κάτω απ' το χαλάκι και να πορευόμαστε όπως όπως.

• Like 2
Δημοσ.

Καλό είναι να μην ταμπελώνουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους. Η ταμπέλα είναι κάτι που δύσκολα φεύγει. Πάντως αν σε δυσκολεύει αυτό που νιώθεις, υπάρχουν δημοτικοί και δημόσιοι οργανισμοί να επισκευτείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...