geogr13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Παιδια καλησπερα.. Θα ηθελα να μου πειτε αν παιζει ρολο τι ποιοτητα και τι μαρκα καλωδιο HDMI διαλεξω (οπως στους υπολογιστες) για να εχω καλυτερο 1080 απο ψηφιακους δεκτες (Οτε, Νοβα) και BlueRay ή αν δεν παιζει ρολο.. To 3D δεν με ενδιαφερει γιατι δεν εχω τηλεοραση 3D..
Heatspreader Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Γενικότερα, όταν μεταφέρεις εικόνα κωδικοποιημένη (ψηφιακό σήμα), δεν επηρεάζεται η ποιότητα από τα καλώδια. Δεν είναι όπως παλιά που αγοράζαμε ακριβά SCART ή καλώδια VGA για την μεταφορά αναλογικού σήματος. Θα πρέπει να δεις τι σήμα θες να μεταφέρεις (ανάλυση, framerate, κλπ) και να διαλέξεις την έκδοση που χρειάζεται. https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI Από εκεί και πέρα ένα ποιοτικό ακριβό καλώδιο θα έχει μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερες επαφές. Θα πρέπει να προσέξεις ωστόσο πως αν θες καλώδιο πάνω από 5 μέτρα, εκεί η ποιότητα του καλωδίου μετράει. Όχι στην ποιότητα εικόνας, αλλά στο ότι μπορεί να έχεις artifacts ή ακόμα και καθόλου σήμα λόγω ότι δεν είναι ικανό να μεταφέρει την πληροφορία σωστά. Αν αγοράσεις ένα φθηνό καλώδιο 10 μέτρα μπορεί να μην παίξει σωστά με την πηγή που διαθέτεις, αλλά να παίξει με κάποια άλλη. Η δύναμη του σήματος που στέλνουν οι συσκευές διαφέρει κάποιες φορές λίγο πολύ. Οπότε για να μην παίξεις με την τύχη σου, να θυμάσαι ότι στα πολλά μέτρα αγοράζουμε ποιοτικό καλώδιο. 1
geogr13 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Εχω επιπλο που οι δεκτες και το blueray ειναι σε ραφακια το ενα πανω στο αλλο και η τηλεοραση τελευταια πανω - πανω.. Οποτε και μισο μετρο (που δεν υπαρχει οσο κι αν εψαξα) μου κανει..Και τα 3 καλωδια που εχω ειναι belkin with ethernet.. Το καλυτερο απ τα 3 θα το βαλω στο blueray.. Τις τιμες του υπεροχου σχεδιαγραμματος που τις βρισκω?? Στο manual των συσκευων??
Heatspreader Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Από το σχεδιάγραμμα βλέπεις τι θέλεις και διαλέγεις την έκδοση HDMI που χρειάζεσαι. Μετά ψάχνεις στα καταστήματα την έκδοση HDMI και διαλέγεις όποια θες. Μπορείς και το φθηνότερο.
geogr13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, Heatspreader είπε Από το σχεδιάγραμμα βλέπεις τι θέλεις και διαλέγεις την έκδοση HDMI που χρειάζεσαι. Μετά ψάχνεις στα καταστήματα την έκδοση HDMI και διαλέγεις όποια θες. Μπορείς και το φθηνότερο. Ναι αυτο σου λεω.. Το να δω τι θελω και να διαλεξω με τι εχει να κανει?? Με την τηλεοραση?? Με τους δεκτες?? Με το blueray??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα