Προς το περιεχόμενο

Asus Strix Tactic Pro Mechanical Gaming Keyboard MX-Brown 69,99€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως στην τιμή αυτή από Ελλάδα για κάποιον που ψάχνει επώνυμο μηχανικό με cherry mx διακόπτες (και μάλιστα το συγκεκριμένο έχει brown) δεν είναι καθόλου κακό, τουναντίον.

Επίσης έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Xρειάζεστε όμως μεγάλη επιφάνεια γραφείου καθώς είναι μεγάλο.

Επίσης το κατάστημα έχει σε καλές τιμές όλο το πακέτο asus strix (keyboard, mousepad, headset, mouse). ;) 

https://www.gamescom.gr/?subcats=Y&pcode_from_q=Y&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&search_id=&q=asus+strix&dispatch=products.search&security_hash=ef82d8588ed8cb027a5a7f74655e59b2

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ξέχασες να γράψεις ότι αν δεν είχες πάρει τα προηγούμενα 8 θα το χτύπαγες.:P

Δεν χρειάζεται να το χτυπήσω διότι το έχω ήδη! :P 

(Πλάκα κάνω φυσικά) 

Δημοσ.

Καλημέρα συνφορουμίτες,

Επειδή είμαι και δεν είμαι στην φάση αγοράς μηχανικού πιστεύετε ότι είναι πολύ τίμια προσφορά, η υπάρχει και κάτι άλλο σε παραπλήσια τιμή που θα μπορούσα να κοιτάξω?

*Τα multimedia keys είναι κάτι που θα ήθελα να έχει το Keyboard, οπότε προς το παρόν κοιτάω μόνο όσα έχουν αυτό το functionallity.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, saxos55 είπε

(Δίπλα στις ντομάτες;) :P 

Ακολουθεί σεντόνι:

Στα του πληκτρολογίου, παρέλαβα χτές.

Το πληκτρολόγιο είναι όπως περίμενα ή είδα σε reviews και ακόμα καλύτερο. Πολύ ποιοτική κατασκευή με matte τελείωμα (μιας και αντιπαθώ θανάσιμα το glossy) και με πολλά macros, τα οποία βέβαια εμένα δεν με ενδιαφέρουν.

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα σε όποιον δεν χρειάζεται τόσα macros να αφαιρέσει ένα τμήμα αυτών στην αριστερή πλευρά και να καλύψει το κενό που προκύπτει με ένα ειδικό καπάκι που υπάρχει στη συσκευασία, πράγμα που έκανα και αναβαθμίζει και την εμφάνιση του πληκτρολογίου πιστεύω.

Το καλώδιο είναι braided και λίγο πιο χοντρό σε σχέση με άλλα που έχω, ενώ η κατασκευή του πληκτρολογίου είναι συμπαγής και δείχνει ότι θα αντέξει στο χρόνο εύκολα.

Τα keycaps επίσης φαίνονται να είναι laser-cut όπως στα Coolermaster που σημαίνει ότι θα αντέξουν στον χρόνο και δεν θα αλλοιωθούν. 

Στην συσκευασία περιλαμβάνεται το εργαλείο αφαίρεσης των keycaps (όχι όπως στο G810 που δεν περιλαμβάνεται) καθώς επίσης δίδονται 4 πορτοκαλί keycaps για να τοποθετηθούν στις θέσεις W,A,S,D, αν επιθυμεί ο χρήστης. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όμως θα ήθελα τα πορτοκαλί keycaps να είχαν και αυτά ανάγλυφα τα γράμματα όπως και τα κανονικά πλήκτρα. 

Το πληκτρολόγιο δεν διαθέτει wrist rest και όσοι θεωρείτε απαραίτητη την ύπαρξή του θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς με κάποιο aftermarket το οποίο όμως λόγω του σχήματός του στο κάτω μέρος δεν θα εφαρμόσει τέλεια. 

Η εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, όμως πράγματι όταν το βλέπεις εκ πρώτης σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο μοιάζει με Batarang, το γνωστό όπλο του Batman. :P

Από κοντά όμως έχω πλέον άλλη γνώμη. Μου άρεσε αρκετά εμφανισιακά γνωρίζοντας βέβαια ότι πήρα ένα μηχανικό που έχει περισσότερο gaming προσανατολισμό και όχι "one for all" προσανατολισμό.

Τα multimedia keys στην δεξιά του πλευρά, πάρα πολύ χρήσιμα και απαραίτητα σε κάθε πληκτρολόγιο πιστεύω, πόσο μάλλον μηχανικό που έχει υψηλό κόστος κτήσης. Για παράδειγμα τα μηχανικά της coolermaster τα έχω σε πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση όπως έχω γράψει, όμως η έλλειψη multimedia keys σε αυτά είναι κάτι που με χάλασε, ίσως το μοναδικό μείον τους κατά τα άλλα. 

H εφαρμογή της asus απλή, ωστόσο δεν νομίζω ότι θα μου χρειαστεί κάπου. 

Ο φωτισμός του έχει 3 διαβαθμίσεις φωτεινότητας και υπάρχει η επιλογή fade και σταθερής φωτεινότητας.

Ο χρωματισμός είναι πορτοκαλί προς κίτρινο και δεν είναι RGB. Για κάποιους αυτό ίσως θεωρηθεί μείον αλλά εμένα δεν με χάλασε καθόλου μιας και αν έχεις RGB mouse, RGB λεντοταινίες στο desktop προσαρμόζεις τον φωτισμό κατάλληλα για να ταιριάζει με το πληκτρολόγιο.

Τα 3 macro keys που βρίσκονται στο κάτω μέρος αν δεν έχετε μεγάλη παλάμη και μακριά δάκτυλα θα δυσκολευτείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Θα ήταν προτιμότερο να τοποθετηθούν λίγο πιο αριστερά όπως στο roccat isku+ για παράδειγμα. 

Έχοντας στην κατοχή μου αρκετά μηχανικά, το συγκεκριμένο asus είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στο οπλοστάσιο μου, καθαρά λόγω ποιότητας κατασκευής ενώ κάποια άλλα θα πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης για να αδειάζουμε λίγο. 

Οι διακόπτες στο συγκεκριμένο της προσφοράς είναι cherry mx brown που αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό gaming και δακτυλογράφησης. Για μένα και πολλούς άλλους είναι οι καλύτεροι. 

Εν κατακλείδι, στα 70 ευρώ που πωλείται το θεωρώ πολύ καλή περίπτωση για όσους ψάχνουν heavy duty gaming μηχανικό πληκτρολόγιο, τους αρέσει η εμφάνιση που ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα - τυποποιημένα μηχανικά και δεν έχουν κολλήματα με RGB φωτισμούς. 

Επεξ/σία από lionheart75

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...