Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιοιώ την παρακάτω δικτύωση: 1ος όροφος rack με router, switches. Τα switches καταλήγουν στα πριζάκια του 1ου ορόφου και στου 2ου ορόφου. Είχα τοποθετήσει επίσης στον 2ο όροφο, ένα unmanaged switch σε ένα πριζάκι γιατί χρειαζόμουν κάποιες επιπλέον συσκευές. Παρόλο που ξέρω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο, το σύστημα δούλευε κανονικά για κάποιους μήνες. Κάποια στιγμή, ξαφνικά σταμάτησαν να βλέπουν οι συσκευές του 2ου ορόφου -που ήταν πάνω στο έξτρα switch- όλες τις υπόλοιπες που είναι στα πριζάκια! Οταν βάζω απευθείας σε πριζάκι κάποια από αυτές τις συσκευές όλα δουλεύουν κανονικά. Δοκίμασα να αλλάξω switch αλλά το ίδιο πρόβλημα παραμένει. Οι συσκευές από το επιπλέον switch φαίνεται να παίρνουν κανονικά ip αλλά δεν βλέπουν το υπόλοιπο δίκτυο (παρόλο που έχουν ίδιο subnet). Τι μπορεί να φταίει; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δεν είναι πρόβλημα του δικτύου, Μία χαρά είναι στημένο το δίκτυο. Κάτι άλλο φταίει ή το switchακι ή τα καλώδια σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 ναι οκ το ξέρω, άλλωστε δούλευε κανονικά για 1 χρόνο έτσι....αλλά έχω δοκιμάσει και άλλο καινούργιο switch και πάλι τα ίδια μου βγάζει. Το ίδιο και με τα καλώδια. Θα ξαναδοκιμάσω αύριο και ένα τρίτο switch μήπως και φταίει αυτό πάλι, αν και λίγο τραβηγμένο να χάλασε και το καινούργιο με το ίδιο σφάλμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τελικά βρήκα τι έφταιγε.. είχα βάλει καταλάθος στο νέο switch, ένα καλώδιο να ξεκινάει από μια θύρα του switch.. και να καταλήγει σε άλλη θύρα του ίδιου switch Λέω και εγώ... δεν γίνεται να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα σε δύο switch. Αυτά συμβαίνουν όταν τα καλώδια είναι μπλεγμένα σαν μακαρόνια Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα