Προς το περιεχόμενο

i7-4790k delid

frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, frozex είπε

Δεν μπόρεσα να βρω γυάλινη επιφάνεια, ξύλινο τραπέζι λέτε να είναι καλή λύση; 

αδερφέ όσο και  να γυαλίσεις το ihs αν δεν κάνει καλή επαφή εσωτερικά δεν  κανεις τιποτα, επρεπε να βάλεις και στο πάνω μέρος liquid metal.

στην τελική άστο έτσι τι θερμοκρασίες έχεις τώρα?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αν είναι εύκολο να τον ανοίξεις  να βάλεις  και πάνω lm, διαφορετικά αν δεν ανοίγει με την κόλα που έβαλες άστο έτσι μην σπάσεις και κάνα pcb και πάει στα σκουπίδια κρίμα είναι

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά θα ανοίξει εύκολα, έβαλα πολύ λίγη. Η αλήθεια είναι πως θα έβαζα και στο IHS λίγο αλλά επειδή ο 4790 έχει 'πινακια' δίπλα στο die φοβήθηκα μην γίνει τπτ τρελό 

Επεξ/σία από frozex

6 λεπτά πριν, frozex είπε

Λογικά θα ανοίξει εύκολα, έβαλα πολύ λίγη. Η αλήθεια είναι πως θα έβαζα και στο IHS λίγο αλλά επειδή ο 4790 έχει 'πινακια' δίπλα στο die φοβήθηκα μην γίνει τπτ τρελό 

Πρόσεχε ελάχιστη ποσότητα και καλό άπλωμα μη το κανείς λίμνη μέσα, εγώ στον δικό μου του έβαλα λίγη φλατζοκολα πάνω στις επαφές για προληπτικούς λόγους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα πετάξου σε ένα κατάστημα με εργαλεία κτλπ και πάρε μια σιλικόνη θερμοκρασίας να την έχεις για να κολλήσεις το ihs  βλέπω ότι έχει πολλά capacitors επάνω ο 4790k δεν ξέρω τι θα ήταν ασφαλές να βάλεις για μόνωση 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, frozex είπε

Θα βάλω βερνίκι νυχιών, εκτός αν βρω καμιά σιλικόνη 

κι τα 2  κανουν  την ιδια δουλεια !!!! οτι  σε βολεψει !!;)

ενα καπακι απο cd δεν εχεις ; βαλτο σε μια επιπεδη και σκληρη επιφανεια να μη παιζει να ειναι σταθερο  και δεστο το καπακι !!!!

P5120032.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003

1 ώρα πριν, frozex είπε

Θα βάλω βερνίκι νυχιών, εκτός αν βρω καμιά σιλικόνη 

Προφανώς βάλε βερνίκι νυχιών γύρω απο το die, για μόνωση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνησα το λύσιμο και το καθάρισμα, αύριο θα γίνει το lapping. Αρχικά να πω πως όντως έβαλα lm και στην GPU και στον cpu. Θέλω να ρωτήσω η GPU έχει κάτι λάστιχα γύρω από το IHS, να τα βγάλω ή όχι; 

0x0jVjy.jpg

Επειδή πρέπει να μη μου φτάνει το lm, μπορώ απλώς να προσθέσω στο υπάρχον; 

Επεξ/σία από frozex

3 λεπτά πριν, frozex είπε

Ξεκίνησα το λύσιμο και το καθάρισμα, αύριο θα γίνει το lapping. Αρχικά να πω πως όντως έβαλα lm και στην GPU και στον cpu. Θέλω να ρωτήσω η GPU έχει κάτι λάστιχα γύρω από το IHS, να τα βγάλω ή όχι; 

6f7aEYq.jpg

δειξε τι λαστιχα ειναι αυτα μηπως ειναι για να μη ακουμπαει κατι  και να βρισκει στα λαστιχα !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, frozex είπε

0x0jVjy.jpg

Πρόκειται για thermal pads που απάγουν την θερμότητα από το σύστημα τροφοδοσίας της κάρτας και τις vram.

Επειδή η επιφάνειά τους είναι ιδιαιτέρως κολλώδης πρόσεξε μην κολλήσουν ξένα σώματα, τριχούλες πχ, μέχρι την επανατοποθέτηση.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 3
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, frozex είπε

0x0jVjy.jpg

Επειδή πρέπει να μη μου φτάνει το lm, μπορώ απλώς να προσθέσω στο υπάρχον; 

οχι μη μπερδευεις διαφορετικες παστες μεταξυ τους βασικα ειναι και  εντελως διαφορετικες !!

αα τωρα καταλαβα τι εννοεις λαστιχα δεν ειναι λαστιχα thermal pad ειναι για απαγωγη θερμοκρασιας μη τα πειραζεις με τιποτα αυτα 

Θελει πολυ λιγο LM θα σε φτασει πιστευω απλα απλωνει πολυ και το λιγο θελει τροπο σιγα σιγα αλλα απλωνει αρκετα

Επιμένω, μην βάζεις liquid metal στην κάρτα γραφικών. Δεν θα σε σώσουν οι δυο βαθμοί (και αν).

Βαλε μια ΜΧ4 να είσαι ήσυχος.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...