Προς το περιεχόμενο

i7-4790k delid

frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

51 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Τρέξε ένα Prime Small FFTs Νο AVX και ετοιμάσου για 100άρικο. ---> 101% TDP.

Το Cinebench δεν λέει πολλά. Κάνει Rendering για λίγα δευτερόλεπτα με το 92% του TDP.

Τρέξε και ένα Blender Benchmark. Κάνει κάνα μισάωρο Rendering.
https://download.blender.org/demo/test/benchmark.zip

Πριν το delid; Εννοείται πήγαινε βουρ για thermal throttling σε Small FFTs.

Το Cinebench / Corona είναι αρκετά καλά δείγματα, θερμικά, δεν τρέχω rendering κάθε μέρα και οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ είναι αρκετά πιο light, οπότε τους 80 δεν τους έβλεπα πουθενά αλλού.

Με το delid, το πρόβλημα είναι στα VRMs, 3 λεπτά small FFTs και πήγαν 84 και εκ πείρας θα συνέχιζαν, κάπου στους ~95 φτάνουν. Αλλά το πρόβλημα είναι το ρεύμα στην CPU, 183W με 1.272v έστω και με την μπακαλίστικη μέτρηση του hwinfo = 144A, 11A πάνω απ'τα 133 που δίνει όριο η Intel, οπότε δεν το συνιστώ, είναι κακό τεστ όταν μιλάμε για τέτοια ρολόγια σε AVX.

Θερμικά είναι μια χαρά πάντως, Prime95 29.3 Small FFTs 70° στα 4.8 @ 1.272v (5 GHz με AVX offset 2 δλδ). Θα κοιτάξω και το blender bench κάποια στιγμή πάντως, thanks για το λινκ.

prime95.jpg.bd23323bdf4977a911648cfcb20106d1.jpg

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, frozex είπε

το έχω σε ups της CyberPower

αν σε χτυπαει το κουτι οταν το ακουμπας και η γειωση του σπιτου σου ειναι σωστη απο ηλεκτρολογο και ηταν σοβαρος ο ηλεκτολογος και οχι αρπακτικο θα σου ελεγε οτι τα καλοδια τρφοδοτικου εχουν σαν τσιπακι (που αυτη την στιγμη μου διαφευγει η ονομασια του)  μεσα με αποτελεσματα να προκαλειτε ρευματοδινει και να σε χτυπαει . αν η πχ η οθονη σου εχει παρομιο καλοδιο σαν του τροφοδοτικου θα σε χτυπαεικ αι η οθονη αν την ακουμπησεις καπου στο μεταλικο σκελετο . τη κανεις εφοσον η γειωση του σπιτιου σου ειναι οκ . περνεις ενα γιαλοχαρτο και πας στην πριζα με ενα ηλετρολογικο κατσαβιδι την λινεις εννοητε εχεις κλεισει γενικο τα ρευματα και δεξια αριστερα εχει τα 2 ''δοντια΄΄ της γειωσεις που εχουν καποιου υλικου επινικελωση εστω στρωση την τρηβης να φιγει να γυαλισει καλα ο χαλκος απο μεσα και σφιχτα λιγο να πιανουν  σφιχτα στην σουκο . συγχαρητηρια αυτο ηταν. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Heatspreader είπε

4.7GHz. AVX 4.5GHz.
1.216V και 1.168V αντίστοιχα.
Οι τάσεις αυτές σε Full Load. Σε χαλαρή χρήση που τα ρολόγια παίζουν, πάει και 1.280V. Μπορεί στιγμιαία και 1.328V.  Έτσι εξασφαλίζω την σταθερότητα για χαμηλότερες συχνότητες. Μην ξεχνάμε ότι με το Offset αφαιρείται τάση και από τις μικρές. Αυτός είναι και ο ρόλος του εξάλλου. Διαφορετικά θα το βάζαμε πάντα τέρμα ή θα ήταν πάντα τέρμα από τον κατασκευαστή χωρίς επιλογή ρύθμισης.

Στα 4.7ghz bro θα έπαιζα με manual ρευματακι στα 1.2v που είσαι σταθερός... Μικρά τα Volt για το οποιοδήποτε degradation για αυτά τα nm.... Θα έχεις πολύ  καλύτερα temps από ότι τώρα αφού παίζεις τώρα με αρκετά μεγάλη διακύμανση στο vcore.  Από 1.3v για daily και πάνω θα έπεζα με offset ρευματακι για να έχω υψηλά ρολόγια  ( 5.0-5.1ghz +) σε συνδυασμό με το μικρότερο degradation από το vcore ( τουλάχιστον όταν είμαι σε idle κατάσταση) . 

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παράξενα πράγματα συμβαίνουν. κατέβασα το core voltage στο 1.05, έτρεξα prime κανα 20λεπτο όλα κομπλέ, τραβάω screenshot, πάω να το αποθηκεύσω και... μπλε οθόνη (εδώ να πω πόσο ωραίες έχουν γίνει οι μπλε οθόνες στα Win 10 που δεν δείχνουν τον κωδικό βλάβης), αν θυμάμαι καλά είχα MAX 81 βαθμούς. Ανεβάζω σε 1.055 τρέχω prime κομπλέ, κάνω prtsc κομπλέ, κάνω μια δουλειά στο youtube, γυρνάω και κάνω prime + furmark, 93 βαθμοί, prtsc - save - upload, πάω να ποστάρω στο insomnia και τσουπ.... BSOD. Τώρα είμαι στα 1.065 (στα 1.06 BSOD) και περαιτέρω τεστ θα κάνω αύριο. Το Input δεν το πείραξα καθόλου, 1.65 σταθερά

Spoiler

στα 1.055V για κάποιο λόγο τα ρολόγια έτρεξαν στιγμιαία στα 4.5MHz

1.055 - prime95 - Small

https://imgur.com/n5w1qvv

1.055 - prime95 - Small + Furmark

https://imgur.com/6YF1oDN

1.06 - prime95 - Small

https://imgur.com/PtY4UkI

Επεξ/σία από frozex

2 λεπτά πριν, frozex είπε

παράξενα πράγματα συμβαίνουν. κατέβασα το core voltage στο 1.05, έτρεξα prime κανα 20λεπτο όλα κομπλέ, τραβάω screenshot, πάω να το αποθηκεύσω και... μπλε οθόνη (εδώ να πω πόσο ωραίες έχουν γίνει οι μπλε οθόνες στα Win 10 που δεν δείχνουν τον κωδικό βλάβης), αν θυμάμαι καλά είχα MAX 81 βαθμούς. Ανεβάζω σε 1.055 τρέχω prime κομπλέ, κάνω prtsc κομπλέ, κάνω μια δουλειά στο youtube, γυρνάω και κάνω prime + furmark, 93 βαθμοί, prtsc - save - upload, πάω να ποστάρω στο insomnia και τσουπ.... BSOD. Τώρα είμαι στα 1.065 (στα 1.06 BSOD) και περαιτέρω τεστ θα κάνω αύριο. Το Input δεν το πείραξα καθόλου, 1.65 σταθερά

Απόκρυψη περιεχομένων

1.055 - prime95 - Small

n5w1qvv.png

6YF1oDN.png

1.06 - prime95 - Small

PtY4UkI.png

Ειναι υπουλο πραγμα το overclock. Ο αλλος ετρεχε prime ibt very high ολα κομπλε και ετρωγε bsod σε σελιδα που ειχε gifs κωδικα στο background. Και ομως.Θελει καιρο για να δεις αν εισαι απολυτα stable. Πανω απο μηνα. Πχ δινεις τωρα 1.07 καμια βδομαδα εισαι κομπλε. Στις 30 μερες στα ξαφνικα μπορει να δωσει μπλε οθονη απο το πουθενα. 

• Like 1

37 λεπτά πριν, frozex είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1.055 - prime95 - Small

1.06 - prime95 - Small

Μπα δεν ειναι ιδιαιτερως "περιεργο", ενω οσο 'περιεργο' και αν ακουγεται (πιθανοτατα)
φταινε τα ανεβοκατεβασματα συχνοτητων, ισως αν το ειχες <καρφωμενο> παντα: στην
ιδια συχνοτητα λειτουργιας με το ιδιο ρευμα να μη γινοταν -μα δεν το λες πρακτικοτατο.
:rolleyes:
[Η τουλαχιστον εγω] δεν το βρισκω πρακτικο: γιατι καταναλωνει + παραπανω, αλλα με
ενεργοποιημενα EIST, C states κλπ, παραδοξως επιδεχεται λιγο λιγοτερο undervolting

• Like 1

11 ώρες πριν, Heybro είπε

Μεγαλη δεν ειναι η θερμοκρασια ρε συ στα 1.168 σε delid cpu? Πρεπει να εχεις μικρο llc για να σε κανει τετοια drops. Στα παιχνιδια θα παιζεις στα 1.28 για αυτο και οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα τα 1.28 για 4.7 παντως.

Μα το LLC αυτή την δουλειά κάνει. Τα drops τα θες. Αν δεν θα ήθελες, by default το LLC θα ήταν στη μέγιστη τιμή.
Το LLC το θες ώστε σε Full Load να έχεις την τάση που χρειάζεται για να είσαι σταθερός και κατ' επέκταση τις μικρότερες θερμοκρασίες για την τάση και τη συχνότητα.
Σε χαμηλότερες συχνότητες και Voltage steps, δεν μπορείς να ελέγξεις την σταθερότητα με κάποιο πρόγραμμα. Έτσι τα Voltage Steps (με το κατάλληλο Offset) είναι σε τέτοια επίπεδα που σου εξασφαλίζουν σταθερότητα και όχι θερμοκρασίες λόγω του ότι δεν υπάρχει φορτίο.

8 ώρες πριν, BabisTs είπε

Στα 4.7ghz bro θα έπαιζα με manual ρευματακι στα 1.2v που είσαι σταθερός... Μικρά τα Volt για το οποιοδήποτε degradation για αυτά τα nm.... Θα έχεις πολύ  καλύτερα temps από ότι τώρα αφού παίζεις τώρα με αρκετά μεγάλη διακύμανση στο vcore.  Από 1.3v για daily και πάνω θα έπεζα με offset ρευματακι για να έχω υψηλά ρολόγια  ( 5.0-5.1ghz +) σε συνδυασμό με το μικρότερο degradation από το vcore ( τουλάχιστον όταν είμαι σε idle κατάσταση) . 

Δεν θέλω να παίζω με σταθερή τάση. Θέλω το CPU να δουλεύει σαν default αλλά με παραπάνω συχνότητα και αν είναι δυνατόν και θερμοκρασίες.

1 ώρα πριν, frozex είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1.055 - prime95 - Small

1.06 - prime95 - Small

Απόλυτα φυσιολογικό. Χωρίς παρεξήγηση θεωρώ ότι τα περισσότερα PC της παρέας των φίλων που κάνουν Overclocking δεν είναι σταθερά.
Αυτό γιατί θεωρούν πως η σταθερότητα είναι το να περνάς Benchmarks, memtests, Prime, κλπ. Σίγουρα αυτά τα προγράμματα δίνουν μια εικόνα για το που βρίσκεται το PC από σταθερότητα, αλλά για να είναι κάποιος σίγουρος θα χρειαστεί καιρός (μπορεί και 2 μήνες, ίσως και παραπάνω). 
Εγώ ήμουν σταθερός σε όλα τα προγράμματα, πάτησα σε κάποια φάση το Start Menu και έφαγα BSOD. Έτσι ανέβασα λίγο την τάση διατηρώντας το ίδιο LLC (οπότε σε Full φορτίο δεν άλλαξε ιδιαίτερα η κατάσταση, άλλαξε όμως σε καταστάσεις με λίγο Load και στιγμιαίο).

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Μα το LLC αυτή την δουλειά κάνει. Τα drops τα θες. Αν δεν θα ήθελες, by default το LLC θα ήταν στη μέγιστη τιμή.
Το LLC το θες ώστε σε Full Load να έχεις την τάση που χρειάζεται για να είσαι σταθερός και κατ' επέκταση τις μικρότερες θερμοκρασίες για την τάση και τη συχνότητα.
Σε χαμηλότερες συχνότητες και Voltage steps, δεν μπορείς να ελέγξεις την σταθερότητα με κάποιο πρόγραμμα. Έτσι τα Voltage Steps (με το κατάλληλο Offset) είναι σε τέτοια επίπεδα που σου εξασφαλίζουν σταθερότητα και όχι θερμοκρασίες λόγω του ότι δεν υπάρχει φορτίο.

Δεν θέλω να παίζω με σταθερή τάση. Θέλω το CPU να δουλεύει σαν default αλλά με παραπάνω συχνότητα και αν είναι δυνατόν και θερμοκρασίες.

Απόλυτα φυσιολογικό. Χωρίς παρεξήγηση θεωρώ ότι τα περισσότερα PC της παρέας των φίλων που κάνουν Overclocking δεν είναι σταθερά.
Αυτό γιατί θεωρούν πως η σταθερότητα είναι το να περνάς Benchmarks, memtests, Prime, κλπ. Σίγουρα αυτά τα προγράμματα δίνουν μια εικόνα για το που βρίσκεται το PC από σταθερότητα, αλλά για να είναι κάποιος σίγουρος θα χρειαστεί καιρός (μπορεί και 2 μήνες, ίσως και παραπάνω). 
Εγώ ήμουν σταθερός σε όλα τα προγράμματα, πάτησα σε κάποια φάση το Start Menu και έφαγα BSOD. Έτσι ανέβασα λίγο την τάση διατηρώντας το ίδιο LLC (οπότε σε Full φορτίο δεν άλλαξε ιδιαίτερα η κατάσταση, άλλαξε όμως σε καταστάσεις με λίγο Load και στιγμιαίο).

Με μπερδεψες λιγο. Στα 4.7 που παιζεις εισαι σταθερος παντου στα 1.168 σωστα? Για πιο λογο δινεις 1.28? Ωστε να πεσει με auto llc στα 1.168? Δεν μου στεκει πολυ εκτος αν κατι καταλαβαινω λαθος. Με llc6 εχω 1.28 και σε load πεφτει 1.264 λογο llc. Adaptive παντα σε idle ειναι 0.640. Ετσι οπως το εχεις θα επρεπε να δωσω 1.38 με llc 1 ωστε σε load να πεφτω σε 1.264 που ειμαι stable στα 4.9. Δηλαδη τα 1.28 δεν χρειαζονται μιας και αδικα ανεβαζουν τη θερμοκρασια εφοσον εισαι απολυτα σταθερος στα 1.16. Ετσι το βλεπω τουλαχιστον αν εχω λαθος εξηγησε μου.

Επεξ/σία από Heybro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στα 4.7GHz με τάση 1.200V ~1.216V.

Σε AVX -2, δηλαδή στα 4.5GHz, ~ 1.168V.

Όλα αυτά με Offset στο -90V και LLC 4.

Τώρα ας πούμε έκανα ένα πείραμα. 
Καταρχάς Max LLC =1 / Low LLC = 5

Αυτό που έκανα είναι να βάλω το Offset -140 και το LLC στο 2. Η τάση σε Full Load ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη απ' ότι είναι τώρα (λόγω του "aggressive" LLC).

Έτρεξα λίγο Prime Small FFTs και πήγε καλά. Με το που πάτησα να το κλείσω έφαγα πάγωμα.

Με λίγα λόγια η τάση σε χαμηλότερα ρολόγια μας δείχνει ότι  δεν είναι αρκετή.

Έτσι έχοντας χαλαρό σχετικά το LLC και το Voltage Offset όχι πολύ χαμηλά, έχεις ας πούμε μεγαλύτερο εύρος τάσεων.

Προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγο που υπάρχει το LLC και γιατί δεν είναι by default στο Max και γιατί τέλος πάντων έχει ο χρήστης δυνατότητα να το ρυθμίσει. Θέλω να πω ότι το LLC δεν είναι φτιαγμένο για να είναι στο Max.

13 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Ναι, στα Χ99 ήταν soldered, δεν είπα κάτι αντίθετο.

Όχι, ήταν στοκ ο επεξεργαστής, με ψύκτρα 212evo, σε καλή μητρική asus m5a97 r2.0, και μεγάλο κουτί με καλό αερισμό. Το αν και πάλι κατάφερνε το μπρίκι να πάει πάνω απο 60 βαθμούς δεν νομίζω. Δεν έβγαλε ποτέ την ειδοποίηση κάτω δεξιά πάντως.

Όχι, δεν χαλάνε γιατί είναι dies "μισή παλάμη μέγεθος" (λέμε τώρα). Στα 115Χ που είναι 2 φακές μέγεθος, είναι διαφορετικά.

Οπότε λες πως οι Sandy Bridge για παράδειγμα ήταν Soldered λόγω μεγαλύτερου die;

5af500065c96d_dims(Custom).jpg.d292ee125e9e19d2f9e4755b369690a8.jpg

Η εύλογη ερώτηση λοιπόν είναι, δεν μπορούν:

1) Να βάλουν καλύτερο TIM;

ή

2) Αν είναι δυνατόν να έχουν μεγαλύτερο die με dummy space;

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Είμαι στα 4.7GHz με τάση 1.200V ~1.216V.

Όλα αυτά με Offset στο -90V και LLC 4.

Τώρα ας πούμε έκανα ένα πείραμα. 
Καταρχάς Max LLC =1 / Low LLC = 5

Αυτό που έκανα είναι να βάλω το Offset -140 και το LLC στο 2. Η τάση σε Full Load ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη απ' ότι είναι τώρα (λόγω του "aggressive" LLC).

Έτρεξα λίγο Prime Small FFTs και πήγε καλά. Με το που πάτησα να το κλείσω έφαγα πάγωμα.

Με λίγα λόγια η τάση σε χαμηλότερα ρολόγια μας δείχνει ότι  δεν είναι αρκετή. Έτσι έχοντας χαλαρό σχετικά το LLC και το Voltage Offset όχι πολύ χαμηλά, έχεις ας πούμε μεγαλύτερο εύρος τάσεων.

Προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγο που υπάρχει το LLC και γιατί δεν είναι by default στο Max και γιατί τέλος πάντων έχει ο χρήστης δυνατότητα να το ρυθμίσει. Θέλω να πω ότι το LLC δεν είναι φτιαγμένο για να είναι στο Max.

Άρα όπως το έχεις τώρα έχεις μεγαλύτερο εύρος τάσης? Το έκανες αυτό για περισσότερη σταθερότητα σε οποιοδήποτε load όπως καταλαβαίνω. Το offset τι ακριβώς κάνει με adaptive μόνο το turbo πείραξα το offset όχι. Το adaptive όμως ανάλογα τη συχνότητα δίνει και το ανάλογο ρεύμα. Σε load θα κάνει ένα μικρό vdroop από το turbo που εχω λόγω llc6 που είναι η μέγιστη τάση σε normal load. Μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί με 4.9 παίζω κανονικά avx σε mining στα 1.264 και μου φαίνεται πολύ το 1.28 για 4.7 και 4.5 avx. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τρεις επιλογές στο Vcore:
1) Auto

2) Fixed

3) Offset

Στο Auto δίνει ότι καταλαβαίνει.

Σε Fixed δίνει μια σταθερή τάση.

Σε Offset αφαιρεί ή προσθέτει τάση στην «τάση την οποία καταλαβαίνει» (Auto).  Δεν είναι ακριβώς η VID τάση. 

Δεν είπα πουθενά για 1.28V σε Full Load!

Αναφορά σε κείμενο

Είμαι στα 4.7GHz με τάση, 1.200V ~1.216V.

Αν η τάση ανεβαίνει σε κάποια σημεία όταν το CPU είναι στα 4.7GHz για λίγο σε μεγαλύτερη τιμή δεν έχει να λέει κάτι καθώς:
α )Είναι μέσα στις προδιαγραφές, σε Auto θα έδινε και παραπάνω και β) δεν ανεβάζει θερμοκρασία καθώς δεν υπάρχει Load.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχες γράψει αυτό και με παραξένεψε αρκετά 

4.7GHz. AVX 4.5GHz.
1.216V και 1.168V αντίστοιχα.
Οι τάσεις αυτές σε Full Load. Σε χαλαρή χρήση που τα ρολόγια παίζουν, πάει και 1.280V. Μπορεί στιγμιαία και 1.328V.

Γιατί σε χαλαρή χρήση να μην έχει 1.15 πχ? Σε load κανονικά δεν χρειάζεται η μεγάλη τάση ώστε να δώσει το ρεύμα που πρέπει? Tα έχει αλλιώς η asrock το adaptive το γράφει offset και το manual fixed. 

Επεξ/σία από Heybro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά πιο σωστό θα ήταν το ερώτημα σου, γιατί σε χαλαρή χρήση να μην έχει 1.216V για τα 4.7GHz.

Γιατί δεν μπορεί να καταλάβει το Motherboard και να ρυθμίσει ακριβώς την τάση με βάση τα Steps που κάνει το CPU στις συχνότητες. Αν θες σου λέει να παίξεις ακριβώς με μία τάση, βάλε το στο Fixed (ή manual).

Έτσι και αλλιώς σε out of the box καταστάσεις το LLC είναι στη μέγιστη χαλαρή ρύθμιση. Οπότε πάλι υπάρχει V-droop σε Full Load. Απλά η τάση είναι τόσο ανεβασμένη που ακόμα και με το V-droop επαρκεί.

Γενικότερα το Offset είναι ένας πονοκέφαλος.

Αν για παράδειγμα εγώ τώρα ανεβάσω τη συχνότητα με τις ρυθμίσεις στο Voltage όπως είναι τώρα, δεν θα παίξω με τις ίδιες τάσεις. Θα ανέβουν όπως νομίζει η μητρική. Οπότε για κάθε αλλαγή συχνότητας με Offset, έχεις εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις στις τάσεις.
Δεν μπορείς να πεις αυτό που λες σε Fixed τάση, πως δηλαδή εδώ φαίνομαι σταθερός, ας δώσω λίγο παραπάνω συχνότητα να δω τι γίνεται.

• Thanks 1

6 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Οπότε λες πως οι Sandy Bridge για παράδειγμα ήταν Soldered λόγω μεγαλύτερου die;

5af500065c96d_dims(Custom).jpg.d292ee125e9e19d2f9e4755b369690a8.jpg

Η εύλογη ερώτηση λοιπόν είναι, δεν μπορούν:

1) Να βάλουν καλύτερο TIM;

ή

2) Αν είναι δυνατόν να έχουν μεγαλύτερο die με dummy space;

Ναι, ήταν οι τελευταίοι στα 32nm.

1) Καλύτερο σε ποιότητα, πιθανόν λόγω κόστους. Πιο λεπτή στρώση, επειδή το βάζουν μηχανές, και όχι άνθρωποι, αν ήταν ίσα ίσα και γινόταν κάποια λάθος ρύθμιση, θα είχανε χιλιάδες cracked dies στην παραγωγή.

2) Προφανώς και όχι. Φυσικά! Μα το ακριβό είναι το "χαρτί", όχι το "τυπωμένο χαρτί" (να στο πω σαν φωτοτυπία). Την σχεδίαση για το τύπωμα την πληρώνουν μια φορά, το waffer κάθε φορά. Και είναι πανάκριβο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...