Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, frozex είπε

Τότε αν και είναι offtopic τι μπορεί να φταίει; 

Καλή γείωση τροφοδοτικού, η μη γειώμενη μπριζα, αυτά τα 2 μόνο παίζουν αν ακουμπάς το κουτί και νιώθεις να σε κτυπαει ρεύμα, δοκίμασε να το βάλεις σε άλλη μπριζα

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, frozex είπε

το έχω σε ups της CyberPower

Δοκίμασε χώρις, αλλά πάλι αν δεν είναι γειώμενη η μπριζα πάλι δεν υπάρχει γείωση

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Ναι αμέ, για αυτό της AMD σκάνε απο cracked dies μετά απο 3-4 χρόνια, χωρίς OC, αλλά αρκετούς θερμικούς κύκλους. Τουλάχιστον αυτό έγινε σε φίλου 8350.

Όλα είναι θέμα ισορροπιών. Και όχι, ούτε στα Χ299 είναι soldered.

Εδώ λένε πως είναι Soldered τα 

Broadwell-E/Haswell-E (HEDT)

Sandy Bridge (Mainstream).

https://linustechtips.com/main/topic/838808-which-cpu-gen-intel-was-last-soldered/

Αυτά δεν χαλάνε; Ο φίλος σου μήπως ξεπερνούσε συχνά τους 61C;

17 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Ξεχνάς πόσα m/b δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν octa/hexa fx και throttlaρανε πανικόβλητα.

Βέβαια δεν πέρναγε αρκετό ρεύμα (λόγω throttling) για να δούμε αν θα είχε προβλήματα θερμοκρασιών το ίδιο το cpu;),

απλά ή ψόφαγε το m/b ή πάθαινε bipolar disorder ο χρήστης απ το rollercoaster στα frametimes.

Χωρίς oc.

Με oc αν θυμάσαι σταχυολογούσαμε τα m/b που μπορούσαν να δεχτούν oc χωρίς προβλήματα.

Στο σήμερα, στους ryzen 1 είδες τι έγινε με τις μνήμες...

Γενικά στους ryzen+ όλα δείχνουν προσφορότερα, κυρίως από πλευράς μνημών που υπάρχει και σημαντικό κέρδος επιδόσεων.

Δεν θέλω να το κάνουμε VS. Να λέμε ο ένας έχει αυτό, αλλά ο άλλος έχει εκείνο. Για να στο πω διαφορετικά η Intel που είναι η καλύτερη και ζητούσε και τα περισσότερα λεφτά θα έπρεπε να μην έχει κανένα θέμα.

16 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Μην πέφτετε θύματα του marketing των εταιρειών και του group think των φόρουμ. Άλλο να θέλουμε ανταγωνισμό (για το δικό μας συμφέρον), άλλο να νομίζουμε ότι η μια είναι του διαβόλου και η άλλη των αγγέλων... και οι 2 μετόχους έχουν που θέλουν κέρδη & μερίσματα, ως πρωταρχικό στόχο, πάνω από οτιδήποτε άλλο. Οπότε όπου μπορούν (και τις παίρνει) θα κάνουν και τις ματσολιές τους, θα μειώσουν τα κόστη, θα αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους κτλ.

Οι τάσεις είναι μια πονεμένη ιστορία (δες και το σχετικό νήμα παραδίπλα στους Επεξεργαστές), αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και το silicon lottery, οπότε αναγκαστικά ακόμα και στοκ πρέπει να καλύπτουν ένα εύρος οι μητρικές και όχι το συγκεκριμένο τσιπάκι που θα κουμπώσει εν τέλει πάνω τους. Θέματα με θερμοκρασίες έχουν αμφότερες όταν πιέζεις τα ρολόγια προς τα πάνω, σε στοκ μορφή και σε συνηθισμένα φορτία είναι πάντα εντός ορίων. Μιλάμε για τσιπάκια που έχουν TjMax 100-105°, κι αν πάνε 80-90 τι έγινε δλδ;

Και εννοείται ότι μια καλή ψύκτρα την θες ότι και να πάρεις, αν θες συνδυασμό OC+φορτίων.

Το να κάνεις Delid και να βλέπεις 20C διαφορά είναι τρελό. Να το έφτιαχαν από μόνοι τους έτσι. Είναι δυνατόν να ανοίγουμε 400€ CPU για να κάνουμε OC; 

80-90C είναι πολλοί. Έγινε ότι υπάρχει φθορά ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Για το delid τους κράζω κι εγώ, αλλά κυρίως γιατί μιλάμε για ξεκλείδωτο τσιπάκι που σηκώνει άνετα 5.2 (για 5.3 μου κάνει νάζια, αλλά θα του σπρώξω κάποια στιγμή 1.46v+ να ισιώσει), αλλά δεν μπορούσα να το δουλέψω πάνω από 5.0 λόγω θερμοκρασιών. Δεν θεωρώ τους 80 απαγορευτικούς, αλλά στα 5.1 πλησίαζε πολύ στο TjMax (90+).

Δεν υπάρχει σημαντική φθορά στους 80°, αν υπήρχε θα άρχιζε το thermal throttling εκεί και όχι στους 100°. Ισχύει ότι υπάρχει αυξημένη φθορά, σε σχέση με χαμηλότερη θερμοκρασία προφανώς, αλλά δεν είναι σε βαθμό που επηρεάζει την λειτουργία του, στο ωφέλιμο κομμάτι της ζωής του τσιπ (τα 3-5  χρόνια δηλαδή), πιθανολογώ ούτε και πιο πέρα (10ετία). Τωρά στην 10ετία+ τι γίνεται δεν με απασχολεί, θα είναι αρχαιολογία τότε.

• Like 1
Δημοσ.

Το CPU δεν το έχω για 3-5 χρόνια. Θέλω να το έχω για όσο περισσότερο μπορώ, όπως έχω διάφορα CPUs.
Οτιδήποτε κάτω από 85C είναι ανεκτό. 80C κάτω από τι φορτίο είχες;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Εδώ λένε πως είναι Soldered τα 

Broadwell-E/Haswell-E (HEDT)

Sandy Bridge (Mainstream).

https://linustechtips.com/main/topic/838808-which-cpu-gen-intel-was-last-soldered/

Αυτά δεν χαλάνε; Ο φίλος σου μήπως ξεπερνούσε συχνά τους 61C;

Δεν θέλω να το κάνουμε VS. Να λέμε ο ένας έχει αυτό, αλλά ο άλλος έχει εκείνο. Για να στο πω διαφορετικά η Intel που είναι η καλύτερη και ζητούσε και τα περισσότερα λεφτά θα έπρεπε να μην έχει κανένα θέμα.

Το να κάνεις Delid και να βλέπεις 20C διαφορά είναι τρελό. Να το έφτιαχαν από μόνοι τους έτσι. Είναι δυνατόν να ανοίγουμε 400€ CPU για να κάνουμε OC; 

80-90C είναι πολλοί. Έγινε ότι υπάρχει φθορά ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί. 

Ναι, στα Χ99 ήταν soldered, δεν είπα κάτι αντίθετο.

Όχι, ήταν στοκ ο επεξεργαστής, με ψύκτρα 212evo, σε καλή μητρική asus m5a97 r2.0, και μεγάλο κουτί με καλό αερισμό. Το αν και πάλι κατάφερνε το μπρίκι να πάει πάνω απο 60 βαθμούς δεν νομίζω. Δεν έβγαλε ποτέ την ειδοποίηση κάτω δεξιά πάντως.

Όχι, δεν χαλάνε γιατί είναι dies "μισή παλάμη μέγεθος" (λέμε τώρα). Στα 115Χ που είναι 2 φακές μέγεθος, είναι διαφορετικά.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Το CPU δεν το έχω για 3-5 χρόνια. Θέλω να το έχω για όσο περισσότερο μπορώ, όπως έχω διάφορα CPUs.

Cinebench, Corona και λοιπά all core/thread loads χωρίς AVX.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Προχθες σε Corona. 5.2 1.40volt llc6 πηγε 1.42 κοντά στο peak 100 βαθμούς άνετα βάρεσε throttle στα 5. Με delid θα είχε ούτε 80 βαθμούς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Cinebench, Corona και λοιπά all core/thread loads χωρίς AVX.

Τρέξε ένα Prime Small FFTs Νο AVX και ετοιμάσου για 100άρικο. ---> 101% TDP.

Το Cinebench δεν λέει πολλά. Κάνει Rendering για λίγα δευτερόλεπτα με το 92% του TDP.

Τρέξε και ένα Blender Benchmark. Κάνει κάνα μισάωρο Rendering.
https://download.blender.org/demo/test/benchmark.zip

Επεξ/σία από Heatspreader
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Heatspreader είπε

Τρέξε ένα Prime Small FFTs Νο AVX και ετοιμάσου για 100άρικο.

Το Cinebench δεν λέει πολλά. Κάνει Rendering για λίγα δευτερόλεπτα με το 92% του TDP.

Τρέξε και ένα Blender Benchmark. Κάνει κάνα μισάωρο Rendering.
https://download.blender.org/demo/test/benchmark.zip

Delid και 100 βαθμοι δεν προκειται ακομα και σε prime95 εκτος αν περασουν καμια 200watt συνεχομενα για ωρα με 1.45volt και πανω. Εκει ναι θα παει 100 αν και η x62 δεν νιωθει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τώρα είμαι στους 71C small FFTs No AVX και το ίδιο σε AVX στα 4.5GHz. Εκεί αισθάνομαι καλά με το Chip μου. Δεν θέλω για λίγα MHz παραπάνω να βλέπω 85άρια.

Σε Games πάει μέχρι 58-61C.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heatspreader είπε

Εγώ τώρα είμαι στους 71C small FFTs No AVX και το ίδιο σε AVX στα 4.5GHz. Εκεί αισθάνομαι καλά με το Chip μου. Δεν θέλω για λίγα MHz παραπάνω να βλέπω 85άρια.

Σε Games πάει μέχρι 58-61C.

Στα 4.5 εισαι? Στα ποσα volt παιζεις? 58 61 μου φαινονται αρκετα σε παιχνιδια για delid και 4.5ghz. Αν εχεις far cry 5 wildlands τρεξε ενα να δω ποσο θα πας γιατι στο μεν παω μεχρι 65 70 και στο δευτερο μεχρι 55 60 στα 4.9 1.26. Στα 5 ημουν λιγο πανω απο 70 στα spikes στο far cry 5 με 1.31. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4.7GHz. AVX 4.5GHz.
1.216V και 1.168V αντίστοιχα.
Οι τάσεις αυτές σε Full Load. Σε χαλαρή χρήση που τα ρολόγια παίζουν, πάει και 1.280V. Μπορεί στιγμιαία και 1.328V.  Έτσι εξασφαλίζω την σταθερότητα για χαμηλότερες συχνότητες. Μην ξεχνάμε ότι με το Offset αφαιρείται τάση και από τις μικρές. Αυτός είναι και ο ρόλος του εξάλλου. Διαφορετικά θα το βάζαμε πάντα τέρμα ή θα ήταν πάντα τέρμα από τον κατασκευαστή χωρίς επιλογή ρύθμισης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heatspreader είπε

4.7GHz. AVX 4.5GHz.
1.216V και 1.168V αντίστοιχα.
Οι τάσεις αυτές σε Full Load. Σε χαλαρή χρήση που τα ρολόγια παίζουν, πάει και 1.280V.  Έτσι εξασφαλίζω την σταθερότητα για χαμηλότερες συχνότητες. Μην ξεχνάμε ότι με το Offset αφαιρείται τάση και από τις μικρές. Αυτός είναι και ο ρόλος του εξάλλου. Διαφορετικά θα το βάζαμε πάντα τέρμα ή θα ήταν πάντα τέρμα από τον κατασκευαστή χωρίς επιλογή ρύθμισης.

Μεγαλη δεν ειναι η θερμοκρασια ρε συ στα 1.168 σε delid cpu? Πρεπει να εχεις μικρο llc για να σε κανει τετοια drops. Στα παιχνιδια θα παιζεις στα 1.28 για αυτο και οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα τα 1.28 για 4.7 παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...