Προς το περιεχόμενο

i7-4790k delid

frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, αποφάσισα να κάνω delid στον CPU μου διότι έχω το εξής πρόβλημα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω είπα να αγοράσω το Rockit88 ώστε να το ξεκολλήσω με περισσότερη ασφάλεια. Για αρχή σκέφτομαι να μην κολλήσω ξανά το IHS και να δω αν θα μπορέσω να το τοποθετήσω χωρίς να κουνηθεί, εδώ είναι ένας ακόμη λόγος που θέλω το Rockit, διότι αν δεν τα καταφέρω θα βάλω κόλλα και το χρειάζομαι για το κεντράρισμα και την πίεση που θα ασκήσει. Έχω διαβάσει τα ένα και δύο θέματα ώστε να αποκτήσω μια γνώση. Για οδηγό θα έχω τα παραπάνω θέματα και αυτό το βιντεάκι. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με links για τα πράγματα που θα χρειαστώ; Στο παραπάνω βίντεο στο 2:48 χρησιμοποιεί κάτι (λογικά για μόνωση) το οποίο δεν ξέρω τι είναι αλλά θα το χρειαστώ, έχετε καμιά ιδέα τι είναι ή κάτι αντίστοιχο για μόνωση; 

Τώρα για ψήκτρα έχω την Themis EVO και στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Οι RAM δεν αφήνουν το φανάκι να εφαρμόσει καλά στο πλάι του heatsink. Υπάρχει καμιά καλή πρόταση (πάντα σε αέρα) που το heatsink να βρίσκεται ψηλότερα; 

Αν χρησιμοποιώ το PC μέχρι τη διόρθωση του θέματος, υπάρχει περίπτωση βλάβης σε κάποιο άλλο hardware κομμάτι; 

YBqZvmb.jpg

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από frozex
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημερα. Αρχικα για εμενα η αγορα επωνυμου εργαλειου για μια φορα χρηση, ειναι τζαμπα λεφτα. Και εγω περιμενα και εψαχνα να βρω ενα Die mate 2 και επειδη αγανακτησα να περιμενω μιας και δεν υπηρχε διαθεσιμοτητα τελικα αγορασα απο μελος εδω μεσα που φτιαχνει τετοια εργαλεια και εκανα την δουλεια μου τελεια και οικονομικα. Δεν χρειαζεται να κολλησεις το IHS, η πιεση που ασκει το σοκετ ειναι υπεραρκετη, δεν θα παει πουθενα και μην ξεχνας οτι πολυ μεγαλο ρολο στην μειωση θερμοκρασιων στο delid,παιζει η αφαιρεση της κολλας γυρω απο το IHS και η μειωση της αποστασης die με ihs. Οσον αφορα το κεντραρισμα δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Στο βιντεο που αναφερεις χρησιμοποιει μανο νυχιων για μονωση των επαφων. Εγω προσωπικα δεν τα μονωσα, βεβαια προσεξα και δεν το παρακανα με την ποσοτητα υγρου μεταλλου που εβαλα. Μην σε τρομαζει το ολο θεμα, ειναι μεχρι να ακουσεις το κρακ στο ανοιγμα! 

Στο θεμα της ψυκτρας δεν εχεις ιδιαιτερο προβλημα εαν ειναι ελαφρως πιο ψηλα το φαν.

Προβλημα σε καποιο hardware κομματι λογω ψυκτρας αν εννοεις, οχι δεν θα εχεις.

• Thanks 1

37 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Δεν χρειαζεται να κολλησεις το IHS, η πιεση που ασκει το σοκετ ειναι υπεραρκετη, δεν θα παει πουθενα και μην ξεχνας οτι πολυ μεγαλο ρολο στην μειωση θερμοκρασιων στο delid,παιζει η αφαιρεση της κολλας γυρω απο το IHS και η μειωση της αποστασης die με ihs.

δεν υπάρχει περίπτωση να κουνηθεί; το socket σέρνεται πάνω στο IHS πριν κουμπώσει.

Καταρχάς 100C στο CPU δεν είναι φυσιολογικοί από τη στιγμή που δεν έχεις κάνει Overclocking, οπότε το Delid δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου.

Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά με την τοποθέτηση της ψύκτρας ή της θερμοαγώγιμης πάστας. Φτιάξε αυτά και μετά για το Delid εδώ είμαστε.

• Like 2

12 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Καταρχάς 100C στο CPU δεν είναι φυσιολογικοί από τη στιγμή που δεν έχεις κάνει Overclocking, οπότε το Delid δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου.

Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά με την τοποθέτηση της ψύκτρας ή της θερμοαγώγιμης πάστας. Φτιάξε αυτά και μετά για το Delid εδώ είμαστε.

Ναι, δίνει και 1.3V στο auto η μητρική.

Ένα ένα τα προβλήματα.

• Like 1

32 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ναι, δίνει και 1.3V στο auto η μητρική.

Ένα ένα τα προβλήματα.

να το πάω στα 1.2;

Κατεβασε ρευματα επεξεργαστη καταρχην για σιγουρια, και βεβαιως τσεκαρε τα της ψυκτρας: αν ειναι ολοσωστα :)
Επισης ενας τροπος να κατεβει καταναλωση & θερμοκρασιες ειναι, προσκαιρα, να αφαιρεσεις-κλεισεις turbo boost

• Like 1

15 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Είναι τελικά τόσο μούφες τα Intel;
Και μούφα TIM και δίνουν ότι θέλουν οι μητρικές. Τι να πω;

Μεγάλη κουβέντα για τις μητρικές, οι engineers τα γράφουν για τα χειρότερα τσιπάκια κατα νου, το 1% τοπ μπανάνα, οπότε τσάμπα τρώνε τάση τα υπόλοιπα.

Για το ΤΙΜ, επέτρεψέ μου να πω, "do it better yourself". Μην κρίνουμε πράγματα αν δεν τα γνωρίζουμε σε βάθος πρώτα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κάνει καλύτερα ο ανταγωνισμός και όχι μόνο το κάνει καλύτερα, αλλά η AMD στα Social Media διαφημίζει ότι είναι Soldered τα CPU της! Μας έχουν πάρει χαμπάρι δηλαδή.
Να γνωρίζω σε βάθος τι; Αν δεν κάνω λάθος στα ακριβά Server CPU έχει χρησιμοποιήσει Soldering.

Υ.Γ.: Η AMD γιατί δεν δίνει παραπάνω τάσεις η τέλος πάντων γιατί δεν έχει θέματα με θερμοκρασίες;

Επεξ/σία από Heatspreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...