nilminus Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, ψάχνω για να στησω ενα "σκληρο" gaming pc που να παιζει τα latest games για οσο καιρο γινεται. Δεν με ενδιαφερει να ειναι ομορφο το κουτι. Φασαρια καλο ειναι να μην κανει. Επισης εχω σκοπο να του βαλω hackintosh, επομενως για να ειναι συμβατο (https://www.tonymacx86.com/buyersguide/april/2018/) κλινω παρα πολυ σε 8700k και Nvidia 1080 TI. Ποσό που διαθέτουμε : προτιμηση περιπου 2500 - 2800 (δεν ειναι αδιαπραγματευτο constraint, π.χ. αν ειναι must να δωσω +καποια ευρω για κατι πολυ ανωτερο, γινεται) Χρήση υπολογιστή : Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Διαφορα, σιγουρα καποια Programming IDEs (Android studio, eclipse etc.) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. ΟΧΙ, εχω ηδη οθονη: Asus Rog Swift PG348Q. Καταλαβαινω οτι δεν ειναι ιδανικη (π.χ. 27αρα) αλλα χρειαζομουνα 34αρα και απο τα ελαχιστα που διαβασα, αυτη ηταν η πιο "σχετικη" για gaming. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑΘΗΝΑ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Προτιμω απο ενα καταστημα τουλαχιστον τα βασικα για να μου το κανουν assemble οι ιδιοι. RAM, σκληρους κλπ μπορω να βαλω μονος μου αλλα προτιμω να ειναι ετοιμο το PC (κι ας κοστισει 30-40 ευρω παραπανω για παραδειγμα) Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προτιμουσα να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (θελω να αποφυγω οσο γινεται να βαλω χερι σε τοσο ακριβο για μενα κουτι) Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . ΟΧΙ Σχεδον παντα προτιμω να αγοραζω απο amazon (DE,FR etc.), αλλα δεν βρισκω καποιο που με ικανοποιει (ισως δεν ψαχνω καλα) Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από nilminus
tanasen01 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι πάνω από 2100-2200€ καθαρά μόνο για το κουτί είναι αρκετά. Μόνο για λόγους αισθητικής και άντε +5-10% παραπάνω performance λόγω μνημών ή κάποιας extreme AIO θα μπορούσες να φτάσεις στα 2400€. Μια σύνθεση από το Priveshop που συναρμολογούν +την gpu από αλλού, που συμφέρει https://www.multicopter.gr/product/9230/iy-perifereiakaeksartimata-iykartes-grafikongigabyte-geforce-gtx-1080-ti-11gb-gaming-oc-black-gv-n108tgamingoc-black-11gd-pliromi-kai-se-eos-18-doseis!!!-/ Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από tanasen01
Heybro Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μια ενσταση στη μητρικη μονο η συγκεκριμενη aorus ultra εχει μονο 7 phases και δεν προτεινεται για 8700k. Ας παει σε καποια asrock extreme 4 πολυ ανωτερη. 1
Leleouras Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Για υδρόψυξη ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό το setup?
Zaknafein Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Θα κερδίσεις κάτι λίγο σε θόρυβο, κάτι άλλο σημαντικό όχι... εφόσον ο χρήστης δεν παραπέμπει σε πιο xtreme καταστάσεις (delid, OC), δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, εκτός αν ενδιαφέρουν τα φρου-φρου κι αρώματα RGB, που δεν. Εγώ θα διαφωνήσω με την μητρική επίσης, έχει βγει καινούρια (Ultra Gaming 2.0 rev 1.0) που διορθώνει τα θεματάκια της πρώτης και θα τον καλύψει σίγουρα σε στοκ ρυθμίσεις. Αν αλλάξει γνώμη και θέλει OC, ας δει προς Asrock μεριά, είτε την Ext4, είτε την Gaming K6 ή ακόμα καλύτερα την Taichi.
nilminus Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Νομιζω ειναι κριμα με τετοιο μηχανημα να μην παω προς OC. Επομένως προσθετω υδροψυξη + αλλη mobo? Επίσης τεινω προς 32gb RAM στα 3000+ αλλα δεν εχω γνωμη απο brands
Balantakos Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, nilminus είπε ψάχνω για να στησω ενα "σκληρο" gaming pc που να παιζει τα latest games για οσο καιρο γινεται. Επισης εχω σκοπο να του βαλω hackintosh, Ελα πες οτι κανεις πλακα. 1
nilminus Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Οχι καθολου, δυστυχως το λατρευω το MacOS και θα το εχω dual boot. Για την ακριβεια τα τελευταια χρονια το "main PC" μου ειναι παντα ενα MacbookPro με εξωτερικη οθονη. Βεβαια παιζω ολα τα παιχνιδια στα Low me 30 FPS, εξου και στηνω σουπερ PC να βρω την υγεια μου για τα επομενα 5+ χρονια. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από nilminus
Zaknafein Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, nilminus είπε Νομιζω ειναι κριμα με τετοιο μηχανημα να μην παω προς OC. Επομένως προσθετω υδροψυξη + αλλη mobo? Επίσης τεινω προς 32gb RAM στα 3000+ αλλα δεν εχω γνωμη απο brands Μιλάμε για mild OC (χωρίς delid & τρελές απαιτήσεις, δλδ 4.8-4.9GHz max, γιατί στα παιχνίδια οκ, αλλά σε κανά compile δεν θες να βαράει 80φεύγα+) ή για πιο extreme (delid + 5 GHz+ OC). Για το πρώτο σενάριο σε καλύπτουν οι πιο VFM της Asrock που σου είπα (Extreme 4, Gaming K6), για το πιο extreme θες Taichi, Gigabyte Gaming 7 ή ASUS Hero. Περί υδρόψυξης, όλες οι γνωστές AiO κάτω από τα φωτάκια είναι το ίδιο Asetek pump/block κτλ, οπότε δεν έχουν μεγάλες διαφορές, σίγουρα πας για 240/280rad, μετά είναι θέμα προτίμησης σε μάρκα και σκοπού (κάποιες λίγο πιο καλές, κάποιες λίγο πιο ήσυχες... σε καλό OC χωρίς delid όλες θα κάνουν μια φασαρία πάντως). 1
nilminus Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Κατοπιν συμβουλων σας, καταληγω στην επισυναπτομενη συνθεση, με GPU απο αλλου. Για δωστε ενα τελικο feedback πως σας φαινεται, το παταω το κουμπι "παραγγελια"? Κ Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από nilminus Καλυτερη εικονα
Virus200 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, nilminus είπε Κατοπιν συμβουλων σας, καταληγω στην επισυναπτομενη συνθεση, με GPU απο αλλου. Για δωστε ενα τελικο feedback πως σας φαινεται, το παταω το κουμπι "παραγγελια"? Μια ερωτηση μονο. γιατι βαζεις 1tb nvme?
nilminus Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Σκεφτομαι να χωρισω τον δισκο σε 350 MacOS (Hackintosh/Linux) kai 650 Windows. Σε 500 GB kai ta 2 OSes μαζι, νομιζω θα πιεστω να μπαινοβγαζω πραγματα (οπως κανω ηδη στο Macbook που το εχω dualboot) Βρισκω και αυτη την καρτα απο amazon.de που φαινεται τιμια. https://www.amazon.de/dp/B071CPWFVJ/?coliid=I21BJBIJOC90H3&colid=38MIFY1PUPGCM&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1
Zaknafein Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω είσαι κομπλέ, αν δεν κάνω λάθος συμφορουμίτης είχε τον συνδυασμό κουτιού+ΑΙΟ χωρίς προβλήματα, αλλά θα το διπλοτσέκαρα στην θέση σου (είναι πιο παχύ απ'τα υπόλοιπα ΑΙΟ το ψυγείο της Arctic). Για την κάρτα, δεν μπορεί να σε συμβουλέψει κανείς... κινούνται λίγο καθοδικά οι τιμές αυτή την περίοδο, αλλά κανείς δεν ξέρει τι γίνεται αύριο-μεθαύριο με το mining craze. Σαν υλοποίηση καλή είναι πάντως. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Zaknafein
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Χαιρεστε! Η freezer δεν θα χωρεσει σε push pull παροτι ειναι και καλη και φθηνη. Αυτο δε σημαινει οτι η αεροψυξη υστερει τουναντιον θα εχει λιγοτερο θορυβο ιδιες θερμοκρασιες μικροτερο κοστος. Αν θελει 1tb main να βαλει ssd η m2 γιατι διαφορα τιμης με αυτη που δε θα διαπιστωσει στην πραξη σημαινει τζαμπα φραγκα. Μνημες 3200 cas 14 εννοειται με τετοιο budget. Φιλια Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
nilminus Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Θα βαλω την αεροψυξη που ειπαμε στην αρχη απο οτι φαινεται. Οσον αφορα τις nvme, για ποιο λογο δεν θα φανει διαφορά αν μπορω να ρωτησω? και ποια m2 προτεινετε? Οσον αφορα τις cas14, ειναι περιπου 50 ευρω πανω. Ειναι αρκετα ανωτερες, αξιζουν την διαφορα απο cas16 λετε δηλαδη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα