Προς το περιεχόμενο

Ευρυζωνική τηλεφωνία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 24/01/2019 at 16:54, Orestis_G said:

Το UPS (στο οποίο θα βάλεις router+ τηλέφωνο), θα σε καλύψει στο να έχεις τηλέφωνο χωρίς ρεύμα. Χωρίς internet πλέον δεν μπορείς να έχεις τηλέφωνο

αν εχει σταθερη συσκευη τοτε ολα οκ.

αν εχει ασυρματο πρεπει να βαλει σε καποιο Ups και το ασυρματο ΑΝ δεν ταιριαζει το βυσμα ή τα volt απο το δετερο βυσμα του Powerbank.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 24/1/2019 στις 4:40 ΜΜ, makrixeris είπε

Επίσης με την voip υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε όταν δεν έχω ίντερνετ να έχω τηλέφωνο ? Κάτι μου είπαν να πάρω ένα ups κ να συνδέσω εκεί το τηλ κ κάτι τέτοια αλλά δεν κατάλαβα κ πολύ 

Χωρις ενεργο ιντερνετ στην VoIP, δεν μπορεις να εχεις τηλεφωνο.Σε περιπτωση διακοπης ρευματος μπορεις με ups ή κατι τετοιο https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20357122 να εχεις ιντερνετ/τηλεφωνο, αλλα και παλι μονο αν η καμπινα(ή απο οπου παιρνεις γραμμη) δεν εχει και αυτη διακοπη ρευματος ή εχει καποιο backup power source.

28 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν εχει σταθερη συσκευη τοτε ολα οκ.

αν εχει ασυρματο πρεπει να βαλει σε καποιο Ups και το ασυρματο ΑΝ δεν ταιριαζει το βυσμα ή τα volt απο το δετερο βυσμα του Powerbank.

Ναι αλλα ο φιλος αναφερει για VoIP τηλεφωνια.

15 λεπτά πριν, chsam είπε

Σε περιπτωση διακοπης ρευματος μπορεις με ups ή κατι τετοιο https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20357122 να εχεις ιντερνετ/τηλεφωνο, αλλα και παλι μονο αν η καμπινα(ή απο οπου παιρνεις γραμμη) δεν εχει και αυτη διακοπη ρευματος.

Εμένα μου στείλανε σήμερα το mini ups.

Ο τεχνικός που ήρθε σήμερα για να ελέγξει την γραμμή μου είπε να μην συνδέσω το ups επειδή βγάζουν προβλήματα.

Εγώ τι να κανω να το βάλω ή όχι? 

20190129_162413.jpg

Μόλις τώρα, pavloa είπε

Εμένα μου στείλανε σήμερα το mini ups.

Ο τεχνικός που ήρθε σήμερα για να ελέγξει την γραμμή μου είπε να μην συνδέσω το ups επειδή βγάζουν προβλήματα.

Εγώ τι να κανω να το βάλω ή όχι? 

20190129_162413.jpg

Δεν χρησιμοποιω κατι τετοιο για να εκφερω ιδια εμπειρια.Οι διακοπες ειναι σπανιες εκει που μενω, οποτε δεν ασχοληθηκα.Και να βγαλει καποιο προβλημα το βγαζεις.Τι θα κανει στην τελικη;Θα σου καψει το router;;;;Μηπως στο ειπε για να ειναι οσο το δυνατον αχρησιμοποιητο για τον επομενο πελατη;;;

45 λεπτά πριν, chsam είπε

Δεν χρησιμοποιω κατι τετοιο για να εκφερω ιδια εμπειρια.Οι διακοπες ειναι σπανιες εκει που μενω, οποτε δεν ασχοληθηκα.Και να βγαλει καποιο προβλημα το βγαζεις.Τι θα κανει στην τελικη;Θα σου καψει το router;;;;Μηπως στο ειπε για να ειναι οσο το δυνατον αχρησιμοποιητο για τον επομενο πελατη;;;

Και εμείς δεν έχουμε πολλές διακοπές ρεύματος αλλά επειδή έχω συναγερμό θέλω να έχω ένα ups για να το κρατήσει ανοιχτό.

Μα το ups το έχω στα χέρια μου.. Πως γίνετε να το πάρει άλλος?

Μόλις τώρα, pavloa είπε

Και εμείς δεν έχουμε πολλές διακοπές ρεύματος αλλά επειδή έχω συναγερμό θέλω να έχω ένα ups για να το κρατήσει ανοιχτό.

Μα το ups το έχω στα χέρια μου.. Πως γίνετε να το πάρει άλλος?

Φανταζομαι οτι και αυτο οπως και το ρουτερ σου ειναι με χρησιδανειο (ιδιοκτησια του παροχου), που σημαινει οτι πρεπει να επιστραφει αν αποχωρησεις ή αν για καποιο λογο στο ζητησει ο παροχος.

16 ώρες πριν, chsam είπε

Φανταζομαι οτι και αυτο οπως και το ρουτερ σου ειναι με χρησιδανειο (ιδιοκτησια του παροχου), που σημαινει οτι πρεπει να επιστραφει αν αποχωρησεις ή αν για καποιο λογο στο ζητησει ο παροχος.

Ναι λογικά αν φύγω απο τον οτε θα πρέπει να τα δώσω πίσω.. Τι να πω.. θα το συνδέσω και θα το παρακολουθήσω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχαν ενημερώσει περίπου πρίν 1 μήνα απο τον ΟΤΕ για την αναβάθμιση,( σπίτι γονιών) δέν έδωσαν σημασία.
Το πρόβλημα μου είναι οτι το Router βρίσκεται στο κάτω όροφο (γραφείο) και στόν επάνω όροφο δέν έχουν πλέον τηλέφωνο.
Εχω συνδέσει στην υποδοχή Phone 1 το τηλέφωνο.
Διάβασα για την συνδεσμολογία των πριζών .
Ωστόσο ο ίδιος δεν γνωρίζω να το κάνω.
Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση μιας και την Voip τηλεφωνία και να την απενεργοποιήσεις τώρα σε λίγα χρόνια θα είναι αναγκαία .

Επεξ/σία από meletis_m

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αν υσχυει γενικότερα, και στην Νάουσα και Στην Λήμνο που έχω 2 γραμμές ΟΤΕ από PSTN μετατροπή σε ευρυζονικη πήγε την ταχύτητα από 12 και 8 αντίστοιχα στα 24 καθαρό και ping 0!!!!50448702_630127754072492_4546739610331381760_n.jpg.f3fc1a2bdd78dbf213fe19454a82c662.jpg

Επεξ/σία από flogerakos

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μου έστειλαν μήνημα στο κινητό από την Cosmote οτι μέχρι τις 17 Ιουνίου θα γίνει η αναβάθμιση χωρίς επιπλέον κόστος και θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Έχω γραμμή ISDN και Cosmote double play fiber 50 XL. Το κόστος ανά δίμηνο είναι περίπου 124€. Ερωτήσεις:

1) Μπορώ να αρνηθώ την αναβάθμιση; Ποιος μου λέει οτι στο μέλλον ο ΟΤΕ θα διατηρήσει ίδες τις τιμές σε σχέση με το πρόγραμμα που ήδη έχω και αν θέλω να γυρίσω σε αυτό για να γλιτώσω μια ενδεχόμενη αύξηση, δε θα υπάρχει ταλαιπωρία. Π.χ. για να γυρίσεις σε PSTN από ISDN είναι μεγάλη διαδικασία και νομίζω μένεις χωρίς internet για αρκετές μέρες.

2) Το τηλέφωνο δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο με το Netmod και το router, η αλλαγή θα έχει επιπτώσεις στη χρήση/συνδεσμολογία του τηλεφώνου;

Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις υπηρεσίες που λαμβάνεις και το κόστος που έχουν αυτές. Η μόνη αλλαγή που γίνεται είναι ο τρόπος που παρέχεται η τηλεφωνία. Σήμερα την λαμβάνεις μέσω του Netmod και αύριο από τον router.

1. Μπορείς να αρνηθείς αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνεις πάλι σε ISDN. Είναι δικαίωμα της εταιρείας (κανείς κανονισμός δεν το απαγορεύει) και στην χειρότερη αν δεν το δεχθείς, θα μείνεις χωρίς τηλεφωνία ή πας σε άλλον πάροχο.

2. Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την τηλεφωνική σου εγκατάσταση. Σήμερα έχεις το Netmod, από το οποίο παίρνουν σύνδεση όλες οι τηλεφωνικές σου συσκευές. Με το VoIP θα φύγει το Netmod και η τηλεφωνία θα λαμβάνεται από τις 2 θύρες που έχει ο router για τον σκοπό αυτό.

Πολλά πληρώνεις για το πακέτο που έχεις. Μήπως έχει λήξει η δέσμευση του συμβολαίου και πληρώνεις την κανονική ονομαστική τιμή καταλόγου;

Για το συμβόλαιο αν έχει λήξει δεν το ξέρω, δεν είναι ο λογαριασμός στο όνομά μου αν και δεν νομίζω να γράφει στο χαρτί του λογαριασμού κάτι σχετικό με το συμβόλαιο. Όσον αφορά τοκόστος που γράφεις στην αρχή, δεν αναφέρομαι στο κόστος εγκατάστασης, αλλά στο λογαριασμό που έρχεται κάθε δίμηνο. Κανένας δεν εγγυάται οτι στο μέλλον ο ΟΤΕ δε θα αυξήσει μόνο τις τιμές στις ευρυζωνικές συνδέσεις, σε σχέση με τις ISDN, δηλαδή να τρέξουν όλοι να βάλουν τώρα ευρυζωνική που είναι χωρίς επιπλέον κόστος και μόλις ο ΟΤΕ κρίνει οτι ήδη υπάρχει ένας ικανός αριθμός πελατών, να ανακοινώσει αύξηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αναφέρθηκα στο τέλος εγκατάστασης αλλά στο μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας. Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως σε VoIP με ότι είχες σε ISDN ή άλλος σε PSTN. Τίποτα απολύτως.

Δεν θα υπάρχουν πλέον στο μέλλον οικιακές συνδέσεις ISDN ή PSTN. Όλες θα είναι VoIP. Πληρώνουμε κάθε μήνα για χρήση της υπηρεσίας (τηλεφωνία) και είναι αδιάφορο ο τρόπος που παρέχεται.

Μια χαρά αναφέρει ο μηνιαίος λογαριασμός αναλυτικά τις χρεώσεις και τις τυχόν εκπτώσεις. 37,50€ ανά μήνα παρέχεται σήμερα το πακέτο που έχεις σε νέες συνδέσεις ή ανανεώσεις αυτών.

Επεξ/σία από jkoukos

Οκ, μάλλον θα πάω σε ένα κατάστημα cosmote να ρωτήσω για την προσφορά που μου έγραψες, αν και στο συγκεκριμένο δεν αναφέρει τη λέξη fiber όπως στο λογαριασμό.

Μην κολλάς στο όνομα. Fiber είναι απλά το όνομα της οικογένειας των πακέτων που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Ένα απλό κόλπο του μάρκετινγκ είναι.

Στο ADSL τα ονομάζει απλά Double Play, ενώ στο VDSL Fiber, υπονοώντας ότι παίζουν μέσω οπτικής ίνας. Όμως αυτό ισχύει για όσους έχουν σύνδεση από τις νέεςς ενεργές καμπίνες, ενώ όσοι παίρνουν από το αστικό κέντρο (όπως εγώ) δεν υπάρχει ίχνος οπτικής ίνας.

Έχω το Fiber 50L με τιμή προσφοράς επίσημη για νέους πελάτες στα 35,50€ και πρόσφατα ανανέωσα με τιμή χαμηλότερη στα 32,20€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...