Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο φόρουμ,NAS Στα πλαίσια της προσπάθειάς μου να αναβαθμίσω τα μηχανάκια μου και να συγκεντρώσω – ταξινομήσω το ψηφιακό υλικό που διαθέτω (photo, video, games, επιστημονική αρθρογραφία + ψηφιακή βιβλιοθήκη) ήρθε και η ώρα για την αγορά ενός αφού παράλληλα είχα και την πικρή εμπειρία να διαπιστώσω ότι 4 δίσκοι μου … απλά χάθηκαν παραδίδοντας πνεύμα. Ακόμα, εντός των επόμενων 2-3 μηνών θα γίνει η τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης με κάμερες εξωτερικές οπότε – προφανώς – καλό είναι το NAS να μπορέσει να λειτουργήσει συνεργατικά. Ο προϋπολογισμός: max 500 ευρώ Τα συνολικά μηχανήματα είναι 5 (4 desktop εκ των οποίων 1 workstation ως κύριος τόπος εργασίας στο σπίτι) και 1 laptop που αποτελεί και το βασικό εργαλείο στη δουλειά μου στο γραφείο καθώς και όταν θα μετακινηθώ εκτός έδρας. Στο σπίτι υπάρχει καλωδίωση ethernet σε όλους τους χώρους ενώ υπάρχουν και 3-4 wifi αναμεταδότες και - σε γενικές γραμμές - τα πράγματα δουλεύουν καλά. Αναφορικά τώρα με το NAS, εκείνο που θέλω να πετύχω είναι να δουλεύει ως αποθήκη + server. Έχω ήδη προμηθευτεί από άνθρωπο στο φόρουμ ένα Asustor 3202T, που ήρθε μαζί με έναν οχτάρι δίσκο της Western Digital . Σήμερα ή αύριο θα παραλάβω άλλους 4 δίσκους των 4tb, επίσης της Western Digital. Ψάχνοντας περισσότερο … φυσικά μπερδεύτηκα ανάμεσα στο πιο NAS θα είναι καλύτερο για τους σκοπούς μου. Έχω δει τα εξής: SYNOLOGY 1. Synology – DS 418 2. Synology – DS 418 PLAY 3. Synology – DS 918 4. Synology – DS 218 PLAY WESTERN DIGITAL 1. Western Digital My Cloud EX4100 2. Western Digital My Cloud PRO PR4100 QNAP 1. QNap TS-453A-4G 2. QNap TS-253A-4G Έχω δει και άλλα … αλλά μάλλον ανάμεσα σε αυτά τα 8 «πρέπει» να υπάρχουν εκείνα που θέλω. Απ’ ό,τι έχω καταλάβει οι διαφορές τους είναι στην δυνατότητα να κάνουν streaming σε HD ή 4Κ διαφορετικών τύπων αρχείων [τι πρέπει να προσέξω], να υποστηρίζουν ή όχι συστήματα καταγραφής (surveillance services), file printing. Ας πούμε στο Western Digital My Cloud PRO PR4100 γίνεται αναφορά σε 3rd party apps που μοιάζουν να με καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Επίσης, το όριο των tb που μπορεί να δεχτούν (αν και ήδη η επιλογή των δίσκων που κάνω σήμερα είναι στο x 2.5 - 3 των τωρινών μου αρχείων ώστε να μην χρειαστώ αναβάθμιση πριν περάσουν ~10 χρόνια. Μια διαφορά ακόμα αφορά τους επξεργαστές – τι τύπου να προτιμήσω; Και πόση ram (βρίσκω από 1 έως 4 gb). Αναβαθμίσιμη ή όχι; Ευχαριστώ για το χρόνο σας και σε όσους κάνουν τον κόπο να μου σχολιάσουν κάτι! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα