Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 9/5/2018 στις 3:23 ΠΜ, 80s είπε Κανονικά θα έπρεπε να φέρει αυτός υδραυλικό και όχι να τρέχω να βρίσκω εγώ. Μόνο να βγάζουν λεφτά θέλουν απο τα νοίκια, στις φθορές κάνουν τον κινέζο και αδιαφορούν κανονικότατα. Έμπλεξα και πως ξεμπλέκω τη στιγμή που δεν υπάρχουν σπίτια για ενοικιάση και ξέρει ότι όποτε και να φύγω θα το νοικιάσει μέσα σε ένα λεπτό σε άλλον. Εκεί πατάει, στο ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση και καθόλου διαμερίσματα. Κοίτα μην είσαι απόλυτος, αν και σε καταλαβαίνω όταν τρως όλη την ημέρα σου στην δουλειά και μετά στο σπίτι θες να έχεις την ησυχία σου. Ο ιδιοκτήτης πάνω από όλα είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος της επισκευής και οχι να ψάχνει να βρει μάστορα. Σε εμάς μας έχει τύχει αρκετές φορές σε σπίτια που νοικιάζω με την μάνα μου να χαλάσει ο θερμοσίφωνας το βράδυ ή κάποια Κυριακή ή σε ημέρα αργίας/διακοπών ή ακόμα οι μάστορες που ξέρουμε να έχουν δουλειά και να μην μπορούν να έρθουν και ο ενοικιαστής να θέλει άμεσα να βρεθεί τεχνικός για να επισκευαστεί η βλάβη. Και τις δύο φορές ο ηλεκτρολόγος/υδραυλικός που είχαμε δεν μπορούσε να έρθει, μια φορά μετά από πίεση του ενοικιαστή ενώ του έλεγα οτι δεν θα βρούμε μάστορα σήμερα (15αυγουστος) είχα καλέσει τρείς ηλεκτρολόγους και αρνήθηκαν να μας εξυπηρετήσουν δεν μπορούσε να περιμένει ο άλλος μέχρι την επόμενη μέρα, άλλη φορά έτυχε το Πάσχα να μας καλέσει ο ενοικιαστής πάλι για θέμα με το θερμοσίφωνο και δεν ήμασταν σπίτι, ε ψάξε εσύ ρε φίλε να βρεις μάστορα και αφαίρεσε τα λεφτά από το ενοίκιο, δεν μπορώ εγώ να τρέχω και να αγχώνομαι για δικό του πρόβλημα, ο συγκεκριμένος ενοικιαστής που ήτανε πιεστικός στο τέλος τσακώθηκε μια φορά με την μάνα μου στο τηλ. μετά πήρε τηλέφωνο εμένα και μου λέει σηκώνομαι και φεύγω, τελικά λύσαμε το θέμα και δεν έφυγε, αποχώρησε μετά από 1 χρόνο. Επίσης όσο θεωρείς εσύ οτι οι ιδιοκτήτες θέλουν να βγάζουν λεφτά απ' τα νοίκια και στις φθορές να κάνουν τον κινέζο, που ισχύει φυσικά σε μεγάλο βαθμό, εγώ άλλο τόσο μπορώ να σου πω οτι ενοικιαστές κοιτάνε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και συγκυρίες για να χρεώνουν τον ιδιοκτήτη. Προσωπικά πλέον σαν ιδιοκτήτης έχω γίνει αυστηρός σε κάποια θέματα, πιέσεις για εύρεση μάστορα σε βραδυνές ώρες και αργίες, δικαιολογίες για μωρά σκυλιά γατιά δεν περνάνε, αν δεν μπορούν να περιμένουν μια ημέρα για να κάνουν μπάνιο ή δεν μπορούν να βάλουν λαμπατέρ στο δωμάτιο του παιδιού μέχρι να έρθει ο ηλεκτρολόγος την επόμενη να φτιάξει τον διακόπτη είναι δικό τους θέμα, επίσης σε εκβιασμό του στύλ αν δεν φτιάξεις το τάδε εγώ φεύγω, το κάναμε μια φορά αλλά δεύτερη δεν πρόκειται, ας πάει στο καλό και να μας γράφει. Καλό είναι να είμαστε ελαστικοί μέχρι κάποιο όριο, μετά κρίνουμε τι έχει συμβεί και αναλόγως αποφασίζουμε αν θα καλύψουμε την ζημιά. Από τα τελευταία θέματα που είχαμε με ενοικιαστή, αλλάξαμε μια λεκάνη στο σπίτι γιατί η παλιά έσπασε ενώ κάθε χρόνο ερχόταν υδραυλικός γιατί είχε θέματα το καζανάκι, σε 4μήνες άρχισε να τρέχει πάλι το καζανάκι στην καινούργια λεκάνη, αρνηθήκαμε να καλύψουμε την βλάβη, το ίδιο ισχύει και για τυχόν καμένες ασφάλειες στο ταμπλό τις οποίες τις αλλάξαμε όλες πριν 2 έτη γιατί όλο έπεφταν και κάποιες καιγόντουσαν, ο ηλεκτρολόγος δεν διαπίστωσε κάποιο θέμα στην εγκατάσταση, υποπτευόταν οτι έφταιγε κάποια συσκευή του ενοικιαστή, ένα μίξερ μια φορά έριξε την ασφάλεια, αλλά ο ενοικιαστής έλεγε μετά οτι το ξαναδούλεψαν και ουδέποτε προκάλεσε κάτι, ο ηλεκτρολόγος δεν μπόρεσε να βγάλει συμπέρασμα τι προκαλούσε αυτό το πρόβλημα και μας συνέστησε καλού κακού να αλλάξουμε τις ασφάλειες επειδή ήταν παλιές, βάλαμε στην εγκατάσταση και ρελέ καθώς και επιτηρητή τάσης, πλέον το οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί με το ταμπλό εμείς δεν θα το καλύψουμε όλα καινούργια είναι και τα αλλάξαμε. Εσύ καλά κάνεις και θίγεις τα θέματα από την δική σου μεριά, ειδικά το πρόβλημα με την σκουριασμένη βρύση είναι 100% ζημιά που πρέπει να καλύψει ο ιδιοκτήτης, παρόλα αυτά σου ανέφερα και ορισμένα άλλα θέματα για να δεις πως είναι τα πράγματα από την μεριά του ιδιοκτήτη. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2018 από Βασίλης_29
mechpanos Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, 80s είπε Δίνω 300€ και τον παίρνουν τηλέφωνο άτομα και του λένε σου δίνουμε 400€ να μείνουμε εμείς. Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει. Απλά δε μπορεί να με διώξει πριν λήξει το συμβόλαιο. Εϊμαι σίγουρος ότι μόλις λήξει θα μου το βάλει 400€ αν δεν το νοικιάσει σε άλλον. Γι'αυτό κάνω πίσω αλλιώς δεν θα είχα αυτή την αντιμετώπιση και δεν αθ του έδινα αυτόν τον αέρα. Μόλις βρω άλλο σπίτι έφυγα χωρίς δεύτερη σκέψη και εννοείται πριν λήξει το συμβόλαιο. Σαν ενοικιαστής που είσαι, πρέπει να ενημερωθείς λίγο παραπάνω για τα δικαιώματα των ενοικιαστών. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μπορεί να σε διώξει αν λήξει το συμβόλαιο, εκτός αν το αναγράφει επάνω ρητά, που και πάλι αν πας δικαστικά υπερισχύει ο νόμος που προστατεύει το δικαίωμα στην ΣΤΕΓΑΣΗ. Για να σε διώξει πρέπει να χρωστάς νοίκια, να έχεις προκαλέσει φθορές μεγάλης αξίας που αποδεικνύεται δική σου υπαιτιότητα, να ενοχλείς τους γείτονες και να σου έχουν κάνει μυνήσεις κλπ ΧΟΝΤΡΑ πράγματα και σίγουρα όχι για ψύλλου πήδημα...Βέβαια αυτό που κάνουν όλοι όταν θέλουν να διώξουν κάποιον είναι να πούν ότι θέλουν να μείνουν οι ίδιοι...κλασσικό τρικ*! Η σύμβαση είναι για να προστατεύει τον ιδιοκτήτη μην φύγεις ΕΣΥ νωρίτερα! Όχι για να σε διώξει μετά από την λήξη αυτής...Μετά από την λήξη η σύμβαση μετατρέπεται ουσιαστικά σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, οπότε ούτε και αύξηση στο νοίκι μπορεί να σου κάνει αυθαίρετα (το 2πλάσιο που νομίζεις εσύ ότι θα σου πει) αλλά MAXIMUM το ποσό του τιμάριθμου που όπως ξέρεις στην Ελλάδα του 2018 ο τιμάριθμος κινείται οριακά ανάμεσα σε θετικά αλλά και σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ πρόσημα!!!!! Δηλαδή μπορεί να είναι υποχρεωμένος να σου κάνει και ΜΕΙΩΣΗ!!! Άμα σου πει τίποτα έτσι πες-του και πες-του και ότι δεν πας πουθενά! Χα χα χα χα χα!!!! Είδες τι μαθαίνεις με ένα σπασμένο πέταλο μιας κωλο-βρύσης!!!! *edit: και πάλι αν το πας δικαστικά, πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι το θέλει ή για επαγγελματική στέγη δική του, συζύγου ή παιδιού του, ή αν είναι για κατοικία ότι δεν έχει ο ίδιος άλλη ιδιόκτητη κατοικία στην ίδια πόλη!!! Χρήσιμα links: https://singleparent.gr/enimerosi/nomika-themata/enoikiastis-dikaiomata-kai-ypoxreoseis https://www.taxheaven.gr/pages/rentrates Επεξ/σία 10 Μαΐου 2018 από mechpanos
80s Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Να σας ενημερώσω ότι είμαι ενοικιαστή αλλά ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης όπου νοικιάζω διαμέρισμα μικρότερο το οποίο δεν με βολεύει γι'αυτό άλλωστε και μένω αλλού. Ξέρω πολύ καλά πως είναι και απο τη θέση του ενοικιαστή και του ιδιοκτήτη. Χωρίς δεύτερη σκέψη εγώ έπαιρνα υδραυλικό, ηλεκτρολόγο κλπ και τον έστελνα και κανόνιζα εγώ να τον πληρώσω. Όχι να πληρώνουν και να τα αφαιρούν απο το νοίκι. Μια φορά άλλαξαν το θηροτηλέφωνο μου είπαν ότι δεν ακούγεται και πήγανε και πήρανε το πιο ακριβό με 50€ και άλλα 20 λέει κράτησε ο ηλεκτρολόγος και στο τέλος μου αφαίρεσαν 70€ απο το ενοίκιο για ένα θηροτηλέφωνο που ούτε καν είδα, ούτε απόδειξη πήρα ποτέ. Τους είπα ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό και έπρεπε να με ενημερώσουν πρώτα και όχι να το φτιάξουν και να με φέρουν προτετελεσμένων. Εκείνοι φύγανε τώρα και μένουν άλλοι. Έγινα κι εγώ πιο σκληρός και αυστηρός με κάποια πράγμνατα για να υπάρχει μια ισορροπία. Γι'αυτό κι εγώ βλεπω και απο τη θέση του ιδιοκτήτη, όσα δεν μου άρεσε να μου κάνουν οι ενοικιαστές δεν τα έκανα κι εγώ στον ιδιοκτήτη. Απλά αυτός έχει θέμα με τη τσιγκουνιά και είναι το χειρότερο. Εν τέλει, ήρθε ένας δικός του υδραυλικός και μου άλλαξε μια μπαταρία της κακιάς ώρας, τη βρήκα στο ίντερνετ 13 ευρώ είχε. Εγώ στο δικό μου σπίτι που έχω όταν ο ενοικιαστής μου είχε πει ότι χάλασε η βρύση έβαλα μια καλή για να μείνει. Όχι να την αλλάζω κάθε χρόνο. 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Σαν ενοικιαστής που είσαι, πρέπει να ενημερωθείς λίγο παραπάνω για τα δικαιώματα των ενοικιαστών. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μπορεί να σε διώξει αν λήξει το συμβόλαιο, εκτός αν το αναγράφει επάνω ρητά, που και πάλι αν πας δικαστικά υπερισχύει ο νόμος που προστατεύει το δικαίωμα στην ΣΤΕΓΑΣΗ. Για να σε διώξει πρέπει να χρωστάς νοίκια, να έχεις προκαλέσει φθορές μεγάλης αξίας που αποδεικνύεται δική σου υπαιτιότητα, να ενοχλείς τους γείτονες και να σου έχουν κάνει μυνήσεις κλπ ΧΟΝΤΡΑ πράγματα και σίγουρα όχι για ψύλλου πήδημα...Βέβαια αυτό που κάνουν όλοι όταν θέλουν να διώξουν κάποιον είναι να πούν ότι θέλουν να μείνουν οι ίδιοι...κλασσικό τρικ*! Το ξέρω φίλε, δεν είπα ότι θα με διώξει, δεν μπορεί το γνωρίζω αυτό. Απλά έγραψα πως τον παίρνουν και λένε του δίνουν παραπάνω. Έγραψα πως μόλις λήξει το συμβόλαιο, έχει δικαίωμα να μην μου το αναν΄εώσει και να μου πει να φύγω να το δώσει αλλού με 400€... 1
Alphaleader Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Στις 8/5/2018 στις 2:47 ΠΜ, Criss_X είπε Εγώ στη θέση σου, θα την κατέστρεφα εντελώς και θα του έλεγα να φέρει αυτός υδραυλικό να την επισκευάσει. Κι αρνιόταν, θα καλούσα έναν υδραυλικό να την αλλάξει θα έπαιρνα την απόδειξη και όταν θα ερχόταν η ώρα να του δώσω ενοίκιο θα του έδινα το ενοίκιο, μείον το κόστος επισκευής και την απόδειξη πεσκέσι... Απο κάτι τετοια σταμάτησα να το νοικιάζω. Πλεον μονο airbnb. Καθαρές δουλειές.
kage Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mechpanos είπε Σαν ενοικιαστής που είσαι, πρέπει να ενημερωθείς λίγο παραπάνω για τα δικαιώματα των ενοικιαστών. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μπορεί να σε διώξει αν λήξει το συμβόλαιο, εκτός αν το αναγράφει επάνω ρητά, που και πάλι αν πας δικαστικά υπερισχύει ο νόμος που προστατεύει το δικαίωμα στην ΣΤΕΓΑΣΗ. Για να σε διώξει πρέπει να χρωστάς νοίκια, να έχεις προκαλέσει φθορές μεγάλης αξίας που αποδεικνύεται δική σου υπαιτιότητα, να ενοχλείς τους γείτονες και να σου έχουν κάνει μυνήσεις κλπ ΧΟΝΤΡΑ πράγματα και σίγουρα όχι για ψύλλου πήδημα...Βέβαια αυτό που κάνουν όλοι όταν θέλουν να διώξουν κάποιον είναι να πούν ότι θέλουν να μείνουν οι ίδιοι...κλασσικό τρικ*! Η σύμβαση είναι για να προστατεύει τον ιδιοκτήτη μην φύγεις ΕΣΥ νωρίτερα! Όχι για να σε διώξει μετά από την λήξη αυτής...Μετά από την λήξη η σύμβαση μετατρέπεται ουσιαστικά σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, οπότε ούτε και αύξηση στο νοίκι μπορεί να σου κάνει αυθαίρετα (το 2πλάσιο που νομίζεις εσύ ότι θα σου πει) αλλά MAXIMUM το ποσό του τιμάριθμου που όπως ξέρεις στην Ελλάδα του 2018 ο τιμάριθμος κινείται οριακά ανάμεσα σε θετικά αλλά και σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ πρόσημα!!!!! Δηλαδή μπορεί να είναι υποχρεωμένος να σου κάνει και ΜΕΙΩΣΗ!!! Άμα σου πει τίποτα έτσι πες-του και πες-του και ότι δεν πας πουθενά! Χα χα χα χα χα!!!! Είδες τι μαθαίνεις με ένα σπασμένο πέταλο μιας κωλο-βρύσης!!!! *edit: και πάλι αν το πας δικαστικά, πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι το θέλει ή για επαγγελματική στέγη δική του, συζύγου ή παιδιού του, ή αν είναι για κατοικία ότι δεν έχει ο ίδιος άλλη ιδιόκτητη κατοικία στην ίδια πόλη!!! Χρήσιμα links: https://singleparent.gr/enimerosi/nomika-themata/enoikiastis-dikaiomata-kai-ypoxreoseis https://www.taxheaven.gr/pages/rentrates Εχεις δωσει δικες σου ερμηνείες.. 1.δεν υπαρχει "αοριστου" εδω και 3 χρονια εφοσον πρεπει να δηλωνεις την "επεκταση" στην ααδε -μισθωματα και να την αποδεχτει ο ενοικιαστης στο ταξις.Οποτε και διπλασιασμο κανει ή απλα εξωσηγι αυτο κανεις συμβολαιο... Ακομη και αοριστου παλια δεν παει να πει οτι σωνει και ντε στα 3 χρονια δεν μπορει να κανει νεο συμβολαιο.. 2.δεν μπορει να σε διωξει πριν τα 3 χρονια αν δεν συντρεχουν σοβαροι λογοι εξωσης.. ο μεν ωστε να κυνηγησει μισθωματα αν φυγει και ο ενοικιαστης ωστε να ξερει οτι για 3 χρονια αν πλητωνει δεν θα του πουν φυγε. 3.αν τα συμβολαια γραφτουν σωστα ακομη και ολες οι ζημιες μπορει να ειναι του ενοικιαστη και αυξηση 3% καθε χρονο(χωρις να γραφει για τιμαριθμο ) και χ εγγυηση μπροστα κτλ... Επεξ/σία 10 Μαΐου 2018 από kage
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Το ανέκδοτο που λέει: Δεν γ@μιεσαι και εσύ και ο γρύλος το ξέρετε; Ε τώρα έγινε: Δεν γ@μιεσαι και εσύ και η βρύση σου
mechpanos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 20 ώρες πριν, kage είπε Εχεις δωσει δικες σου ερμηνείες.. 1.δεν υπαρχει "αοριστου" εδω και 3 χρονια εφοσον πρεπει να δηλωνεις την "επεκταση" στην ααδε -μισθωματα και να την αποδεχτει ο ενοικιαστης στο ταξις.Οποτε και διπλασιασμο κανει ή απλα εξωσηγι αυτο κανεις συμβολαιο... Ακομη και αοριστου παλια δεν παει να πει οτι σωνει και ντε στα 3 χρονια δεν μπορει να κανει νεο συμβολαιο.. 2.δεν μπορει να σε διωξει πριν τα 3 χρονια αν δεν συντρεχουν σοβαροι λογοι εξωσης.. ο μεν ωστε να κυνηγησει μισθωματα αν φυγει και ο ενοικιαστης ωστε να ξερει οτι για 3 χρονια αν πλητωνει δεν θα του πουν φυγε. 3.αν τα συμβολαια γραφτουν σωστα ακομη και ολες οι ζημιες μπορει να ειναι του ενοικιαστη και αυξηση 3% καθε χρονο(χωρις να γραφει για τιμαριθμο ) και χ εγγυηση μπροστα κτλ... Ενδιαφέροντα...Ευχαριστώ για την ενημέρωση...Το 1 δεν το ήξερα, πάνε 10 + χρόνια που νοίκιαζα! Τότε δεν υπήρχε ΑΑΔΕ, Taxis κλπ...Τα 2 και 3 ναι, έτσι όπως τα λες...αλλά οι περισσότεροι δεν γράφουν συγκεκριμένο ύψος αύξησης στο συμβόλαιο απότι θυμάμαι!
Joshua21 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 20 ώρες πριν, kage είπε Εχεις δωσει δικες σου ερμηνείες.. 1.δεν υπαρχει "αοριστου" εδω και 3 χρονια εφοσον πρεπει να δηλωνεις την "επεκταση" στην ααδε -μισθωματα και να την αποδεχτει ο ενοικιαστης στο ταξις.Οποτε και διπλασιασμο κανει ή απλα εξωσηγι αυτο κανεις συμβολαιο... Ακομη και αοριστου παλια δεν παει να πει οτι σωνει και ντε στα 3 χρονια δεν μπορει να κανει νεο συμβολαιο.. 2.δεν μπορει να σε διωξει πριν τα 3 χρονια αν δεν συντρεχουν σοβαροι λογοι εξωσης.. ο μεν ωστε να κυνηγησει μισθωματα αν φυγει και ο ενοικιαστης ωστε να ξερει οτι για 3 χρονια αν πλητωνει δεν θα του πουν φυγε. 3.αν τα συμβολαια γραφτουν σωστα ακομη και ολες οι ζημιες μπορει να ειναι του ενοικιαστη και αυξηση 3% καθε χρονο(χωρις να γραφει για τιμαριθμο ) και χ εγγυηση μπροστα κτλ... Μάλλον εσύ είσαι αυτός που δίνει τις δικές του ερμηνείες. Πρώτα από όλα διαδικασία της έξωσης δεν είναι απλή, για να γίνει έξωση πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει ακόμα και χρόνια. Το διευκρινίζω αυτό γιατί εσύ το περιγράφεις σαν να είναι κάτι απλούστατο, σαν να μπορεί να γίνει άμεσα. Εκτός βέβαια αν ο ενοικιαστής δεν πληρώνει το συμφωνημένο ενοίκιο, ΜΟΝΟ σε αυτή τη περίπτωση η έξωση μπορεί να γίνει με διαταγή απόδοσης μισθίου(χωρίς δικαστική απόφαση δλδ) σε μόλις 40 ημέρες, που και πάλι ο ενοικιαστής μπορεί να κάνει ανακοπή ώστε να καθυστερήσει μέχρι να γίνει δικαστήριο. Επίσης μια χαρά υπάρχει "αορίστου", είτε επειδή έτσι συμφώνησαν οι συμβαλλόμενοι, είτε επειδή έληξε ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης και δεν ανανεώθηκε οπότε αυτόματα μετατράπηκε σε αορίστου(σιωπηρή παράταση). Ο ιδιοκτήτης φυσικά και μπορεί μετά τη λήξη της μίσθωσης να ζητήσει τα διπλά, αν όμως ο ενοικιαστής δεν συμφωνεί ούτε και φεύγει θα πρέπει να του κάνει έξωση, διαδικασία που όπως είπα και παραπάνω μπορεί να πάρει ακόμα και χρόνια. Επίσης η νομοθεσία υπερισχύει του ιδιωτικού συμφωνητικού(όπως το μισθωτήριο), κάθε όρος του που είναι αντίθετος με την νομοθεσία απλά δεν έχει ισχύ.
kage Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ Θελει αναλυση και δεν θελω να μπω σε αυτη την διαδικασια.. Οντως αλλαξαν λιγο οι χρονοι μετα τον 4335/2015 = Διπλασιασμό του χρόνου απαλλαγής από ενοικιαστές από 2,5 σε τουλάχιστον 5 μήνες, στη διαδικασία διαταγής απόδοσης, και σε περίπου ένα έτος στην κανονική διαδικασία ακροατηρίου. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από kage
notist Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Όλα κομπλέ λοιπόν με την μπαταρία επιτέλους με τον Σκρουτζ και καλά ντουζ. Εμένα η απορία μου και φαντάζομαι κι άλλων εδώ, είναι σε ποια περιοχή είναι το διαμέρισμα και έχει τόση ζήτηση,που γίνεται και δημοπρασία ποιός θα το νοικιάσει?
Joshua21 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 41 λεπτά πριν, kage είπε Οκ Θελει αναλυση και δεν θελω να μπω σε αυτη την διαδικασια.. Οντως αλλαξαν λιγο οι χρονοι μετα τον 4335/2015 = Διπλασιασμό του χρόνου απαλλαγής από ενοικιαστές από 2,5 σε τουλάχιστον 5 μήνες, στη διαδικασία διαταγής απόδοσης, και σε περίπου ένα έτος στην κανονική διαδικασία ακροατηρίου. Οκ, αν και όταν βρεις την όρεξη και το χρόνο το ξανασυζητάμε.
80s Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/5/2018 στις 6:27 ΜΜ, notist είπε Όλα κομπλέ λοιπόν με την μπαταρία επιτέλους με τον Σκρουτζ και καλά ντουζ. Εμένα η απορία μου και φαντάζομαι κι άλλων εδώ, είναι σε ποια περιοχή είναι το διαμέρισμα και έχει τόση ζήτηση,που γίνεται και δημοπρασία ποιός θα το νοικιάσει? Δεν είμαι Αθήνα αλλά επαρχία. Δεν είναι ότι είναι αναβαθμισμένη περιοχή, απλά το ότι δεν χτίζονται πολυκατοικίες εδώ και 8-10 χρόνια περίπου. Τα ζευγάρια αυξάνονται, οι οκογένειες πληθαίνουν, κάνουν παιδιά ζητώντας μεγαλύτερα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να υπάρχει κορεσμός. Ξέρω ήδη πολλά ζευγάρια, ξαδέρφια, φίλους που ζούνε σε δυαράκια με μικρά παιδιά. Η ξαδερφή μου μάλιστα ζει σε μια γκαρσονιέρα 30 τμ, παντρεύτηκε πέρυσι και είναι έγκυος. Δεν μπορεί να βρει μεγαλύτερο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες ξέρουν τι παίζει και ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση και έλειψη σπιτιών με αποτέλεσμα να κάνουν όργια στις τιμές. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από 80s 1
mechpanos Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, 80s είπε Δεν είμαι Αθήνα αλλά επαρχία. Δεν είναι ότι είναι αναβαθμισμένη περιοχή, απλά το ότι δεν χτίζονται πολυκατοικίες εδώ και 8-10 χρόνια περίπου. Τα ζευγάρια αυξάνονται, οι οκογένειες πληθαίνουν, κάνουν παιδιά ζητώντας μεγαλύτερα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να υπάρχει κορεσμός. Ξέρω ήδη πολλά ζευγάρια, ξαδέρφια, φίλους που ζούνε σε δυαράκια με μικρά παιδιά. Η ξαδερφή μου μάλιστα ζει σε μια γκαρσονιέρα 30 τμ, παντρεύτηκε πέρυσι και είναι έγκυος. Δεν μπορεί να βρει μεγαλύτερο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες ξέρουν τι παίζει και ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση και έλειψη σπιτιών με αποτέλεσμα να κάνουν όργια στις τιμές. Αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα! Χτίστηκε ό,τι ήταν να χτιστεί και μετά έσκασε η κρίση! Αλλά στις περισσότερες περιοχές, αυτό που είχε χτιστεί ή είχαν ξεκινήσει να χτίζονται το 7-8, ήταν πάρα πολλά σε σχέση με την πραγματική ανάγκη για διαμερίσματα. Κρατάω μια επιφύλαξη για "φοιτητουπόλεις" που χτίζανε και πολυκατοικίες με γκαρσονιέρες-δυάρια το πολύ, με σκοπό την ενοικίαση στους φοιτητές, οπότε ενδεχομένως εκεί να υπάρχουν αρκετά τέτοια και λίγα μεγαλύτερα...
george1807 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Ας ξεθάψω και εγώ το θέμα. Σε περίπτωση που έρθει υδραυλικός για να δει ένα υποτιθέμενο χαλασμένο σιφόνι ντουσιερας και τελικά έχει απλά τρίχες και για αυτό δεν φεύγει γρήγορα το νερό, ποιος το πληρώνει; Ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής;
Joshua21 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, george1807 είπε Ας ξεθάψω και εγώ το θέμα. Σε περίπτωση που έρθει υδραυλικός για να δει ένα υποτιθέμενο χαλασμένο σιφόνι ντουσιερας και τελικά έχει απλά τρίχες και για αυτό δεν φεύγει γρήγορα το νερό, ποιος το πληρώνει; Ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής; Αυτός που έβαλε τις τρίχες στο σιφόνι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα