Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω το Lenovo ideapad 700 και όταν δουλεύει ο επεξεργαστής στο 100% πχ κάνω ένα video encode η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάνει μέχρι και 95 βαθμούς! Όταν είναι σε idle είναι περίπου στους 40... δοκίμασα την Deepcool MultiCore X6 και δεν είδα καμία διαφορά! Τι μπορώ να κάνω? Διάβασα κάτι για undervolt, θα βοηθήσει?

Capture.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο δικος μου (7700hq) σε idle παιζει στους 35-36c.Και δεν εχω δει παραπανω απο 80-85 σε "πληρη φορτιο".

Ο δικος σου θα επρεπε να παιζει αν οχι στα ιδια ισως λιγο χαμηλοτερα.Αρα υποθετω συσσωρευμενη σκονη , πολυκαιρισμενη παστα.

Ξεκινα τα ξεβιδωματα , τα καθαρισματα , τα ξανα-παστωματα.

Ο 6700hq στους 100c βασει κατασκευαστη θα  "κλεισει" για να μην καει..εχε το υποψη σου.

ΥΓ : δες θερμοκρασιες στην φωτο https://www.dropbox.com/s/n23ypm2darwy924/cpustress.png?dl=0
Εχω τρεξει 1 λεπτο stress test να δω ποσο θα παει η θερμοκρασια..αλλα γκαζωσε το φαν και δεν πηγε ψηλα..μεχρι ~75c...

Σιγουρα κατι δεν παει καλα στον δικο σου..οπως ειπα..ξεκινα το ξεσκονισμα..

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Δες εδώ αν θες να το ανοίξεις

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/ideapad_700-15isk_700-17isk_hmm_201512.pdf

διάβασε πως θα καθαρίσεις σωστά

https://www.adslgr.com/forum/threads/240678-Θερμοαγώγιμη-Πάστα?p=2409912#post2409912

πάρε αυτή την πάστα

https://www.skroutz.gr/s/7578197/Arctic-MX-4-4gr.html

ελπίζω να βελτιωθεί , ακόμα έλενξε το ανεμιστηράκι μηπως δεν δουλεύει σωστά ( επίσης πρόσεχε που έχει ακουμπημένο το Laptop ) με Video Editing πάρα πολλοί έχουνε πάθει ζημιές ( απλά είναι παράξενο με εσένα , γιατί ο επεξεργαστή σου είναι δυνατός ) B)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν νομίζω πως είναι θέμα σκόνης... το laptop το πήρα πέρυσι το καλοκαίρι και από την πρώτη στιγμή σε encode video τόσο έπιανε αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί είχε και αφόρητη ζέστη τότε και το κινητό μου ζεματούσε. :P Στα παιχνίδια πάντως δεν ανέβαινε η θερμοκρασία πάνω από 70 βαθμούς αλλά ο επεξεργαστής δούλευε μέχρι το 85%, να ανοίγω και να καθαρίζω το laptop ξέρω πρόσφατα αναβάθμισα και τη ram και δεν είδα να έχει σκόνες και κάτι τέτοιο (δεν έβγαλα και την ψήκτρα).Τελικά αποφάσισα να κάνω undervolt και δοκίμασα πάλι να κάνω encode το ίδιο video με το ίδιο πρόγραμμα και η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 74 βαθμούς όπως θα δείτε και στην εικόνα παρακάτω! Έτρεξα και ένα heat test με το prime95 και έφτασε 93 βαθμούς όπως θα δείτε και στην εικόνα ποιο κάτω... αλλά εφόσον δεν ξεπερνάει τους 74 βαθμούς σε πραγματικές συνθήκες πιστεύω είμαι μια χαρά!Βέβαια δεν ξέρω γιατί αλλά η βάση που πήρα (Deepcool MultiCore X6) δεν έριξε την θερμοκρασία ούτε 1 βαθμό... θα δείξει στο μέλλον βέβαια μιας και έρχεται και καλοκαίρι!

Capture.PNG

CoreTemp-Scr.png

Δημοσ.

Για τι undervolting μιλαμε ?Γιατι αν μιλαμε για ψιλολογια , πιο πολυ διακινδυνευεις να εισαι unstable ή/και σε ορισμενες περιπτωσεις να χασεις αποδοση παρα κατι αλλο.

Δηλ με το undervolting που εκανες , στην ιδια διεργασια (video encoding) , ειδες διαφορα 20c ?Σοβαρα μιλαμε τωρα? :) Ενω το stress test εδειξε 93c...αρα καταλαβαινεις οτι το συμπερασμα σου δεν ειναι σωστο...

Στο 3ο σκρινσοτ βλεπω στην full freq  1.0592v .Στον 7700hq το μαξιμουμ που ειδα ηταν 1.05xx v. Οποτε επανερχομαι στην 1η μου ερωτηση...για τι undervolting μιλαμε που ειδες και διαφορα 20 βαθμων ? :)

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-0.150V το έβαλα για αυτό έτρεξα και όλο το test με το prime95 και μέχρι στιγμής όλα μια χαρά. Ναι το ξέρω ότι έδειξε 93 το test αλλά σε encode που έκανα στο ίδιο video είδα 20 βαθμούς διαφορά (άλλωστε το βλέπεις και στην εικόνα) χωρίς να κάνει παραπάνω χρόνο να τελειώσει, γιατί να σου πω ψέματα? :) Εμένα ήταν πάνω από 1.0592v απ' όσο θυμάμαι...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
  Στις 8/5/2018 στις 11:35 ΠΜ, tsilas1 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν νομίζω πως είναι θέμα σκόνης... το laptop το πήρα πέρυσι το καλοκαίρι και από την πρώτη στιγμή σε encode video τόσο έπιανε

Νομιζεις,αλλα ποτε δεν ξερεις.
Αν το πηρες καλοκαιρι και το ξεφτυλισες στο encodingμπορει να τα εκλασε η παστα και για αυτο τωρα να εχεις τετοια νουμερα.

Δοκιμασες να αλλαξεις παστα;

Δημοσ.
  Στις 8/5/2018 στις 11:40 ΜΜ, webparts είπε

Αν το πηρες καλοκαιρι και το ξεφτυλισες στο encodingμπορει να τα εκλασε η παστα και για αυτο τωρα να εχεις τετοια νουμερα.

Ούτε ένα χρόνο δεν έχει το λάπτοπ και επομένως έχει εγγύηση. Άρα άνοιγμα λάπτοπ γιοκ.

Επισκέπτης
Δημοσ.
  Στις 8/5/2018 στις 11:40 ΜΜ, webparts είπε

Όχι δεν άλλαξα πάστα, το πρόβλημα είναι γενικό στο συγκεκριμένο μοντέλο και φτάνει τους 94 βαθμούς από ένα review που είδα εδώ: http://laptopmedia.com/review/lenovo-ideapad-700-15-review-the-chinese-powerhouse-gives-asus-a-run-for-its-money-with-the-new-slim-and-powerful-multimedia-notebook/#temperatures 

Αλλά προσωπικά έλυσα το πρόβλημα κατεβάζοντας το πρόγραμμα Intel XTU και βάζοντας το Core Voltage Offset στο -150V και έτσι σε encode video είχα γύρω στους 74 και σε πολύωρο gaming 78.Αλλά με την βάση Deepcool MultiCore X6 σε stand mode ανοίγοντας δηλαδή τα "ποδαράκια που έχει" έπεσε η θερμοκρασία 7-8 βαθμούς, στην αρχή που δεν την είχα σε stand mode δεν είδα διαφορά στη θερμοκρασία δεν ξέρω γιατί.

Δημοσ.
  Στις 7/5/2018 στις 8:18 ΜΜ, tsilas1 είπε

Έχω το Lenovo ideapad 700 και όταν δουλεύει ο επεξεργαστής στο 100% πχ κάνω ένα video encode η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάνει μέχρι και 95 βαθμούς! Όταν είναι σε idle είναι περίπου στους 40... δοκίμασα την Deepcool MultiCore X6 και δεν είδα καμία διαφορά! Τι μπορώ να κάνω? Διάβασα κάτι για undervolt, θα βοηθήσει?

Capture.PNG

Επέκταση  

πριν το καθαρίσω 

health.png

Στις 16/5/2018 στις 11:50 ΠΜ, ctenidane90 είπε

πριν το καθαρίσω 

health.png

Επέκταση  

αφου το καθαρισα και αλλαξα παστα

g.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...