Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε

επειδη δεν τα διαβασα ολα αναφερω περιστατικο που μου συνεβει 2 χρονια πριν,   ως συνηθως παρκαρα το μηχανακι εξω απ το σπιτι μου... παπακι ειναι ποσο χωρο να πιασει στο μονο σταντ? Γυρναω μια μερα δεν μπορουσα να το βαλω στην θεση του και κανω την μ@λ@κι@ να το παρκαρω πανω στο απεναντι πεζοδρομο για κακη μου τυχη.... Την επομενη μερα "ακουσα" πολλα διοτι ενας παππους *να διευκρινησω πως στο πεζοδρομιο με το ζορι χωραει ενα ατομο να περπατησει*   την ωρα που περπατουσε επεσε πανω το βραδυ χωρις να το δεικαι χτυπησε  μου ειπαν απο την γειτονια ευτυχως οχι σοβαρα.  Απο κεινη την μερα μου εγινε μαθημα λοιπον... Στο  ζουμι.. ειναι παρανομο  εστω και κονο να βαζουν απ'εξω για να κρατανε την θεση,  εφοσον δεν υπαρχει ειδικη πινακιδα που θες αδεια γι'αυτο για ατομα αμεα  δεν επιτρεπεται σε δημοσιους χωρους να βαζουμε ουτε σκαμπο.  Οσο αναφορα το παραπανω ποστ που λεει περι βιντεο σε δημοσιου χωρου κλπ...   Εσυ φιλε μου δηλαδη εχεις πχ μια μηχανη ταδε...  την αφηνεις ξεκλειδωτη επιτηδες η καταλαθος,  επειδη εχεις camera  εισαι υποχρεωμενος να βαλεις πινακιδα να την βλεπουν τα τσογλανια για να ξερουν οτι τι???  Πιστεψε με και να την δουν δεν θα γινει τιποτα οποτε αυτα ειναι ασυναρτησιες οχι δικες σου.. οποιος στο ειπε.. επειδη σε κλοπη το 2ο που ρωτανε ειναι αν υπαρχει υλικο απο camera. 

Φίλε μου είσαι τυχερός διότι σε άλλη χώρα ο παππούλης θα σου είχε κάνει μήνυση και θα πλήρωνες τα μαλλιοκέφαλά σου σε δικαστήρια, δικηγόρους, παράβολα αλλά και αποζημιώσεις στον παππού 

3 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Απαγορευεται να βιντεοσκοπεις το πεζοδρομιο; Δεν το ηξερα αυτο. Ολες οι εταιρειες που εχουν τοσες καμερες για λογους ασφαλειας και τραβανε και τους δρομους απ εξω τι γινεται με αυτο;

Απ' όσα είχα διαβάσει δεν επιτρέπεται να βιντεοσκοπείς δημόσιο χώρο και ειδικά όταν απο το υλικό αυτό προκύπτουν στοιχεία που εμπίπτουν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (δηλαδή να μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιον). Με αστερίσκο δεν επιτρέπεται να βιντεοσκοπείς στον δικό σου χώρο οταν υπάρχουν άτομα που δεν συναινούν εκτός κι αν βεβαιώνεται ποινική πράξη.

Γενικά μην μπλέξεις με τον νόμο στην Ελλάδα. Ακόμα κι αν εχεις δίκιο δεν σημαινει οτι θα το βρείς, μονο χρήματα θα χάσεις, την ηρεμία σου και τον χρόνο σου.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 7/5/2018 στις 9:03 ΜΜ, Zerg13 είπε

Ενας εξυπνος βαζει ενα βαρελι σαν αυτο το κλασικο μπορντο που μαζευει ελιές, και το εχει γεμισει τσιμέντο, για να μην παρκαρει καποιος και το βγαζει οταν παει να παρκαρει.

Τροχαια οταν παρκαρει εκεινος στο πεζοδρομιο και μετα την κληση μια κλωτσια στον κατηφορο.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, webparts είπε

Τροχαια οταν παρκαρει εκεινος στο πεζοδρομιο και μετα την κληση μια κλωτσια στον κατηφορο.

Δεν παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο, αλλα στο δρομο. Αν επιτρεπεται ή οχι δεν ξερω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Δεν παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο, αλλα στο δρομο. Αν επιτρεπεται ή οχι δεν ξερω.

Το βαρελι το βαζει στο δρομο η στο πεζοδρομιο;

Οπως και να εχει πεταξε το.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο δρομο.

Ειναι βαρυ. Θα πρεπει να το φορτωσω στο παρτ μπαγκαζ και υπαρχουν και γειτονες που ρουφιανευουν.

ειχα ριξει στον καδο μια φορα μια καρεκλα :) που μπλοκαρε parking. Μπροστα στον κατοχο. :) μετα απο 3 μηνες πηγα στο μαγαζι του και αγορασα κατι.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Στο δρομο.

Ειναι βαρυ. Θα πρεπει να το φορτωσω στο παρτ μπαγκαζ και υπαρχουν και γειτονες που ρουφιανευουν.

ειχα ριξει στον καδο μια φορα μια καρεκλα :) που μπλοκαρε parking. Μπροστα στον κατοχο. :) μετα απο 3 μηνες πηγα στο μαγαζι του και αγορασα κατι.

Εγω παντως οποτε βλεπω συγκεκριμενους μαδαφακας που βαζουν καρεκλες και πλαστικες νταμιζανες με νερο  και τα παιρνω και τα πεταω.

Ενας αλλος  εβαζε κωνους και επιανε τον χωρο εξω απο το μαγαζι,χωρις αδεια φυσικα,οποτε καθε βραδυ τους επαιρνα και τους πετουσα μεσα σε ενα περιφραγμενο οικοπεδο,απεναντι απο αυτον. Προσφατα ο πιο μαγκας ο πατερας της κοπελας μου πηγε και πηρε ενα κουτσουρο που ειχε βαλει ενα αλλο.. "κουτσουρο" και το εβαλε στο τζακι!!

Δημοσ.

Φωτογραφία και τηλέφωνο στο δήμο.

Τους λές οτι εαν δεν το μαζέψουν θα γίνει κοινοποίηση στο τύπο.

Το έκανα , και να δείς σε 2 ώρες πώς τα μαζέψαν και δέν τα έχουν ξαναβάλει.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 hours ago, webparts said:

Εγω παντως οποτε βλεπω συγκεκριμενους μαδαφακας που βαζουν καρεκλες και πλαστικες νταμιζανες με νερο  και τα παιρνω και τα πεταω.

Στην περίπτωση των περιπτέρων, προβλέπεται να βάζουν ταμπέλες κτλπ στο δρόμο ακριβώς μπροστά από το περίπτερο? Σαν "οριοθέτηση" parking πελατών...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Στην περίπτωση των περιπτέρων, προβλέπεται να βάζουν ταμπέλες κτλπ στο δρόμο ακριβώς μπροστά από το περίπτερο? Σαν "οριοθέτηση" parking πελατών...

Οχι, δεν επιτρεπεται. Και δεν το κανουν μονο περιπτερα. Ξενοδοχεια, σουβλατζιδικα, βιβλιοπωλεια εχω δει. Αυτο που κανει κουνια λες; Και εχει μια εικονα. Απατη ειναι. Κανονικα θελει σημα απαγορευεται απο τον δημο, αυτοι δενε χουν. Ή το πετας μπροστα τους ή παιρνεις την αστυνομια οπως ειπαν και αλλοι.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Zerg13 said:

Αυτο που κανει κουνια λες; Και εχει μια εικονα.

Yeap.

Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να έχει πάρει κάποιο άδεια? Κι αν ναι, θα φαίνεται κάπως πχ πάνω στην πινακίδα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω αν εχει αδεια εχει πανω ενα σημα κ.ο.κ. Ας πει αλλος καλυτερα

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
Στις 07/05/2018 στις 9:03 ΜΜ, Zerg13 είπε

Ενας εξυπνος βαζει ενα βαρελι σαν αυτο το κλασικο μπορντο που μαζευει ελιές, και το εχει γεμισει τσιμέντο, για να μην παρκαρει καποιος και το βγαζει οταν παει να παρκαρει.

τι κανουμε με αυτη την βλαχομαγκια;

cementshoes11_by_shanbo-d6jesxy.jpg.f4f57aca07994f9ed9664b4fa9adee91.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν και χειρότερα, πιστέψτε με. Στο σπίτι του αδελφού μου (τριόροφη οικοδομή με οροφοδιαμερίσματα χωρίς πάρκινγκ),  έχουμε συγγενή της γυναίκας του με τον οποίο δεν λέμε ούτε καλημέρα, και παρκάρει μπροστά στο σπίτι 2 αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και μια μηχανή, ενώ όταν χρησιμοποιεί κάποιο από τα οχήματά του, βάζει μπροστά τέτοια βαρέλια και μπετόνια, μαζί με τη μηχανή οριζόντια. Όταν είναι τα οχήματα στη θέση τους, τα βαρέλια και τα μπετόνια τα έχει μεταξύ των οχημάτων ή επάνω στο πεζοδρόμιο. Εννοείται ότι δεν αφήνει κανέναν να παρκάρει, και του την έχει πει όλη η γειτονιά, μαζί κι εμείς, γιατί καταλαμβάνει-καβατζώνει 30 μέτρα χώρο και φωνάζει ότι μπροστά στο σπίτι του δεν παρκάρει κανείς. Σταματήσαμε όλοι να ασχολούμαστε γιατί είναι και λίγο επιθετικός και θα πρέπει να παίξουμε ξύλο. Αξίζει; Όχι βέβαια. Εννοείται ότι αν δει να μετακινεί κάποιος τα βαρέλια βγαίνει στη βεράντα και γίνεται της τρελής. Όρεξη να έχει κανείς για να μαλώνει. Εγώ προσωπικά δεν έχω και είναι λεπτές οι ισορροπίες. Σημειώστε ότι απέναντι έχουν και disabled άτομο για το οποίο προσπαθούν οι υπόλοιποι κι εγώ να του κρατάμε θέση.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/5/2018 στις 8:23 ΠΜ, phanispal είπε

Το έχουμε συζητήσει ξανά, δεν ισχύει αυτό που λες.

Για να έρθει περιπολικό πρέπει να έχει γίνει επώνυμη καταγγελία, και ιδανικά να είσαι μπροστά την ώρα που θα έρθουν και θα του χτυπήσουν το κουδούνι.

Αν κάνεις ανώνυμη καταγγελία δε θα ασχοληθεί κανείς. Μην έχετε στο μυαλό σας ότι στα γραφεία κάθονται και περιμένουν πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για ανώνυμη καταγγελία για παρκάρισμα ώστε να αρχίσουν να τρέχουν.

Δεν ξερω ποια ειναι η επισημη διαδικασια που ακολουθει η ελλας, παντως και εγω ξερω περιπτωσεις οπου εγινε ανωνυμη καταγγελια και ηρθαν.

Την μια για τυπο που εβαζε καρεκλες, (καναμε 2-3 τηλεφωνηματα κατοικοι της γειτονιας), και οντως ηρθαν στην πορτα του σε λιγοτερο απο 20 λεπτα.

Και την αλλη για τυπο που ειχε ενα παπακι απο μαντρα χωρις τιποτα πανω, και το εβαζε-εβγαζε απο θεση για να παρκαρει. (Εκει δεν ξερω τι εγινε αλλα την αλλη μερα ειχε εξαφανιστει).

Δε νομιζω οτι τους ειναι και μεγαλος κοπος να ερθουν σε τετοια μικροπεριστατικα, μιας και απο οτι καταλαβα ολες τις φορες, οι αστυνομοι που ηρθαν ηταν ηδη σε περιπολια κοντα και εννημερωθηκαν απο ασυρματο.

P.s. Και μενα μου εχουν καλεσει ανωνυμα αστυνομια, για διαταραξη κοινης ησυχιας, και οταν ημασταν λυκειο για κατι φωτοβολιδες :P (Αν και εκει το θεωρω πιο λογικο που ηρθαν, εστω και με ανωνυμη καταγγελια).

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Υπάρχουν και χειρότερα, πιστέψτε με. Στο σπίτι του αδελφού μου (τριόροφη οικοδομή με οροφοδιαμερίσματα χωρίς πάρκινγκ),  έχουμε συγγενή της γυναίκας του με τον οποίο δεν λέμε ούτε καλημέρα, και παρκάρει μπροστά στο σπίτι 2 αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και μια μηχανή, ενώ όταν χρησιμοποιεί κάποιο από τα οχήματά του, βάζει μπροστά τέτοια βαρέλια και μπετόνια, μαζί με τη μηχανή οριζόντια. Όταν είναι τα οχήματα στη θέση τους, τα βαρέλια και τα μπετόνια τα έχει μεταξύ των οχημάτων ή επάνω στο πεζοδρόμιο. Εννοείται ότι δεν αφήνει κανέναν να παρκάρει, και του την έχει πει όλη η γειτονιά, μαζί κι εμείς, γιατί καταλαμβάνει-καβατζώνει 30 μέτρα χώρο και φωνάζει ότι μπροστά στο σπίτι του δεν παρκάρει κανείς. Σταματήσαμε όλοι να ασχολούμαστε γιατί είναι και λίγο επιθετικός και θα πρέπει να παίξουμε ξύλο. Αξίζει; Όχι βέβαια. Εννοείται ότι αν δει να μετακινεί κάποιος τα βαρέλια βγαίνει στη βεράντα και γίνεται της τρελής. Όρεξη να έχει κανείς για να μαλώνει. Εγώ προσωπικά δεν έχω και είναι λεπτές οι ισορροπίες. Σημειώστε ότι απέναντι έχουν και disabled άτομο για το οποίο προσπαθούν οι υπόλοιποι κι εγώ να του κρατάμε θέση.

Αφού βρήκε αρνιά, καλά κανει.Δεν είναι δηνατοβτ μια ολόκληρη γειτονιά να φοβάται ενα άτομο,κάντε τον ρόμπα, φασαρία,απειλές. Αυτά τα άτομα είναι στις 99.9% των περιπτώσεων θρασυδειλα,αν τα βρουν σκούρα γίνονται κότες.

Αν είναι κανας κακοποιός,παράνομο στοιχείο,της νύχτας μπραβος,σχεδόν ποτέ δεν ασχολείται με τέτοιες βλακείες,αντιθέτως κοιτάει να μην δίνει δικαίωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...