Προς το περιεχόμενο

Τι κάνετε με τα τσιμεντένια βαρέλια που μπλοκαρουν το parking παράνομα;

Zerg13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, dimpa16 είπε

Το αυτό.

Να έχεις στα χέρια σου αποδείξεις και να μην μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις,ξεπερνά τα όρια της μαλακίας.

αποδειξεις μπορει να ειναι και ηχογραφισεις απο υποκλοπες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
28 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

συγγνωμη, δηλαδή οι action cameras είναι παρανομες;

Αμα τρακαρει ο άλλος δεν μπορει να χρησιμοποιησει το footage για να δειξει αν εχει ή όχι υπαιτιοτητα;

Πάρανομες είναι ναι. Αν θυμάμαι καλά, χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορείς να το δείξεις ως αποδεικτικό για να αθώοθεις αλλα όχι σαν αποδεικτικό για να κατηγορήσεις κάποιον

• Like 1

Συνηθως σε τέτοιες περιπτωσεις βάζω τη μηχανή μου. Οποτε ουτε αυτος θα έχει πάρκινγκ. Το έχω ξαναγράψει οτι το έκανε ένας γειτονας συνέχεια μέχρι που συνεννοήθηκα με έναν άλλο και βάζαμε συνέχεια τις μηχανές εκει. 

Γίνονται έξαλλοι, αλλά τους περνάει. Αυτο βέβαια μονο στη γειτονιά μου.

• Like 2

48 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

συγγνωμη, δηλαδή οι action cameras είναι παρανομες;

Αμα τρακαρει ο άλλος δεν μπορει να χρησιμοποιησει το footage για να δειξει αν εχει ή όχι υπαιτιοτητα;

Οχι δεν ειμαστε Ρωσια και δεν αποτελει αποδεικτικο σε δικη το footage (ακομη)

1 λεπτό πριν, xaratsi είπε

Νομίζω και στην Αγγλία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

39 λεπτά πριν, dimpa16 είπε

Ναι.Που είναι το κακό;Αποδείξεις είναι.

ενταξει λοιπον, θα ρθω να σου βαλω μια καμερα μεσα στο σπιτι σου, μη τυχον και κατεβασεις παρανομα κανα τορεντ, οκ?

12 λεπτά πριν, xaratsi είπε

ειχα περσι τον νοεμβριο τρακαρισμα, και θα χρησιμοποιησω το υλικο σε δικαστηριο.

4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

ενταξει λοιπον, θα ρθω να σου βαλω μια καμερα μεσα στο σπιτι σου, μη τυχον και κατεβασεις παρανομα κανα τορεντ, οκ?

Έλα.

50 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

Νομίζω και στην Αγγλία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα σε όλη την Ευρώπη (όπως και στην Αγγλία) σε αυτό το νομικό κομμάτι. Ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλές παγίδες στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων βιντεοσκόπησης σε δικαστήρια.

Σε ό,τι αφορά την Αγγλία, ενώ η χρήση των δημοσίων κυκλωμάτων παρακολούθησης ως αποδεικτικό στοιχείο είναι καθόλα νόμιμη, όταν έχουμε να κάνουμε με ιδιωτικό υλικό υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη προτού το δικαστήριο τις εγκρίνει ως αποδεικτικά στοιχεία. Το υλικό που έχεις πρέπει να είναι από σταθερές κάμερες και να είναι μέσα σε 100% ιδιωτικό χώρο. Αν δηλαδή έχεις κάμερα στην είσοδο του σπιτιού σου θα πρέπει να φαίνεται μόνο η είσοδος που ανήκει σε σένα, οτιδήποτε άλλο είναι παραβίαση ιδιωτικότητας. Επίσης απαγορεύεται οι κάμερες να έχουν τη δυνατότητα λήψης ήχου, καθώς η ηχογράφηση θεωρείται προϊόν υποκλοπής αν δεν γνωρίζουν όλοι ότι ηχογραφούνται. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σου spec, χρόνια και ζαμάνια  (ένας Βέλγος που έγραφες στο phorum  δεν είσαι;  )

Νομίζω dash cameras  χρησιμοποιούνται ήδη στην Αγγλία ως στοιχεία σε τρακαρισματα κλπ

Επεξ/σία από Que sera sera

2 ώρες πριν, De@th L0rd είπε

Όταν θα αλλάξει αυτή η μαλακία νόμος που ψηφίστηκε το 2006 μόνο και μόνο για να σταματήσουν τον "έγκριτο" δημοσιοκάφρο Τριανταφυλλόπουλο,  και θα μπορούν επίσης να βεβαιώνονται και παραβάσεις από βίντεο, να δεις τι ωραία που θα γίνουν όλα.

Όλα τα τραγελαφικά που συζητάμε σε παρόμοια νήματα είναι επειδή δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Ας μην σβήνονταν οι κλήσεις κι ας έμπαινε μια κερδοσκοπική εταιρία με γερανούς στο παιχνίδι να δεις μετά αν θα έβλεπες, καρεκλίτσες, βαρελάκια, αχρηστευμένα μηχανάκια σε θέσεις στάθμευσης. Επίσης τα πρόστιμα να γίνουν μικρότερα για να κόβονται πανεύκολα και όχι να επαφίενται στην διακριτική ευχέρεια  και τον ανθρωπισμό του οργάνου.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είμαι υπερ της καμερας σε δημόσιους χώρους. 
Αφενός για να πιστοποιούνται οι παραβάσεις αφετέρου αποτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά μεσα απο την άμεση και γρήγορη πιστοποίηση. 
Πότε θα καταλάβουμε πως ως λαός χρειαζόμαστε επιτήρηση, απο μόνοι μας είμαστε απολίτιστοι. Χλευάζουμε τους βόριους που τηρούν τους κανόνες αλλά παραβλέπουμε πόσο πιο πολιτισμένοι ειναι απο εμάς στην καθημερινότητά τους.
Τέσπα...
Για να επανέλθω στο προηγούμενο που έγραψα... δεν αναφερόμουν σε τοποθέτηση κάμερας σε δημόσιο χώρο αλλά βιντεοσκόπηση. Εφόσον αποφασίσεις να βάλεις κάμερα σε δικό σου χώρο φροντίζεις να βιντεοσκοπείς μέχρι εκεί που φτάνει η περιουσία σου. Εαν καταγράφει και πιο πέρα τότε θα πρέπει αυτό που καταγράφει να ΜΗΝ είναι αναγνωρίσιμο, βλέπε νόμο περι επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και όλα τα συναφή κουραφέξαλα.
Παρεμπιπτόντως έτυχε να βρίσκομαι σε εργασιακό χώρο με κάμερες σε κάθε δωμάτιο και "ο αφεντικός" έλεγχε τους υπαλλήλους του και την συμπεριφορά τους. Δεν εφαρμόζονται νόμοι, τέλος! 

1 ώρα πριν, Que sera sera είπε

Γεια σου spec, χρόνια και ζαμάνια  (ένας Βέλγος που έγραφες στο phorum  δεν είσαι;  )

Νομίζω dash cameras  χρησιμοποιούνται ήδη στην Αγγλία ως στοιχεία σε τρακαρισματα κλπ

Γεια σου και σε σενα. Εχω περασει απο Βελγιο οντως, αλλα η αληθεια ειναι οτι το phorum το ακουσα πρωτη φορα πριν κατι μηνες που ανοιγοκλειναν θεματα εδω στο ινσομνια. Δεν το προλαβα να το χαρω  :mellow:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, georgeγ είπε

του βγαζεις τα χερουλια απο το βαρελι για να μην μπορει να το μετακνησει :D

Εχω μια Eken action cam, και με οσα λετε, σκεφτομαι να την παιρνω και στο αμαξι. Αντε να βρω που ειναι και τα αξεσουαρ τωρα :)

6 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Φαντάζομαι θα ξέρεις πως ειναι παράνομο κάμερα ιδιώτη να βιντεοσκοπεί δημόσιο χώρο. 
Επιτρέπεται μονον ιδιωτικό χώρο (δηλ την ιδιοκτησία του) και με σαφή σήμανση οτι ο χώρος βιντεοσκοπείται αλλιώς είναι κι αυτό παράνομο.

Έτσι και γίνει καταγγελία τότε ο ιδιοκτήτης της κάμερας θα μπλέκει με αστυνομία, δικαστήρια και πρόστιμα. 

Απαγορευεται να βιντεοσκοπεις το πεζοδρομιο; Δεν το ηξερα αυτο. Ολες οι εταιρειες που εχουν τοσες καμερες για λογους ασφαλειας και τραβανε και τους δρομους απ εξω τι γινεται με αυτο;

Επεξ/σία από Zerg13

επειδη δεν τα διαβασα ολα αναφερω περιστατικο που μου συνεβει 2 χρονια πριν,   ως συνηθως παρκαρα το μηχανακι εξω απ το σπιτι μου... παπακι ειναι ποσο χωρο να πιασει στο μονο σταντ? Γυρναω μια μερα δεν μπορουσα να το βαλω στην θεση του και κανω την μ@λ@κι@ να το παρκαρω πανω στο απεναντι πεζοδρομο για κακη μου τυχη.... Την επομενη μερα "ακουσα" πολλα διοτι ενας παππους *να διευκρινησω πως στο πεζοδρομιο με το ζορι χωραει ενα ατομο να περπατησει*   την ωρα που περπατουσε επεσε πανω το βραδυ χωρις να το δεικαι χτυπησε  μου ειπαν απο την γειτονια ευτυχως οχι σοβαρα.  Απο κεινη την μερα μου εγινε μαθημα λοιπον... Στο  ζουμι.. ειναι παρανομο  εστω και κονο να βαζουν απ'εξω για να κρατανε την θεση,  εφοσον δεν υπαρχει ειδικη πινακιδα που θες αδεια γι'αυτο για ατομα αμεα  δεν επιτρεπεται σε δημοσιους χωρους να βαζουμε ουτε σκαμπο.  Οσο αναφορα το παραπανω ποστ που λεει περι βιντεο σε δημοσιου χωρου κλπ...   Εσυ φιλε μου δηλαδη εχεις πχ μια μηχανη ταδε...  την αφηνεις ξεκλειδωτη επιτηδες η καταλαθος,  επειδη εχεις camera  εισαι υποχρεωμενος να βαλεις πινακιδα να την βλεπουν τα τσογλανια για να ξερουν οτι τι???  Πιστεψε με και να την δουν δεν θα γινει τιποτα οποτε αυτα ειναι ασυναρτησιες οχι δικες σου.. οποιος στο ειπε.. επειδη σε κλοπη το 2ο που ρωτανε ειναι αν υπαρχει υλικο απο camera. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω εκει που μενω, εχει απλετο χωρο για παρκάρισμα, ερχονται απο αλλες πολυκατοικίες και τα βαζουν, αλλα δεν τα βαζουν ισια  όπως κατσει, με αποτελεσμα εκει που η σειρα χωραει δυο πενταδες αυτοκινητων, χωραει απο τρια. Πολλες φορες δεν βρισκω να το παρκαρω εκει. Ο αλλος ερχεται και παρκαρει δίπλα απο πεζοδρομο κάθε βραδυ μινι μπας μεσα στην κωμοπολη, ετσι γιατι του αρεσει.

Ο απέναντι μου αστυνομικος, εχει γκαραζοπορτα, αλλα χωρις πινακιδα που να γραφει γραφει αριθμος αδειας, παρκαρει συνήθως εξω απο την γκαραζοπορτα, οταν μια φορα παρκαρα απεξω,αφηνοντας το τηλεφωνο μου και οτι μενω απεναντι να με παρει αν χρειαστει να μπει ή βγει, κατεβηκε κατευθείαν να με διωξει.

Πλεον στην ελλαδα ουτε καλο αμαξι πρεπει να χεις, ουτε να ασχολεισαι με τον καθε βλακα. 

Της προαλλες ενα ματιζ παρκαρε μπροστα στην εισοδο της πολυκατοικίας που μενω και εχει μωρα και μια θεια που προχωραει με Π. Λεω τα θες τα αυγα σου αλλα εχε χαρη που δεν θελω να χαλασω την μερα μου.

Ομως πιο πολυ θα με την δωσει στην κρανα και θα τον τρακαρω επιτηδες καποιον που νομίζει οτι ενα αμαξι τον ανοίγει πορτες.

Προχτες σε περιφερειακο δρομο με διπλη γραμμη και απο το δεξιο ρευμα να ανεβαινω εγω, αριστερα να κατεβαινει αλλος βγαινει απο τον δικο μου παραδρομο μια πορσε,αντι να περιμενει παταει γκαζι και περναει απεναντι παρανομα. Πηγα κατα πανω του θα τον εκοβα δεν με ενοιαζε. 

Ωρες ωρες παρακαλαω να μην κάνει οτι σταματαει, θα κατέβω και θα του χτυπάω το κεφάλι στο καπο. Μπορει μετα να το μετανιωσω αλλα εκεινη την ωρα θα το κανω

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...