Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο 9900K είναι ουσιαστικά μια νέα κατηγορία. Όταν ο 8700Κ στέκεται τόσο καλά εμπορικά απέναντι στον 2700Χ με 16 threads, ποιός ο λόγος να δώσει η ίντελ 16 απείρως καλύτερα θρεντ στα ίδια λεφτά. Μόνο αν βγουν δυνατοί οι νέοι Ryzen θα πουληθεί φθηνά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο 8700k ήταν νέα κατηγορία όταν βγήκε όπως τα γράφετε. Και βγήκε σε μια χαρά τιμή. Ο 9900k μπορεί day one να έχει 500 αλλά μέσα στη βδομάδα θα έχει κάτω από 450 ίσως 400 εδώ θα είμαστε. Αν τον βαρέσει στα 500 δεν μπορεί να κοντράρει τον 2700x στα 310 όσο καλύτερος και να είναι. 

4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Βασικα το αντιθετο νομιζω ισχυει, οσο πιο τεζαρισμενη θα ηταν η μνημη τοσο πιο μικρη θα ηταν η διαφορα 

Ναι, μόνο που τις 3000/16 δεν τις λες και τεζαρισμένες...

Όχι ότι θα είχε τρελή διαφορά το συγκριτικό αν γινόταν με 3200/14, αλλά εκεί θα φαινόταν τουλάχιστον που έχεις καθυστέρηση λόγω cpu clock και όχι λόγω ram clock/latency.

Όλα αυτά για frametimes πάντα (0.1%, 1% lows δλδ).

@Fulgore Δεν θα έβαζα τις μνήμες στην ίδια κατηγορία με διάφορα faux-gaming accessories, το VFM είναι άλλη κουβέντα φυσικά, ειδικά όσο το καρτέλ είχε τις τιμές στα ύψη, αλλά μην φτάσουμε στο σημείο να τις βγάζουμε και όλες ίδιες, δεν είναι. Εφόσον μιλάμε για συστήματα του 1000+ (1080ti + 8600K), είναι χαζό να χάνεις 3-5% σε επιδόσεις για να γλυτώσεις 20-40€ με φθηνότερες μνήμες (που είναι η διαφορά τιμής σε φυσιολογικές συνθήκες αγοράς μεταξύ των μέτριων κιτς με τα hynix afr & low binned b-dies).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Zaknafein είπε

είναι χαζό να χάνεις 3-5% σε επιδόσεις για να γλυτώσεις 20-40€ με φθηνότερες μνήμες (που είναι η διαφορά τιμής σε φυσιολογικές συνθήκες αγοράς μεταξύ των μέτριων κιτς με τα hynix afr & low binned b-dies).

Μα το θεμα δεν ηταν αν ειναι καλυτερα τα timings ή οχι αν αυτο καταλαβες.

Ο συμφορουμιτης πιο πισω μιλησε για bottleneck στο συστημα λογω της ram και οτι τα 3000 για ιντελ συστημα δεν ειναι  καλα(κοινως οτι το συστημα υπο λειτουργει με 3000 μνημες).

Προφανως και αν η χρηματικη διαφορα ειναι μικρη μεταξυ 3000 και 3200 ο αλλος θα παει σε 3200μνημες και το ιδιο ισχυει και για τα ιδια τα timings.

Οσον αφορα τα timings εγω βλεπω οτι οι φθηνοτερε 3200 μνημες cl16 παιζουν στα 160ευρω και με Cl14 στα 218ευρω,και οι δυο απο το ιδιο καταστημα

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

και αρα προσωπικα δεν θα ελεγα σε καποιον να διαλεξει τις δευτερες καθαρα και μονο λογω των timings αν τον ενδιαφερει κυριως το gaming.

Καποιες εναλλακτικες στα χρηματα αυτα που θα επιαναν τοπο τα χρηματα του ειναι οι παρακατω για τα 60αυτα ευρω.

-60ευρω ειναι η χρηματικη διαφορα απο τις mid range μητρικες σε σχεση με την z370 Taichi/gaming 7.

-60ευρω ειναι η διαφορα μεταξυ i5 8600k και i7 8700(κλειδωμενου)

-Τοσο περιπου ξεκινανε οι πιο μεγαλες αεροψυξεις.

-Πλεον βρισκεις σχεδον στα χρηματα αυτα 480ρι ssd.

-Για καποιους με 60ευρω αγοραζουν ποσα παιχνιδια σε steam sales 

Ολες ιδιες οι μνημες δεν ειναι, αλλα δεν θα σπρωξω προσωπικα κοσμο να δινει παραπανω χρηματα για πραγματα που δεν θα αξιοποιησει ποτε(γιατι θα ειναι με την εντυπωση οτι θα κερδισει καποιο μεγαλο ποσοστο απλα απο τα timings) οπως για τα διαφορετικα timings.Το ιδιο πραγμα ισχυει και σε επεξεργαστες.

Αν για καποιον απο Intel μερια το καλυπτει για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα ο i5 8400(αν δεν κοιταζει σε ρυζια)δεν θα τον σπρωξω να παρει i7 8700 απλα για να λεει οτι εχει i7(οπως κανανε παλια ποσα ατομα).

Αυτος που ξερει τι θελει, θα παρει μνημες με τα αναλογα timings αυτο θελω να πω.

Γιατι πηρα 2 pm οι οποιοι μου λεγανε οτι σκεφτοντουσαν να αλλαξουν τις 3000 μνημες που εχουν με 3200ρες cl14(που θα τους παει κανενα 80-90ευρω διαφορα) μονο και μονο με βαση αυτα που εγραψε ο Heybro πιο πισω, επειδη νομιζουν οτι το συστημα τους υπο λειτουργει.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3

Να ξεκαθαρισουμε παιδια οτι μιλουσαμε αποκλειστικα για το video παραπανω και οτι με καλυτερες ram θα ειχαμε μεγαλυτερες διαφορες αναμεσα στα 4.1 5.1. Προφανως οτι για λιγα fps μια χαρα ειναι και οι 3000 για intel. Εγω τις 3200cl16 τις δουλευω 3300cl16 και αν υπηρχαν σε διαθεσιμοτητα θα πηγαινα σε 3200cl14. Αλλα μιλαμε για μικρες διαφορες. Τα 60 ευρω παραπανω δεν τα αξιζουν σε καμια περιπτωση οι 3200cl14 για intel συστηματα. Αν ηταν 20-25 ναι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Ναι, μόνο που τις 3000/16 δεν τις λες και τεζαρισμένες...

@Fulgore

Nαι δεν εννουσα αυτο το εξηγησα πιο πανω

9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Να ξεκαθαρισουμε παιδια οτι μιλουσαμε αποκλειστικα για το video παραπανω και οτι με καλυτερες ram θα ειχαμε μεγαλυτερες διαφορες αναμεσα στα 4.1 5.1. Προφανως οτι για λιγα fps μια χαρα ειναι και οι 3000 για intel. Εγω τις 3200cl16 τις δουλευω 3300cl16 και αν υπηρχαν σε διαθεσιμοτητα θα πηγαινα σε 3200cl14. Αλλα μιλαμε για μικρες διαφορες. Τα 60 ευρω παραπανω δεν τα αξιζουν σε καμια περιπτωση οι 3200cl14 για intel συστηματα. Αν ηταν 20-25 ναι. 

εξηγησε μου λιγο πως θα ειχες μεγαλυτερη διαφορα ρε συ γτ δεν μπορω να το καταλαβω ,με σφιγμένες μνημες θα επαιρνες και στις δυο περιπτωσεις παραπανω fps πως προκύπτει η μεγαλυτερη διαφορα? Δεν το λεω για να διαφωνήσουμε απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Nαι δεν εννουσα αυτο το εξηγησα πιο πανω

εξηγησε μου λιγο πως θα ειχες μεγαλυτερη διαφορα ρε συ γτ δεν μπορω να το καταλαβω ,με σφιγμένες μνημες θα επαιρνες και στις δυο περιπτωσεις παραπανω fps πως προκύπτει η μεγαλυτερη διαφορα?

Θα εδινε μεγαλυτερο περιθωριο στα 5.1 να δειξουν καλυτερα τι συχνοτητα τους. Μιλαω για 5 6fps διαφορα ακομα στα 200 οχι για παραπανω. Καποια στιγμη ειχα δοκιμασει τελειως stock τον 8700k που πηγαινε 4.3 all cores και δεν μπορουσε να κρατησει 75 σε ενα παιχνιδι ειχα drops κατα διαστηματα. Για αυτο μου φαινεται τοσο παραξενο η 10% διαφορα απο 4.1 στα 5.1 στον 8600k. Ισως να εχω και λαθος και να ειναι λογικη η διαφορα δεν μου καθεται καλα παντως.

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Θα εδινε μεγαλυτερο περιθωριο στα 5.1 να δειξουν καλυτερα τι συχνοτητα τους. Μιλαω για 5 6fps διαφορα ακομα στα 200 οχι για παραπανω. Καποια στιγμη ειχα δοκιμασει τελειως stock τον 8700k που πηγαινε 4.3 all cores και δεν μπορουσε να κρατησει 75 σε ενα παιχνιδι ειχα drops κατα διαστηματα. Για αυτο μου φαινεται τοσο παραξενο η 10% διαφορα απο 4.1 στα 5.1 στον 8600k. Ισως να εχω και λαθος και να ειναι λογικη η διαφορα δεν μου καθεται καλα παντως.

Γτ δεν κανεις ενα τεστ με το συστημα σου να μας λυθουν οι αποριες στα σιγουρα :D

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Γτ δεν κανεις ενα τεστ με το συστημα σου να μας λυθουν οι αποριες στα σιγουρα :D

Δεν εχω 3200cl14. 3200cl16 ειναι μπορω να παιξω απο 2133 μεχρι 3333cl16. 

Επεξ/σία από Arkin

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν εχω 3200cl14. 3200cl16 ειναι μπορω να παιξω απο 2133 μεχρι 3333cl16. 

Μια χαρα ρε συ σιγα. Δοκιμασε με 2666mhz και με  τα settings που εχεις τωρα.

12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μια χαρα ρε συ σιγα. Δοκιμασε με 2666mhz και με  τα settings που εχεις τωρα.

Ναι θα το δοκιμάσω λίγο αργότερα με 2666 και 3300 έχω unity forza metro 2033 crash εγκατεστημένα η να τρέξω κάνα Valley? 

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Τρεξε το valley

Καμια διαφορα 2666cl16 και 3300cl16

Δεν ξερω ποσο επηρεαζεται απο τις μνημες το συγκεκριμενο benchmark. Θα δοκιμασω και καποιο παιχνιδι οταν βρω χρονο να δω τι γινεται.

Στα 4.7 και στις 2 περιπτωσεις ο επεξεργαστης και στα +170 +300 η gpu.

2666cl16

Screenshot_1.png

3300cl16
Screenshot_2.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...