Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω τοποθέτηση. Και τους δυο τους συμφέρει να έχουν κοντά τους 5-6 μήνες διαφορά στα νέα releases τους.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Οι πιο προσφατες φημες για τους zen 2 ειναι 10-15% πανω σε ipc , 4,8-5 ghz ρολογια με λιγοτερη καταναλωση απο οτι τωρα, και 12c/24t τα ανωτερα μοντελα. 

Ασχετο αυτο ρε συ ,για υποτιθεμενο 2800x μιλαμε

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Ασχετο αυτο ρε συ ,για υποτιθεμενο 2800x μιλαμε

Δεν θα υπαρξει 2800χ και δεν υπαρχει και νοημα να υπαρξει . Μια και καλη οι 3xxx

• Like 3

3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Οι πιο προσφατες φημες για τους zen 2 ειναι 10-15% πανω σε ipc , 4,8-5 ghz ρολογια με λιγοτερη καταναλωση απο οτι τωρα, και 12c/24t τα ανωτερα μοντελα. 

Και εγώ έτσι θέλω να πιστεύω φιλτατε που έχω και zen αλλά κρατάτε μικρό καλάθι για τις φήμες... Ηρεμία και θα δούμε...

4 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

Μέχρι χθες περιμέναμε όλοι την νέα γενιά και μάλιστα έχουν δοθεί και samples σε overclockers. Τώρα βλέπω αναφορά για 2019 ? Έχω χάσει επεισόδια ?

Φημες εχτες,φημες και σημερα.

• Like 1

12 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε

Μέχρι χθες περιμέναμε όλοι την νέα γενιά και μάλιστα έχουν δοθεί και samples σε overclockers. Τώρα βλέπω αναφορά για 2019 ? Έχω χάσει επεισόδια ?

Ο καθένας ονειρεύεται ότι θέλει. :) 

21 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Φημες εχτες,φημες και σημερα.

12 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Ο καθένας ονειρεύεται ότι θέλει. :) 

Δηλ. οι τελευταίες 30-40σελ. του θέματος είναι όνειρα ?

Το πρόβλημα της intel ούτε ήταν, ούτε είναι ούτε και θα είναι η mainstream "gaming" πλατφόρμα για πολύ καιρό ακόμα imo. Το Ring bus δόξα το θεό scalάρει μέχρι και 8 cores και με τη μετάβαση σε ώριμο 10 nm node στα τέλη του 2019 μάλλον θα πέσουν και αρκετά και οι θερμοκρασίες/καταναλώσεις στα ίδια και καλύτερα ρολόγια από τους επερχόμενους 9xxx .

Το τεράστιο και ανυπέρβλητο πρόβλημα θα δημιουργηθεί με την έλευση των zen 2 καταρχάς στην HEDT/Server πλατφόρμα και μετέπειτα στην productivity mainstream αν η AMD ακολουθήσει την λογική για 12/16 cores όπως εικάζεται. Και όλα αυτά σε ένα εγγυημένο και πιο έτοιμο 7nm node (ειδικά αυτό της TSMC) από τα 10 nm της intel αυτήν την στιγμή που μιλάμε. Αν υποθέσουμε ότι ο Keller θέλει 3 χρόνια + για να σχεδιάσει ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική και η Intel Τον προσέλαβε μόλις πέρσι, το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν θα είναι τα προσεχή χρόνια και αυτό αποτυπώνεται εδώ και καιρό στις μετοχές των 2 εταιριών.

Προφανώς όλα είναι φήμες αν δεν υπάρχει λόγος να γράφουμε φήμες ας το κλείσουμε το θέμα. Παντού φήμες βγαίνουν για κινητά για μετά από 1 χρόνο ολόκληρα θέματα στο insomnia με φήμες. Κανείς δεν είπε ότι έτσι θα είναι τα νέα cpu απλά για να τα γράφουν κάποια αξιόπιστα site που είναι πολλά χρόνια στο χώρο δεν θα μείνουν μόνο φήμες πιστεύω. 

Οι φημες ειναι καλες,αλλα να υπαρχει και ενα μετρο. Εκει ειναι που καθε φορα χανεις την μπαλα. 

Τα κινητα δεν καταλαβαινω γιατι τα αναφερεις αφου ειναι τελειως διαφορετικη κατηγορια και δεν εχουν καμια σχεση με το τι γινεται στους επεξεργαστες.

Οσο για τα περι''αξιοπιστων''site εδω και αν γελαμε.

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Προφανώς όλα είναι φήμες αν δεν υπάρχει λόγος να γράφουμε φήμες ας το κλείσουμε το θέμα. Παντού φήμες βγαίνουν για κινητά για μετά από 1 χρόνο ολόκληρα θέματα στο insomnia με φήμες. Κανείς δεν είπε ότι έτσι θα είναι τα νέα cpu απλά για να τα γράφουν κάποια αξιόπιστα site που είναι πολλά χρόνια στο χώρο δεν θα μείνουν μόνο φήμες πιστεύω. 

H φήμη όμως με την πραγματικότητα απέχει νομίζω. Δεν είναι δυνατόν με βάση τελικά κάποιες αβάσιμες φήμες κάποιοι σε θέματα αναβαθμίσεων να λένε στους TS περίμενε να δεις την νέα γενιά που βγαίνει οσονούπω και πως θα πηγαίνουν από επιδόσεις-τιμές. Δηλ. φαντάζομαι αυτό που είχε ακουστεί για παρουσίαση από Intel αρχές Αυγούστου είναι ράδιο αρβύλα ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...