Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μπα δείξε μου ένα ποστ που γράφω ότι είναι καλύτερη από τις κορυφαίες. Που να πιάσουν και οι ζεστες δυστυχώς. Είμαι σχετικός σε 10000 πράγματα. Με τα νέα cpu monitors ασχολήθηκα τους τελευταίους μήνες και εχω μάθει περισσότερα από ότι άλλοι σε αρκετά χρόνια. Αν γραφτεί κάποιος λάθος με διορθώνει κάποιος που ξέρει. Δεν κράζει όπως κάνεις σε όλα τα θέματα. 

Δύσκολο αυτό όταν λες μέση ψύκτρα για τι τιμές λες? Μια φθηνή u14 των 65 ευρώ πχ πιστεύω θα είναι κομπλέ σε soldered cpu και με πάνω από 1.3. Τώρα για κάτι ψύκτρες 30 ευρώ εντάξει δύσκολα θα δώσει ο άλλος 500 σε cpu και θα έχει τοσο φθηνή ψύκτρα. 

Μια u12 είχα πιο πολύ στο μυαλό μου, κάτι στα 40-50 ευρώ το πολύ,  έστω μια u14... Μακάρι να συμβεί αυτό... Εγώ βλέπω πάντως προς μια κατάσταση του στυλ 8700k απλά με περισσότερους πυρήνες και όχι αύξηση σε ρολόγια. Δεν το θεωρώ καθόλου κακό αλλά οι ταχύτητες που διαβάζω εδώ μέσα μου φαίνονται υπερβολικές...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Μια u12 είχα πιο πολύ στο μυαλό μου, έστω μια u14... Μακάρι να συμβεί αυτό... Εγώ β λείπω περισσότερο πάντως προς μια κατάσταση του στυλ 8700k απλά με περισσότερους πυρήνες και όχι αύξηση σε ρολόγια. Δεν το θεωρώ καθόλου κακό αλλά οι ταχύτητες που διαβάζω εδώ μέσα μου φαίνονται υπερβολικές...

Κομπλέ θα είναι μην ανησυχείς. Τα 5.5 all cores είναι εξωπραγματικα τα 5 είναι σίγουρα όμως. Δεν την περνει να κάνει αλλιώς. 

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Κομπλέ θα είναι μην ανησυχείς. Τα 5.5 all cores είναι εξωπραγματικα τα 5 είναι σίγουρα όμως. Δεν την περνει να κάνει αλλιώς. 

Επίσης αν σκάσει στα 500 όπως είπες πριν ο 8/16 ούτε καν θα ασχοληθώ... Αν είναι φυσιολογική τιμή θα σκεφτώ να δώσω τον 1600, να βαλω την μητρική μου στο htpc που θέλω να στήσω με 2200g και να χτυπήσω έναν 8/16... Αλλά όχι στα 500 φιλτατε ημαρτον... Αλλιώς 7nm από Μάρτιο μεριά έναν 8/16 (που ελπίζω να υπάρχει mini itx μητρική να τον κρατήσει κανονικά) για αντικαταστάτη του τιμιοτατου μικρού θηρίου μου 1600... Άντε δώσε πόνο intel να σε δω...

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Επίσης αν σκάσει στα 500 όπως είπες πριν ο 8/16 ούτε καν θα ασχοληθώ... Αν είναι φυσιολογική τιμή θα σκεφτώ να δώσω τον 1600, να βαλω την μητρική μου στο htpc που θέλω να στήσω με 2200g και να χτυπήσω έναν 8/16... Αλλά όχι στα 500 φιλτατε ημαρτον... Αλλιώς 7nm από Μάρτιο μεριά έναν 8/16 (που ελπίζω να υπάρχει mini itx μητρική να τον κρατήσει κανονικά) για αντικαταστάτη του τιμιοτατου μικρού θηρίου μου 1600... Άντε δώσε πόνο intel να σε δω...

Αρχική τιμή εκεί θα παίξει βαριά βαριά 430 440. Τον τσιμπάς λίγο αργότερα όταν πέσει από τα 400 και είσαι άνετος για χρόνια. Θα δώσει πόνο γιατί δεν την περνει άλλο έχει αρχίσει να στενεύει το πράγμα με την AMD κατά πόδας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δώσει όσο πόνο της επιτρέπει να δώσει η αρχιτεκτονική που ακολουθεί φιλτατε... Την έχει ζορίσει θεωρώ πάρα πολύ την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική... Δεν ξέρω ποσό περιθώριο έχει ακόμη... Οι απέναντι έχουν πολλά περιθώρια ακόμη με την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που ακολουθούν και λογικά θα απαντήσουν πάραυτα... Πότε στο καλό θα αλλάξει arch η μπλε;;; Μας τα έχει κάνει αερόστατα... Επίσης για να ασχοληθώ με τον 8/16 της μπλε πρέπει να βρω και ψύξη μέχρι 140mm ύψος να τον ψύξει... Δύσκολο... Ίσως μια c14s με διπλό φουρφουρι όμως... Άντε μωρη noctua δώσε πόνο!!!

Επεξ/σία από dimoskoutr

7 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Θα δώσει όσο πόνο της επιτρέπει να δώσει η αρχιτεκτονική που ακολουθεί φιλτατε... Την έχει ζορίσει θεωρώ πάρα πολύ την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική... Δεν ξέρω ποσό περιθώριο έχει ακόμη... Οι απέναντι έχουν πολλά περιθώρια ακόμη με την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που ακολουθούν και λογικά θα απαντήσουν πάραυτα... Πότε στο καλό θα αλλάξει arch η μπλε;;; Μας τα έχει κάνει αερόστατα... Επίσης για να ασχοληθώ με τον 8/16 της μπλε πρέπει να βρω και ψύξη μέχρι 150mm ύψος να τον ψύξει... Δύσκολο... Άντε μωρη noctua δώσε πόνο!!!

Για αλλαγή τέλος 2019 θα παίξει στα 10. Έχουμε δρόμο. 

52 λεπτά πριν, Arkin είπε

τα 5 είναι σίγουρα όμως. Δεν την περνει να κάνει αλλιώς. 

Γιατι δεν την παιρνει να κανει αλλιως,εχουν φτασει οι ryzen τα 4.7-4.8 στους 8πυρηνους για να εχει σαν μονη λυση τα 5ghz και πανω?

Στραγαλια ειναι τα mhz?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Γιατι δεν την παιρνει να κανει αλλιως,εχουν φτασει οι ryzen τα 4.7-4.8 στους 8πυρηνους για να εχει σαν μονη λυση τα 5ghz και πανω?

Στραγαλια ειναι τα mhz?

Ο 7700k πήγαινε άνετα στα 5 

Ο 8700k πάει άνετα στα 5

H amd ετοιμάζει 2800x

Μπορεί να τον δώσει και στα 4.7 εφόσον τον δώσει στα 400 η πιο κάτω. Για την Intel μιλάμε πάντα κυνηγούσε το single thread performance στη main stream κατηγορία. 

Οχι δεν την περνει. 

Επεξ/σία από Arkin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άντε να δούμε τι κάνει ο 9900Κ σε overclockability και αν μπαίνει σε Ζ370 γιατί βλέπω κάτι 8086Κ (είμαι έτοιμος να πατήσω την σκανδάλη) .....

https://www.youtube.com/watch?v=9828bOi5eRw

στα 5,5ghz / 1.4v ........και στα 5,4ghz να είναι stable ~1.35v λουκουμάκι θα είναι αν κάτσει τέτοιο κομμάτι.........Πολύ binnarismena βλέπω τα cpus από την intel με τα τελευταία batches.....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3

2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Έρχονται και τα νέα GTX..Το ultimate gaming rig είναι προ των πυλών..

Για τη 1180 λες προφανώς. Μόνο αυτή θα είναι καλύτερη από ότι κυκλοφορεί σήμερα. Η 1170 θα είναι μια 1080ti με 180tdp λογικά. 

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Άντε να δούμε τι κάνει ο 9900Κ σε overclockability και αν μπαίνει σε Ζ370 γιατί βλέπω κάτι 8086Κ (είμαι έτοιμος να πατήσω την σκανδάλη) .....

https://www.youtube.com/watch?v=9828bOi5eRw

στα 5,5ghz / 1.4v ........και στα 5,4ghz να είναι stable ~1.35v λουκουμάκι θα είναι αν κάτσει τέτοιο κομμάτι.........Πολύ binnarismena βλέπω τα cpus από την intel με τα τελευταία batches.....

Περίμενε για soldered πάλι delid θα κάνεις αν πάρεις 8086.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλό είναι ότι το να παίξεις πλήρως passive με custom loop σε idle/light χρήση είναι εφικτό εδώ και μερικές γενιές που έχει πέσει πολύ η idle κατανάλωση, κι ας μην είναι τα ψυγεία των υδροψύξεων φτιαγμένα γι' αυτό. (CPU&GPU&Mobo loop)

Το κακό είναι ότι δε ξέρω αν η αντλία από μόνη της κάνει ενοχλητικό θόρυβο γιατί δεν έχω δει ποτέ από κοντά setup που να παίζει 100% passive.

Αυτά, γιατί από φήμες πήξαμε. Προσωπικά ΔΕΝ περιμένω να παίζει τα 8x5,5 με καμία παναγία ο 9900K. 8x5,0 ίσως, και ίσως κάνας-2 πυρήνες μόνοι τους πάνε λίγο παραπάνω.
Επίσης κρατάω μικρό καλάθι για το soldered. Ήταν από τα ελάχιστα no-gos για μένα που με απέτρεπαν εντελώς από το να πάω σε Intel. Για να δούμε...

Επεξ/σία από GeorgeMan

7 ώρες πριν, Arkin είπε

H amd ετοιμάζει 2800x

Αυτο που το διαβασες ρε συ? 

2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Το καλό είναι ότι το να παίξεις πλήρως passive με custom loop σε idle/light χρήση είναι εφικτό εδώ και μερικές γενιές που έχει πέσει πολύ η idle κατανάλωση, κι ας μην είναι τα ψυγεία των υδροψύξεων φτιαγμένα γι' αυτό. (CPU&GPU&Mobo loop)

Το κακό είναι ότι δε ξέρω αν η αντλία από μόνη της κάνει ενοχλητικό θόρυβο γιατί δεν έχω δει ποτέ από κοντά setup που να παίζει 100% passive.

Αυτά, γιατί από φήμες πήξαμε. Προσωπικά ΔΕΝ περιμένω να παίζει τα 8x5,5 με καμία παναγία ο 9900K. 8x5,0 ίσως, και ίσως κάνας-2 πυρήνες μόνοι τους πάνε λίγο παραπάνω.
Επίσης κρατάω μικρό καλάθι για το soldered. Ήταν από τα ελάχιστα no-gos για μένα που με απέτρεπαν εντελώς από το να πάω σε Intel. Για να δούμε...

Σε cpu με τοσο ψηλα mhz ειναι αδυνατον να παιξεις με passive ψυξη. Εκτος αν πας να σκασεις τοσα λεφτα για να τον  βαλεις να παιζει στη base συχνοτητα και χαμηλοτερα που δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. Γτ το tdp ειναι χαμηλο αλλα οταν ανεβαινει στα τουρμπο κλοκς το tdp εκτοξευεται...

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, akoinonitos said:

Αυτο που το διαβασες ρε συ? 

Σε cpu με τοσο ψηλα mhz ειναι αδυνατον να παιξεις με passive ψυξη. Εκτος αν πας να σκασεις τοσα λεφτα για να τον  βαλεις να παιζει στη base συχνοτητα και χαμηλοτερα που δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. Γτ το tdp ειναι χαμηλο αλλα οταν ανεβαινει στα τουρμπο κλοκς το tdp εκτοξευεται...

Ξαναδές το ποστ, για idle/light χρήση λέω. Προφανώς και δεν μπορείς να αποβάλεις 350++W θερμότητας σε load χωρίς ανεμιστήρια, αλλά μπορείς να παίξεις εντελώς μα εντελώς αθόρυβα όταν δεν το σκίζεις.

Επεξ/σία από GeorgeMan

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...