Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Σχολιο απο κατω

Wow, if this is true thank god we have proper competition again now. Might finally need to upgrade my 4790K in a couple years ahead.

Δηλαδη μπραβο στον ανταγωνισμο που εχουμε(παρολο που δεν αγορασε αυτος για να τον στηριξει...),και οτι ισως αλλαξει τον i7 του στο μελλον.Ισως.....

Και ολα αυτα οταν την ιδια στιγμη που βρισκεις 6πυρηνο  κατω απο 175ευρω,που οπως φαινεται δεν ειναι αρκετοι για αυτον...

Τυχαιο βεβαια το σχολιο του συγκεκριμενου,απλα ειμαι σιγουρος οτι και αλλοι σκεφτονται ετσι.

Τα AMD cores διαιρούνται με συντελεστή ~1,5 για να βρεις με πόσα intel cores αντιστοιχούν στο gaming. Ο 2600X ram tweaked φτάνει δεν φτάνει έναν καλά αξιοποιημένο 7700Κ. Και φυσικά MONO στα εξαιρετικά πολυνηματικά games.

Το αντιλαμβάνεται όποιος συγκρίνει 4 core intel vs 4 core AMD. Όταν βέβαια συγκρίνουμε 6 core intel με 8 core AMD η ψαλίδα μικραίνει πολύ γιατί δεν υπάρχουν κάρτες ικανές να αναδείξουν τη διαφορά.

Από την άλλη, το soldering από μόνο του είναι τεράστια υπόθεση γιατί θα επιτρέψει αξιοπρεπή oc χωρίς βασανιστικό θόρυβο από τα fans των φθηνών ψυκτρών. Θα παίζεις στα 5-5,2 Ghz με τα fans στο ρελαντί χειμώνα-καλοκαίρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Τα AMD cores διαιρούνται με συντελεστή ~1,5 για να βρεις με πόσα intel cores αντιστοιχούν στο gaming.

source or GTFO.

Αστο γραψε λαθος, δεν ειδα ποιος ειναι.

Επεξ/σία από narta

1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Από την άλλη, το soldering από μόνο του είναι τεράστια υπόθεση γιατί θα επιτρέψει αξιοπρεπή oc χωρίς βασανιστικό θόρυβο από τα fans των φθηνών ψυκτρών. Θα παίζεις στα 5-5,2 Ghz με τα fans στο ρελαντί χειμώνα-καλοκαίρι.

Ποιος χαζος θα αγορασει επεξεργαστη 400+ευρω με αναλογη μητρικη για να του κανει τοσο oc και θα εχει φθηνη ψυκτρα?

4 λεπτά πριν, jigsaw99 είπε

Ανταγωνισμό θέλουμε μόνο έτσι κερδίζουν οι καταναλωτές. 

Αντε παλι με αυτη την εξυπναδα.

Να σου πω ρε heybro,εσεις ολοι που λετε για ανταγωνισμο συνεχεια,πως ακριβως θα ερθει ο ανταγωνισμος?

Αν αγοραζετε ολοι Intel?

Αν δεν στηριξεις την αλλη εταιρεια,απο που θα υπαρξει ο ανταγωνισμος?Απο το πουθενα?

• Like 3

Μόλις τώρα, narta είπε

source or GTFO.

Βρες μου έναν 4/8 AMD ανεξαρτήτως κόστους που να βγάζει αυτή την επίδοση στα 4Ghz. 

Τρέχω αύριο κιόλας να τον αγοράσω.

Spoiler

3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ποιος χαζος θα αγορασει επεξεργαστη 400+ευρω με αναλογη μητρικη για να του κανει τοσο oc και θα εχει φθηνη ψυκτρα?

Υπάρχουν ογκώδεις ψύκτρες ικανές να σηκώσουν 200+ watt TDP  μέχρι τα 50€. π.χ. Η coolermaster 612

Αρκεί να υπάρχει καλή θερμική αγωγιμότητα. Πράγμα που δεν γίνεται με πάστα. Θα τρίβεις τα μάτια αν δεις πόσο εύκολα ψύχονται τα τσιπ των 400€ με solder.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Βρες μου έναν 4/8 AMD ανεξαρτήτως κόστους που να βγάζει αυτή την επίδοση στα 4Ghz. 

Τρέχω αύριο κιόλας να τον αγοράσω.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Γιατι να βρω 4/8 απο την στιγμη που στα ιδια λεφτα βρισκω 6/12; Και αμα λαχει σε καλη μερα και 8/16.

Επεξ/σία από narta

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, narta είπε

Γιατι να βρω 4/8 απο την στιγμη που στα ιδια λεφτα βρισκω 6/12;

Γιατί ζήτησες proof αν οι INTEL core προς core υπερτερούν των AMD. Και μάλιστα στα ίδια κλοκς.

Άρα ήθελες να συγκρίνω επίδοση cores και όχι λεφτά.

υ.γ.: Κάποιοι συλλέγουν cores. Άλλοι νοιάζονται για επιδόσεις που βγαίνουν στην πράξη.

Επεξ/σία από pirmen56

Το κράξιμο που θα φάνε πάντως αν είναι soldered ο 9900K θα είναι μεγάλο για το λόγο ότι θα μπορούσε να είναι και ο 8600/8700Κ κλπ. Ο ανταγωνισμός όμως τους ανάγκασε να ξανασκεφτούν κάποια πράγματα..

Εγώ ακόμα ελπίζω ο 9900Κ να είναι Z390 only για να γλιτώσω τα φράγκα μιας και στο gaming δεν θα κάνει καμία διαφορά σε σχέση με τον 8700Κ που έχω τώρα..

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Εγώ ακόμα ελπίζω ο 9900Κ να είναι Z390 only για να γλιτώσω τα φράγκα μιας και στο gaming δεν θα κάνει καμία διαφορά σε σχέση με τον 8700Κ που έχω τώρα..

Τότε ποιός ο λόγος να πάρεις 9900Κ μιας και απ' ότι φαίνεται σ' ενδιαφέρει το gaming (μόνο/ κυρίως);

Δεν περιμένω, αν ισχύει ότι είναι soldered και μπαίνει σε Ζ370 έφυγε ο 8700Κ χτες..

Just now, TopCLR said:

Τότε ποιός ο λόγος να πάρεις 9900Κ μιας και απ' ότι φαίνεται σ' ενδιαφέρει το gaming (μόνο/ κυρίως);

Απλά θα με τρώει η τσέπη και θα γίνει αλλαγή χωρίς να πρέπει να ξηλώσω mobo κλπ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λίγο θα βγάλει 12c/24t στην mainstream η AMD και θα συνεχίσει και η Intel από κοντά..Επίσης, αν ισχύουν τα όσα λέγονται για τον 9900Κ θα πρέπει να νιώθουν πολύ άσχημα όσοι αγόρασαν τον 8086K..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...