Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέο bios version (3.10) και από Asrock.....

https://www.asrock.com/MB/Intel/Z370%20Taichi/index.asp#BIOS

Ότι το φόρτωσα.....

Χωρίς τίτλο 2.png

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jeandoumpierΣτα 4.3 με 2666C15 και στα 4.8 με 3200C16, οπως μου ζητηθηκε. To wildlands εκατσε βαρυ στην ti σε 1440p / ultra, 0δενικες διαφορες γενικα. Στο ACO απο την αλλη, παροτι στο bench βλεπεις μονο 3 fps average, στην "δυσκολη" σκηνη μπροστα στην πυλη ο ενας εχει 74 εως 81 fps και ο αλλος 79 εως 85. 

Επεξ/σία από strawman
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, strawman είπε

Ωραίος ρε straw, είσαι κορυφή. Σ'ευχαριστώ. Νομίζω πως θα καταλήξω στα (έτσι κι αλλιώς αγορασμένα κατά το ήμισυ) b360+2666+8700(non K), οι διαφορές δεν είναι σοβαρές για να αλλάξω μητρική/μνήμες, πόσο μάλλον που δεν ήταν εξ αρχής σκοπός μου να κλοκάρω.

• Thanks 1

2 minutes ago, jeandoumpier said:

Ωραίος ρε straw, είσαι κορυφή. Σ'ευχαριστώ. Νομίζω πως θα καταλήξω στα (έτσι κι αλλιώς αγορασμένα κατά το ήμισυ) b360+2666+8700(non K), οι διαφορές δεν είναι σοβαρές για να αλλάξω μητρική/μνήμες, πόσο μάλλον που δεν ήταν εξ αρχής σκοπός μου να κλοκάρω.

Παντως ειναι και λιγο "πλασματικες" οι διαφορες, φανταζομαι αμα κανω 2-3 run στο wildlands θα ισοφαρισουν τα νουμερα. Μονο στο ACo εκει στο βαρυ σημειο επαιξε διαφορα. 

Παντως να εχεις υποψιν σου (φανταζομαι το γνωριζεις ηδη), αμα αρχισεις και ριχνεις settings και μεταφερεις το μπουκαλι στην CPU θα αλλαξουν τα νουμερα. Δεν νομιζω δηλαδη οτι θα τα παιζεις ολα ultra τιγκαρισμενα σωστα? Ενδεικτικα χωρις το μπουκαλι της GPU στην σκληρη σκηνη στο ACo ειναι ~20fps πανω οι 3200 απο τις 2400 σε ιδιες συχνοτητες CPU. Απλα ενημερωτικα στα λεω, οχι να σου αλλαξω γνωμη. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Παντως να εχεις υποψιν σου (φανταζομαι το γνωριζεις ηδη), αμα αρχισεις και ριχνεις settings και μεταφερεις το μπουκαλι στην CPU θα αλλαξουν τα νουμερα. Δεν νομιζω δηλαδη οτι θα τα παιζεις ολα ultra τιγκαρισμενα σωστα? Ενδεικτικα χωρις το μπουκαλι της GPU στην σκληρη σκηνη στο ACo ειναι ~20fps πανω οι 3200 απο τις 2400 σε ιδιες συχνοτητες CPU. Απλα ενημερωτικα στα λεω, οχι να σου αλλαξω γνωμη. 

I know that. 😛

Νταξει παντως οι συχνοτητες παπατζα διαφορες δινουν, ο 8700 ειναι λουκουμας σε αυτη την τιμη. Απλα ειναι λιγο παπατινα τα 2666 χωρις z mobo. Βεβαια σε 1440p χεστηκες ομολογω, ειδικα αμα εισαι του ΑΑΑ gaming, θες 1380ti ξερω γω για να σκασουν μυτη οι διαφορες. Εγω τα εσταξα γιατι ειμαι του low resolution 144hz. Οσονουπω παω και για 4266 μνημες και κανω προσευχες το βραδυ να δουλεψουν στον IMC μου :P 

Καλοδουλευτο το θηριο!

7 ώρες πριν, Ultimategr είπε

Αξιζει αυτη την περιοδο η αγορα 8700k?Να περιμενω για 9700κ, ή θα παει για το 2019 η κυκλοφορια του?

και ναι και όχι 

9 λεπτά πριν, leros2004 είπε

και ναι και όχι 

Σε ποιο απ' ολα τα ερωτηματα απανταει αυτην η σαφης και ξεκαθαρη απάντηση;

Spoiler

abe31f4448fb9bc7_256x256.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Ultimategr είπε

Αξιζει αυτη την περιοδο η αγορα 8700k?Να περιμενω για 9700κ, ή θα παει για το 2019 η κυκλοφορια του?

Αξίζει δύο παραπάνω πυρήνες θα έχει ο 9700 δεν το λες και game changing

Άσε που μπορεί να μην κλοκαρει όπως ο 8700

Το μεγάλο άλμα ήταν από τους 4core στους 6

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 1

1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε

Αξίζει δύο παραπάνω πυρήνες θα έχει ο 9700 δεν το λες και game changing

Το μεγάλο άλμα ήταν από τους 4core στους 6

ο 9700Κ θα είναι 8700Κ on steroids...ο 9900Κ θα είναι ο new 8c/16t της intelas από ότι φαίνεται.....

• Like 2

8 ώρες πριν, Ultimategr είπε

Αν ο 9900k κλοκαρεται στα 5ghz όχι δεν αξίζει. Περιμένεις και τσιμπάς 8/16 στα 5 με z390. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Heybro είπε

Αν ο 9900k κλοκαρεται στα 5ghz

Δυσκολα αν δεν ανεβασουν TDP. ΘΑ εχει +2cores απο τον 8700k αρα περισσοτερη θερμοκρασια. Και με την οδοντοκρεμα δεν παιζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, narta είπε

Σε ποιο απ' ολα τα ερωτηματα απανταει αυτην η σαφης και ξεκαθαρη απάντηση;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

abe31f4448fb9bc7_256x256.png

Είναι μια χαρά απάντηση για τη συγκεκριμένη ερώτηση.... 

Εσύ τι θα απάνταγες σε μια ερώτηση γενική και επι ταυτά ? 

Πχ: Γεια σας έχω ενα pc με i7 3770K @4.4+Corsair H100,Mobo:Asus P8Z77-V Deluxe,Ram:32 GB DDR3  HyperX Fury@2133+Hyper X Fan Blue,Vga:Sapphire Nitro R9 390X 8GB (αυτά λέει η υπογραφή του, δεν το λες και του πεταματού....) και ρωτάει αν αξίζει η αναβάθμιση, χωρίς αναφορές γιατι σκεφτεται να αναβαθμίσει τι δεν το καλύπτει κτλ κτλ κτλ... Οπότε να χαμε να λέγαμε.... Κανένα στοιχείο, τα νύχια μου δεν μυρίζουν οπότε η απάντηση και ναι και όχι ταιριάζει μια χαρά 😇

Επεξ/σία από leros2004

11 hours ago, Ultimategr said:

Παρε καρτα γραφικων θα ελεγα. Ουτε με σφαιρες δεν αξιζει με το CPU που εχεις, εκτος αν εισαι fps hunter, εχεις δηλαδη 1080p / 144hz monitor. Αλλα και σε αυτην την περιπτωση θες καρτα γραφικων οπως και να εχει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...