Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ο 7700 θα ειναι στα ιδια με τον 8600k. Μαλλον απο κατω θα ειναι. 

Και βεβαια να δουμε και την μαχη στο περσινο mid range. Ξερεις, 1600 / 1600x με 7400 / 7500 / 7600k. Οχι γιατι πολυ γρηγορα ξεχαστηκαν οι i5, ενω συνεχως χλευαζεις το "future proof". Να δουμε ποσα απιδια πιανει ο σακος

Αν κρίνουμε από το 30%+ διαφορά ανάμεσα σε 8600Κ και 8700Κ το ΗΤ λειτουργεί καλά. Οπότε ο 7700Κ θα είναι κοντά στον στοκ 8600Κ.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, pirmen56 said:

Αν κρίνουμε από το 30%+ διαφορά ανάμεσα σε 8600Κ και 8700Κ το ΗΤ λειτουργεί καλά. Οπότε ο 7700Κ θα είναι κοντά στον στοκ 8600Κ.

Και τους ταπεινους i3 8100 και i3 8350k? Θα τους καταβροχθισει ο και καλα "future proof" 1600? Πως το κοβεις? 😛 

Δημοσ.

Τρεχτε ολοι,νεες μητρικες κ i9 8core.....

Απ την αλλη οι απεναντι στο σφυρι τους περσινους ryzen για να παρουν τους σουπερ ντουπερ 2,που εχουν 200 mhz διαφορα....

Α μην ξεχασω και του χρονου τετοια εποχη θα λεμε οτι ερχονται τα 7/10nm  και ddr5 ram,οποτε παμε παλι αλλαγη ολα....

Ε ρε πως σας τα παιρνουν ετσι αισχρα καθε τοσο....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Heybro είπε

Πολύς κόσμος έχει 144hz η πάνω από 60hertz. Εκεί o 8700k δίνει πόνο με όποια κάρτα και αν του ρίξεις. Όταν έβλεπα με 1070 καρτα ο 1700x στα 4.2 έπεφτε στα 40fps σε πολλά παιχνίδια ο 8700k κράταγε 80 90fps. Ο 2700x σίγουρα καλύτερος από 1700x αλλά όχι τόσο καλύτερος. Ο 8700k γνωρίζω ότι κάθεται αλλά τον πήρα καθαρά για 6 7 χρόνια δεν έχω σκοπό κάθε χρόνο να αλλάζω επεξεργαστη όπως κάνουν οι AMD χρήστες που πέρσι πήραν 1700 η 1600 και φέτος τους πέταξαν όλους για νέους ryzen οι για Coffee lake. 

Διπλά καρέ με την 1070 κιόλας ε? Dota/CSGO 360p confirmed πάλι? 🤩

4 ώρες πριν, Heybro είπε

Στα min ρε συ έγραψα μίλησα για τους πρώτους ryzen προφανώς ο 2700x είναι αρκετά πιο κάτω 10 15% και λίγο παραπάνω στα min. Αγγελίες δεν βλέπω οκ. Ξέρω πολλούς με Intel σειράς 3 4 6 που τους έχουν χρόνια και δεν αλλάζουν γιατί δεν υπάρχει πραγματικά λόγος. Ενώ από zen 1 πήγαν οι περισσότεροι σε zen2. Σχεδόν πάντα δεν γινόταν αυτό? Ας μην το κάνουμε vs τα πράγματα έτσι είναι και το γνωρίζεις. 

Υπάρχει πραγματικός λόγος και λέγεται αγορά νέας mobo + DDR4. Ουσιαστικά αυτό που βαπτίζουμε εδώ "αναβάθμιση" είναι νέα σύνθεση. Και μια χαρά λόγος υπάρχει σε πληροφορώ αν έχεις ακόμα 2500k/3570k/4670k όσο και να τον έχεις κλοκάρει. Ρώτα άτομα που παίζανε με αυτά τα cpu για τις ντρόπες στο pubg. Ναι αυτό που είναι "χάλια" και δε μπορείς να το παίξεις με τους ryzen με 70-75 fps minimum γιατί ο φίλος μου είδε στο yt ότι η 1080ti (που δεν/θα έχω) στα 1080p έχει 100 fps min με delided 8700k.

Εγώ τότε είμαι κουτός και τον κράτησα τον 1600 μάλλον. Αλλά μην  προτρέχω μπορεί να πάω σε zen2 ή zen2+ σε 1-2 χρόνια και επιτέλους να κερδίσω πίσω με amd αυτό το 5-10% που μου δίνει παραπάνω ο 8600k μου στα 4.7 Ghz τώρα. Ρε Heybro τώρα σοβαρά 1070ti έχεις με 2560x1080 75ρι monitor. Πιστεύεις ειλικρινά ότι και zen 1 ακόμα και με hynix μνήμες δε θα σε κάλυπτε?

Δημοσ.
4 hours ago, koolisk6 said:

Τρεχτε ολοι,νεες μητρικες κ i9 8core.....

Απ την αλλη οι απεναντι στο σφυρι τους περσινους ryzen για να παρουν τους σουπερ ντουπερ 2,που εχουν 200 mhz διαφορα....

Α μην ξεχασω και του χρονου τετοια εποχη θα λεμε οτι ερχονται τα 7/10nm  και ddr5 ram,οποτε παμε παλι αλλαγη ολα....

Ε ρε πως σας τα παιρνουν ετσι αισχρα καθε τοσο....

DDR5 θα έχουμε το 2020-21, όχι του χρόνου. Στα 7nm όμως o Zen θα χτυπάει 5Ghz+ συχνότητες οπότε θα 'χει μεγάλη διαφορά με τους σημερινούς.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilos είπε

Διπλά καρέ με την 1070 κιόλας ε? Dota/CSGO 360p confirmed πάλι? 🤩

Υπάρχει πραγματικός λόγος και λέγεται αγορά νέας mobo + DDR4. Ουσιαστικά αυτό που βαπτίζουμε εδώ "αναβάθμιση" είναι νέα σύνθεση. Και μια χαρά λόγος υπάρχει σε πληροφορώ αν έχεις ακόμα 2500k/3570k/4670k όσο και να τον έχεις κλοκάρει. Ρώτα άτομα που παίζανε με αυτά τα cpu για τις ντρόπες στο pubg. Ναι αυτό που είναι "χάλια" και δε μπορείς να το παίξεις με τους ryzen με 70-75 fps minimum γιατί ο φίλος μου είδε στο yt ότι η 1080ti (που δεν/θα έχω) στα 1080p έχει 100 fps min με delided 8700k.

Εγώ τότε είμαι κουτός και τον κράτησα τον 1600 μάλλον. Αλλά μην  προτρέχω μπορεί να πάω σε zen2 ή zen2+ σε 1-2 χρόνια και επιτέλους να κερδίσω πίσω με amd αυτό το 5-10% που μου δίνει παραπάνω ο 8600k μου στα 4.7 Ghz τώρα. Ρε Heybro τώρα σοβαρά 1070ti έχεις με 2560x1080 75ρι monitor. Πιστεύεις ειλικρινά ότι και zen 1 ακόμα και με hynix μνήμες δε θα σε κάλυπτε?

Ο 1700 ξεκάθαρα δεν θα με κάλυπτε όχι. Ο 2700x προφανώς και με καλύπτει αλλά θα δούμε για πόσο ακόμα. Γιατί τα min είναι σημαντικά αν ο 2700x πέφτει κάτω από 75 εκεί που ο 8700k κρατάει 80 90 η διαφορά είναι τεράστια. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Heybro είπε

Γιατί τα min είναι σημαντικά αν ο 2700x πέφτει κάτω από 75 εκεί που ο 8700k κρατάει 80 90 η διαφορά είναι τεράστια.

Τι refresh rate εχει η οθονη σου;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Heybro είπε

75 είναι. 

Τοτε θες κατι να σου κραταει 75+ min αρα, με τις παρουσες καρτες 8700k. Οταν καποιος εχει 60αρα οθονη πρεπει να κραταει min 60 αρα θα κοιταξει αυτο που κραταει 60 οχι τι βγαζει 700+

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

Τοτε θες κατι να σου κραταει 75+ min αρα, με τις παρουσες καρτες 8700k. Οταν καποιος εχει 60αρα οθονη πρεπει να κραταει min 60 αρα θα κοιταξει αυτο που κραταει 60 οχι τι βγαζει 700+

Το ξέρω ρε συ για αυτό γράφω ότι τα min έχουν περισσότερη σημασία ειδικά αν δεν υπάρχει gsync freesync. Παράπονο κανένα 8 μήνες τώρα. 

Δημοσ.

Φυσικα και εχουν τα min σημασια. Δεν γινεται να εχεις χρυσοπληρωσει 144αρι και να παιζει με 80 fps. Κατεβαζεις λεπτομεριες και χανεις σε eye candy για να μην κανεις εμετο. Απο την αλλη ομως το να κυνηγαμε min σε επιπεδα 90+ οταν η πλειονοτητα εχει 60Hz μονιτορ το λες και ασπριλα με μαστιγιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Heybro είπε

Ο 1700 ξεκάθαρα δεν θα με κάλυπτε όχι. Ο 2700x προφανώς και με καλύπτει αλλά θα δούμε για πόσο ακόμα. Γιατί τα min είναι σημαντικά αν ο 2700x πέφτει κάτω από 75 εκεί που ο 8700k κρατάει 80 90 η διαφορά είναι τεράστια. 

Εγώ πάντως ζήτημα να είδα σε 2-3 games κάτω από 75 min με τον 1600 που να τα γλίτωσα μετά με τον 8600k σε 1440p. Άντε να είναι σε μερικά σημεία το pubg, το aco και το ROTR στην thermal valley. Σε όλα τα υπόλοιπα οι διαφορές ήταν ανάξιες λόγου σε αυτήν την ανάλυση και αυτές αρκετά πάνω από τα 75 fps. Για κάτι csgo,dota,ow κλπ που είναι cpu bound και πάλι 200-300 fps και βάλε έχουν οι zen. Αν υπάρχουν πιο fast panels και δε κάνουν τι να πω πάρτε καφέδες.

Υ.Γ, Διαφορά μεγάλη είδα και στο gta5 αλλά και τα 2 cpu βγάζουν στο bench πολύ πάνω από τα 75 fps.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, narta είπε

Φυσικα και εχουν τα min σημασια. Δεν γινεται να εχεις χρυσοπληρωσει 144αρι και να παιζει με 80 fps. Κατεβαζεις λεπτομεριες και χανεις σε eye candy για να μην κανεις εμετο. Απο την αλλη ομως το να κυνηγαμε min σε επιπεδα 90+ οταν η πλειονοτητα εχει 60Hz μονιτορ το λες και ασπριλα με μαστιγιο

Οι περισσότεροι με 1080 60p monitor δεν νομίζω καν να έχουν πάνω από 1600 η 8400. Δεν το χρειάζονται άλλωστε. Έχουν και μια 1050ti η 1060 από δίπλα και τέλος. 

1 λεπτό πριν, ilos είπε

Εγώ πάντως ζήτημα να είδα σε 2-3 games κάτω από 75 min με τον 1600 που να τα γλίτωσα μετά με τον 8600k σε 1440p. Άντε να είναι σε μερικά σημεία το pubg, το aco και το ROTR στην thermal valley. Σε όλα τα υπόλοιπα οι διαφορές ήταν ανάξιες λόγου σε αυτήν την ανάλυση και αυτές αρκετά πάνω από τα 75 fps. Για κάτι csgo,dota,ow κλπ που είναι cpu bound και πάλι 200-300 fps και βάλε έχουν οι zen. Αν υπάρχουν πιο fast panels και δε κάνουν τι να πω πάρτε καφέδες.

Απλά ρε συ δεν περνεις ένα cpu για να τον αλλάξεις του χρόνου. Για βάθος 6 7 χρόνων τον πήρα ο 1700 δεν θα με κάλυπτε. Ο 2700x ίσως ναι αλλά βγήκε 5 μήνες αργότερα. Προφανώς αν έκανα πράγματα που ήθελαν 16threads θα ήταν no brain η αγορά ενός 8core και πάντα τους προτείνω σε όσους θα τους χρειαστούν. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οι περισσότεροι με 1080 60p monitor δεν νομίζω καν να έχουν πάνω από 1600 η 8400. Δεν το χρειάζονται άλλωστε. Έχουν και μια 1050ti η 1060 από δίπλα και τέλος. 

Απλά ρε συ δεν περνεις ένα cpu για να τον αλλάξεις του χρόνου. Για βάθος 6 7 χρόνων τον πήρα ο 1700 δεν θα με κάλυπτε. Ο 2700x ίσως ναι αλλά βγήκε 5 μήνες αργότερα. Προφανώς αν έκανα πράγματα που ήθελαν 16threads θα ήταν no brain η αγορά ενός 8core και πάντα τους προτείνω σε όσους θα τους χρειαστούν. 

Σε αυτό δε διαφωνώ. Κάρτες αλλάζεις κάθε 3-4 χρόνια max. Στα cpu καλομάθαμε φαίνεται από τους sandy και μετά γιατί είχαμε τεχνολογική καθίζηση από την intel/ανυπαρξία από πλευράς AMD, παρατεταμένη διάρκεια ζωής στις last gen κονσόλες και current gen κονσόλες με cpu για tablets. Αν είσαι λίγο πιο παλιός θα θυμάσαι ίσως jumps του τύπου pentium mmx-> pentium 2 ή pentium 3->athlon xp όπου cpu απαξιόνονταν σε μήνες και όχι 5ετίες.😍

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilos είπε

Σε αυτό δε διαφωνώ. Κάρτες αλλάζεις κάθε 3-4 χρόνια max. Στα cpu καλομάθαμε φαίνεται από τους sandy και μετά γιατί είχαμε τεχνολογική καθίζηση από την intel/ανυπαρξία από πλευράς AMD, παρατεταμένη διάρκεια ζωής στις last gen κονσόλες και current gen κονσόλες με cpu για tablets. Αν είσαι λίγο πιο παλιός θα θυμάσαι ίσως jumps του τύπου pentium mmx-> pentium 2 ή pentium 3->athlon xp όπου cpu απαξιόνονταν σε μήνες και όχι 5ετίες.😍

Πρωτος υπολογιστης του 1997 με pentium mmx με windows 95 πανω αργοτερα μπηκαν windows 98. Το γνωριζω οτι η Intel κρατησε τους επεξεργαστες πολυ πισω και απλα πασαρε την ιδια τεχνολογια με 5 10% πανω επιδοσεις. Σκεψου οτι τοτε ομως ειμασταν σταν 350nm και πεσαμε τα 250 σχεδον αμεσως. Δηλαδη τεραστιες επιδοσεις αυξηση mhz κτλ. Τα τελευταια χρονια που ειμαστε στα 14nm ειναι πολυ δυσκολο να πεσουν. Οχι οτι δεν μπορουσε να το κανει η intel αλλα σιγουρα πολυ πιο δυσκολα απο τα 350 στα 250 του pentium 2. Οποτε ερχομαστε στην ευκολη αυξηση των πυρηνων που δεν θελει πραγματικη προοδο στην αρχιτεκτονικη. Η συγκεκριμενη μεθοδος ειναι καλη για τους καταναλωτες ομως δεν νομιζεις? Καποτε ο mmx ειχε 700 δολλαρια και σε 2 χρονια ειχε βγει στα 700 10 φορες καλυτερο cpu. Σημερα περνεις εναν 2700χ 8700κ και εισαι καλλυμενος για πολλα χρονια χωρις πραγματικη αναγκη για καλυτερο cpu. Η αυξηση της δυσκολιας των εφαρμογων/παιχνιδιων σε αναγκες cpu φετος αρχισε να αυξανετε λιγο και αυτο με το ζορι για να αξιοποιησουν 6 πυρηνες και πανω σε πραγματα που κανει η mainstream κατηγορια. Η amd για μενα ειναι πολυ πιο τιμια εταιρια απο την αρχη το γραφω. Αλλα ως gamer στο 90% του pc θα ενιωθα οτι δεν εκανα σωστη επιλογη με εναν ryzen. Η intel/nvidia παντα θα ειναι αυτες που ηταν ποτε δεν θα αλλαξουν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...