Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Σύμφωνα με αυτά που λες ο Core i7 8700K έπρεπε σήμερα να είναι 50-60% πιο γρήγορος από τον Core i7 2600K, κάτι βεβαία που δεν ισχύει εκτός από κάνα δυο περιπτώσεις ίσως.

Με μια 1080ti παντου ειναι πανω απο 40% πανω. Αν οχι στα fps στα min fps σιγουρα. Με μια 1080 προφανως η διαφορα ειναι μικροτερη. Γενικα το bottleneck ειναι τα gpu σχεδον παντου. Το 2011 σκεψου ενας 2600k ετρωγε 20-30% usage για της τοτες εποχης gpu. 7χρονια μετα βαραει 100% με μια 1080ti στα περισσοτερα παιχνιδια.

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_sandy_bridge_core_i7_2600kthe_2018_review_time_for_an_upgrade,18.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Μπορεις να μου εξηγησεις τι λαθος υπαρχει στο παρακατω βιντεο και βρισκει τον fx8370 τοσο πιο κατω απο 2500k? Αν οντως ειναι καλυτερος παω πασο αλλα δεν το βλεπω πουθενα σε οτι βιντεο εχω δει μεταξυ 2500k και fx8370.

Θα σου δώσω το βίντεο και όλα τα αποδεικτικά.

Μάλιστα στο βίντεο που θα σου δώσω ξεσκεπάζει και διάφορα αντίστοιχα συγκριτικά, όπου για τα έτη 2013-2014 χρησιμοποιούσαν 2500Κ απέναντι σε FX 83XX και μετά που τα παιχνίδια έγιναν περισσότερο πολυνηματικά , έπιασαν και χρησιμοποιούσαν I7 2600K ........ Και όλα αυτά στο ίδιο συγκριτικό.

Φεύγω για δουλειά. Ελπίζω να σου απαντήσω από το γραφείο.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Θα σου δώσω το βίντεο και όλα τα αποδεικτικά.

Μάλιστα στο βίντεο που θα σου δώσω ξεσκεπάζει και διάφορα αντίστοιχα συγκριτικά, όπου για τα έτη 2013-2014 χρησιμοποιούσαν 2500Κ απέναντι σε FX 83XX και μετά που τα παιχνίδια έγιναν περισσότερο πολυνηματικά , έπιασαν και χρησιμοποιούσαν I7 2600K ........ Και όλα αυτά στο ίδιο συγκριτικό.

Φεύγω για δουλειά. Ελπίζω να σου απαντήσω από το γραφείο.

Οποτε ευκαιρήσεις απλα ειδα το παραπανω που εχει 2500k με 8370 και δειχνει κατι τελειως διαφορετικο. Ποιος εχει δικιο τελικα? Καλη δουλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Heybro said:

Μπορεις να μου εξηγησεις τι λαθος υπαρχει στο παρακατω βιντεο και βρισκει τον fx8370 τοσο πιο κατω απο 2500k? Αν οντως ειναι καλυτερος παω πασο αλλα δεν το βλεπω πουθενα σε οτι βιντεο εχω δει μεταξυ 2500k και fx8370.

Καταρχας, οι συχνοτητες :P 

Τι βλεπουμε εδω? Ο ναι, συγκριση στην ιδια συχνοτητα!! Ξεχναμε βεβαια οτι 8370 turbizei απο μονος του στα 4.2 (ή 4.3?) και clockari στα 4.8-5 για πλακα. Οποτε τον εχει κλοκαρι 100-200mhz πανω. Aπο την αλλη τον 2500k τον εχει κλοκαρι 1 ghz πανω. 

Aπο την αλλη βεβαια, οταν ο Intel μπορει να κλοκαρι πιο ψηλα τον εχουμε στα 5ghz ενω τον Ryzen στα 4.2 Καθολου biased 😛 

Επεξ/σία από strawman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Heybro είπε

Με μια 1080ti παντου ειναι πανω απο 40% πανω. Αν οχι στα fps στα min fps σιγουρα. Με μια 1080 προφανως η διαφορα ειναι μικροτερη. Γενικα το bottleneck ειναι τα gpu σχεδον παντου. Το 2011 σκεψου ενας 2600k ετρωγε 20-30% usage για της τοτες εποχης gpu. 7χρονια μετα βαραει 100% με μια 1080ti στα περισσοτερα παιχνιδια.

http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_sandy_bridge_core_i7_2600kthe_2018_review_time_for_an_upgrade,18.html

Ειλικρινά μου δείχνεις νούμερα με default συχνότητες όταν ο 2600K ανέβαινε πάνω από 4.5GHz εύκολα ??

Μερικά games για να καταλάβεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει.

COFFEE-SANDY-63.jpg

COFFEE-SANDY-64.jpg

COFFEE-SANDY-66.jpg

BF1_Ultra.png

PC2_Ultra.png

RSS_Ultra.png

F1_Ultra.png

Επεξ/σία από Aten-Ra

Στις 4/7/2018 στις 2:42 ΜΜ, narta είπε

Και ξαναλεω, το μετρο συγκρισης ενος επεξεργαστη ΔΕΝ ειναι τα παιχνιδια. Ειναι ΕΝΑ μετρο συγκρισης, στο πως αποδιδει στο gaming, του οποιου ομως το μεριδιο των #pcmasterrace ειναι απελπιστικα μικρο σε σχεση με το gaming εν γενει

TL;DR

Gaming this, gaming that, gaming here, gaming there.

Αραγε υπαρχει ζωη μετα το gaming?

Θυμαμαι κατι σελιδες πιο πισω που γραφτηκε αυτο(εξου και οι αναφορες στο τι χρησιμοποιουν οι επαγγελματιες και για τις ακριβοτερες πλατφορμες των εταιρειων)και τωρα παλι ξανα πισω στην κουβεντα περι gaming .

Ειπαμε δεν τους ενδιαφερουν ολους τα παιχνιδια κατα τα αλλα :rolleyes:

Κάνοντας ένα recap έχουμε ακούσει τις παρακάτω φήμες;

• Η intel τους ονομάζει 8η γενιά
  • Θα μπαίνουν σε z370 (όλοι - μερικοί;)
  • Θα βγει z390 με έξτρα δυνατότητες
  • Θα είναι ουσιαστικά refresh των 8xxx με ένα boost στα clock
  • Θα διορθωθούν σε επίπεδο hardware τα spectre - meltdown
  • Like 1

2 ώρες πριν, Heybro είπε

Αναφέρεσαι συνεχώς στον τύπο που (σου)  απέδειξα πως βγάζει πειραγμένα αποτελέσματα (χρήση DX12  στο ένα σύστημα και DX11 στο άλλο πχ, με το DX12 να βγάζει σαφώς χαμηλότερα fps) χρησιμοποιώντας τον σαν πηγή-παράδειγμα.

Εσύ έχεις καλές προθέσεις, για αυτόν δεν είμαι σίγουρος.

Εξακολουθώ να έχω τον FX...δεν έχω όρεξη να ξεψαχνίσω το video για να βρω τα ύποπτα και να δούμε τί ψάρια πιάνει και σήμερα.

Γενική παρατήρηση, επειδή πολύ το έχουμε κουράσει με video και συγκριτικά από οποιονδήποτε, για οτιδήποτε:

Αν δεν δείχνουν ρυθμίσεις (και εννοώ μέσα από nVcpl-Radeon settings κλπ, συνεχόμενα...μην πολυπιστεύεις ότι βλέπεις).

29 minutes ago, noFEARgr said:

Άρα η διαφορά θα είναι όσο 6xxx σε 7xxx . Spectre meltdown πριν το 2020 αποκλείω να φτιαχτεί .

Ακριβώς αυτό, εντελώς αδιάφοροι οι νέοι πλην του 9900K ο οποίος θα έχει ενδιαφέρον μόνο αν βαράει 5Ghz χωρίς να κάνει έκρηξη.

42 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αναφέρεσαι συνεχώς στον τύπο που (σου)  απέδειξα πως βγάζει πειραγμένα αποτελέσματα (χρήση DX12  στο ένα σύστημα και DX11 στο άλλο πχ, με το DX12 να βγάζει σαφώς χαμηλότερα fps) χρησιμοποιώντας τον σαν πηγή-παράδειγμα.

Εσύ έχεις καλές προθέσεις, για αυτόν δεν είμαι σίγουρος.

Εξακολουθώ να έχω τον FX...δεν έχω όρεξη να ξεψαχνίσω το video για να βρω τα ύποπτα και να δούμε τί ψάρια πιάνει και σήμερα.

Γενική παρατήρηση, επειδή πολύ το έχουμε κουράσει με video και συγκριτικά από οποιονδήποτε, για οτιδήποτε:

Αν δεν δείχνουν ρυθμίσεις (και εννοώ μέσα από nVcpl-Radeon settings κλπ, συνεχόμενα...μην πολυπιστεύεις ότι βλέπεις).

Δεν ξερω ποιον να πιστεψω φιλε μου. Εγω εδω ειμαι να συγκρινουμε οτι χρειαζεται. Αν ο τυπος ειναι οντως απατεωνας καποιος πρεπει να τον ξεσκεπασει. Ρυθμισεις νομιζω δεν δειχνει κανεις. Λενε πριν τα βιντεο τη ram mobo εχει το καθε συστημα. Αυτο με το dx11 dx12 οντως το ειχα δει δεν γνωριζω αν ειχε κανει εσκεμμενα η απο απροσεξια. Δεν γνωριζω προφανως αν θελει να προμοταρει καποια εταιρια για ακεραιο τον ειχα για αυτο και τον παρακολουθω.

Αντικειμενικός είναι απλά κάποιες φορές τα benchmarks τα κάνει άθελά του με λάθος τρόπο .  Ο 2700x έχει καλύτερες επιδόσεις στοκ στα παιχνίδια  γιατί φτάνει 4,35 σε 2 cores. Και αυτό το κάνει και με κάποια budget αεροψυξη δεν χρειάζεται 130 ευρώ υδροψυξη που έβαλε 

5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αντικειμενικός είναι απλά κάποιες φορές τα benchmarks τα κάνει άθελά του με λάθος τρόπο .  Ο 2700x έχει καλύτερες επιδόσεις στοκ στα παιχνίδια  γιατί φτάνει 4,35 σε 2 cores. Και αυτό το κάνει και με κάποια budget αεροψυξη δεν χρειάζεται 130 ευρώ υδροψυξη που έβαλε 

Στα 4.35ghz τα υπόλοιπα 6 cores στα πόσα πάνε? Αυτό γίνεται και στον 8700k σωστά? Πχ στα 5.4 2cores και τα άλλα 4 στα 4.8. Στο benchmark που παρέθεσα αν είχε αφήσει stock στα 4.35 2 cores θα έβγαζε καλύτερα αποτελέσματα λες? 

3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Ειλικρινά μου δείχνεις νούμερα με default συχνότητες όταν ο 2600K ανέβαινε πάνω από 4.5GHz εύκολα ??

Μερικά games για να καταλάβεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει.

COFFEE-SANDY-63.jpg

COFFEE-SANDY-64.jpg

COFFEE-SANDY-66.jpg

BF1_Ultra.png

PC2_Ultra.png

RSS_Ultra.pngσε

F1_Ultra.png

Στα 4.8 και οι 2 οι διαφορές είναι μεγάλες υπέρ του 8700k. Έπρεπε να έχει και έναν ryzen μέσα να συγκρίνουμε. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...