Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Η AMD πουλάει στην τιμή που πουλάει για κάποιο λόγο. 200 ευρώ έχει ο 8core 1700. Δεν είναι τυχαίο.

Φυσικα και δεν ειναι τυχαιο:

α) επειδη η AMD θελει να κερδισει μεριδιο αγορας

β) επειδη ο μεσος καταναλωτης εχει γνωσεις επειπεδο αμοιβαδας και ακολουθει ωσαν το προβατο το καθε trend που του πουλαει ο πωλητης του *βαλε οποια αλυσιδα υπολογιστων θες*

Προσωπικα θελω να πιστευω οτι εδω μεσα δεν συνομιλω με τον μεσο καταναλωτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, narta είπε

Gaming this, gaming that, gaming here, gaming there.

Αραγε υπαρχει ζωη μετα το gaming?

Αν δεν σε ενδιαφερει το gaming αλλα κατι αλλο,ανοιξε ξεχωριστο θεμα να κουβεντιασεις για αυτο.

Απο την στιγμη που ενδιαφερει τους περισσοτερους,δεν θα το κουβεντιασουμε επειδη δεν το θες εσυ?

5 λεπτά πριν, narta είπε

Ο μεσος χρηστης δεν εχει 8700k στα 5.2 με AIO. Εχει i3 ή i5 στην καλυτερη με την στοκ ψυκτρα. Συγκεκριμενα ο μεσος Ελληνας χρήστης. Αρα, αν θελετε να συγκρινετε σωστα το τι ενδιαφερει τον μεσο χρηστη ξεκινηστε απο εκει.

Δεν θυμαμαι να γραφτηκε καπου το αντιθετο.Ο λογος που δεν αναφερονται i3 και i5 ειναι γιατι οι περισσοτεροι που σχολιαζουν στο θεμα αυτο ειτε εχουν,ειτε τους ενδιαφερουν περισσοτεροι οι i7.

Να κατσω να αναφερω σε καθε post για i3 οταν δεν ενδιαφερει κανενα στο παρον θεμα ή δεν το εχει φερει η κουβεντα για ποιο λογο?

• Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Όχι σου λέω ότι εφόσον πάρεις Ferrari και πηγαίνεις με 100χλμ λόγω των δρόμων δηλαδή των προγραμμάτων ενώ μπορείς να πας πολύ καλύτερα με κάποιο μικρότερο στους δρόμους που έχουμε. Αν είχαμε δρόμους για αξιοποίηση 500 αλόγων δηλαδή εφαρμογές που αξιοποιούν 16threads προφανώς θα άξιζε. Αλλά η δουλειά αυτή τη στιγμή και μια ζωή δηλαδη γίνεται με ποιοτικους πυρήνες όχι πολλούς. Βγάζω έξω επαγγελματιες 

Αρα αντι να #$%σταυριζεις το κρατος για τους δρόμους, λες δε μαμιεται θα πληρωσω τα Χ φραγκα, κατσε να παρω Skoda που εχει καλυτερες αναρτησεις και οχι Mercedes.

Σωστος δεν λεω....

Μόλις τώρα, narta είπε

Φυσικα και δεν ειναι τυχαιο:

α) επειδη η AMD θελει να κερδισει μεριδιο αγορας

β) επειδη ο μεσος καταναλωτης εχει γνωσεις επειπεδο αμοιβαδας και ακολουθει ωσαν το προβατο το καθε trend που του πουλαει ο πωλητης του *βαλε οποια αλυσιδα υπολογιστων θες*

Προσωπικα θελω να πιστευω οτι εδω μεσα δεν συνομιλω με τον μεσο καταναλωτη.

Το κάνει για την ψυχή της μάνας της η AMD πιστεύεις και όχι γιατί ξέρει ότι αν δώσει ίδια τιμή με τον 8700k δεν θα πουλήσει? Καλώς ή κακώς η mainstream αγορά θέλει ταχύτητα στους πυρήνες. Ούτε 20 πυρήνες θέλει στα 4ghz ούτε να παιδεύετε με τα timings. Ένα plug and play μηχάνημα θέλει με καλό single core οι πολλοί πυρήνες δεν τους αξιοποιούν ούτε πρόκειται. 

• Like 1

Μα αν ένας cpu στην ίδια τιμή με λιγότερα cores κάνει καλύτερα την δουλειά του χρήστη γιατί να πάρει 2 πυρήνες παραπάνω που μπορεί και αν τους χρησιμοποιήσει σε λίγα χρόνια. Η AMD πουλάει στην τιμή που πουλάει για κάποιο λόγο. 200 ευρώ έχει ο 8core 1700. Δεν είναι τυχαίο. Και αν πήγαινε ανάλογα τους πυρήνες ο 8700k θα είχε 150 όχι 340 πιο πάνω από τον 2700x που βγήκε τώρα με 2cores ακόμα. 

Απλά είναι τα πραγματα ο καθένας αυτό που υπερτερεί τονίζει . Ipc έχουν σχεδόν το ίδιο η amd δεν μπορεί να ανεβάσει στα 14 nm παραπάνω συχνότητα , η intel δεν μπορεί να αυξήσει τα cores κρατώντας σταθερή την συχνότητα καθώς τα μονολιθικά cpu είναι πανάκριβα για την κατασκευή πολλών core και ζεσταίνονται τρομερά . Στο gaming και οι 2 βγάζουν πάνω από 100fps σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια προσωπικά σαν μέσο χρήστη πόσος με ενδιαφέρει αν Ο ένας βγάζει 120 και ο άλλος 140 με 75 hz οθόνη που έχω διαφορά δεν βλέπω . Από την άλλη σε εφαρμογές που χρησιμοποιώ για αποσυμπίεση κτλπ ο Ryzen μου δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες σε λίγο φθηνότερη τιμή 

• Like 3

1 λεπτό πριν, narta είπε

Αρα αντι να #$%σταυριζεις το κρατος για τους δρόμους, λες δε μαμιεται θα πληρωσω τα Χ φραγκα, κατσε να παρω Skoda που εχει καλυτερες αναρτησεις και οχι Mercedes.

Σωστος δεν λεω....

Εκείνο είναι άλλο θέμα βρε συ όμως. Προφανώς θέλω σωστούς δρόμους σωστά προγράμματα παιχνίδια αλλά αφού βλέπω ότι προκοπή δεν έχουν τι άλλο μπορώ να κάνω? Το σκεπτικό αυτό είναι σίγουρα με καταλαβαίνεις πως το γράφω. 

2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αν δεν σε ενδιαφερει το gaming αλλα κατι αλλο,ανοιξε ξεχωριστο θεμα να κουβεντιασεις για αυτο.

Απο την στιγμη που ενδιαφερει τους περισσοτερους,δεν θα το κουβεντιασουμε επειδη δεν το θες εσυ?

Εδω ειναι θεμα ΓΕΝΙΚΑ για 8th gen επεξεργαστες και mb οχι για gaming. Αν θες να σχολιασεις το gaming αποκλειστικα ανοιξε ενα θεμα για gaming να κουβεντιασεις εσυ. Απο την στιγμη που μερικους τους ενδιαφερει κατι αλλο εκτος gaming δεν θα το κουβεντιασουμε επειδη το θες εσυ;

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το κάνει για την ψυχή της μάνας της η AMD πιστεύεις και όχι γιατί ξέρει ότι αν δώσει ίδια τιμή με τον 8700k δεν θα πουλήσει? Καλώς ή κακώς η mainstream αγορά θέλει ταχύτητα στους πυρήνες. Ούτε 20 πυρήνες θέλει στα 4ghz ούτε να παιδεύετε με τα timings. Ένα plug and play μηχάνημα θέλει με καλό single core οι πολλοί πυρήνες δεν τους αξιοποιούν ούτε πρόκειται. 

μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην λες😁

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 1

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Απλά είναι τα πραγματα ο καθένας αυτό που υπερτερεί τονίζει . Ipc έχουν σχεδόν το ίδιο η amd δεν μπορεί να ανεβάσει στα 14 nm παραπάνω συχνότητα , η intel δεν μπορεί να αυξήσει τα cores κρατώντας σταθερή την συχνότητα καθώς τα μονολιθικά cpu είναι πανάκριβα για την κατασκευή πολλών core και ζεσταίνονται τρομερά . Στο gaming και οι 2 βγάζουν πάνω από 100fps σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια προσωπικά σαν μέσο χρήστη πόσος με ενδιαφέρει αν Ο ένας βγάζει 120 και ο άλλος 140 με 75 hz οθόνη που έχω διαφορά δεν βλέπω . Από την άλλη σε εφαρμογές που χρησιμοποιώ για αποσυμπίεση κτλπ ο Ryzen μου δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες σε λίγο φθηνότερη τιμή 

Μαζί σου απλά γράφω κάποια facts μέχρι στιγμής. Στο ξεζιπαρισμα το bottleneck είναι ο ssd όχι η cpu. Με έναν nvme ένας 8400 θα είναι πιο γρήγορος από ssd με 2700x.

Προφανώς θέλω σωστούς δρόμους σωστά προγράμματα παιχνίδια αλλά αφού βλέπω ότι προκοπή δεν έχουν τι άλλο μπορώ να κάνω?

Προφανως να μην επιβραβεβεις με το πορτοφολι σου να μενει μπουρδελο ο δρομος.

Μόλις τώρα, Heybro είπε

Μαζί σου απλά γράφω κάποια facts μέχρι στιγμής. Στο ξεζιπαρισμα το bottleneck είναι ο ssd όχι η cpu. Με έναν nvme ένας 8400 θα είναι πιο γρήγορος από ssd με 2700x.

Έχω nvme  και αποσυμπιεζω αρκετά αρχεία την μέρα , τι θα μου προτείνεις 2700x η 8700k ?

• Moderators
19 minutes ago, Heybro said:

Για να σου δώσω να καταλάβεις είναι σαν να λες η Ferrari έχει 500 άλογα ενώ στην πραγματικότητα θα αξιοποιήσεις τα 200 στους δρόμους που έχουμε. Άδικα πάει ένας 2700x σήμερα για τη mainstream κατηγορία τώρα αν σε 5 χρόνια αξιοποιηθεί έχει ο θεός μέχρι τότε. 

Για πιο λόγο? 3core είναι ο cemu και έχω άνετα 75fps στο Zelda. Στον ps3 emulator επίσης τραίνο πάει. Πόσα cores να αξιοποιήσουν και αυτοί. 

Το Zelda είναι ένα παιχνίδι. Στον PS3 emu τα περισσότερα πάνε καρέ καρέ.

Μόλις τώρα, narta είπε

Προφανως να μην επιβραβεβεις με το πορτοφολι σου να μενει μπουρδελο ο δρομος.

Είναι μεγάλη συζήτηση το software και πόσο εύκολο είναι ένας developer να αξιοποιήσει πολλούς πυρήνες. Μακάρι να ήταν εύκολο αλλά δεν είναι για να μην το κάνουν. Η παίζουν άλλα συμφέροντα δεν γνωρίζω. 

Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Έχω nvme  και αποσυμπιεζω αρκετά αρχεία την μέρα , τι θα μου προτείνεις 2700x η 8700k ?

Αν είναι το μόνο που κάνεις 2700x με 7zip. Μιας και το winrar δεν αξιοποιεί πολλά cores. 

1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Το Zelda είναι ένα παιχνίδι. Στον PS3 emu τα περισσότερα πάνε καρέ καρέ.

Δεν φταίνε οι πυρήνες χρειάζεται δουλειά ο κώδικας ακόμα πιστεύω μέχρι τέλος 2018 να παίζουμε Red dead στα 30fps έστω σε 1080p. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...