Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Heybro είπε

Περισσότερο πιάστηκα από το ποστ του narta που έγραψε για τις θερμοκρασίες στο bios λόγω read των αισθητήρων κάτι που δεν έχω παρατηρήσει. Σε load αν έχει 46 στο bios θα πιάνει 80+ σε stock καταστάσεις με την οδοντόπαστα της Intel. 

5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Και λόγω αισθητήρων ρε παιδιά, δεν πάει 100% στο bios. Κάνουν update κάθε 0.5sec στην χειρότερη (συνήθως καθε 1sec). Να είναι 20-25 αισθητήρες, δεν είναι τίποτα σαν Load αυτό.

1 core δουλευει στο bios. Το bios δινει θερμοκρασια του cpu package.

@Heybro εχεις υδροψηξη και οταν εισαι βιος δουλευει full δεν ειναι pmw modulated η ταχυτητα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, narta είπε

1 core δουλευει στο bios. Το bios δινει θερμοκρασια του cpu package.

@Heybro εχεις υδροψηξη και οταν εισαι βιος δουλευει full δεν ειναι pmw modulated η ταχυτητα

Όχι βρε συ αθόρυβος είναι ο υπολογιστής τελείως και στο bios δεν ανεβάζει στροφές στην ψυκτρα ούτε στο pump όπως τα έχω ρυθμισμένα από cam έτσι μένουν και στο bios. 

55 λεπτά πριν, wilde είπε

Λοιπόν παιδιά σήμερα μετά από συνδυασμό ρυθμίσεων (προσωπικές και από συμβουλές σας) 

έχουμε και λέμε.

Τον δουλεύω έως 4,7 Ghz (που είναι και Max turmo frequency της Intel) και τις μνήμες στα 2666 oc (είναι 2400).

Όλοι οι ανεμιστήρες ακόμα και του PSU είναι σε silent mode.

1) Όταν είμαι στο bios της μητρικής η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι πλέον στους 45-49c

2) ενώ μόλις φορτώσω τα windows σε idle κατάσταση έχω 29-32c

3) Σερφάρισμα 31-34 c

4) Σε benchmark test του  Intel xtu maximum 75 c

Αυτά

Να συμπληρώσω σε gaming (Fifa 18-motogp17)

average 40c

Πιστεύω για την ώρα είμαι μια χαρά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Heybro είπε

Στο silence είναι στο φουλ πάει κάτω από 30. Απλά μου φαίνονται πολύ οι 46 σε stock συχνότητα στο bios άλλο 2 3 βαθμοί διαφορά άλλο 10+.

Cpu Fan 2836rpm που γράφει τι είναι? Αν silent είναι 3000 στροφές το Loud πόσο είναι ?  Επίσης στο bios δεν βλέπω να σου γράφει κάτι για 5ghz, κάτι 3.7 διαβάζω 

Επεξ/σία από leros2004

2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Cpu Fan 2836rpm που γράφει τι είναι? Αν silent είναι 3000 στροφές το Loud πόσο είναι ? 

Εκεινο δειχνει οτι να ναι δεν εχω τιποτα πανω στο cpu fan header της μητρικης τα fans πανε κατευθειαν πανω στην AIO. Εκεινο μπορει να δειχνει 3000 και μετα απο λιγο 9000. Το χειμωνα εχω 25 βαθμους στο bios και σε idle στα 5ghz τωρα ανεβηκε 10 βαθμους λογω 30 βαθμων ambient.

• Like 1

9 λεπτά πριν, narta είπε

Ρε αδερφε η ΑΙΟ απο τι ελεγχεται στο BIOS? Απο προγραμμα εντος win δεν ελεγχεται;

Έχει PCB από την ΝΖΧΤ επάνω, το οποίο κρατάει ρυθμίσεις κτλ από το CAM. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό γίνεται override στο BIOS, πάντως τα φανάκια της δεν πάνε 2800rpm, οπότε μπορεί να είναι στροφές αντλίας αυτό που δείχνει σαν CPU Fan.

Εμενα παντως στο BIOS εχει 45 βαθμους και αυτην την στιγμη στο loop εχω μονο τον επεξεργαστη και το loop ειναι 2x480+1x240 GTX BLACK ICE με 2 D5 αντλιες.. Σε idle στα windows με ambient 30 εχω 35

5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Έχει PCB από την ΝΖΧΤ επάνω, το οποίο κρατάει ρυθμίσεις κτλ από το CAM. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό γίνεται override στο BIOS, πάντως τα φανάκια της δεν πάνε 2800rpm, οπότε μπορεί να είναι στροφές αντλίας αυτό που δείχνει σαν CPU Fan.

Aν λειτουργεί όπως οι Corsair,σίγουρα είναι οι στροφές τις αντλίας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις θα με τρελάνετε τελείως. Η αντλία στο φουλ πάει 2600 και τα fans 1800. To cpu fan είναι κενό δείχνει μέχρι και 10000. Στο bios είναι τελείως silence η ψυκτρα παντα. Ελέγχετε από το πρόγραμμα cam η ψυκτρα είναι τελείως αυτόνομη. Θα ξεχάσω όσα ξέρω με αυτά που γράφετε. 

Επεξ/σία από Heybro

Μέχρι 2800 πάει η αντλία, αλλά παίζει το σενάριο απλά να είναι λάθος το sensor reading στο BIOS. Τσέκαρα μόλις, δείχνει 4400 στροφές CPU FAN (που προφανώς είναι λάθος), αν το γυρίσω σε flow rate reading δείχνει 51L/h, που μπορεί και να ισχύει.

Το πρόγραμμα που λες, αποθηκεύει ρυθμίσεις σε τσιπάκι που είναι στο PCB της ΑΙΟ, αυτό ελέγχει αντλία+φουρφούρια, όχι το CAM και γι'αυτό δουλεύει και στο BIOS.

35° στο BIOS, 31° idle εδώ (5150 - 1.385 vCore)

• Like 1

1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Μέχρι 2800 πάει η αντλία, αλλά παίζει το σενάριο απλά να είναι λάθος το sensor reading στο BIOS. Τσέκαρα μόλις, δείχνει 4400 στροφές CPU FAN (που προφανώς είναι λάθος), αν το γυρίσω σε flow rate reading δείχνει 51L/h, που μπορεί και να ισχύει.

Το πρόγραμμα που λες, αποθηκεύει ρυθμίσεις σε τσιπάκι που είναι στο PCB της ΑΙΟ, αυτό ελέγχει αντλία+φουρφούρια, όχι το CAM και γι'αυτό δουλεύει και στο BIOS.

35° στο BIOS, 31° idle εδώ (5150 - 1.385 vCore)

Το ίδιο γράφω ρε συ μέχρι 2790 νομίζω έχω δει την αντλία και 1850 τους ανεμιστήρες στο φουλ. Ίδιες θερμοκρασίες έχουμε σε bios και idle. 

9 ώρες πριν, Heybro είπε

Ρε σεις θα με τρελάνετε τελείως. Η αντλία στο φουλ πάει 2600 και τα fans 1800. To cpu fan είναι κενό δείχνει μέχρι και 10000. Στο bios είναι τελείως silence η ψυκτρα παντα. Ελέγχετε από το πρόγραμμα cam η ψυκτρα είναι τελείως αυτόνομη. Θα ξεχάσω όσα ξέρω με αυτά που γράφετε. 

Ε καλά σου είπαν η αντλία δουλεύει φουλ.

Τα φαν δεν στα δείχνει οκ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...