Προς το περιεχόμενο

Intel Z370/Z390 συζήτηση, νέα, απορίες, μετρήσεις

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 minutes ago, Heybro said:

Δεν είχα επιλογές τα είχα γράψει αν θυμάσαι με τιμολόγια κτλ ούτε μεμονωμένα μπορούσα να τα πάρω. Όπως και να έχει η gpu είναι το πιο εύκολο να αλλαχτει και βλέπουμε τι θα γίνει με τη cpu. Σημασία έχει ο καθένας να απολαμβάνει αυτό που έχει. Αν έπαιζες pubg στα 75 αυτομάτως θα ήσουν πίσω σε σχέση με άλλους που έχουν 144. Άλλες απαιτήσεις το online άλλες το single. Η οθόνη που έχεις η 34 είναι κουραστικη? Από άποψη μεγέθους και ppi? Μελλοντικά με μια Vega δείχνει πολύ καλή επιλογή αλλά φοβάμαι το ppi στα 50 60 εκατοστά απόστασης. Η 29αρα δείχνει πολύ sharp εικόνα λόγω 96ppi. 

Δεν μπορεις να κατσεις στα 50 εκατοστα ρε συ, δεν θα βλεπεις το ακρο της οθονης 😛 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση, είμαι 30% κάτω με τα patches ενεργοποιημένα στα random IOPS. Sequential read/write δεν πέφουν καθόλου όμως.

Δεν νομίζω να λέει ψέμματα ο συγκεκριμένος.

14 λεπτά πριν, strawman είπε

Δεν μπορεις να κατσεις στα 50 εκατοστα ρε συ, δεν θα βλεπεις το ακρο της οθονης 😛 

Ναι σε 34αρα είναι ζόρι τώρα κάπου εκεί είμαι αντε 60. 

Ο hardware unboxed είναι από τα πιο σοβαρά κανάλια ψέμματα σίγουρα δεν λέει. 

@Heybro 

Spoiler

Μιας που το υπεραναλύσατε με την οθόνη που πήρες,να σου πω κι εγώ πως συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Στο σύστημα που έχεις,η οθόνη είναι το αδύνατο σημείο.Υποβαθμίζει και τα υπόλοιπα. Και να σου πω και κάτι διαφορετικό απο αυτό που σου λένε.Για μένα δεν είναι μόνο τα hz και η ανάλυση. Θα μπορούσες άνετα πάλι να παίζεις σε λίγα hz ,;h με μεγαλύτερη ανάλυση ή και με ίδια ανάλυση σε ένα ποιοτικότερο πανελ. Επειδή έτυχε να την δω πρόσφατα την οθόνη σου σε φίλο,όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκα,αντιθέτως με εξέπληξε δυσάρεστα σε χρωματική απόδοση,contrast,μαυρο . Είναι μια μέτρια οθόνη που καταλαβαίνω πως σου φαίνεται γαμάτη,αλλά όταν κάτσεις σε μια "σοβαρή" οθόνη ,τότε θα καταλάβεις την διαφορά. Και επειδή είσαι και ενθουσιώδης,εδώ θα είμαστε όταν με το καλό πάρεις καμιά οθονάρα,και θα λες ΟΥΑΟΥ,πόσο δίκιο είχαμε :P 

• Like 1

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Όχι αλλά ούτε εγώ λέω. Οπότε τα ίδια σκατά με τα patches και οι δύο πλατφόρμες..

Έτσι φαίνεται το spectre τα διέλυσε όλα στους ssd 

Μόλις τώρα, mcrae13 είπε

@Heybro 

Απόκρυψη περιεχομένων

Μιας που το υπεραναλύσατε με την οθόνη που πήρες,να σου πω κι εγώ πως συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Στο σύστημα που έχεις,η οθόνη είναι το αδύνατο σημείο.Υποβαθμίζει και τα υπόλοιπα. Και να σου πω και κάτι διαφορετικό απο αυτό που σου λένε.Για μένα δεν είναι μόνο τα hz και η ανάλυση. Θα μπορούσες άνετα πάλι να παίζεις σε λίγα hz ,;h με μεγαλύτερη ανάλυση ή και με ίδια ανάλυση σε ένα ποιοτικότερο πανελ. Επειδή έτυχε να την δω πρόσφατα την οθόνη σου σε φίλο,όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκα,αντιθέτως με εξέπληξε δυσάρεστα σε χρωματική απόδοση,contrast,μαυρο . Είναι μια μέτρια οθόνη που καταλαβαίνω πως σου φαίνεται γαμάτη,αλλά όταν κάτσεις σε μια "σοβαρή" οθόνη ,τότε θα καταλάβεις την διαφορά. Και επειδή είσαι και ενθουσιώδης,εδώ θα είμαστε όταν με το καλό πάρεις καμιά οθονάρα,και θα λες ΟΥΑΟΥ,πόσο δίκιο είχαμε :P 

Το ξέρω βρε συ σαν πάνελ ποτέ δεν το εκθείασα. Έχει πολύ καλές γωνίες θέασης και ωραία χρώματα αλλά μέχρι εκεί. Ένα πάνελ 800 ευρώ είναι σε άλλη κατηγορία αλλά είναι πάρα πολλά τα χρήματα. Στα μαύρα βασικά δεν έχει μαύρα ips είναι το χάνει αλλά στα παιχνίδια δεν ενοχλεί αυτό. Θέλει παίξιμο με τις ρυθμίσεις έφαγα αρκετή ώρα να την ρυθμίσω αλλά την έφερα σε πολύ καλό επίπεδο. Αν ήταν out of the box του φίλου σου στις ρυθμίσεις δεν βλεπόταν στην αρχή μόλις την άνοιξα το ίδιο είπα αλλά με ρυθμίσεις και στο control panel της nvidia έρχεται σε καλό επίπεδο για τα χρήματα της. Το ιδανικό είναι μια oled αλλά δεν υπάρχουν ακόμα. VA τα έφαγα στη μάπα χρόνια έχουν αλλα θέματα. TN πάλι είναι άχρωμα σε σχέση με ips και από γωνίες κλαφτα. Μόνο specs συγκρίνουμε πχ ppi hertz ανάλυση σαν πάνελ αυτά των 800 900 ευρώ είναι άλλο επίπεδο το γνωρίζω απόλυτα όπως είναι και η τιμή τους σε άλλο επίπεδο. 

Τσουρεκια 10+ σελιδες για την οθονη του bro,

ρε αφηστε τον ανθρωπο να κανει οτι γουσταρει,με το ζορι ν αλλαξει οθονη,

το πατε μια δυο,οκ noted,

εχει καταντησει αηδια το τοπικ...

• Like 3

27 λεπτά πριν, koolisk6 είπε

Τσουρεκια 10+ σελιδες για την οθονη του bro,

ρε αφηστε τον ανθρωπο να κανει οτι γουσταρει,με το ζορι ν αλλαξει οθονη,

το πατε μια δυο,οκ noted,

εχει καταντησει αηδια το τοπικ...

Εσυ εχεις να προσθεσεις κατι επι της ουσιας του θεματος ή σε αυτα που εχουν ηδη γραφτει ή μπαινεις μονο στο θεμα για να ειρωνευτεις ή για να περιμενεις απο καποιο αλλο να ανεβασει καμια ειδηση?

Μπορει η πιο πισω κουβεντα να μην εχει αμεση σχεση ακριβως με το θεμα αυτο αλλα εχει εμμεση σχεση στα ιδανικα συστηματα(+οθονες)που προοριζονται επεξεργαστες οπως ο 8700κ αλλα και ο επερχομενος 8πυρηνος αν μιλαμε παντα για κυρια χρηση τα παιχνιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Όχι αλλά ούτε εγώ λέω. Οπότε τα ίδια σκατά με τα patches και οι δύο πλατφόρμες..

Υπάρχει ένα συγκριτικό , αν θυμάμαι καλά στο anand με όλα τα patches ενεργοποιημένα και στις δυο πλατφόρμες. 

Αν θυμάμαι καλά, τα ΑMD παρουσίαζαν μια πτώση 4-7% .

Θα ψάξω να το βρω  και θα το ποστάρω.

Επεξ/σία από adtakhs

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Εσυ εχεις να προσθεσεις κατι επι της ουσιας του θεματος ή σε αυτα που εχουν ηδη γραφτει ή μπαινεις μονο στο θεμα για να ειρωνευτεις ή για να περιμενεις απο καποιο αλλο να ανεβασει καμια ειδηση?

Μπορει η πιο πισω κουβεντα να μην εχει αμεση σχεση ακριβως με το θεμα αυτο αλλα εχει εμμεση σχεση στα ιδανικα συστηματα(+οθονες)που προοριζονται επεξεργαστες οπως ο 8700κ αλλα και ο επερχομενος 8πυρηνος αν μιλαμε παντα για κυρια χρηση τα παιχνιδια.

Γουστο του καπελο του να τον εχει και σε πρασινη crt απο amstrad,εχετε λυσαξει λες κ η πλατφορμα z370 αφορα μονο το gaming  κ με g-spot ultrawife οθονη στα 6900hz...

Υπαρχουμε κ μεις που μπαινουμε στο τοπικ να διαβασουμε εμπειριες απο μητρικες,θερμοκρασιες,bugs κ γενικα για το z370 κ ας μην το εχουμε,μας το επιτρεπεις?

Η ειμαστε υποχρεωμενοι να σας διαβαζουμε τοσες σελιδες για το ποιος τον εχει μεγαλυτερο και με καλυτερη οθονη?

• Like 3

Ετρεξα το benchmark του magician με enable/disable spectre/meltdown και παρακατω τα αποτελεσματα. Tα συμπερασματα δικα σας.

Με meltdown/spectre enable

Screenshot_156.png

Με meltdown/spectre disable

Screenshot_1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε ένα AS SSD αν μπορείς

Τα write είχαν πάρει μεγαλύτερη κατηφόρα ( δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο αλλά κάτι διακοσαρια περίεργα έβγαζε, με off είχε καλμαρει στα φυσιολογικά ) σε δικιά μου μέτρηση με z77 / i7 2600K / samsung 840Pro 128GB ( windows patch μόνο )

*βέβαια εχω και πλατφόρμα Ιουρασικης Περιόδου #δεινοσαυρος

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Ρίξε ένα AS SSD αν μπορείς

Aυτο λες ετσι?

http://www.guru3d.com/files-details/as-ssd-benchmark.html

Κατσε να το κατεβασω να δω

Εχουμε και λεμε. Στο acc.time μου εβγαλε ενα cannot open physicaldrive0 δεν γνωριζω τι ειναι. Να πω οτι ο ssd εχει 33gb ελευθερα και 12TB εγγραφων.

Με meltdown/spectre enable

Spectre_enable.png

Με meltdown/spectre disable

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Heybro
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βάλω και ένα  AS SSD και εγώ (1 run στην κάθε δοκιμασία έκανα).....

Με meltdown / spectre enable

Χωρίς τίτλο.png

Με meltdown / spectre disable

Χωρίς τίτλο 1.png

Καμία διαφορά δεν παρατηρώ με τις προστασίες στο on από μένα με βάση το as ssd.......

Μόνο στα iops μετράω ένα 11% perfomance hit εγώ......

Με meltdown / spectre enable

Χωρίς τίτλο.png

Με meltdown / spectre disable

Χωρίς τίτλο 1.png

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, koolisk6 είπε

Γουστο του καπελο του να τον εχει και σε πρασινη crt απο amstrad,εχετε λυσαξει λες κ η πλατφορμα z370 αφορα μονο το gaming  κ με g-spot ultrawife οθονη στα 6900hz...

Υπαρχουμε κ μεις που μπαινουμε στο τοπικ να διαβασουμε εμπειριες απο μητρικες,θερμοκρασιες,bugs κ γενικα για το z370 κ ας μην το εχουμε,μας το επιτρεπεις?

Η ειμαστε υποχρεωμενοι να σας διαβαζουμε τοσες σελιδες για το ποιος τον εχει μεγαλυτερο και με καλυτερη οθονη?

Οτι να ναι πραγματικα...

Επεξ/σία από Fulgore

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...